04.01.2014

Kaksoispuhdistusta Patykan tapaan

Muistattehan ”luonnonkosmetiikan Chanelin”, ranskalaisen Patykan? Testasin ensin sarjan voiteita ja sain myöhemmin kokeiltavaksi myös puhdistustuotteita.

Patyka_puhdistus

Patykan puhdistusrituaali on kaksijakoinen (kuten esimerkiksi Sensailla). Kaksoispuhdistuksen ideanahan on poistaa ensin rasvapitoisella tuotteella öljyliukoinen meikki ja sitten toisella (useimmiten vaahtoavalla) tuotteella vesiliukoinen lika. Puhdistus viimeistellään kasvovedellä.

Patyka_putsarit

.

Patyka_oljyputsari

Patykan rituaalin ykkösvaiheen tuote Remarquable Cleansing Oil on paksua öljyä. Tämä on sellaista kunnon ”rehellistä”, rasvaisen pinnan jättävää öljyä, ei mitään kevyttä, vedellä huuhtoutuvaa versiota.  Varmasti lähtee vahvinkin meikki.

Minulle tällainen tuote on vähän ”overkill” kun en käytä vahvaa meikkipohjaa. En myöskään pidä rasvaisen pinnan jättävistä puhdistustuotteista, vaikka tiedänkin että kaksoispuhdistuksessa pinta huuhtoutuu seuraavassa vaiheessa pois. Minun on vaikea arvioida tätä tuotetta koska rasvaputsarit eivät ole minun juttuni, mikä ei tietenkään tee siitä huonoa tuotetta. Öljyputsareista joko tykkää tai ei.

Annoin Remarquable Cleansing Oilin ystävälleni, joka on tottunut käyttämään öljypuhdistusta. Myös hän kiinnitti huomiota öljyn paksuuteen ja rasvaisuuteen. "Tätä ei voi käyttää yksinään niinkuin joitain muita puhdistusöljyjä, tuote jättää kädetkin niin rasvaisiksi että ne on pestävä saippualla puhdistuksen jälkeen." "Silmämeikki lähtee erinomaisesti".

Patyka_puhdistusvaahto

Kakkosvaiheen Delicate Cleansing Foam tuntuu aika lailla peruskamalta. Tässä ei ole sellaista kermaista ylellisyyttä mitä olisin ehkä ”luonnonkosmetiikan Chanelilta” odottanut. Tuoksukaan ei ole mitenkään erikoinen elämys.

Tykkään pumppuvaahdoista, eikä Patykan tarjokas tee poikkeusta. Iho jää puhtaaksi ja miellyttävän tuntuiseksi, mutta mitään hintansa (45 euroa) arvoista elämystä en tästä putsarista saa.

Patyka_kasvovesi

Kasvovesi on kolmikosta suosikkini. Smoothing Revitalizing Toner todellakin tuntuu "smoothaavan" ja iho jää tavallista sileämmän tuntuiseksi. Tuoksu hieman verottaa elämystä, en pidä siitä erityisemmin.

Kasvoveden ainesosakoostumus aiheuttaa minulle vähän päänvaivaa. Patykan sivuilla kerrotaan kasvoveden sisältävän 40% aloe veraa ("Aloe Vera, which makes up 40% of the Smoothing Revitalising Toner"...). Siis melkein puolet. Miten siis on mahdollista, että inci menee näin: aqua, bitter orange flower water, rosa damascena flower water, radish root ferment filtrate, polyglyceryl-4 laurate/sebacate, polyglyceryl-6 caprylate/caprate, glycerin, parfum, aloe barbadensis leaf juice powder (...)

Ainesosat luetellaan incissä pitoisuutensa mukaan suuruusjärjestyksessä. Jos aloeta on tuotteen kokoonpanosta 40%, niin sen edellä olevia ainesosia täytyy olla jokaista yli 40%. Ja sehän ei millään matematiikalla voi olla mahdollista.

En nyt ihan yöuniani tämän takia menetä :D, mutta kosmetiikkapääni ei voi olla tarttumatta noin ilmiselvään ristiriitaisuuteen... ;)

Patyka_pakkaus

Voiteiden tapaan myös putsareiden pakkaukset ovat kauniita kuin japanlainen paperitaide.

Patyka on ihastuttava sarja, mutta puhdistustuotteet eivät tuoneet minulle mitään "extraa" jota luksussarjalta odottaa. Nämä ovat tuotteita, joita ostaa asiakas, jolla on varaa Patykaan ja haluaa koko ihonhoitosarjansa olevan samaa merkkiä.

* * Tuotteet on saatu Jolielta * *

39 comments on “Kaksoispuhdistusta Patykan tapaan”

  1. Jos se aloe on incissä jonain kuivattuna jauheena, 'powder', niin ehkä siinä halutaan katsoa asiaa niin, että se veden kanssa muodostaa perinteistä aloegeeliä, jota sitten aloe veraksi kutsuvat. Sitä voisi olla 40 %. Mutta blääh, aika feikiltä kuulostaa silti, eikä muutenkaan ole kyllä kummoinen sisältö.

    Vastaa

    0
    1. Niin siis se aloekasvin lehdissä oleva geelihän on kuitenkin suurimmaksi osaksi vettä, joten oli inci miten tahansa muotoiltu, niin enimmäkseen vettä ne aloepitoiset tuotteet yleensä ovat.

      Vastaa

      0
    2. ehkä siinä halutaan katsoa asiaa niin, että se veden kanssa muodostaa perinteistä aloegeeliä, jota sitten aloe veraksi kutsuvat.

      Tätä minäkin mietin, mutta kun sitten on toisaalta ihan "rehellinen" aloe barbadensis leaf juice tai water. Miksi nämä haluttaisiin korvata vesi + aloepuuteri -versiolla...? Ehkäpä nämä ovat sitten loppupeleissä käytännössä sama asia...

      Vastaa

      0
    3. Aloegeelin kuivaamisella jauheeksi voi olla erilaisia hyötyjä, esimerkiksi se, että jotkut ainesosat säilyvät eheämmässä muodossa ja se, ettei aineeseen tarvitse lisätä säilöntäaineita. Jauheen ja veden sekoitus on toki oleellisesti samaa kuin alkuperäinen geeli, mutta mahdollisesti freesimpää ja puhtaampaa kuin sellaisenaan säilötty geeli.

      Schwarzkopfilla oli joskus sellainen luontaisempi kampaamotuotesarja, joka mainosti yhtä tuotesettiä nimenomaan erityispuhtaalla aloejauheella. Monessa paikkaa sanotaan, että aloen tehoaineet säilyvät parempina 'freeze drying' -metodilla.

      Vastaa

      0
    4. Apua Veppe, mitä sä et tietäisi...? ^_^ Mun pitää varmaan kohta palkata sut assistentiksi...! :D

      Vastaa

      0
    5. Vääntämis- ja vänkäämisassistentti... joo, kyllä mä sellaiseen ryhtyisin, heh! ;) Mulla jää vaan paljon turhaa tietoa muistiin (oleellisen kustannuksella, huomautan) ja jos/kun en tiedä, niin äkkiäkös sitä tietoa hakee. Ei vaan pidä mennä pelkästään sen Google-haun ekan tuloksen kanssa... :) Kyllä mäkin olen usein tietämätön tai en ole tajunnut jotain kunnolla.

      Vastaa

      0
    6. Juu, hyvä pointti: kuivaus stabiloi monenlaisia aineita. Kuivaus sinänsä ei kuitenkaan puhdista mitenkään, siihen tarvitaan erillinen prosessi.

      Vastaa

      0
    7. Tarkoitin 'puhtaudella' sitä, että nestemäisenä säilytettävään geeliin tarvitsisi mahdollisesti lisätä säilöntäaineita, kun taas jauhe on vain "sitä itseään" ilman varsinaisia lisättyjä aineita.

      Vastaa

      0
  2. Esim. aloe vera pulveri 200:1 tarkoittaa, että saadakseni haluamani määrän valmista aloe vera geeliä tarvitsen 0,5% pulveria ja loput vettä. Siksi pulverin määrä incissä on minimaalinen.

    Vastaa

    0
  3. Mielenkiintoinen seikka tämä aloen osuus......osaisikohan Joliel siihen vastata?

    Vastaa

    0
  4. Olipa kiva kuulla rehellinen mielipiteesi tästä sarjasta. Jolien blogista olen aikoinaan lukenut sellaista hehkutusta, että olen vähän ihmetellytkin, mitä kultahippuja sinne puteliin on tungettu. Tuohon hintaan en kyllä raaskisi itse kokeilla, oli kultaa tai ei.

    Vastaa

    0
  5. Olisiko mahdollista, että ainesosat luetellaan suuruusjärjestyksessä prosentuaalisesti pienimmästä suurimpaan...? Vai menikö multa joku juttu ohi? :D

    Oisko sulla muuten ehdottaa jotain sivustoa, mistä ois helppo ettiä kootusti kaikkia noita kemiallisia aineita ja niiden tehtäviä just kosmetiikassa? Ettei tarvitsisi aina jokaista erikseen googlettaa jne.

    T. Uusavuton

    Vastaa

    0
    1. Olisiko mahdollista, että ainesosat luetellaan suuruusjärjestyksessä prosentuaalisesti pienimmästä suurimpaan…? Vai menikö multa joku juttu ohi? :D

      Ei, ne luetellaan aina suurimmasta pienimpään :)

      Oisko sulla muuten ehdottaa jotain sivustoa, mistä ois helppo ettiä kootusti kaikkia noita kemiallisia aineita ja niiden tehtäviä just kosmetiikassa?

      Niitä riittää :) Tässä yleisimmät mun käyttämät:

      http://www.incihaku.fi/

      http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/A

      http://www.truthinaging.com/ (valitse oikean yläkulman SEARCH-valikosta ingredients ja kirjoita ainesosa)

      Vastaa

      0
  6. Annika puhuu asiaa: kemiankirjat vain esiin! :) Ainakaan mulle tuossa incissä ei ole mitään outoa. Ajattele asia näin: ovat halunneet Patykalla käyttää korkeaa aloen pitoisuutta, mutta jos olisivat käyttäneet juicea sellaisenaan, eivät olisi saaneet muiden ainesosien pitoisuuksia riittävän korkealle. Niinpä lisätään aloe jauheena, jonka laimentaa 40%:ksi incissä edellä olevat nestemäiset ainesosat.
    Ehkä tuota aloeta voi käyttää kätevästi jauheena, joka saadaan haihduttamalla vesi juicesta.

    Vastaa

    0
    1. OK, kiitoksia selvennyksestä :) Arvelinkin, että kyllä tieto joltain lukijalta löytyy...! ^_^

      Vastaa

      0
    2. Kiitos, tämäkin (itselleni upouusi) tieto kosmetiikkakemian saralta nyt omaksuttu.. en ollut missään tähän seikkaan vielä törmännyt, joten kiinnostavaa oli kuulla :)

      Vastaa

      0
  7. Minä taas rakastuin totaalisesti tuohon settiin. Öljymäinen puhdistus sulaa ihan täysin tuohon vaahtoon ja ne yhdessä muodostavat juuri sen täyteläisen kermaisen ylellisen puhdistajan. Varmastikaan erikseen käytettyinä eivät pääse oikeuksiinsa. Iho tuntuu superihanalta tuon setin jälkeen ja tosiaan meikit ja ripsarit sulavat ilman liiallista hinkkaamista.

    Kalliit juu, mutta minusta kyllä ylelliset kaikessa muodossaan, niin visuaalisesti, tuoksullisesti kuin tominnallisestikin.

    Mutta niinhän se on että nämäkin jutut ovat makuasioita :)

    Vastaa

    0
    1. Mutta niinhän se on että nämäkin jutut ovat makuasioita :)

      Näinhän se on. :) Ja toki liittyy myös ihon tarpeeseen, kuivaihoiselle ja voimakasta meikkiä käyttävälle tuo yhdistelmä on varmasti loistava, kevyttä meikkiä käyttävä normaali-ihoinen ei minun nähdäkseni saa setistä mitään erityishyötyä - muuten kuin tietysti elämyksellisesti, mikäli häneen Patykan maailma kolahtaa :)

      Vastaa

      0
  8. Taas ihan off topic mutta jos ja kun se aurinko alkaa taas paistamaan niin olisko sulla jotain suojakerroin vinkkiä? Käytän erittäin tyytyväisenä Madaran voiteita mutta niissähän ei ole mitään aurinkosuojaa. Aiemmin olen käyttänyt ihan normikosmetiikkaa jolloin asiaa ei ole sen enempää tarvinnut miettiä joska kaikissa voiteissa oli spf. Ihonikaan ei ole sitä helpointa tyyppiä, atooppinen ja helposti palava ja kaiken lisäksi usein juuri aurinkorasvoista ihohuokoset helposti tukkeutuivat (vaikka oon 34v. *huokaus*). Hinnalla ei ole väliä jos löytyisi vaan joku hyvä!

    Vastaa

    0
    1. olisko sulla jotain suojakerroin vinkkiä?

      Tunnen vain kaksi suojakertoimella varustettua luonnonkosmetiikan päivävoidetta, joista kumpaakaan en ole kokeillut itse. En siis osaa valitettavasti sanoa niistä mitään.
      1. Green People Day Solution SPF 15 (Green Peoplea myydään ainakin Sokoksella)
      2. Neal's Yard Remedies SPF 15 Daily Moisture (Jolie myy NYR:ää mutta en nähnyt tuota SPF-voidetta heidän valikoimassaan)

      Bare Mineralsilla oli ennen jauhemainen SPF 30 -aurinkosuojatuote, se ei ainakaan olisi tukkinut ihoa. Se on kuitenkin jäänyt pois heidän valikoimastaan. :/

      Vastaa

      0
    2. Kiitos Sanni taas! Mutta esitin kysymykseni hiukan huonosti ja olet joutunut mahdollisesti tekemään hieman turhaa työtä, vaikkakin pistän ehdotuksesi kyllä talteen ja ehkä moni muu tekee samoin :) mutta siis ajatukseni oli että jatkaisin Madaran rasvojen käyttöä mutta tarvitsisin erillisen aurinkosuojan. Idunin meikkipohja kyllä mainostaa suojakerroin 15:sta mutta olen hieman skeptinen laitanko sitä kasvojen kaikkiin kohtiin riittävästi ja päivinä jolloin meikkiä ei jaksa laittaa pitäisi kuitenkin joku aurinkosuoja olla... En kuitenkaan haluaisi käyttää ns. "oikeita" aurinkorasvoja koska niiden kanssa tulee aina ongelmia kasvoihin. Joten olisiko tällaiseen vielä ratkaisua takaraskussa? Joku mitä vielä laittaisi kosteusvoiteen päälle? Ja kiitos Sanni todella vuorovaikutteisesta ja ihanasta blogista!

      Vastaa

      0
    3. En kuitenkaan haluaisi käyttää ns. “oikeita” aurinkorasvoja koska niiden kanssa tulee aina ongelmia kasvoihin. Joten olisiko tällaiseen vielä ratkaisua takaraskussa? Joku mitä vielä laittaisi kosteusvoiteen päälle?

      Hmm, ei päälle mutta alle :) Ikävä kyllä tällaiset tuotteet eivät ole luonnonkosmetiikkaa; suojakertoimellinen primer. Esimerkiksi Lumenen LAB-sarjaan kuuluu sellainen:
      http://lumenelab.com/fi/skincare/productline/agecorrecting40/product?id=354

      Lumenen Vitamin C+ -linjassa oli myös ennen tuollainen, mutta en enää löytänyt sitä heidän sivuiltaan.

      Harmi että sitä Bare Mineralsin SPF 30 -jauhetta ei enää ole, se olisi ollut sulle varmaan aika täydellinen...

      Vastaa

      0
    4. Mulla on herkästi palava iho, ja olen monta vuotta käyttänyt ainoana aurinkosuojana kasvoille ihan tavallista mineraalipohjaa. En ole palanut hitustakaan kertaakaan, ei edes punoituksen hiventä auringosta. Mineraalimeikithän ovat lähes kokonaan fysikaalisia aurinkosuoja-aineita, ja vaikkei niiden antamaa suojaa olisi määritelty ja painettu tekstinä purkkiin, niin kyllä ne suojaa antavat. Riippuu tietysti siitä, kuinka paksusti laittaa. Minäkään en herkkyyden ja tukkeutumisen vuoksi voi käyttää suojavoiteita/geelejä kasvoille.

      Vastaa

      0
  9. Hyvä postaus, olinkin jo odotellut sun arviota näistä. :)Jolien naiset tuntuvat olevan aivan liekeissä näistä, joten kiva kuulla muidenkin kosmetiikasta ymmärtävän kokemuksia. Eipä raaski laittaa niin paljoa rahaa näihin. Käytin just sy-voide -ja korjaavan seerumin näytteet, ne oli kyllä tosi mukavan tuntuisia (yllättävänkin öljyisiä tosin).

    Ootko Sanni testannut L'Atélier des Délices-sarjaa?

    Vastaa

    0
    1. Ootko Sanni testannut L’Atélier des Délices-sarjaa?

      Minulla on sarjalta kaksi kroppatuotetta testissä, tosi ihanan tuntuisia ovat. Kasvotuotteita en ole kokeillut lainkaan.

      Vastaa

      0
  10. Itse en oo tota kaksoispuhdistusta koskaan tajunnut, tai ihmettelen sitä, miksi toiset putelit hoitaa kaiken puhdistuksen yhdellä kerralla ja sit toisessa sarjassa pitää käyttää kahta tuotetta? (Plus kasvovesi päälle kummassakin tapauksessa.) Onko kaksoispuhditus vaan "hifistelyä" vai onko oikeesti tehokkaampi kuin vaikka puhdistusmaidolla/-geelillä/-vaahdolla tehty yksöispuhdistus?

    Vastaa

    0
    1. ihmettelen sitä, miksi toiset putelit hoitaa kaiken puhdistuksen yhdellä kerralla ja sit toisessa sarjassa pitää käyttää kahta tuotetta?

      Tämä on lopulta oikeastaan vain ihotyyppi/meikkitottumus/makuasia. Toisten iholle meikki "jumittuu" tiukemmin, ja sama tuote joka toisella poistaa meikin hujauksessa ei toisella saakaan kaikkea meikkiä irti. Ja tietysti toiset vain meikkaavat niin voimakkaasti että tarvitsevat jopa sen tuplapuhdistuksen. Ihan pohjimmiltaan uskon kuitenkin, että kyseessä on ensisijaisesti mieltymys - toisiin ajatus kaksoispuhdistuksesta vetoaa ja se tuntuu heistä mukavalta, se on ikäänkuin elämyksellisempi tapa puhdistaa kuin yhdellä tuotteella. Kyllä öljy + vaahto on ehdottomasti tehokkaampi puhdistusmuoto kuin pelkkä yksöispuhdistus, MUTTA, yhtä tehokkaan puhdistuksen saat (minun mielestäni) pesemällä sillä yhdellä ja samalla tuotteella kahdesti. Jos käytät voimakasta meikkiä, rasvaisella emulsiolla suoritettu puhdistus kahdesti tuo varmasti yhtä puhdasta jälkeä kuin öljy + vaahto. (Mutta esimerkiksi luonnonkosmetiikan geelimäinen putsari ei välttämättä poista jotain Blasco-pohjaa vaikka suorittaisin pesun kahdesti, siihen tarvitaan rasvapohjainen putsari. Siinä mielessä öljy + vaahto ON tehokkaampi.)

      Vastaa

      0
    2. Kiitos! Tuntuu, et kosmetiikkaputiikissa halutaan aina suositella tuota kasoisputsausta, vaikka itestä tuntuu, et pärjään yhdellä. Plus en jaksa niin hirveän monen putelin kanssa touhuta :) Nyt osaan perustella vähän paremmin kantaani myyjille.

      Vastaa

      0
    3. Mitä tarkoitat "voimakkaalla meikillä" (laatua, määrää, mitä?) Kiinnostaisi, että paljonko Sinulla menee aikaa tuohon kaksoispuhdistuksen tekemiseen? Itse kun en aina saa ripsirajasta yläluomen rajauskynää ja ripsaria poistettua edes kaksoisputsauksella, vaikka meikkituotteet ovatkin vesiliukoisia ja useimmiten luonnonmukaista kosmetiikkaa. Sitten joutuu vielä hinkkaamaan kasvovedellä ja/tai silmänymp.voiteella meikin rippeitä. Ja aikaa hurahtaa melkoinen tovi...

      Vastaa

      0
    4. Mitä tarkoitat “voimakkaalla meikillä” (laatua, määrää, mitä?)

      Esimerkiksi kerrosten määrää ja paksuutta ja valittua tuotelaatua. Joe Blascon kaltainen vahamainen meikkipohja on voimakkaampi kuin vaikka vesimäisen ohut kuultomeikkivoide. Jos meikkirutiiniin kuuluu pohjustusvoide + meikkivoide + peiteaine + puuteri + aurinkopuuteri + poskipuna niin tulos on toki voimakkaampi ja vaatii enemmän pesuaineelta kuin vaikka kaksi kerrosta mineraalipuuteria + poskipuna.

      Itse olen kokenut selvän eron jo voidemaisen ja puuterimaisen meikkipohjan välillä. Pelkkä mineraalipohja tai perinteinen meikkipuuteri liukenee minun iholtani helpommin kuin nestemäinen/voidemainen pohja.

      Kiinnostaisi, että paljonko Sinulla menee aikaa tuohon kaksoispuhdistuksen tekemiseen?

      En ole mitannut aikaa, mutta ei siihen montaa minuuttia mene. :) Pyörittelen yhtä puhdistustuotetta iholla ehkä noin minuutin. Silmämeikin puhdistan eri tuotteella ja siihen menee kauemmin, joudun melkein aina annostelemaan silmämeikinpoistoainetta ainakin kahdesti että kaikki meikki lähtee. Ja vanulappuja menee kaksi. Vahvat rajaukset joudun vielä poistamaan erikseen öljyllä ja topsipuikolla.

      Yhteensä koko puhdistukseen (silmämeikki, kasvomeikki, kasvovedellä viimeistely) menee ehkä viisi minuuttia. Täytyykin ajastaa ensi kerralla :)

      Vastaa

      0
    5. Oletpa Sinä nopsa pesuissasi (ja meikkaamisessa). Mulla menee helposti varttikin pesuissa, just tuon silmämeikin rippeiden poiston vuoksi. Kaupanpäälle saan vielä turvonneet silmäluomet, kun olen niitä silmänymp.voidellulla vanupuikolla hinkannut. Jos on aikaavievää aamulla meikata, niin aikaa menee myös illasta niitä puhdistellessa. Meikkaaminen on vaan niin mukavaa, ei kait sitä muuten siihen niin paljoa aikaansa tuhraisi.

      Vastaa

      0
    6. Täytyy tosiaan ajastaa niin saan tarkan tiedon! :) Oma vaikutelmani vain on että homma sujuu suht nopsaan... :D

      Vastaa

      0
  11. En ole Patykan puhdistustrioa (vielä) testannut, mutta ymmärtääkseni se on suunniteltu nimenomaan kolmen tuotteen paketiksi, triplapuhdistusmetodiksi. Ehkei öljyn ole tarkoituskaan toimia yksinään vaan vaahdon kanssa? Se voisi selittää öljyn paksuuden. Jospa tuotteiden parhaat ominaisuudet tulevat esiin vain yhteiskäytössä? :) Ymmärtääkseni juuri sitä komboa on kehuttu, ei niinkään öljyä, vaahtoa ja kasvovettä yksinään käytettyinä.

    Hinta on tosiaan sen verran kova, että laatua voi ja pitää vaatia.

    Vastaa

    0
    1. Ehkei öljyn ole tarkoituskaan toimia yksinään vaan vaahdon kanssa?

      Joo, näin on aivan varmasti. :) Itse en vain koe tuollaista rasvaisuutta miellyttävänä vaikka se kuinka huuhdotaan pois vaahdolla. Makuasioita, makuasioita :)

      Vastaa

      0
  12. Lankesin ostamaan Patykan puhdistustrion, kun luin siitä niin paljon hehkutusta muutamassa blogissa ja Jolien nettisivuilla. Tyhmä minä. Kuukauden käytön jälkeen ihoni on karmaisevassa kunnossa ja näppylöitä enemmän kuin koskaan :( pari päivää sitten luovutin ja heitin Patykat menemään ja palasin aiemmin käyttämiini tuotteisiin Cliniquelta.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (42)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat