Aloitin perusteellisemman tutustumisen AHA-happojen maailmaan vuoden vaihteessa Paula’s Choicen tuotteilla. Kevään aikana pääsin syventämään kokemusta ”the” AHA-happomerkin, Exuviancen kautta.
Exuviance on merkkinä tuttu, mutta en tiennyt aikaisemmin, että juuri kyseisen merkin takana olevat tohtorit ovat kehittäneet kosmetiikasta tuntemamme AHA- ja PHA-happoteknologian ylipäänsä. Exuviance luotiin tämän teknologian ympärille, ja on siis ilmeisesti maailman ensimmäinen AHA-happoihin pohjautuva ihonhoitosarja.
Tohtorismiehet ovat nimeltään Eugene Van Scott ja Ruey Yu. He kehittivät ensimmäisen standardoidun glykolihappokuorinnan ja myöhemmin PHA-happoteknologian. Nyt seuraa ensimmäinen ihmettely: saamassani tietolehtisessä kerrotaan, että ”PHA on saatavana vain Exuviancelta”. Myös minulle hoidon suorittanut Exuviance-kosmetologi kertoi, että ”Tätä ainesosaa ei ole muilla merkeillä kuin Exuviancella”.
Asia ei kuitenkaan ole näin. Jokainen vähänkään kosmetiikka-alaa seuraava tai ylipäänsä kosmetiikkaa käyttävä on varmasti bongannut PHA-happoja siellä sun täällä, niitä on mm. Estelle & Thildin ja Paula’s Choicen tuotteissa, muutaman mainitakseni. Eli mikähän on perusteena tälle väittämälle…
Kuulostaa tietysti hienolta markkinointiteksteissä ja vähemmän perehtyneet asiakkaat uskovat varmasti ;) Nämä ovat juuri näitä juttuja jotka ärsyttävät itseäni valtavasti kosmetiikan (tai minkä tahansa asian) markkinoinnissa; tehdään ylimitoitettuja, harhaanjohtavia tai jopa täysin ei-tosia väittämiä luottaen siihen, että ei se tavallinen kuluttaja näistä kuitenkaan mitään tiedä tai ota selvää.
Exuviancen käyttämät PHA-hapot ovat glukonolaktoni ja laktobioninen happo. Glukonolaktonia on esimerkiksi Estelle & Thildin SuperBioactive-voiteissa ja laktobionista happoa Cliniquen Turnaround-seerumissa. Exuviance voi tietysti sanoa, että heidän PHA:nsa on puhtaampaa ja parempaa ja niin poispäin, mutta se ei ole sama asia kuin esittää, että ainesosaa on saatavilla ainoastaan Exuviancelta.
”Exuviancen ihonhoitojärjestelmä on tarkoitettu ihmisille, joiden iho ei vaadi ihotautilääkärin hoitoa, mutta jotka haluavat hyödyntää lääketieteellisen ihonhoidon edistysaskelia”, kerrotaan merkin tietolehtisessä. ”Exuviancen edistykselliset ihonhoitotuotteet perustuvat yli 40 vuoden tutkimustyöhön. Tutkimus on edelleen Exuviancen menestyksen salaisuus. Exuviance on ylpeä kliinisestä historiastaan ja johtavasta asemastaan ammattimaisen ihonhoidon kentällä”.
Vaikuttavan kuuloista tekstiä, ja kuvaa hyvin sarjan imagoa. Exuviance haluaa profiloitua tieteellisenä ja innovatiivisena ihonhoitosarjana, englanniksi tätä kosmetiikan genreä tai ryhmää kutsutaan ”cosmeceuticalsiksi”. Sarjaa myydään vain hoitoloissa.
En ole aiemmin kokeillut Exuviancen tuotteita, mutta olin saanut kuulemani perusteella kuvan korkealle arvostetusta ja luotetusta merkistä - ja kalliista. Itse asiassa hinnat eivät lopulta olleetkaan ihan niin tyyriitä kuin kuvittelin, kallein tuote on noin 80 euroa maksava seerumi puhdistus- ja hoitotuotteiden hintojen liikkuessa 30-50 euron tuntumassa. Aikalailla perushintainen hoitolasarjojen joukossa.
Yksi Exuviance-muisto vuosien varrelta on muuten seuraavanlainen: Ahvenanmaan hoitolapseni, silloin teini-iän iho-ongelmista kärsivä Ronja, laittoi minulle viestiä kysyen, tunnenko Exuviancen ja mitä mieltä olen merkistä, ja voisinko vinkata hänelle mistä sarjaa saisi mahdollisimman halvalla. Ronja oli vakuuttunut siitä, että juuri Exuviance on ratkaisu iho-ongelmiin. En löytänyt hänelle mitään nettikauppaa, josta Exua saa halvalla. ;) En muista löysinkö ylipäänsä mitään nettikauppa joka myy Exuviancea.
Exuviancen ihonhoito-ohjelma perustuu neljään peruspilariin:
1. Puhdistus. Suositellaan suoritettavaksi aamuin illoin.
2. Kuorinta. Kaikilla Exuviancen tuotteilla on AHA/PHA-happojen kautta kevyesti kuoriva vaikutus. Sarjaan kuuluu myös rakeellinen kuorinta.
3. Kosteutus ja korjaus = kosteuttavat hoitovoiteet ja seerumit.
4. Suojaus = UV-suojan sisältävän voiteen käyttöä pidetään ehdottoman tärkeänä. Tämä suositus pätee käytännössä kaikkien AHA-happoa sisältävien tuotesarjojen kohdalla.
Exuviancen kaikissa päivävoiteissa on suojakerroin, lukuun ottamatta erittäin kuivan ihon Ultra Restorative Creamia.
Exuviancen tuotevalikoima on lopulta hyvin yksinkertainen ja kattaa ihotyypit normaalista herkkään (rosacea / atopia) ja kuivaan ihoon. Akneiholle ja ikääntyneelle iholle on omat täsmäsarjansa. Vartalolle on myös muutama erityistuote.
Tuotteet ovat reseptiikaltaan tuttua seka-synteettistä kosmetiikkaa, eli pääsääntöisesti synteettiseen pohjaan on lisätty joitain luonnosta saatuja ainesosia. Esimerkiksi laktobionista happoa saadaan maitosokerista. Tuotteissa on myös silikoniyhdisteitä.
Tuotelehtisessä silmään tarttui kohta mantelihaposta (yksi AHA-hapoista). Esitteen mukaan mantelihappo on rasvaliukoinen. Kaikki aiemmin kuulemani tieto on ollut sillä pohjalla, että AHA-hapot ovat vesiliukoisia ja BHA-hapot rasvaliukoisia. Juuri siksi BHA-happoa pidetään parempana rasvoittuvalle ja herkästi tukkeutuvalle iholle --> se läpäisee talikertymät ja pääsee huokosen sisään syväpuhdistamaan. Myös Wikipedian mukaan mantelihappo on vesiliukoinen. Pääsemme taas tähän ikuiseen, ”Miksi lopulta luottaa mihinkään tietoon kun aina tulee uusi asiantuntija kumoamaan sen”. Tätä mietin viikottain, ja siksi tuntuu välillä hyvin väsyttävältä yrittää välittää mitään ”tietona” pitämäänsä.
Minulle hoidon suorittanut Exuviance-kosmetologi korosti, että tuotteet ovat täysin rasvattomia. Väittämä, jota jouduin jälleen epäilemään, sillä kuiva iho tarvitsee ehdottomasti lipidipitoisia hoitotuotteita enkä ole vielä tähän päivään mennessä nähnyt täysin rasvatonta kuivan ihon hoitosarjaa. Ja kyllähän tuotteista löytyykin rasvoja laidasta laitaan, mm. sheavoita, triglyseridejä, kasviöljyjä ja rehellisiä mineraaliöljyjäkin.
Kun toin tämän esiin, kosmetologi korjasi lausumaansa; ”No, tuotteet eivät sisällä sellaisia tukkivia rasvoja”.
’Tukkivat’ ja ’ei-tukkivat’ rasvat ovat alue, joka on niin sanotusti ”herran hallussa”. Tietyistä rasvoista voi esittää, että ne ovat potentiaalisempia tukkimaan huokosia kuin toiset rasvat, mutta ei ole mahdollista luokitella rasvoja jotenkin yleispätevästi ”tukkiviksi” ja ”ei-tukkiviksi”. Mineraaliöljy esimerkiksi voi tukkia yhden ihon, mutta toimia toisella mitä parhaana pehmittäjänä ja kosteuden lukitsijana.
Itse olisin hyvin varovainen käyttämään markkinoinnissa ilmaisua ”Tuotteemme eivät tuki ihoa” – miten sellaista voisi luvata?
On todettava, että edessäni on jälleen merkki, joka jättää markkinointimateriaalinsa (ja osittain tuotekokemustenkin) kautta jotenkin hämmentyneen ja ristiriitaisen fiiliksen. On kyllä hyvin mielenkiintoista arvioida, miten eri tavoilla (ja uskottavuudella) erilaiset merkit ovat valinneet markkinoida itseään. Sillä ei tietenkään ole mitään tekemistä sen kanssa, miten tuotteet asiakkailla toimivat. Moni on aivan varmasti löytänyt Exuviancesta iholleen sen parhaan mahdollisen partnerin.
Miten minun ja Exuviancen kevään mittainen suhde sujui, siitä saatte lukea osassa 2. :)
Kuvat: Exuviance. Estelle & Thild kuva: Estelle & Thild.
52 comments on “AHA-happojen "iskä" - Exuviance”
Nyt on pakko kommentoida.
Olin itse samaisessa hoidossa Helsingissä. Kosmetologi väitti ettei nämä sisällä mitään öljyä kun kysyin, vaan ainoastaan puhtaita aineita jotka ei missään nimessä tuki ihoa. No, itse tarkistin myös (onneksi sain ensin näytteet) että mineraaliöljyähän siellä on!! Meni luotto ihan täysin yleensäkin kosmetologisarjoihin ja myös kosmetologeihin.
Olen myös kysellyt kosmarimyyjiltä niin hyvin moni on sanonut ettei mikään kosmetiikka muka tuki iho?!! P puhetta..
Joo, tämä on tätä.... ;) Jos kysyt kampaajalta, niin toki hänenkin mielestään kaikki kampaamotuotteet ovat silkkaa huippulaatua ja korjaavat kaksihaaraisesi ja ulkoiluttavat koirasi jne.
Valitettavan monen ammattilaisen tuotteista kertoma tieto pohjautuu ainoastaan merkin omaan (sisäiseen) markkinointimateriaaliin. Jos materiaalissa lukee että "tuotteet ovat rasvattomia", ei osa ammatti-ihmisistäkään kyseenalaista sitä vaan välittää tiedon totena eteenpäin asiakkaille incejä tarkistamatta. Hämmentävän moni kauneusalan ammattilainen ei osaa lukea ainesosaluetteloita, eikä ole niistä edes kiinnostunut. He kokevat, että tuotteesta juhlallisin sanamuodoin kerrottu markkinointiteksti/koulutusmateriaali riittää. Muuan tunnetun kosmetiikkasarjan kouluttaja mm. mainosti minulle innoissaan sarjan silikonittomia primereita, ja kun käänsin pullon kylkeä, oli incissä heti ainakin kolmea eri silikoniyhdistettä.
Niin se on, surullista kyllä, että ei asiakas oikeasti voi loppupeleissä luottaa asiantuntijan antamaan tietoon. Jos haluaa ihan perusteellisesti varmistua oikeastaan mistään, täytyy asia tarkistaa itse. :/
Erikoista että mullekin on käynyt noin juuri tuon Exuviancen kohdalla. Kosmetologi sanoi, etteivät sisällä mineraaliöljyä tai silikonia. Ja tosiaan pulloa kääntämällä selvisi samantien, että ihan kumpaakin löytyy ja vielä ihan incin alkupäästä. :-) Ei siinä mitään, eihän se kerro tuotteesta välttämättä mitään. Monilla nuo ovat saaneet aikaan oikein hyvinvoivan ihon. Mutta erikoista että pitää mennä sanomaan asioita, jotka eivät pidä paikkaansa.
Pari päivää sitten kysyin kosmetiikkamyyjältä, että mikä erottaa venymäarpivoiteen tavallisesta täyteläisestä voiteesta. Vastaus oli aikamoinen. Siinä on kuulemma "spesifejä ihoa elastisoivia ainesosia". Yritin kysellä, että mitkä ne näistä ovat? Ja eikös niitä ole kaikissa runsaasti kosteuttavissa voiteissa? No ei osannut tarkkaan sanoa, mitkä ne on, mutta niitä kuulemma varmuudella on..:-)
En kyllä suoranaisesti luottaisi kampaajan tai kosmetologin tuotetuntemukseen incien kohdalla, sillä heidän koulutuksensa ei käsittääkseni opeta kyseenalaistamaan asioita kovinkaan paljon. Estenomin sanomiset taas ottaisin paljon vakavammin. Toki raaka-aineiden tuntemus ei kosmetologien pääasiallinen osaamisalue olekaan.
Samaa mieltä. En ihan saa kiinni mitä hyötyä koetaan olevan esimerkiksi "rasvattomana" mainostamisella tai sillä, että silikonillista tuotetta väitetään 'konittomaksi. Ajatellaanko Exuviancella, että moni asiakas "pelkää" rasvaisia tuotteita ja että rasvattomana mainostaminen tekee tuotteista jollain tapaa, tai ainakin tietylle kohderyhmälle houkuttavampia..? Oli logiikka mikä hyvänsä, ei paikkansapitämättömän tiedon jakaminen ole mielestäni hyvää markkinointia eikä anna ammattimaista ja asiantuntevaa kuvaa.
Olen itse kosmetologi, alan vaihtaja ja edellisessä ammatissa tottunut kyseenalaistamaan, tutkimaan ja selvittämään itse. Siksi suren, että joillekin kosmetologeille riittää hoidosta asiakkaalle kerrottavaksi "tää on ihana hoito". Itse esim. avaan inci-listan aina asiakkaalle, kun hän minulta jotain ostaa. Kerron suomeksi, mitä tuote sisältää ja mikä kunkin raaka-aineen tehtävä on. Opiskelen, tutkin ja olen silti vasta alussa. =) Ilokseni olen kuitenkin huomannut keskusteluryhmissämme, että ammattiylpeys ja ammattitaidon kehittäminen on monille tärkeää. Yhden huonon kokemuksen takia ei kannata uskoaan menettää koko kosmetologikuntaan. =)
Oma Exuviance-hoitokokemukseni oli aivan mahtava, eli kenties kommentti oli osoitettu ylimpänä kommentoineelle..?
Vaikka kosmetologit eivät incejä tuntisikaan, niin hoidoista en ole koskaan voinut valittaa :) Kosmetologien ammattitaito tietysti tuleekin parhaiten esiin itse hoidoissa, ei niinkään raaka-ainetuntemuksessa - vaikka senkin olisi toki hyvä kuulua pakettiin.
Joo, tuolle ylempänä kommentoineelle oli tuo yksittäinen lause tarkoitettu. Nykykosmarien opsiin inci-koulutusta kuuluu melko paljon, joten kyllä siitä pitäisi tietoa olla.
Itsekin olen kosmetologien työhön oikein tyytyväinen. Hoidot ovat olleet hyviä ja ihonhoidon asiantuntemusta riittää. Lähinnä siksi juuri ihmettelen osan heistä osaamattomuutta lukea incejä. Tai tarkemmin sitä, että miksi pitää sanoa asioita joista ei tiedä. Minultakin usein kysytään asioita, joista tiedän että kysyjä luottaa vastaukseeni. Jos en ole täysin varma asiasta, en voisi kuvitellakaan sanovani jotain sinnepäin. Silloin sanon että en tiedä, mutta voin selvittää asian. Itse asiassa se jopa antaa luotettavamman kuvan asiantuntijasta, jos joskus rehellisesti myöntää, ettei tiedä asiasta, kuin se että on aina vastaus valmiina. :-)
Mutta se on hienoa, että nuoremmilla kosmetologeilla on myös tuota inci-koulutusta.
Allekirjoittaa.
Täysin väärän tiedon esittäminen totuutena voi päinvastoin jopa saattaa tiedon esittäjän noloon valoon... Itse koin esimerkiksi silikonittoman primer -väitteen sellaisena, että se verotti huomattavasti kyseisen kouluttajan ammattitaitoa silmissäni. Sen verran painokkaasti hän mainosti merkin "ainutlaatuista silikonitonta primer-teknologiaa".
ASIAA! Hyvä Sanni!
Ärsyttävää markkinointia... Kyseisen merkin päivä-ja yövoide on muuten ainoa äkkiä mieleen tuleva, jotka tuntuu samalta, kuin hieroisi tuorekelmua kasvoille ja pingottais sen iholle :/ yhtä hyvin imeytyy ja niinkin miellyttävä tuntuma :D
Oon tainnut muuten tottua liian hyvään, kun luen tätä ja Ostolakossa-blogia... kävin kosmetiikkaliikkeessä kysymässä meikkivoiteiden perään ja kyselin muutamasta merkistä, joiden meikkituotteista olen kiinnostunut luettuani niistä täältä. Myyjä kysyi multa, että mitä sellaset merkit on :O wuut?
Jos ne olivat jotain ei-Suomessa-myytäviä...? Virvekin taitaa kirjoittaa jonkun verran muiden maiden kuten Aasian tai Englannin markkinoilla myytävistä kosmetuotteista.
Vain ehdotus :) *yrittää puolustaa myyjää, jos hänellä oli oikeasti hyvä syy olla tuntematta merkkejä*
Mitä tuorekelmuefektiin tulee, hmmh, kuulostaa tutulta.... ;D
Ihana puolustus <3 :)
(Löysin tästä kaupungista kyllä sitten just sitä merkkiä, mut jospa hän oli ihan tuore myyjä? :) )
Sun pitäis ruveta mystery shopperiks, joka kiertää kauneushoitolasta toiseen ja sen jälkeen kertoo kokemuksistaan. Voisin kuvitella, että laittaisit kosmarit aika koville :)
Meillä myös aikoinaan hiusalalla opiskellessani mainosti erään sarjan kouluttaja hoitoaineita silikonittomina, vaikka incistä löytyikin useampi eri silikoniyhdiste, joukossa myös dimethicone. Kun tästä sitten kysyin, sain vastaukseksi hätääntyneen änkytyksen ja selityksen, että heidän silikoninsa eivät kerrostu. Hieman erilaista tietoa olen itse dimethiconesta saanut, mutta en vaivautunut enää sanomaan mitään.
:) ^_^
Minä olin erään kosmetiikkamerkin kotikutsuilla, jossa esittelijä mainosti, etteivät tuotteet sisällä yhtä tuotetta lukuunottamatta silikonia.
Mulla oli eräs sarjan rasva (ei tämä poikkeus), jossa kyllä luki Dimethicone tyyliin kolmantena incissä. Kysäisin sitten tästä ja esittelijä ensin väitti kovaan ääneen, että eihän ole. Sitten hän alkoi itsekin tutkia inciä, mutta ei vieläkään löytänyt silikonia siitä, ennen kuin kerroin, mikä se oli.
Vastaus: "No mutta se on luonnon silikonia!".
Vastaus: ”No mutta se on luonnon silikonia!”.
Huokaus ^_^ :D
Myös erään tunnetun mineraalimerkin, jonka tuotteissa on silikonia, maahantuoja kertoo sarjan koulutuksissa että tuotteiden silikoni on luonnollista.... Henkilölle on turha yrittää sanoa mitään vastaan, hän pitää kiinni tästä "totuudesta", sillä hän haluaa loppuun saakka uskoa että kaikki sarjan tuotteet ovat täysin luonnollisia. Vaikka silikonin raaka-ainetta saadaankin maasta, niin silikoniyhdisteet itsessään ovat täysin synteettisesti aikaansaatuja kemikaaleja.
Bangerhead.fi myy Exuviance tuotteet.
"Nämä ovat juuri näitä juttuja jotka ärsyttävät itseäni valtavasti kosmetiikan (tai minkä tahansa asian) markkinoinnissa; tehdään ylimitoitettuja, harhaanjohtavia tai jopa täysin ei-tosia väittämiä luottaen siihen, että ei se tavallinen kuluttaja näistä kuitenkaan mitään tiedä tai ota selvää."
Hei, tähän oli pakko tarttua itse mainosalalla työskentelevänä. Ei siellä ihan mitä tahansa voi lähteä "satuilemaan" tai joutuu vaikeuksiin. Itse työskentelen suurelle asiakkaalle, jonka tiedän tarkistuttavan kaikki mainostekstinsä lakiasiantuntijoilla ennen julkaisua, juuri sen takia ettei sitä tavallista kuluttajaa saa johtaa harhaan. Mm superlatiivien kanssa on oltava tarkkana, minkään ei voi sanoa olevan paras, ellei näin todella ole (tuote esim. kategoriansa voittaja tms). Kaiken "sokerikuorrutteen" alla siis pitäisi kuitenkin aina olla se totuuden siemen. Tuollaiset yllä mainitut asiavirheethän (ei silikonia ja on kuitenkin jne) vain loppupeleissä syövät brändin uskottavuutta, mutta sitä en osaa veikata, miksi/miten sellaisia on kuitenkin päätynyt lopullisiin materiaaleihin.
...joissain paikoissahan noita käännöstekstejä tehtailevat mm. harjottelijat (vaikkakin tekstit oletettavasti/toivottavasti menevät tarkastuksen kautta ennen julkaisua), joka voi osaltaan edesauttaa sitä, että teksteihin saattaa sujahtaa mukaan jotain villimpiä ilmaisuja...
...ja ylipäätään ne oudot ja erikoiset ilmaisut saattavat vaan olla asioita jotka "eivät käänny"Ü -ja jotka siitä huolimatta on koitettu ämpätä mukaan...
No voihan siellä ;) Sen vuoksihan esimerkiksi L'Oreal joutui jokunen vuosi maksamaan isot sakot jostain aivan överistä mainosväittämästä.
Monet firmat ottavat tietoisesti riskin joutua vaikeuksiin, sillä jotta harhaanjohtavasta mainonnasta joutuisi edesvastuuseen, täytyy jonkun vetää asia oikeuteen. Ja hyvin harvoin kukaan jaksaa lopulta puuttua niin vähäpätöisiin (siis suuressa kuvassa vähäpätöisiin) asioihin kuin lupauksiin taikoa rypyt pois tai paksuntaa ripsiä 2989%, ja viedä asiaa oikeustasolle. Tästä puhuttiin meidän kosmetiikan kemian kurssilla, kun pohdittiin, miksi niin monet firmat ihan pokkana esittävät lupauksia, jotka eivät voi pitää paikkaansa tai ovat vähintäänkin yliampuvia ja harhaanjohtavia. Puhumattakaan käsitellyistä kuvista mainonnasta... Eihän mainoksessa oikeasti saisi käyttää muokattua kuvaa esittämään luvattua tulosta, ja kaikki meistä tietävät että kaikki mainoskuvat silti on käsitelty ja ripsarimainoksissa irtoripsiä tai kuvankäsittelyllä lisättyjä ripsiä. Ja hiljaisesti hyväksymme sen, vaikka paheksummekin. En itsekään voi väittää että jaksaisin lähteä haastamaan firmaa X oikeuteen koska kuvassa on irtoripsiä :(
Eikö muuten itse asiassa ole niin, että kosmetiikkamainonnassa vieläpä nimenomaan saa kertoa epätosia asioita, jos ne ovat selkeästi liioiteltuja niin ettei keskivertokäyttäjä voi pitää niitä totena? Mitenhän sekin viime kädessä sitten määritellään. :D Ei kylläkään tähän Exuviance -keissiin enää liity. :)
Ei kai sentään..? :D Sen tiedän, että mainonnassa on lainsäädännön mukaan mahdollista esittää kahdentyyppisiä "väittämiä" (en nyt löydä ihan korrektia termistöä näille mutta ehkä tiedätte mitä tällä tarkoitan); tuotteen tai palvelun yleiseen fiilikseen liittyviä, kuvailevia ilmaisuja kuten "saat upean ihon / muhkeat hiukset", ja sitten tutkittuun tietoon perustuvia konkreettisempia väittämiä kuten "Madaltaa ryppyjä 24%" (ja väittämän jälkeen on viitattava tehtyyn tutkimukseen).
EU-lansäädännöstä löytyy sellainen ovela kohta, jonka mukaan selvästi liioiteltuja juttuja tai abstrakteja väitteitä ei tarvitse näyttää toteen, tai näin ainakin sen olen tulkinnut:
http://old.eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2013:190:0031:01:FI:HTML
En sitten osaa sanoa kuinka tätä käytännössä toteutetaan. :)
Olen monesti miettinyt markettien hiusvärejä mainostavia kuuluisia malleja tai näyttelijöitä. Joissain mainoksissa jopa sanotaan, että henkilön nn. hiusväri on xx. Ja pakostihan kaikki tietävät,että jonkun tunnetun näyttelijän hiuksia tuskin on värjätty 13€ markettivärillä..
Toinen tuoteryhmä joka aina hymyilyttää on tuuheuttavat shampoot. Siis eihän shampoo voi tuuheuttaa olemassa olevaa hiusta :-) Se voi kyllä pestä päänahan ja hiukset hyvin puhtaiksi, jolloin hiukset kohottautuvat enemmän päänahasta ja ehkä pestyinä vaikuttavat tuuheammilta, mutta silti että pullossa lukee "tuuheuttava shampoo" eikä tuuheamman vaikutelman antava shampoo?
Niinpä, ihan samoja olen kelannut :) Lukeehan ryppyvoidepurkeissakin "reduces appearance of wrinkles..." Eli tuuheuttavissa hiustuotteissa tulisi samalla logiikalla lukea "Creates appearance of fuller hair" :D ^_^
https://karkkipaivablogi.com/2013/01/04/tuuheuttavat-hiustenhoitoaineet-hate-to-break-this-to-you/
Mitä noihin hiusväreihin tulee, mä olen ajatellut, että ko. julkkiksen hiukset on siihen nimenomaiseen mainokseen värjätty sillä värillä (tai sitä markettituotetta vastaavalla värillä ;)).
Mun kampaaja sanoi kerran, että jotta saataisiin sellainen tulos kuin erään väriä mainostavan mallin hiukset oli mun lukemassa lehdessä, niin pitäisi käyttää ainakin kolmea eri sävyä ja nekin kokeneen kampaajan käyttäminä. Yhdellä värillä saadaan usein sellainen värikypärä. Ainakin ruskeissa hiuksissa. Eikä sellaista kauniin monivivahteisena kimaltavaa tukkaa. ;-) Mutta kuten sanoit, tuskin kukaan lähtee tuon vuoksi käräjille.
Kas, tuo shampoo ja hoitoaine -postaus oli jäänyt lukematta. Olen niin samaa mieltä. Ohuet hiukset saa tuuheamman näköisiksi vain kunnon muotoilutuotteilla ja kunnon föönauksella ja karhentavilla tuotteilla. Kampaaja sanoi kerran myös että todella tuuheaa (jos lähtökohtana on ohuet hiukset) sekä kiiltää ja eläväistä tukkaa on turha toivoa samanaikaisesti. Se on kuulemma joko tai :-). Ja itse olen huomannut kyllä saman.
Niinpä. :)
Olen käsittänyt, että tuuheuttava shampoo voi toimia joko jättämällä hiuksen pintaan ryhdistävää ainetta (jotain polymeeriä jne), joka saa aikaan tuuheuttavan effektin, tai sitten avaamalla hiussuomut (taas ne suomut...), mikä myös jättää 'pörröisen' vaikutelman, ja pitemmän päälle kuivattaa hiusta.
Nuo värejä mainostavat mallit saavat hyvät rahat näyttäytymällä firman X mannekiineina, oli kyse meikeistä tai hiusväreistä, joten uskon hyvinkin heidän suostuvan koekaniineiksi :) Hiukset ovat uusiutuva luonnonvara, ja jokin L'Orealin kokoinen kosmetiikkajätti tuskin tumpeloi maailmankuulun julkkiksen hiusoperaatiota -asialla on taatusti joku superkuuluisa kampaaja hienostosalongissa..
tässä muuten melko tuore (huhtikuulta) uutinen mm. ripsivärimainosten irtoripsien käytöstä ja eettisestä ohjeistosta kiinnostuneille: http://www.taloussanomat.fi/mainonta/2015/04/14/irtoripset-voivat-johtaa-harhaan/20154608/135
Ja senhän vuoksi L'Oreal juuri sakkoja joutuivat maksamaankin, että väittämät eivät olleet todenperäisiä ja joutuivat vaikeuksiin ;-) eivät siis päässeet kuin koira veräjästä. Ja voisi juu kuvitella, että tavallinen rivikansalainen tuskin lähtee syytteitä nostamaan, mutta lienevät juuri tuollaiset kaupan komissiot sun muut, jotka sitten asioihin puuttuvat, jos ovat puuttuakseen.
Itse en ole suoraan kosmetiikan mainonnan ja markkinoinnin parissa vielä työskennellyt (joten en ole niiden sääntöjen tuntija), mutta kun viittasit alaan yleisesti, halusin jakaa oman kokemukseni.Kauneudenhoidon/hiusmuotoilun mainonnan parista sentään löytyy kokemusta!
Lähes kaikki mainoskuvat ovat kyllä jälkikäsiteltyjä, onhan koko kuva rakennettu juuri sellaiseksi kuin on suunniteltu täydellinen lopputulos mielessä. Käsittelemätön kuva näyttäisi epäammattimaiselta tai keskeneräiseltä (en tarkoita käsittelyllä vain "ryppyjen silottelua").
Ja onhan koko mainonnan tarkoitus luoda tuotteista suotuisa kuva ja minusta on itse asiassa toisinaan hauska seurata, miten esimerkiksi Maybelline keksii ripsivärin uudestaan monta kertaa vuodessa. Siinä tarvitaan jo luovuutta saada musta ripsivärimassa ja harja kerta toisensa jälkeen vaikuttamaan jännittävältä ja uudelta. Onhan se aivan katsojan silmässä kuinka mahtipontinen muutos tarvitaan, että ripsiänsä kutsuu jo esim. "kolossaalisiksi". Ja jos miettii, että yksi silmäripsi on jotain 0,1 mm ja mainos lupaa 200% tuuheammat ripset, niin kunnon kerros massaa ja ripsi saattaa ollakin sen muutaman millimetrin kymmenyksen paksumpi?
Tottakai, kyllä kuvien kuuluukin mielestäni olla sellaisia "peruskäsiteltyjä" ja viimeisteltyjä - mutta kun hiotaan photarissa kaikki rypyt ja huokoset pois (ja kynsilakkamainoksissa kynsinauhat :D) niin silloin tulos on ns. väärällä lailla muokattu, koska voide ei saa aikaan samanlaista ryppyjen katoamista. Minusta kuva saa ehdottomasti olla käsitelty, mutta ryppyjä ja muita iholla realistisesti näkyviä ikääntymisen merkkejä täytyy jättää näkyviin.
Ripsien lisäilyä ripsarimainoksissa en hyväksy lainkaan. Siinä ei ole mitään pointtia eikä se tee kuvasta sen ammattimaisemman näköistä (luonnostaan tuuhea- ja tasaripsisiä mallejahan kyllä löytyy, eli kuvankäsittely ei ole mikään ehdoton juttu kauniiseen ripsikuvaan).
Sama. ;) On se kyllä kertakaikkiaan viihteellistä seurata kuinka pyörä keksitään neljästi vuodessa uudestaan ^_^
Tuli sanomalehteä lukiessani mieleeni sellainen kysymys, että varaavatkohan nuoret ihmiset matkoja enää ollenkaan sanomalehti-ilmoitusten kimmoittamana. Vanhempi polvi ehkä vielä harrastaa tuota, mutta mitenkähän nuoremmat, ovatko siirtyneet täysin nettipalveluiden pariin tässä asiassa?
Voin kertoa että ainakin oma siskoni on hiljattain varannut matkan lehti-ilmoituksen perusteella ^_^
Itsekin melkein tein saman, tai no siis ainakin otin ilmoituksen talteen. :)
Onko sinulla muuten tällä hetkelle suosikkia luonnonkosmetiikan meikinkiinnityspuuterista? Erityistoiveena olisi sellainen hyvinkin väriä jättämätön lopputulos, jolloin alle laitettujen tuotteiden sävy säilyisi vielä kevyen puuteroinninkin jälkeen samana.
Ei oikein (mitään uutta siis, Laverasta olen tykännyt jo vuosia), ja vähän niitä tulee testattua/käytettyäkin kun käytän itse mineraalipohjaa joka ei vaadi kiinnityspuuteria.
Tuohon ihon tukkimisasiaan on ihan pakko kommentoida, että kuinkahan moni kokemus johtuu ihan vaan huonosta puhdistuksesta? Siis meikkien kohdalla tietenkin. Esim. paljon parjattu Joe Blasco saa aikaan ihan kauheita näppyjä, jos sitä ei puhdista kunnolla. Itse teen kaksoispuhdistuksen, jossa eka puhdistus öljyllä, eikä ole näpyn näppyä tullut. Kerran lomareissulla unohdin öljyn kotiin, ja parissa päivässä posket oli ihan täynnä pientä näppylää.
Validi pointti. Puhdistus on todellakin ihonhoidon a ja o, ja vaikuttaa merkittävästi ihon kuntoon. Retkeilyolosuhteet todistavat sen kohdallani joka kerta. Kun parikin päivää joutuu puhdistamaan ihonsa heikommin kuin kotiolosuhteissa (eli puhdistusliinoilla kunnon lämminvesipesun ja vaahdotuksen sijaan), on tuloksena aina näppylöitä.
Itselläni on ollut varmaan viimeiset kymmenen vuotta aika huono iho ja tuntuu, että rajallinen budjetti (lue: pienehköt tulot) estävät paremman ihon saamisen. Ihoni on pintakuiva sekaiho, otsa ja nenä täynnä mustapäitä. En saa niitä mitenkään piiloon ja se harmittaa. Edes bb-voidetta en voi levittää iholle ilman kosteusvoidetta, koska ihoni on niin pintakuiva. En tiedä yhtään, kuinka hoitaa ihoani ja kuinka päästä mustapäistä eroon. Olisi niin ihanaa käydä kuukausittain kosmetologilla ja saada kasvot kuntoon, mutta eri asia kuinka paljon se tulisi maksamaan. Törmäsin myös joskus Exuviance-tuotemerkkiin, kun etsin tietoa kuinka parantaa ihon kuntoa. Moni oli saanut avun juuri mustapäihin ja epäpuhtaaseen ihoon, osa taas kehotti kääntymään luonnonkosmetiikan pariin. Tiedä sitten. Kiinnostaa kokeilla tuotteita, mutta tavallaan ei haluaisi laittaa rahoja "hukkaan", jos iho ei sitten paranekaan. Vinkkejä? :)
Vastasin tähän eilen laivassa ja kun olin saanut koko pitkän kommentin valmiiksi ja painoin 'Lähetä', oli laivan nettiyhteys katkennut ja viestini hävisi taivaan tuuliin... Aina niin ilostuttaa kun näin tapahtuu :)
Tässä kaksi luonnonkosmetiikan hoito-ohjelmaa eri lähestymistavalla.
(Mutta ihonhoitoratkaisuja etsiessä on valitettavasti aina varauduttava "laittamaan rahaa hukkaan", sillä tuotteiden sopivuus omalle iholle varmistuu vain kokeilemalla.)
1. Luonnonkosmetiikka / perinteinen vähärasvaiseen kosteutukseen ja kuorintaan pohjautuva hoito-ohjelma. Hoida ihon pintakuivuutta kosteusseerumilla.
Sarja: Lavera Mint Purifying.
Perushoito: puhdista kasvot Laveran Invigorating-puhdistusgeelillä tai Neutral-sarjan hellävaraisella puhdistusvaahdolla. Viimeistele Purifying-kasvovedellä. Kosteuta iho Mint Pore Refining -emulsiolla ja laita alle kosteusseerumi. Laveralla ei sellaista ole, kokeile esimerkiksi Estelle & Thildin BioHydrate- tai BioCalm -seerumia.
Jos tuokin yhdistelmä jättää ihon kiristäväksi eli ei kosteuta tarpeeksi, vaihda Mint Pore Refining -voide esimerkiksi Neutral-sarjan fluidiin tai Basis Sensitiv -sarjan ohueen kosteusemulsioon, ne eivät ole liian täyteläisiä sekaiholle.
Tehohoito: kuori iho kerran tai kaksi viikossa Laveran Purifying Scrubilla ja hoida iho Mint Purifying -naamiolla 1-2 kertaa viikossa tarpeen mukaan. (Mustapäiden vähentyessä naamion voi tehdä kerran viikossa.)
2. Luonnonkosmetiikka / vaihtoehtoinen, öljyihin pohjautuva hoito-ohjelma.
Sarja: Dr. Hauschka.
Perushoito: puhdista iho aamuin illoin Hauschkan jauhettuun manteliin perustuvalla Puhdistusvoiteella. Viimeistele tasapainottavalla kasvovedellä. Kosteuta iho Kasvoöljyn ja Kosteusvoiteen sekoituksella. Käytä yöhoitona ainoastaan yöseerumia. Yövoide ja kuorinta eivät kuulu Hauschkan hoito-ohjelmaan. Kasvoöljy ja puhdistusvoide vaikuttavat mustapäitä poistavasti.
Tehohoito: käytä Hauschkan savinaamiota 1-2 kertaa viikossa.
*
Muita vinkkejä/tärppituotteita:
* BHA-happopohjaiset tuotteet. Kokeile esimerkiksi Cliniqueta tai Paula's Choicea. BHA tehoaa mustapäihin. BHA-pohjainen seerumi voisi olla erinomainen sijoitus.
* Clarinsin lootusöljy. Moni vannoo tämän nimeen, sama idea kuin Hauschkan öljyhoidossa. Kuulostaa oudolta että öljy poistaisi mustapäitä, mutta toisilla se toimii paremmin kuin mikään muu keino.
Exuviance on profiloitunut hienona brändinä, mutta en luottaisi ihoani heidän hoiviinsa :)
Sensijaan kiitän Sannia Estelle & Thildin mainostamisesta! Olen tykännyt vanhoista voiteista hajustamattomasta linjasta, mutta nyt kun Sokkarille tuli uutuusversioita, menin tutkimaan kiinnostuksella. Sain näytteet siitä BioCalm-seerumista sekä voiteesta, ja seerumi on kyllä erikoisin kokeilemistani ..!
Koostumus on kuin jotain tahmaa, joka jää pyörimään pitkin poskia, eikä meinaa imeytyä ollenkaan.. mutta se vaikutus! Rauhoittavan viilentävä tunne alkaa lähes välittömästi, ja se on auringossa vietetyn ulkoilmapäivän jälkeen taivaallinen.
INCI mainostaa sisältävänsä kaurauutetta, mikä onkin erinomainen ärtyneen ja ihottumaisen ihon rauhoittaja..
Saattaisin jopa hankkia tämän saatuani ensin korealaistuotteiden valikoima pienemmäksi...!
Kiva kuull E&T-kokemuksia :) BioCalm-sarja on itselläni täysin kokeilematta.
"-- niitä on mm. Estelle & Thildin ja Paula’s Choicen tuotteissa--"
Pakko oli kyllä vielä tsekata, mutta mä en ainakaan löytänyt Paulalta tuotetta, jossa ois PHA:ta?
Ja joissain lähteissä taas on mainittu NeuStrata PHA:n (glukonolaktonin) keksijänä :D tää on kyllä tosiaan niin totta kosmetiikan kohdalla, että kun yrittää tietoa etsiä, niin totuuksia meinaa olla yhtä monta kuin lähteitäkin :D
PC:n sivuilla lukee näin:
"Gluconolactone is a type of polyhydroxy acid that NeoStrata (the company that developed and patented this ingredient) believes serves both ends: It is supposed to be just as effective as AHAs but also less irritating. - See more at: http://www.paulaschoice-eu.com/learn/explaining-exfoliants/#Polyhydroxy_Acids"
NeoStrata on noiden herrojen Van Scott ja Yu yhtiö :)
Hmm, ehkä mulla on mennyt merkit päässä sekaisin ja muistin väärin? No, joka tapauksessa PHA:ta on monien merkkien tuotteissa. :)
Tämä ei nyt liity aiheeseen, mutta oletko testannut maybellinen lash sensational ripsiväriä, ja jos olet, niin mitä mieltä olit siitä? :)
En ole testannut.
Melko tuoreena kosmetologina totean että vaikka opparissa inceille on varattuna tunteja ihan kivasti niin ainakin meidän monin osin epäonnistuneessa koulutuksessa oli vain parina päivänä vähän yleistä löpinää eri raaka-ainekategorioista eikä yksittäisiin raaka-aineisiin tai ryhmiin menty syvälle. Koko ryhmä kiehui kiukusta, mutta emme saaneet hauamaamme opetusta.
Itseäni incit kyllä kiinnostavat, mutta aikaa ja jaksamista myymälän (työskentelen myynnissä) joka tuotteen purkamiseen vapaa-ajalla ei ole. Tiedän jonkin verran, mutta paljon on mitä uupuu. Olen tosin estenomiksi opiskelemaan menossa. Ja totuuksia tuntuu tosiaan olevan niin monta kuin on kouluttajaa ja lähdettä.
Oma tietynlainen tuotteiden tuntemuksen puute (tulee myös vuosien kokomuksen ja kokeilun myötä) antaa vinkkiä siitä että monikaan myyjä missään liikkeessä ei voi tuntea koko valikoimaansa eikä tiedä kaikkea. Aina pitää myös itse ottaa selvää. Että olkaa pikkuisen armollisia niille kosmareillekin.
Tokikaan en ymmärrä tällaista täyttä pupun syöttämistä. Merkin imago tuhoutuu täysin väärällä informaatiolla mainonnassa ja kyllä kouluttajan pitää tuotteensa tuntea paremmin.
Itse käytin tunnollisesti Exuviancen kaikkia kotihoitotuotteita ja kävin sarjahoidossa kosmetologilla 1-2kk (välillä 3-4kk) välein noin kolme vuotta. Ei auttanut kuin hetkellisesti. Ihoni on pintakuiva, isohkoja huokosia on jonkun verran ja näppyihin taipuvainen (hormoniperäistä osin??). Todella hyvin puhdistin ja puhdistan aamuin illoin, ei tuu siitä näpyt! Erityisesti Exuviance päivävoide jä helposti pyörimään iholle ja rullautui pois. Lopetin sarjan käytön, kun ei mainittavia muutoksia tullut. Voisko ne silikonit olla yks tekijä? En tiedä enää mikä tähän naamaan auttaa, ei kosmetologitkaan oikein tunnu tietävän. Cliniquella pysyy kohtalaisessa kunnossa, mut talvella tahtoo sekin kasvovesi kuivattaa liikaa. Turhauttaa olla 30+ ja naama näpyillä!!!!
Kokeile vielä Paula's Choicea. se sarja on ollut monelle ongelmaiselle avuksi.
http://www.paulaschoice-eu.com
Moikka
Googlailin e.m. tuotesarjaa ja löysin tälle sivustolle. Kävin kasvohoidossa ja kosmetologi suositteli (luonnollisesti myymäänsä) Exuviance sarjan tuotteita mulle. Ostin koko perussetin, itselleni mieluisat tutotteet, puhdistusvaahto, kasvovesi, päivävoide ja yövoide. Reverse age tuotteita. Eka vrk meni hienosti, tuntui hyvältä iholla. Tokana aamuna ihmettelin miks mun naama punottaa ja tuntuu kireeltä jo heätessä. Tein aamupesut ja laitoin päivävoiteen, helotus vaan paheni ja turvotus myös. Soitin hoitolaan, sanoivat että se on kuulemma normaalia ihon reagointia, koska sisältävät kuorivia ainesosia ja että minun kannattaisi nyt käyttää sitä aluksi pikkuhiljaa, eli vaikka jokatoinen päivä. Päätin kuitenkin kokeilla vielä, sillä en ole mikään herkkähipiäinen ollut ikinä, mut ei olis pitänyt. Naama on niin turvoksissa et hyvä kun silmillä nnäkee jotain ja niin kireä naama että tuntuu et se repeää se iho =( Taidan jatkossa pysyä Lumenessa vaan =)