Tää on just näitä "No shit?" -uutisia. Suurelle osalle tavallisia kuluttajia (ja itse asiassa varmaan ammattilaisiakin) tämä on kuitenkin aina yhtä hämmentävää tietoa. Siihen, ettei kallis tuote olisikaan itsestäänselvästi parempi, on vaan niin vaikea uskoa.
YLE Uutiset: Halpa shampoo ei kalliille häviä
Huvittaa, kun tuossa artikkelissa todetaan kalliimpien shampoiden hinnan perusteeksi mm. se, että "Kalliimmissa tuotteissa käytetään myös kalliimpia hajusteita". Siitäkö me sitten oikeasti haluamme maksaa 10-kertaisen hinnan? Että tuote tuoksuu paremmalta kuin Siwasta ostettu? Ilmeisesti.
Kemisti Sari Karjomaa kertoo artikkelissa myös, että "vaikka pullon kyljen tuoteselosteessa ainesosat näyttäisivätkin erihintaisissa tuotteissa melko lailla samoilta, ei kuluttaja voi kuitenkaan tietää, minkälaisia määriä eri ainesosia tuote sisältää." Totta, mutta viimeistään pesukokemus kertoo kuinka samanlaisia tuotteet todellisuudessa ovat. Etenkin samojen brändien (L'oreal; Elvital & Kerastase ja Schwarzkopf; Bonacure & Gliss) sisäisissä tuotteissa on erittäin paljon yhtäläisyyksiä, tulevathan ne suoraan samoilta tehtailta. Kampaamosarjan shampoossa voi olla lähestulkoon ihan samat pitoisuudet aineita kuin vaikka Glississä, ja sitten siihen on lisätty hienostuneempi tuoksu, ylellisempi kermainen koostumus ja mielenkiintoisempi väri.
Ei, en väitä että jokainen markettituote on yhtä hyvä kuin salonkishampoo, ei tietenkään. Mutta haluan vain hieman herätellä ihmisiä miettimään mistä maksavat. On aivan ok jos haluaa maksaa sen 30€ shampoosta jotta saa kampaajalta asiantuntevia neuvoja ja ymmärtää maksavansa kokonaispalvelupaketista. Mutta jos maksaa kalliin hinnan kuvitellen aina, että saa sillä sen laadukkaimman tuotteen, niin silloin kannattaa vähän miettiä.
Tuossa uutisessa nostettiin mun mielestä esiin hyvä pointti siinä, että Suomessa ei tehdä mitään virallisia kosmetiikkavertailuja, vaan kaikki tieto saadaan maahantuojilta. Ja heiltä saatu tietohan on puhtaasti markkinoinnillista. "YLE Uutisten shampookysymyksiä maahantuojien edustajat eivät olleet innokkaita kommentoimaan." Niinpä.
0 comments on “Oh, really?”
Todella mielenkiintoinen juttu. Itse olen löytänyt hyviä tuotteita molemmista, sekä kampaamoista että marketeista. Itselläni jotkut kampaamotuotteet ovat jättäneet hiukset käsittämättömäksi vanupalloksi ja toiset markettisjampoot ovat olleet loistavia.
Nyttemmin olen löytänyt yhdestä kampaamosarjasta ns. täydellisen shampoon ja käytän sitä uskollisesti. Tärkeintä lienee löytää omalle hiukselle sopiva tuote, eikä hinta missään nimessä ole sopivuuden tae.
Tosi kiva blogi sulla!
Olisko sulla vinkkejä siitä, mitkä markettishampoot ja -hoitikset ovat hyviä? Mulla on vaalennetut hiukset joissa on helposti kuivuvat latvat ja olen tähän saakka elänyt pitkälti siinä uskossa, että laadusta saa maksaa.
Ensi alkuun mun pitää sanoa, että markettituotevalikoima on muuttunut hurjasti viime vuosina, ja moni klassikkotuote on poistunut myynnistä. :( Kampaamotason hoitoaineiden kanssa kilpailivat mm. sellaiset aineet kuin L'orealin Nutri Gloss -tehohoito (silikoniton) ja VO5:n Instant Rescue, jonka inci oli aivan erinomainen. VO5 oli ylipäänsä sarja, joka tehoiltaan ja inceiltään oli hyvinkin monien kampaamosarjojen tasolla. Todella harmi että VO5 poistui Suomen markkinoilta.
Samoin Nivean hiustenhoitotuotteet olivat todella hyviä. Kun ne tulivat Suomessa kauppoihin, suurin osa oli täysin silikonittomia. Kokeilin tuolloin mm. normaalien hiusten shampoota ja hoitista, ja ne jättivät hiukset aivan ällistyttävän pehmeiksi ja sileiksi. Kun tällainen tulos saavutetaan ilman silareita niin kyseessä on oikeasti erinomainen tuote. Mutta - Nivean hiustuotteiden koostumus mentiin muuttamaan joskus viime syksynä. Nyt käsittääkseni kaikissa on silikonia, enkä ole niitä sen koommin testannut.
Markettihiustenhoidon aateliin kuuluu ihan meidän oma suomalainen XZ. Sarjahan on täysin silikoniton, eli hoitotehot ei perustu pelkästään siihen muoviseen silotukseen. However, XZ:n tuotteet eivät yksinään pelasta todella käsiteltyjä, huonokuntoisia hiuksia. Tiivistettynä sanoisin, että hoitoainepuolella ei marketeissa tällä hetkellä ole mitään ylivertaista tuotetta todella huonokuntoisille hiuksille. Mutta normaalihiuksisille XZ on aivan loistava! Esim. Suklaa & Vanilja, Tyrni- ja Xylitol-tuotteet ovat todella suosittuja hiusfriikkien keskuudessa. :) Jos hiukset ovat erittäin huonokuntoiset, niin XZ:aankin saa tehoja öljyjä lisäämällä. Itsehän lisään öljyä ihan kampaamotuotteisiinkin koska hiukseni ovat niin superkuivat ja haperot.
L'orealin Nutri Gloss -naamiota saattaa vielä löytää joistain syrjäkylien kaupoista, tyyliin Tokmannit ja Robin Hoodit ja HalpaHallit. Jos bongaatte kyseisen pinkin purkin niin ostakaa ihmeessä pois, mömmö on todellinen helmi!
Kiitos vinkistä, täytyykin siis ehdottomasti tyypata XZ =)
Jos Tukholman-risteilyllä käy niin Tukholmasta löytää NutriGlossia kaupasta kuin kaupasta missä on puolta metriä pidempi shampoohylly. Purkki on suomenkielisillä tuoteteksteillä varustettu. Hintaa on 60-75 kruunua eli hieman yli 6 eurosta lähdetään. Putelissa mainostettiin että on 100 ml extraa.
Omiin kuiviin luonnonkiharoihin hiuksiini tuote ei ole mikään täydellisistä täydellisin eikä ole tarve hamstrata kymmentä purkkia Ruotsista. Sen sijaan lapselleni, joka on isältään perinyt paksut ja sileäpintäiset hiukset ja minulta laineita päälle, NutriGloss parantaa sitä sileyttä niin että kateeksi käy.
XZ saa varauksettomat kehut minultakin!
Löysin tämän kirjoituksen Googlen avulla, kun googletin Nutri Glossia.
Eikös tämä ole sama tuote?
http://nelly.com/fi/kauneus-naiset/kauneus/hiustenhoito/elvital-2319/nutri-gloss-208583-108/
Kyllä on. :) Hyvä kuulla että sitä saa Nellystä! Kiitos vinkistä.
Mä olen sitten taas ymmärtänyt asian hieman eri tavalla mm. ystävältä, joka opiskelee estenomiksi ammattikorkeakoulussa. Olen ymmärtänyt, että hyviä vaikuttavia ainesosia on yleensä kampaamoliikkeiden tuotteissa selkeästi enemmän ja ne ovat "puhtaampia" ja täten parempia tuotteita.
En väitä itsekään, että KAIKKI kampaamoliikkeiden tuotteet olisivat hyviä. Kokemuksesta oppinut, että näin ei ole. Eroja on merkkien välillä, mutta mielestäni myös omilla hiuksilla on merkitystä. Jollekin jokin sopii paremmin kuin toinen.
Itse olen löytänyt kampaamoliikkeestä kokeilujen kautta hyvän sarjan, johon luotan täysin. Hieman kalliimpi se on kuin Alepan linnashampoo, mutta toimivampi myös. Kampaamotuotteita saa myös säännöllisin väliajoin suurilla alennuksilla esimerkiksi Stockalta ja Sokokselta. Alennuksia hyödynnättäen tuotteet eivät varsinkaan ole niin tuhottoman kalliita. Mutta pääasia on, että jokainen löytää itsellensä sen parhaan. Jos se on linnashampoo niin sitten siitä kannattaa pitää kiinni!
*reps* Niin-pä :D
Vuosikausia käyttelin vain selektivistä kosmetiikka ja kampaamotuotteita, markettituotteita en edes testannut. Nykyään taas ihan toisin päin! Sitä paitsi on kivampi tehdä edullinen ja hyvä löytö :)
Itseänikin kiinnostaisi vinkit hyvät markettishampoista. En ole uskaltanut markettituotteisiin kajota, sillä minulla on erittäin käsitellyt ja kampaaja on maalaillut hurjia kauhukuvia, että hiukset lähestulkoon tippuvat päästä jos en käytä hyviä (=kalliita kampaamon) tuotteita.
Jos sulla on erittäin käsitellyt hiukset, niin silloin et löydä marketin hyllyltä tarpeeksi tehoja (luet vastaukseni ylempänä). Vinkkinä voin kuitenkin antaa, että miksaat itse erittäin tehokkaat hoitoaineet lisäämällä vaikkapa silikonittomaan hiusnaamioon luonnon öljyjä (voi tilata Pienestä Tuoksukaupasta), siis niitä samoja joita laadukkaissa hoitoaineissakin on (avokadoöljy, jojobaöljy, manteliöljy jne).
Shampoonhan ei tarvitsekaan olla samalla lailla hoitava kuin hoitiksen, joten marketin hyllyltä nappaisin ehdottomasti jonkun XZ:n shampoon, kuiville hiuksille Xylitol-Hunajan tai Tyrnin. Ja olikohan sitä öljyshampoota vielä valikoimissa... Myös LV:n hajusteeton kosteuttava shampoo on saanut hyviä arvioita.
Mä olen pitkään miettinyt tätä asiaa että onko niillä nyt oikeasti niin paljon eroja. Mun hiukset ja päänahka on ollu hyvässä kunnossa vaikka olenkin käyttänyt elämäni aikana pääasiassa halpistuotteita ja onpa homma mennyt myös toisinkin päin, vaikka kampaaja olisi katsonut oikeanlaiset tuotteet.
Samalla mua vaan on hämmentäny kampaamossa istuessa kun selän takana kampaajat itkevät kuinka joutuivat käyttämään markettituotteita kampaamotuotteiden sijaan.
Se on jotenkin hurjaa tajuta, että kampaajille/kosmetologeille/vastaaville ei ilmeisesti ihan hirveästi esim. koulussa puhuta asioiden sisällöistä. Tämä päätelmä siis sen perusteella mitä olen ammattilaisten juttuja kuullut.
Ajattelin uutisotsikkoa lukiessani että nostetaanko tässä Tigit esille, mutta niistä ei ollutkaan kyse. Siinä on kyllä yksi merkki mikä on saanut "kulttimaineen" mikä ilmeisesti on alkanut hiipumaan suht rajusti. En ihmettele yhtään kun miettii niiden väri-ja tuoksuaineiden määrää :|. Eli en ihmettele yhtään jos päänahka alkaa reagoimaan ikävästi (mm. kampaajilta saatua tietoa) ja ylipesee hiuksia. Mutta onneksi on Sebastian <3.
Joo, ei tullut kauheana yllätyksenä. Kosmetiikan suhteen lainsäädäntö on todella löyhä. Yksi toimittaja kysyi asiaa ja sai lakioppineelta vastauksen, että jos myy värjättyä vettä kosmetiikkana ja väittää, että se nuorentaa tai tekee hiukset kiiltävämmiksi, asia on ihan ok. Sama ei sitten päde jos kyseessä on elintarvike.
Minua harmittaa, että on turkasen vaikea löytää kohtuuhintaista shampoota, jossa ei olisi SLS:a. Itselläni sekä päänahka että selkä reagoi kyseiseen puhdistusaineeseen heti. Samaa kamaahan käytetään muissakin pesuaineissa, kuten vaikkapa käsintiskiaineissa.
Vaikka itse osaisikin olla uskomatta kaikenlaisiin lupauksiin kosmetiikan suhteen, minusta olisi silti kohtuullista, että mainosväitteitä hieman syynättäisiin tarkemmin.
XZ:n tuotteet on hyviä, varsinkin Vanilla Cafe. Todella tuuhean tukan saa sillä.
Minäkin olisin kiinnostunut tietämään mitkä markettituotteet ovat hyväksi havaittuja :)
Moi taas!
Oletko tutkinut TRESemmen tai Frank Provostin incejä? Ovatko nämä lupaukset "salonkilaatua edulliseen hintaan" ihan totta? Tai oikeastaan, pidätkö näiden tuotteiden hinta-laatu suhdetta hyvänä? Itse olen aina käyttänyt halpoja shampoita, kunnes nämä tulivat. Nyt on ensimmäinen pullo menossä TRESemme värjätyille hiuksille, ja olen kyllä tykännyt. Seuraavaksi saatan koittaa jomman kumman merkin sellasta shampoota, joka lupaisi lisätä volyymia.
Mä ooon tykänny TRESemmestä tosi kovasti ! Itelle valkkasin juuri tuon volyymia lupaanvan shamppoon elottomille hiuksille, vaikka se nyt ei oikeasti hiuksilleni se sopivin kai olisikaan (hiukseni ovat luonnonkiharat = karheat ja melko kuivat) silti on toiminut mahtavasti ! Kiharat pysyvät kauniina eikä kauheana pörröhapsu kasana. Kaipa se toimii suorillekkin hiuksille yhtä hyvin :) Frank Provostista ei ole kokemuksia.
En ole kokeillut mitään näistä uusista "kampaamolaatua marketeista" -sarjoista kuten Syoss, Provost ja Tresemme. Incejä olen kyllä vilkaissut, eivätkä tee mitään vaikutusta. Ihan peruskamaa.
Mistä sitten tiedän _mikä_ on sitä parempaa kamaa? No, verratkaapa vaikka sellaisten sarjojen kuin L'anza ja Nexxus inceihin, niin kyllä on eroa kuin päivällä ja yöllä. Joicokin on hyvä, mutta uudistuksen jälkeen taisi vähän heikentyä ja silareita lisättiin roimasti. Laadukkaissa shampoissa ja hoitoaineissa on keratiinia, aminohappoja ja luonnon öljyjä. Nämä ainesosat loistavat pääsääntöisesti poissaolollaan Syossin/Provostin/Tresemmen purkeissa.
Kiitos paljon!! Ehkä alan tutustua inceihin paremmin ja seuraavaksi ostankin XZ tuotteita.
En nyt taida ihan heti uskoa. Omasta mielestäni eri shampoilla ON eroja. Ainahan se on tiedetty, että jotkut kalliit voi olla ihan surkeita tai toisin päin, mutta ei nyt tarttis yleistää. Muistuttaisin vain, että vaikka monilla saa tosi hyvän pesutuloksen ja hiukset tuntuu ihanilta ja terveiltä, niin näin ei välttämättä oo kauaa. Ei enää naurata ku silikoni tai joku muu vastaava myrkky saa hiukset lähtemään ja iho niin tukos et kasvu vähän hidasta -> liukas, ohut letti.
En nyt ihan ymmärtänyt kommenttiasi...? Tottakai shampoilla on eroja, sitähän tässä ei taidettu väittääkään...? Uutisen ydin on se, että kallis hinta ei ole suoraan synonyymi paremmalle laadulle.
“YLE Uutisten shampookysymyksiä maahantuojien edustajat eivät olleet innokkaita kommentoimaan.” Noh, eipä mikään ihme!
Kysyin viimeksi kampaajalla värjättävänä käydessäni, että osaisiko luottokampaajani kertoa onko kampaamotuotteiden (sisältäen siis ihan kaikki shampoot, harjat, sävytteet, jne.) ja markettituotteiden välillä oikeasti jotain eroja, vai onko kyse juuri vain tuosta että maksaessasi siitä 4R-hoitoaineesta maksat myös kampaajan henkilökohtaisesta palvelusta. Hän kertoi, että kampaamossa käytettävien tuotteiden valmistuksen valvonta on tiukempaa (näin ollen hinta olisi laadun tae) kuin markettituotteiden, joihin pätee hyvin pitkälti tuo mitä joku aiempi kommentoija sanoi: "voi myydä värjättyä vettä kosmetiikkana ja se on ok." En ole lähtenyt mistään tarkistamaan, että onko todella kampaamoalalla käytetyillä tuotteilla tiukemmat direktiivit, mutta jotenkin tämä kävisi järkeen. Tiedätkö / pystytkö Sanni selvittämään onko tällaisella väitteellä mitään todellisuuspohjaa?
No, itsehän en ole töissä hiuskemistinä (ja varmasti vain heillä on se ihan 100% oikea tieto), mutta olen käynyt koulutuksen johon kuului kosmetiikan kemian kurssi, ja tämän kurssin opettaja on itse alkuperäiseltä koulutukseltaan kampaaja ja ollut töissä mm. L'orealilla. Hän siis tietää ihan omasta kokemuksesta, mistä puhuu. Mistään tuollaisista direktiiveistä ei meille kurssilla puhuttu, ja vähän epäilen sellaisten olemassaoloa.
Yritän miettiä miten saisin vastattua kysymykseesi mahdollisimman havainnollisesti.... Otetaan nyt joku firma, vaikka L'oreal. L'orealilla on kymmeniä eri alabrändejä, joihin kuuluvat mm. Elvital ja Kerastase. Elvitalia myydään joka kaupassa, ja se tuottaa L'orealille mielettömästi rahaa. Kerastasea myydään vain kampaamoissa ja valikoiduissa tavarataloissa ja sen jakelukanavat ovat vain tuhannesosa Elvitalin jakelukanavista. Näin ollen tuotto L'orealille on myös minimaalinen Elvitaliin verrattuna. Miksi siis L'oreal käyttäisi rahaa Kerastasen "laboratorioiden" tutkimustyöhön ja kalliisiin raaka-aineisiin, kun saatu tuotto on vain muutamia prosentteja edullisen markettibrändin myynnistä? Mitä he sillä voittaisivat? Kaikki on bisnestä ja money talks!
Ainesosat, joita sekä Kerastaseen että Elvitaliin käytetään, tulevat samoista isoista tehtaista. Ainesosia myydään valmiina cocktaileina. Meille näytettiin tunneilla kosmetiikan kemian alan lehtiä, joissa kerrottiin viimeisimmistä cocktaileista. Sitten vain kuka tahansa valmistaja voi tilata cocktailin tehtaalta. Kosmetiikan tuotteet eivät valmistu niin, että joku istuu pipetin kanssa labrassa ja lisää tipan sieltä, toisen täältä. Ainesosat tilataan tehtailta sekoituksina, ja sitten toki eri firmat voivat hienosäätää niitä ja lisätä tuotteeseen jonkun oman tavaramerkkiyhdisteensä, esim. L'orealilla Pro-Xylane (käytetään ihonhoitotuotteissa). Mutta miksi olisi taloudellisesti järkevää millekään firmalle lisätä ne hienoimmat, kalleimmat ainesosat niihin puteleihin ("kampaamotuotteet"), joilla on pienin levikki ja jotka marginaalisesti tuovat pienimmän tuoton?
Eli vastauksena kysymykseesi; ei, en usko että väitteellä on mitään todellisuuspohjaa. :) Jossain Ugandassa myytävä paikallisen katukauppiaan kotonaan sekoittama "shampoo" voi tietysti olla ihan mitä tahansa liejua, mutta jos ostat Euroopassa shampoon normaalista, "virallisesta" kaupasta niin se on takuuvarmasti tiettyjen standardien mukaisesti valvotussa tehtaassa valmistettu tuote.
Kaikenlaiset asiat sitä uutiskynnyksen ylittävätkin... joo, eipä ole ihan mikään huippuylläri että tällaisiin tuloksiin on päädytty. Itse inhoan tällaisia hössötysjuttuja, oli sitten kyseessä kalliin tai halpiksen hyperihkuttaminen. Tuossa tutkimuksessa oli ehkä kiinnostavinta se, että se on tehty Saksassa ja Lidlin shampoo on näköjään nostettu kehulistan kärkeen. Hmhm...? ;)
Ei tule myöskään unohtaa sitä, että ihmisillä on erilaisia hiuslaatuja päissään. Siinä missä jonkun letti pysyy (kuulemma) edustuskelpoisena mäntysuovalla ja pyhälä hengellä, voi toinen tarvita jotain muita juttua lettiinsä. :)
Hei kysyn nyt tässä samalla ohi aiheen, että oliko tuossa Manly-paletissa luomivärit enemmin mattoja (taipuuko sana matta noin :D?) vai shimmereitä nuo sävyt?
Valtaosa on aika mattaisia, ja ne helmiäisellä/shimmerillä varustetutkin on aika kuivia koostumukseltaan. Jos vertaa vaikka mineraaliluomivärien koostumukseen niin ovat kuin kahdesta eri maailmasta.
Njooh, kyllähän marketistakin hyviä shampoita saa. Hiusalan (melkein) ammattilaisena kyllä painottaisin sitä, että se asiantuntemus tulee tosiaan kaupan päälle. S-marketista sitä et saa kaivettua, et sitten millään. Ja marketeissa ihmiset sortuvat ostamaan sen pullon, joka on kivoimman värinen, monesti edes vaivautumatta lukemaan sitä, millaiselle hiukselle se on. Voin myös sanoa, että meidän kampaajien syy se hinnoittelu ei ole, tukusta saamme tuotteet edullisemmin, mutta en voi silti sanoa, että halvalla. Shampoiden hintoihin en ole vielä kamalasti perehtynyt, mutta esimerkkinä voisin sanoa, että värituubi maksaa meille saman, mitä marketissa väri kuluttajalle. Liikkeessämme käytetään Schwarzkopfia, mutta itse en ainakaan löytänyt Glissin värjätyille hiuksille tarkoitetusta shampoosta pesukokemuksen kannalta mitään yhtäläisyyksiä yhteenkään kampaamolinjan shampooseen. Inciä en ole vertaillut, kun marketista ei tarvitse shampoota hakea, mutta oman hyväkuntoisen tukkani sain pestä melkeinpä kaksi kertaa Glissillä, ettei tukka lätistynyt, vaikken käytä edes minkäänlaista hoitoainetta.
Minusta tuossa hintajutussa ei ole mitään sen kummempaa, kuin siinä, että ostaa marketin alekorista jonkun voiteen tai luomivärin muutamalla eurolla tai maksaa jostakin Diorista useita kymmeniä euroja. Ei niissäkään hinta välttämättä kerro tuotteen paremmuutta. Kosmetiikkaa kumpikin yhtäkaikki.
Allekirjoitan viimeisen kappaleen täysin. :) Meikeissä ei usein ole mitään eroa, maksoit sitten 5 euroa tai 50. :) Toki niitä huonojakin löytyy, mutta itse pidän esim. L'orealin, MACin ja Inglotin luomivärejä aivan yhtäläisinä.
Minua arveluttaa marketin shampoissa esim. silikoni, tekee hiukset hyvännäköisiksi, mutta päänahka menee silikonitukkoon ja hiukset alkaa lähteä. Hoitoaineissa se ei niin paljoa haittaa, kun en laita hoitoaineita päänahkaan.
Itse käytän SIM:n System 4 -shampoota, joka pitää päänahan kunnossa ja hoitoaineena Aussien 3 minutes miracle, joka tekee minun karheasta pörhötukasta paljon sileämmän ja pehmeämmän tuntuisen. Molemmat maksaa noin 10 euroa... :)
Ihan samaa silikonia niissä kampaamopuolen tuotteissakin on... ;) Kuulen jo kuinka joku tulee tähän kohta inttämään vastaan, mutta kyllä se vaan niin on että dimethicone on aina se sama dimethicone oli se sitten Fructiksessa tai Redkenissä. Osa silareista voi toki olla erilaatuisia, mutta nuo yleisimmät kuten amodimethicone, dimethicone, cyclopentasiloxane ja cyclomethicone on ihan samat purkista riippumatta. Jos ne olisivat eri aineita, niillä olisi eri nimi. Sama nimi = sama kemiallinen koostumus.
Shampoon laatu varmasti onkin pitkälti hinnasta riippumatonta, mutta hyvillä, korjaavilla aineisosilla varustettua hoitoainetta en oo onnistunut löytämään edullisimmista markettituotteista :) Oon sitten tyytynyt kuitenkin markettitavaraan tuossakin, sillä ajaa asiansa ihan ok joka tapauksessa. Hinta-laatusuhde kuitenkin parempi kuin monen(kymmen)kertaisesti hinnoitelluissa kampaamotuotteissa.
Itse oon käyttänyt jo reilun vuoden ajan Erittäin hieno suomalainen mustikkashampoota ja -hoitoainetta. Alle 2e puteli, käyvät loistavasti suht hyväkuntoiselle tukalle, ja kotimaisia vielä!
shampoista voi löytää hyvän marketista, erityisesti jos omaa paksun ja hyväkuntoisen tukan. Mutta yhtään hyvää hoitoainetta en ole marketista löytänyt, piste. JA olen kokeillut kirjaimellisesti kaikki merkit. En nyt sano, että kaikki kokeillut kampaamon hoitoaineet ovat hyviä, mutta olen sieltä löytänyt hyvän hoitoaineen (Paul Mitchell, ennen Joico, mutta vaihtoivat halvempaan seokseen). Ja tilaan tuotteet halvemmalla netistä. Tuo Lorealin Elvital värishampoo on itselläkin käytössä, se on markettituotteiden aatelia. Saman sarjan hoitoaine taas on hyödytön.
Osaatkos sanoa eroja esim. lämpösuojien tehoissa? Tarkoitan että rasittaako muotoillessa vähemmän kampaamotuote vai markettituote? Tämä nyt liippaa kauemmas, mutta ehkä sinä tai joku muu tietäisi vastauksen?
En ole noiden incejä tutkinut muuten kuin koulussa (koska en itse oikeastaan muotoile hiuksiani), mutta suuria eroja ei niissäkään ole. Silikoni on se aine joka tuottaa tehokkaimman lämpösuojan, ja ne samat silikonithan löytyvät sekä marketti- että kampaamopuolen tuotteista. Eli jos incissä on korkealla silikonia, on se todennäköisesti tehokkaampi kuumuutta vastaan kuin aine, jossa silikoni on alempana. Monissa lämpösuojissa on veden ja alkoholin jälkeen muovisia kalvonmuodostajia, (esim. VP/VA Copolymer) jotka tekevät tuotteesta muotoilevan ja tehostavat hiuksen siliämistä rautojen välissä. Nämä aineet eivät kuitenkaan suojaa lämmöltä. Tutkiskelin tässä erilaisia lämpösuojia työpaikallani, ja monissa silikoni tuli vasta noin puolessa välissä inciä, ja muotoilevat ja hiusten kuivumista nopeuttavat (=alkoholi) ainesosat täyttivät alkupään.
Kiva blogi. Oli tosi mielenkiintoista lukea hiustuotteiden valmistuksesta (L'Oréalin Elvital ja Kerastase). Valmiit coctailit oli minulle ihan uutta tietoa. Tavallinen kuluttaja varmasti kuvittelee juurikin suunnilleen niin, että joku laborantti tiputtaa yhdestä pipetistä yhtä ja toisesta toista ainetta. Tämäntyyppistä informaatiota lukisi mielellään enemmänkin :)