Ostin loppukeväästä testiin Nivean kasvoaurinkovoide-trion, ja näistä kaksi on jo melkein lopussa :D
Nopea loppuunkäyttö tosin tulee siitä, että käytän kasvoaurinkovoiteita usein myös vartalolle, jos/kun olen ottanut ulos mukaan vain kasvoille tarkoitetun aurinkovoiteen.
Nivean kasvoaurinkovoiteet ovat niin miellyttävän tuntuisia, että kyllä niitä mielellään levittää muuallekin kuin kasvoille. Arvelen, että extra-miellyttävyys tulee jo siitä, että kasvoille kehitetyt aurinkovoiteet eivät ole vedenkestäviä ja vartalolle kehitetyt taas ovat (ainakin kaikki Nivean). Vedenkestävä-ominaisuus tekee voiteista aina vähän eri tuntuisia ja hieman jähmeämpiä - ja etenkin tahmeampia..!
Kaikissa Nivean kasvoaurinkovoiteissa on kemiallinen UV-suodatin.
Nivean kasvoaurinkovoiteiden koostumuksen voi tiivistää näin: raikkaita ja erittäin kosteusvoidemaisia..!
Etenkin SPF 30 -voiteita en erottaisi tavallisesta kasvovoiteesta, mikään niiden koostumuksessa ei kieli aurinkovoiteen ominaisuudesta. SPF 50 -voide on hieman paksumpi ja sen tuoksussa on jotain aurinkovoidemaista - vaikka se on hajusteeton..! :D
NIVEA SUN ANTI-AGE & ANTI-PIGMENTS SPF 30 -VOIDE KASVOILLE
Testasin tämän voiteen edellisen version kesällä 2018, ja sekin oli jo erittäin miellyttävä. Tämä uusi on kuitenkin vielä parempi - ja saanen sanoa, että kasvoaurinkovoiteiden uusi vaaleampi pakkausilme on sekin parempi ja raikkaampi! Aiempi vanha tummansininen oli jo jotenkin vanhanaikaisen näköinen.
Ainesosia en enää voi verrata kun minulla ei ole edellisen pakkausta jäljellä, mutta vanha oli vedenkestävä tai water resistant, uusi ei.
Nivea UV Face Anti-Age SPF 30 -voide on kosmeettisesti kerrassaan miellyttävä. Pehmeä, semitäyteläinen mutta samalla raikas ja nopeasti imeytyvä. Tuoksu on tuttu klassinen Nivea.
Hoitavuudesta - hoitavaksi Nivean Anti-Age-aurinkovoidetta ei ainesosiensa puolesta voi kutsua. Voide tuntuu kosteuttavalta ja jättää ihon mukavan tuntuiseksi sisältämiensä pehmentävien ainesosien avulla, mutta anti-age-vaikutus rajautuu käytännössä UV-filtteriin.
Mitä Nivean erityiset anti-age-ainesosat voiteessa sitten ovat? No, niitä on vain yksi: ubikinoni eli koentsyymi Q10. Incin voi kurkata täällä.
Vertasin Niveaa myös sen luonnonkosmetiikka"pariin" eli Laveran Anti-Age SPF 30 -voiteeseen, ja ei Laverakaan kauaksi Nivea-voiteen notkeudesta ja helposta levittyvyydestä jää. Lavera tuntuu vain täyteläisemmältä - jo sen sisältämä fysikaalinen suoja tekee sen, samoin kasviöljyt.
NIVEA SUN SHINE CONTROL SPF 30 -VOIDE KASVOILLE
Tässä on versio rasvoittuvalle ja sekaiholle - ja miksei oikeastaan kenelle tahansa, joka tykkää mahdollisimman ohuesta aurinkovoiteesta. (Ja kuten tiedämme, UV-suoja itsessään on aina anti-age...! ;) Siinä mielessä kaikilla aurinkovoiteilla voisi olla titteli 'anti-age cream'.)
Shine Control on sekin mahdottoman miellyttävän tuntuinen aurinkovoide. Vielä viisi vuotta sitten tällainen voide oli utopiaa - korkea SPF 30-tason UV-suoja näin ohuessa, raikkaassa ja superhelposti levittyävässä ja samantien imeytyvässä koostumuksessa...! Niin nopeasti aurinkovoideteknologia on kehittynyt. Wow! 👍
Shine Control -voide jättää ihon nimensä mukaisesti himmeän mattapintaiseksi. Kun sitä levittää kerralla paljon - kuten olen tehnyt vartalolle - voi tuntea sen sisältämän puuterin. Puuterimaisuus tulee silicasta ja tapiokatärkkelyksestä - juuri nämä imevät iholta kiiltoa.
NIVEA SUN SOOTHING SENSITIVE SPF 50 -VOIDE KASVOILLE
Hajusteeton herkän ihon aurinkovoide on odotetusti koostumukseltaan paksumpi kuin SPF 30-voiteet, mutta ei mitenkään hurjan paljon. Kyllä tämänkin koostumus on erittäin helposti ja miellyttävästi levittyvä! Mahtavaa. Iholle ei myöskään jää minkäänlaista valkoista kajoa - tosin Niveahan ei sisälläkään mineraali-UV-suojaa, joka valkoista pintaa jättää.
Voiteen tiedoissa puhutaan "kosteuttavuudesta ja rauhoittavuudesta", mutta inciä katsoessa Soothing Sensitive -voiteen ainesosat eivät hoitavuuden puolesta eroa juuri millään tavalla kahdesta muusta Nivean kasvoaurinkovoiteesta.
Katsotaanpa inciä - olen alleviivannut hoitavat ainesosat:
Aqua, Homosalate, Alcohol Denat., Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone, Isopropyl Palmitate, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Silica, Tapioca Starch, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Behenyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Methylpropanediol, Glycerin, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Tocopheryl Acetate, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Carbomer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Dimethicone, Trisodium EDTA, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin.
Jep. Kaksi hoitavaa ainesosaa häviävän pienellä pitoisuudella; glyseroli (kosteuttaa) ja glycyrrhiza Inflata -kasvin juuriuute (rauhoittaa). Samat ainesosat ovat mukana myös Anti-Age- ja Shine Control -voiteissa.
Kun Nivean aurinkovoiteet näkee vain aurinkovoiteina, ei muuna, ne ovat aivan fantastisia! Ainakin sellaiselle kuluttajalle, joka ei hae aurinkosuojatuotteelta hoitavia ominaisuuksia vaan hoitaa ihonsa muilla tuotteilla.
Sille kuluttajalle, joka hakee aurinkotuotteeltakin ihoa hoitavia ainesosia, osoite luonnokosmetiikkaosasto ;)
14 comments on “Nivean kasvoaurinkovoiteet - erittäin hyviä, mutta eivät hoitavia”
On kiva lukea näitä aurinkovoidearvioita, kun aina ei kaikkia pääse itse testaamaan kuitenkaan. Olin jo muutamaa luonnonkosmetiikan aurinkovoidetta kasvoille miettinyt tauon jälkeen, kun apteekin Aco Sun Face Cream SPF30 alkoi loppua. No päädyin sitten ostamaan sen kummiskin uudestaan ja nyt huomasin tuon acrylates jne. kohdan, joka tuossa Niveassakin on. Onko se siis mikromuovia?? Minä kun en näistä ainesosista ja kemiasta mitään ymmärrä, mutta akrylaatti kuulosti pahalta, ja googlea osaan käyttää. Alkoi nyt harmittaa tuo Aco, vaikka se on ollut hyvän tuntuinen kuivahkoilla herkillä kasvoillani.
Joo, nuo 'acrylates'-ainesosat ovat muovia. :/ 'Acrylates copolymer' esimerkiksi on yksi hyvin yleisesti käytetty ainesosa tuomaan voiteisiin liukuvaa levittyvyyttä ja miellyttävää ihotuntua, vaikutus on hieman silikonin kaltainen. Näitä voi bongata esimerkiksi "Ei sisällä silikonia" -claimeilla itseään mainostavista tuotteista - joo, tuotteet ovat silikonivapaita mutta sisältävät toista ei-ympäristöystävällistä kosmetiikan ainesosaa.
Unohtui tietysti mainita, että vaikka olen aina pääasiassa käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, aurinkovoiteet ovat olleet hankalampi juttu. Ja nyt kun olin taas aikonut ostaa lk-aurinkovoidetta, luin jostain nanopartikkeleista, kun fysikaalisten suojien koostumus on saatu paremmaksi..?
Jotkin lk-sertifikaattitahot kuten NaTrue sallivat nanot, mutta useimmissa lk-aurinkovoiteissa ei kuitenkaan käytetä nanopartikkeleita, koska niillä on kuluttajan korvissa niin ikävä kaiku. Esimerkiksi Laveran aurinkovoiteet, joilla on NaTrue-sertifikaatti, ovat nano-vapaita.
Kiitos vastauksista! Aina ei voi voittaa. Hyvä juttu tuo Lavera. :) A
Hei Sanni!
Voisitkohan auttaa... Ongelmani on näpyt kasvoissa... Olen 50v ja hoidan kasvojani hmmm miten milloinkin. Näpyt tulevat kasvoilleni lähinnä poskiin vain silloin kun hikoilen. Ei siis finnejä eikä miliumeja. Kun kuumuus hellittää, näpyt häviävät. Olen yrittänyt googlettaa mutta en löydä mitään tietoa mitä nuo ovat ja pääsisikö vaivasta jotenkin eroon... Näpyt on ihon värisiä eikä niitä voi puristaa pois ja yleensä aamuisin ovat poissa... Kunnes hikoilen taas..
Olis super kivaa jos ehdit vastata! Oikein leppoisaa kesää ja kiitos mukavasta blogista.
Hei Tarjuli!
Kiitos luottamuksesta ammattitaitoani kohtan, mutta kosmetologi osaisi auttaa sinua tässä paremmin <3 Olen kuullut itsekin ns. hikinäpyistä, mutta en valitettavasti tiedä miten ongelmaa voisi hoitaa tai lievittää. :/
Oon miettinyt jonkun näistä ostamista kun käytössä oleva loppuu, käytän yleensä missha aurinkosuojaa tai no ns.geeliä kasvoille. Levittyykö nämä niveat hyvin kasvoille vaikka alla olisi vesimäisiä hoitotuotteita? Toimisikohan nämä myös talvella(joo puhun kirkkaista päivistä kun aurinko heijastuu lumesta, tai suoraan talvitaivaalta) vaikka alla olisi enemmän hoitotuotteita ja paksumpi kosteusvoide?
Nää kiinnostaa kovasti! Hintakin parempi kuin niissä mitä tavallisesti käytän :P
Nämä levittyvät kasvoille kuin ohut kosteusvoide :) Alle laitetut vesimäiset hoitotuotteet siis epäilemättä vain lisäävät näiden miellyttävää levittymistä. Märälle iholle aurinkovoidetta ei kuitenkaan kannata levittää, jotta UV-filtterit pääsevät asettumaan iholle mahdollisimman tasaisesti joka puolelle.
Kiitos vinkistä! Nämä kasvojen aurinkovoiteet kuulostaa juuri sellaiselta mitä olen etsinyt!
Mutta...viime aikoina olen alkanut käyttää lähes pelkästään luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteita ja meikkejä. Nämä tälläiset tavanomaisen kosmetiikan (ja apteekkituotteidenkin) aurinkovoiteet ovat melkoisia kemikaalicocktaileja. Mutta en tiedä onko luonnonkosmetiikan tuotteesta mahdollista saada koostumukseltaan näin kevyttä yms. voidetta kun kuvailet Nivean olevan. Joten ajattelin, että menkööt :) Aurinkovoiteita ei kuitenkaan käytetä ympäri vuoden ja ihon palaminen olisi vielä huonompi vaihtoehto, niin ehkei iho nyt sitten tälläisistä niin "kärsi".
Ja muutenkin: käsitykseni mukaan luonnonkosmetiikkatuotteiden voidepohja on usein tehty kasviöljyistä. Minulla on jo muutenkin (enemmän kesällä) kiiltävä, rasvoittuva iho, ei huvittaisi käyttää mitään paksua ja liian hoitavaa kasvovoidetta kesällä. Joten ehkä aurinkovoiteiden kohdalla voi tehdä kompromissin ( siis valita jonkun "ei-luonnollisen") :)
Ei oikein ole mahdollista, jo pelkästään mineraalipohjaisen filtterin takia (- poislukien sellainen ihmetuote kuin Cliniquen Dark Spot Defense SPF 50..!). Luonnonkosmetiikan UV-suoja on aina mineraalipohjainen (tai joissain harvoissa tapauksissa karanjaöljypohjainen, kuten esim. Biosoliksen tuotteissa), ja kun mineraalifiltteri on jauhemainen aine, se tekee koostumuksesta aina hieman paksumman tuntuisen kuin kemiallinen UV-suoja.
Jep, lk-tuotteiden voidepohja perustuu aina kasviöljyihin tai niiden estereihin, eli ne ovat aina hoitavia. Kevyitäkin luonnonkosmetiikan voiteita on kyllä olemassa (= suurempi pitoisuus vettä ja vähemmän rasvamaisia aineita), mutta aurinkovoiteiden pohjaksi tällaiset vesimäiset koostumukset eivät sovi, sillä UV-filtteri vaatii öljy- tai voidepohjan toimiakseen optimaalisesti (vesimäisessä voidepohjassa UV-filtteripartikkelit valuvat voiteen "pohjalle" eivätkä asetu voiteeseen tasaisesti).
Näin voi hyvin tehdä :) Itsekin edelleen käytän eniten normikosmetiikan aurinkosuojaa (mun rakkaustuote on Aloedermal), vaikka muuten hoidan ihoani lähes täysin luonnonkosmetiikalla.
Tästä klikkasin tuota aiempaa Nivea-testauksen linkkiä, mistä klikkasin Avenen arvostelusta linkkiä Elenan suosituksiin. Ja päädyin mukavalle minilomalle Kreikkaan useamman postauksen ajaksi:) Vaikka ei tässä nyt kyllä mitään Kreikkaa tarvita, kotonakin aurinko paahtaa sietämättömästi ja kissoja ja koiria notkuu nurkissa ympäri ämpäri miten sattuu:D (ne on kyllä siis ihan mun omia, mutta kunhan nuokkuu muuten vaan:))
Mä ostin itselleni tänä vuonna nuo Avenen kasvo- ja vartaloaurinkovoiteet. Mutta ei se ollutkaan tuo sama, vaan fysikaalisen filtterin spf50. Halusin nimenomaan fysikaalisen. Vähän hassusti niissä vartalovoiteessa on sävy, mutta kasvovoiteessa ei. Ehkä se on jonkin ainesosan tuoma ominaisuus tai sitten lisätty sen vuoksi, että näkee mihin on jo voidetta levittänyt. Varmaan siksi, koska ko tarkoituksessa se kyllä auttaa.
Jos nää loppuu, niin ostan kyllä ne Laveran voiteet tilalle. Mulla ei ehkä kulu riittävästi aurinkovoidetta, koska laitan sitä vaan aamulla/aamupäivällä. Laitan kyllä kerralla paljon, mutta olen vähän huono lisäämään päivän mittaan. Tosin mä en ikinä tarkoituksella ole auringossa, että siinä mielessä toivon käyttäväni tarpeeksi. Kroppa ei kestä enää yhtään. Mulla on kyllä hattu ja aurinkolasit, mutta ihan välittömästi näillä keleillä alkaa oksettaa ja pyöryttää. Ja välittömästi tarkoittaa alle 30 sekuntia. Ei mitään "parin tunnin jälkeen vähän nestehukka ja huono olo". En ole oikein edes ikinä sisäistänyt, että joku haluaa olla auringossa, koska aurinko. Ennemminkin olen ajatellut, että toiset kestää paremmin
/pidempään paahdetta, koska tykkää olla terassilla/rannalla tmv. Mä kyllä tykkään, että on kesä ja aurinko paistaa, mutta en vaan halua olla siinä paisteessa.
🤗🤗
Joo, lämpötilan puolesta on kyllä Kreikka nyt kotonakin... :D
Mä tykkään olla auringossa koska endorfiinit. <3 Aurinko on luonnossa liikkumisen ohella mulle ihan parasta terapiaa ja auttaa alakuloon. (En nyt sano että olen koko ajan alakuloinen mutta silti..!) Kun asetun aurinkoon, voin lähes konkreettisesti tuntea kun hyvän olon hormonien hanat avautuvat ja kehoon alkaa virrata rentous ja jopa kevyt euforia.
Hyvän olon hormonien stimuloituminen on yksi selittävä tekijä sille, miksi osa ihmisistä koukuttuu auringonottoon... Ihan mielenkiintoista, miksi tämä vaikutus ei toteudullu kaikella väestöllä :) Mun sisko kuvailee olotilaansa auringossa samoin kuin sä, hän sanoo tuntevansa itsensä kuin vampyyriksi joka suunnilleen hajoaa kun auringonsäteet osuu ihoon....
Luonnossa liikkumisen ymmärrän ja siihen samaistun. Ja kyllä munkin mielialaa kohentaa, kun aurinko paistaa ja aurinko tekee mut iloiseksi. En vaan voi olla siinä paisteessa. Valo on itseasiassa mulle tosi tärkeätä. Marraskuu on ihan kamalaa aikaa. Silloin kirkasvalolamppu auttaa.
Samaistun siskosi kertomaan ihan täysin. Tuntuu kuin hajoaisi tomuksi tai lyyhistyisi maan rakoon. Paahde lyö ihan lyttyyn. Eikä mua edes haittaa niin paljon tämä kuumuus, siihen kroppa tottuu. Mut nimenomaan se paiste.
Mä uskoisin, että kun on tarpeeksi vaalea eikä rusketu, niin keho ymmärtää, että auringossa olo ei ole hyvä juttu, eikä iho pysty suojelemaan siltä. Kävely ovelta autolle on jo sellainen, että aivot huutaa "fly, you fool". Joskus olen yrittänyt ottaa aurinkoa. Siitä on tasan nollahyötyä (ja varmaan suuresti haittaa). Ja mä oon sentäs asunut Välimerellä ja tehnyt silloin ulkona töitä. Monta vuotta. Enkä ruskettunut silloinkaan juuri lainkaan.