19.05.2011

Kosmetiikkapurkkien kieli

Clinique_pakkaukset2

Nytpäs ajattelin kirjoittaa varsin hassusta aiheesta. Nimittäin kosmetiikkapakkausten "kielestä" ja niiden toimivuudesta työvälineinä.

En tiedä, tuleeko kukaan kuluttaja pohtineeksi tällaisia asioita. Tuskin. Luoja tietää, että en itse nähnyt purnukoita tässä valossa ennen alalle tulemista. Mutta kun puolitoista vuotta sitten syksyllä aloitin harjoitteluni tulevassa työpaikassani, alkoivat ennen niin tavallisilta näyttäneet purkkirivistöt viestiä minulle aivan uudella tavalla. Minun piti alkaa ymmärtää niitä. Minun piti alkaa hallita niitä.

Kun aloin tutustumaan minua ympäröivään purkkiyhdyskuntaan, näyttivät kaikki saman sarjan purnukat  ensin ihan samoilta. Havainnointini taso oli suunnilleen tätä luokkaa; "Cliniquet - vihreitä, Lancomet - no noita hopeisia, Clarinsit - aika paljon punaista" jne. Kun saavuin hyllylle, silmäni kiisivät kuumeisina hyllyltä toiselle ja yrittivät painaa mieleen jokaisen eri merkin omaa järjestyslogiikkaa. Yhdellä merkillä tuotteet on sijoitettu nuorimman ihon tuotteista vanhimpaan, toisella merkillä tuotelinjat on ryhmitelty ihotyypeittäin ja kolmannella taas ei ole näennäisesti mitään logiikkaa. "Ai miksi juuri nämä XX:t on tässä keskimmäisellä hyllyllä?" "No ne on sijoitettu asiakkaan silmien tasolle, kun me X-firmassa pidämme tätä tärkeimpänä linjanamme."

Okei.

Kosmetiikkahyllyt

Kun purkkien ja tuotelinjojen järjestys alkoi jäädä mieleeni, oli seuraavaksi tarpeen muistaa mille eri ihotyypeille ja iho"ongelmille" eri merkeillä on tuotteita. Koska myyjän on täysin mahdoton muistaa ulkoa satoja tuotteita ainakaan ensimmäisen työvuotensa aikana, auttavat asiassa purkit itse. Ja niiden tapa kommunikoida.

Tästä päästään minua niin hurjasti kiehtovaan aiheeseen. Pakkaussuunnittelu. Työskenneltyäni purkkimeren keskellä lukuisia kuukausia, alkoivat purnukat näyttäytyä minulle aivan eri tavalla kuin alussa. Niistä oli tullut persoonia. Huomasin, että toiset merkit vetivät minua puoleensa enemmän kuin toiset. Toiset tuntuivat yksinkertaisesti helpommilta myydä kuin toiset. Puhun samaa kieltä niiden kanssa.

Aloin miettiä, miksi toiset valmistajat suunnittelevat pakkauksensa niin, että ammattilainenkin joutuu kaksi kertaa tihrustamaan, ennenkuin varmistuu siitä onko kyseessä kuivan vai normaalin ihon tuote. Ei ihmekään, että asiakkaat tarvitsevat kosmetiikkaostoksilla apua. On merkkejä, joiden tuotteiden kommunikaatio on kuin tarkoituksella tehty vaikeaksi.

Ja nyt en siis puhu tuotteiden sisällöstä ja tehoista, vaan ainoastaan ulkoisesta viestinnästä.

Clinique_purkit

Lempisarjani on Clinique. Se on kuin tehty myytäväksi. Cliniquessa on myyjän kannalta kaikki kohdallaan. Tuotevalikoima on laaja, ja jokaiselle ihotyypille ja -ongelmalle löytyy tuote. Oli asiakas sitten aknesta kärsivä 14-vuotias, couperosaposkinen 3-kymppinen tai pigmenttiläiskäinen 60-vuotias, hänelle löytyy heti tuote Cliniquelta. Ja tuotteet kertovat minulle yhdellä vilkaisulla, kenelle ja mihin tarkoitukseen ne ovat. Jokaisen pakkauksen reunassa lukee selkeästi, minkä tuotelinjan tuotteita ne ovat. Hydration - peruskosteutukseen. Redness - punoitukseen. Pore - laajentuneisiin ihohuokosiin. Anti-age - aikuiselle iholle. Jne. Helppoa kuin heinänteko. Ja ihotyypit on merkitty sanallisen selityksen lisäksi myös numeroilla. 1 - kuiva iho, 2 - kuiva sekaiho, 3 - rasvainen sekaiho, 4 - rasvainen iho. Voiko olla selkeämpää?

Cliniquen luokse on helppo mennä. Näin se vain on.

Lancome_pakkaukset

Lancôme taas on anti-sarjani. Nämä pakkaukset ovat vaitonaisia eivätkä todellakaan artikuloi selvästi. Kaksi eri ihotyypin voidepurkkia ovat täsmälleen samannäköiset - pientä extra-riche -pränttieroa lukuunottamatta. Entäpä testerit? Niistä et näe edes etupuolelta mille ihotyypille voide on, vaan sinun pitää kääntää purkki. Näitä purnukoita ei todellakaan ole suunniteltu nopeaa silmäystä ja helppoa myyntitilannetta ajatellen. Pisteitä Lancômelle sentään siitä, että tuotelinjat on järjestetty ikä-loogisesti peruskosteutuksesta vaativimpaan ikääntyneen ihon hoitoon. (Tuotteiden hyllyjärjestyksen määräävät muuten maahantuojat, eivät kaupat itse.)

Jos vertaa Cliniquen ja Lancômen anti-age-tuotevalikoimaa, on Lancômella ehdottomasti panostettu siihen puoleen enemmän. Mutta onko se välttämättä selkeää? Cliniquella on yksi kiinteyttävä voide, Lancômella kolme. Heillä on eri kiinteytyksen tasoja. Haluatko kiinteämmän ihon ja samalla madaltaa myös ryppyjä? Vai haluatko kenties uudelleenmuotoilla kasvoja kollageenia ankkuroivalla tekniikalla? Vai kaipaatko ihoosi  kiinteyden lisäksi myös täyteläisyyttä? Vaihtoehtojen moninaisuus ei aina tee asiakasta tyytyväiseksi, vaan päinvastoin hämmentyneeksi. Ja mikäli myyjä ei ole käynyt Lancômen peruskoulutusta, voi hänkin jäädä purkkien edessä välillä hämmentyneeksi. Voin kertoa, että ei se ole myyjillekään aina aivan itsestäänselvää, miten "lifting and shaping" ja "lifting and firming" -voiteet käytännössä oikeasti eroavat toisistaan. Enkä nyt puhu vain alalle juuri tulleista.

Biotherm_pakkaukset

Pelkäsin pitkään myös Biothermin hyllyä. Hui miten paljon tuotteita ja epämääräisiä tuotelinjoja. Meni ehkä kaikkein pisimpään, ennenkuin aloin kunnolla hahmottaa Biothermin tuotelinjat, vaikka myös Biotherm on kunnostautunut pakkausmerkinnöissä. Ihotyypit on merkitty sekä sanallisesti että värikoodeilla,  ja ongelma/tarvekin on ilmoitettu suhteellisen selkeästi. Tuotteiden kommunikaatiossa häiritsevät kuitenkin pakkausten epäyhtenäisyys tuotelinjojen välillä ja kohderyhmän epämääräisyys tiettyjen tuotteiden kohdalla. (Jos joku Biotherm-konsulentti lukee tätä, niin vinkkejä Source Therapien myyntiin otetaan aina vastaan! ;))

Biotherm on kuitenkin helpommin lähestyttävä kuin vaikkapa Lancôme ja Dior, ja imagoltaankin rennompi. Kyllä me tullaan ihan kivasti juttuun Biothermin kanssa.

Dior_pakkaukset

Dior noudattaa selkeää normal skin / dry skin -merkintää ainoastaan peruskosteuttavassa linjassaan. Muissa tuotteissa käytetään "light and fresh texture / rich texture" -ilmaisuja. Kyllähän ne tietysti ainakin ammattilaiselle kertovat suoraan jotain myös ihotyypistä, mutta keskivertokuluttajalle eivät. Keskivertoasiakkaalle edes ilmaisu 'sorbettivoide' ei välttämättä sano mitään. Kommunikaatiossa olisi siis täälläkin parantamisen varaa. Ihon ongelma/tarve on kuitenkin asiakasystävällisesti painettu pakkauksen yläreunaan, niin että yhdellä silmäyksellä näkee onko tuote ensisijaisesti kosteutukseen, juonteiden hoitoon vai kiinteytykseen.

Weleda_Iiris

Viimeisenä esimerkkinä purkkien viestinnästä nostan esiin Weledan. Kun ostin ensimmäisen luonnonkosmetiikan voiteeni (Weleda Iris-päivävoide), en ollut vielä alalla eikä termien "day cream" ja "moisture cream" ero ollut minulle mikään itsestäänselvyys. Ostin voiteen laivalta, eikä tax freen henkilökuntakaan osannut neuvoa siinä, kumpi voideversio iholleni sopisi paremmin. (Eli termit eivät aina ole selviä niille ammattilaisillekaan.) Pitkän arvonnan jälkeen päädyin Day Creamiin, ja sehän meni sitten juurikin väärin.

Weledan Day Cream on huomattavasti täyteläisempää ja rasvaisempaa kuin Moisture Cream, mutta pakkauksessa ei ihotyypeistä puhuttu mitään. Minun iholleni, joka ei ole kuiva, olisi moisture-versio tietysti sopinut paremmin. Melkein tuomitsin koko luonnonkosmetiikan ylirasvaiseksi, imeytymisongelmaiseksi skeidaksi, sillä kuvittelin, että moinen rasvaisuus on ominaista koko "genrelle". Onneksi en jättänyt kokeilua Iiris-päivävoiteeseen.

Kun sitten myöhemmin perehdyin Weledaan tarkemmin, oli Day Creamin ja Moisture Creamin ero päivänselvä. Mutta se todellakin vaati syvällisempää tutustumista kuin pelkkien pakkaustekstien lukeminen. Weleda lienee saanut palautetta muiltakin kaltaisiltani kuluttajilta, sillä pakkausuudistuksen myötä valmistaja lisäsi purkkeihin merkinnät ihotyypeistä. Nyt päivävoiteessa lukee "kuivalle tai erittäin kuivalle iholle" ja kosteusvoiteessa "normaalille ja sekaiholle". Yksinkertainen toimenpide, joka olisi jo aikaisemmin toteutettuna säästänyt minutkin virheostokselta.

Purkkien merkinnöillä ON väliä.

Onko kukaan muu tullut pohtineeksi tällaisia? Nyt en odota kovin monen käden nousevan pystyyn. :)

48 comments on “Kosmetiikkapurkkien kieli”

  1. Pohdin tällaista opiskelualallani ja toivon pohtivani joskus myös työkseni. Alana on informaatiotutkimus, joten tiedontarpeet ja -hankinta, sekä "löydettävyys" kiinnostavat minua. Minusta etenkin juuri tämä arkisissa ympäristöissä tapahtuva tiedonhankinta on mielenkiintoista, koska ihminen tarvitsee ja hankkii tietoa jatkuvasti, eikä pelkästään netissä tai kirjastossa ollessaan. Kiitos, kun valotit asiaa tältäkin kannalta! Vastedes voin siis blogiasi lukiessani käyttää tekosyytä "opiskelen..." :D

    Vastaa

    0
  2. Minä en ole kosmetiikan suurkuluttaja, eniten minulla kuluu hiusten pesutuotteisiin sekä naaman pesu- ja kosteututstuotteisiin.

    Olen kuitenkin miettinyt tuota paljon. Tiedän helposti ostavani sellaisia tuotteita, johon saa helposti käyttöohjeita ja sisältökuvauksia, vaikka tietäisinkin, että kuvaus on osittain myös liioiteltu. Olen kokeillut parikin naamanpuhdistussarjaa, ja minua todellakin ärsyttää tämä, että samasta sarjasta saattaa olla monet eri kosteutusvoiteet (?) eri cream nimillä ja sitten ei myyjätkään osaa sanoa, mikä olisi paras tai lähinnä, mikä niiden ero on. Päädyn sitten yleensä sellaiseen tuotteeseen, missä on vain yksi selkeästi esitelty purkki, jos tuoteperhettä etsiskelen.

    Helpointa on kuitenkin ottaa etukäteen selvää jostakin, niin pitkälle kun vain pystyy. Tällöin hyvillä nettisivuilla on merkitystä, sekä vaikkapa bloginäkyvyydellä. Tämä on kyllä ainoa kosmetiikkablogi, jota seuraan.

    Ja kyllähän sillä on varmaan muutenkin myynnin kannalta väliä, kuinka selkeä purkki on lukea. Ehkä osa näistä kalliimmista tuotteista ovat sellaisia, joiden "hintaan" kuuluu se asiakaspalvelu ja vähän mysteerinen käyttötarkoitus, joka tekee siitä sitten ylellisen superaineen?

    Vastaa

    0
  3. Kyllä olen miettinyt, ja varmasti noissa kalliimmissa merkeissä myös oikeasti tavoitellaan sitä, että asiakas tarvitsee apua tuotteen valinnassa. Tällöin tuote myös tuntuu eksklusiivisemmalta ja myyjällä on ylipäätään suurempi rooli tuotteiden valinnassa. Tällöin asiakas voi ehkäpä kokea hoitavansa ihoaan ammattimaisemmin?

    Vastaa

    0
    1. ja varmasti noissa kalliimmissa merkeissä myös oikeasti tavoitellaan sitä, että asiakas tarvitsee apua tuotteen valinnassa.

      Tämä on varmasti ihan totta. Valmistajat eivät siis todellakaan välttämättä mieti ensisijaisesti sitä, että pakkaus näyttää helposti ymmärrettävältä loppuasiakkaalle. Mutta olemmehan me myyjätkin välillisesti heidän asiakkaitaan, ja pakkaussuunnittelulla valmistaja voi konkreettisesti ohjata myyjien valintoja.

      Tai sitten valmistajat eivät juurikaan mieti pieniä "open storeja", vaan ajattelevat heidän tuotteitaan kuitenkin myytävän pääsääntöisesti merkkien omilla tiskeillä, joissa purkkien ei ole tarpeen erottua toisista, ja niitä myyvät sarjojen omat kosulentit joiden ei tarvitse muita sarjoja tunteakaan.

      Vastaa

      0
  4. Kyllä on tutkittu :D epäselvyyksien takia on tullut ostettua jos mitä anti-age juttuja D:

    Vastaa

    0
  5. Purkkien merkinnöillä on väliä :D
    Mutta koska en ymmärrä kuitenkaan eroja, talsin suoraan myyjän luokse ja kerron että kyseessä kuiva iho, urtikariaa lähes ympäri vuoden, jotain kivaa kiitos :)
    Siinä on sitten päässyt vain juoksemaan perässä sen enempää miettimättä.

    Vastaa

    0
  6. Moi! Tässä oon mietiskellut jo pari viikkoa että mistä mä löytäisin _oikeasti_hyvän_ kajaalin "vesirajaan"? (Onko se edes vesiraja, en minä vaan tiedä.. no kuitenkin, ymmärrät varmaan)

    Inhottavaa kun heti kotoa lähdettyä kaikki väri on kadonnut. Voi auta! :D

    Vastaa

    0
  7. On tullut pohdittua näitä merkintöjä ja vertailtua lähes identtisiä voidepakkauksia kaupassa ja lähinnä arpapelillä otettua vaan jompikumpi mukaan. Olisihan se tuotemerkillekin eduksi että tekevät selkeät merkinnät minkä ikäisille ja millaiselle ihotyypille tai ongelmille tuote on tarkoitettu niin kuluttajat uskaltaisivat rohkeammn osta tuotteita. varsinkaan hintavampia tuotteita ei ihan arpomalla viitsi ostaa.

    Vastaa

    0
  8. Kyllä näitä tulee mietittyä. Jos en itse tajua, kysyn myyjältä. Mulla kävi samoin ensimmäisen luonnonkosmetiikan rasvan kanssa, liian rasvaista, byäk! Onneksi en heittänyt hanskoja naulaan vaan jatkoin etsimistä ja olen tällä hetkellä tyytyväinen.

    Vastaa

    0
  9. Mielenkiintoisesta aiheesta kirjoitit! :)

    Osaisitko antaa minulle jotain tuote-vinkkejä, kun etsin itselleni päivävoidetta meikin alla käytettäväksi. Ihoni on kauttaaltaan pintakuiva (ns. silkkipaperimainen, helposti "rypistyvä"), t-alue on hieman rasvainen ja muutamia näppyjäkin on ja tämän lisäksi nenäni ja nenän vierukset silmien alta punoittavat usein (johtuneeko kuivuudesta...?). Onko tällaiselle iholle jotain hyvin kosteuttavaa, mutta kevyttä voidetta? iso-kiitos sinulle! :)

    Vastaa

    0
    1. Voisit kokeilla vaikka Biothermin uudistunutta Aquasource-voidetta, joka nyt uudella koostumuksellaan lupaa kosteutta jopa 48 (!) tunniksi. Uudesta Aquasourcesta on jätetty mm. tukkiva mineraaliöljy kokonaan pois, ja voiteesta on kolme eri koostumusta; geeli ja geelivoide normaalille/sekaiholle ja voide kuivalle iholle. Sinulle voisi sopia tuo geelivoide. Aquasourcen hintakin on laskenut, sen normihinta on nyt 39€ (ennen päälle 50€).

      Vastaa

      0
  10. Pohdittu on täälläkin! Etenkin noi anti-age tuotteet (joita alan tarvitsemaan >:( ) aiheuttaa päänvaivaa.

    Monella valmistajalla on vain yhtä anti-age tuotetta, mutta varmaan yhtä monella on montaa erilaista. Mistä ihmeestä sitä tavallinen tallaaja voi tietää, että onko tuote tarkoitettu yli 35-vuotiaille vai yli 50-vuotiaille??! Mitä loppuen lopuksi noin ihan vuosissa tarkoittaa aikuiselle iholle? :O

    Vastaa

    0
    1. Mistä ihmeestä sitä tavallinen tallaaja voi tietää, että onko tuote tarkoitettu yli 35-vuotiaille vai yli 50-vuotiaille??!

      Niinpä. Joku merkki mieltää anti-age-termin soveltuvan jo 3-kymppisten voiteisiin, toisille taas anti-age on jo oikeasti ikääntyneen, 50-60+ ihon tuotteisiin liitettävä ilmaisu.

      Kun puhutaan "aikuisen ihon" voiteesta, niin miellän sen itse päälle 4-kymppisen ihon voiteeksi. Mutta joku toinen voi ajatella paljon nuorempaakin. Loppujen lopuksi oman ihon kunto, ei ikä, kertovat voiteen tarpeesta. Jonkun 3-kymppisen iho on vielä sileä kuin lapsella, toisella taas saattaa olla syviä juonteita silmäkulmissa jo 2-kymppisenä. Tällöin luonnollisestikin parikymppinen voi jo ostaa sen "First Wrinkles" -voiteen, mutta 30-vee ei tarvitse muuta kuin peruskosteuttajaa.

      Vastaa

      0
  11. Itselläni on hiukan negatiivisia kokemuksia juuri näistä, purkkien epäselvistä merkinnöistä, luonnonkosmetiikasta ja myyjien niihin liittyvästä ammattitaidosta.
    Ostin hiljattain Pirkanmaalta erään ostoskeskuksen X-nimisen kosmetiikkaketjun loppuunmyynnistä ensimmäistä kertaa luonnonkosmetiikkaa kun oli niin hyvässä alennuksessa, puoleen hintaan. Päädyin ostamaan tuotteita aika paljon ja kun ihmettelin tuotteissa olevia parasta ennen -merkintöjä, myyjän kommentti oli että luonnonkosmetiikka on siitä hyvää, kun se kestää niin pitkään, ei niistä päivämääristä tarvitse välittää..!?!?
    Jotenkin niitä kosmetiikkaliikkeiden myyjiä pitää (tai on ainakin pitänyt tähän asti) niin ammattitaitoisina, että heidän jos kenen sanaan voi luottaa.

    Vastaa

    0
    1. myyjän kommentti oli että luonnonkosmetiikka on siitä hyvää, kun se kestää niin pitkään, ei niistä päivämääristä tarvitse välittää..!?!?

      Täh???? No onpas sinulle sattunut erikoinen myyjä. Kyllähän nyt luulisi jokaisen tietävän, että luonnonkosmetiikka nimenomaan säilyy huomattavasti lyhyemmän ajan kuin normikosmetiikka. Vähän jo hävettää tuollaisen kosmetiikkamyyjän puolesta.

      Mutta siinäpä oli taas sitten hyvä esimerkki siitä, kuinka myyjien ammattitaito vaihtelee oman kiinnostuksen ja koulutustaustan mukaan laidasta laitaan. :/ Asiakas ei voi loppupeleissä koskaan tietää, sattuuko hän liikkeessä jonkun Ostolakko-Virven kaltaisen superammattilaisen kohdalle, vai purkkien sisältöä arvuuttelevan, suppeamman tietotaidon omaavan myyjän luokse. Samahan se on kaikissa myymälöissä, oli kyse vaatekaupoista, elektroniikasta tai vaikka tapettikaupasta.

      Vastaa

      0
    2. Erittäin hyvä pointti myyjistä! Mua eniten ärsyttääkin kosmetiikkashoppaillessa se, jos en saa edes myyjän avulla tolkkua ja/tai oikeaa tietoa tuotteesta.

      Kokonaisuudessaan erittäin hyvä ja mielenkiintoinen postaus! En ole varsinaisesti miettinyt itse tätä asiaa aikaisemmin, mutta silloin tällöin kyllä hyllyjen äärellä kaupassa tuskaillut, että miten näistä ottaisi selvää. Pahimmassa tapauksessa on käynyt niin, että en ole monenkaan lukukerran jälkeen saanut pakkauksista selvää eikä myyjäkään ole osannut sanoa juuta eikä jaata ("se on vähän makuasia mistä tykkää", "sulle nyt käy kumpi vain"). Nuo kerrat onkin sellaisia, jolloin tulee lopulta jätettyä tuote kokonaan ostamatta. Jos nimittäin kysyn myyjältä apua, niin kysyn tarpeesta eikä tuollaiset soudan-ja-huopaan-valitse-kumpi-vain vastaukset auta ollenkaan. Vaikka toki parempi myyjän sanoa sellaisia, kuin antaa täysin väärää tietoa kuten yllä Anjusille...

      Vastaa

      0
  12. Oi täällä myös markkinointiopiskelijan aivot heti alkoivat raksuttamaan, ihanaa, että otit aiheen esille!

    Pakkaus on markkinoinnin yksi perusasia, yksi niistä jutuista, mistä koko prosessi lähtee käyntiin. Niinkuin näissäkin kommenteissa on tullut selville, on pakkaus TOSI tärkeä - varmasti yksikään brändi ei halua, että sen tuotteita ostetaan ihan hasardilla tai että myyjätkään eivät pakkauksista aina ota selvää. Kuitenkin tavoitteena on se myynti ja tyytyväinen asiakas kaikilla tasoilla.

    Omana haaveenani olisi jonain päivänä työskennellä jossain kosmetiikka-alan yrityksessä (tällä hetkellä Lumene kiinnostaa tosi paljon) markkinoinnin parissa - kuten tämäkin kirjoitus todistaa niin ihan hirmu mielenkiintoinen aihe!

    Vastaa

    0
  13. Kiitos tästä! Tälläsiä olis kiva nähdä lisää. Jo ihan senkin takia, että tietää mitä katsoo kun menee sinne kauppaan ihmettelemään tuotepaljoutta. :) Ja oon varma että tälläinen palaute toimii paremmin valmistajiin, kuin yhden ihmisen lähettämä valitus.

    Vastaa

    0
  14. Moi,
    juuri tuollaisissa Lancômen kaltaisissa "3 vaihtoehtoa, mutta ei näkyvää eroa"-tapauksissa hämmennyn usein ostoksilla enkä ostakaan mitään. Jos satun olemaan reippaalla shoppailutuulella, niin kysyn myyjältä, muuten etsin oven.

    Vastaa

    0
  15. Hei! ei nyt liity postauksen aiheeseen, mutta näin kesän alla olisi kiva lukea kokemuksiasi hiusten aurinkosuojatuotteista :) (mikäli siis olet niitä käyttänyt)

    Vastaa

    0
    1. Olen käyttänyt vain Kerastasen ikivanhaa hiusten aurinkosuojaa (mulla on pullo edelleenkin tallessa, ostettu valehtelematta joskus vuonna 1994..!), mutta en huomannut mitään vaikutuksia. Tuotteen olisi pitänyt suojata väriä haalistumiselta auringossa, mutta kun hiukseni olivat vaaleat, niin efektiä oli aika mahdoton huomatakaan. Muistan vain, että spray teki hiuksiin todella voimakkaan rasvaisen kalvon.

      Meille opetettiin kosmetiikan kemian tunneilla, että hiusten aurinkosuojatuotteet on yhtä kukkua. Hiuksiin ei saa kerrostettua tarvittavaa määrää UV-filtteriä, että se oikeasti toimisi.

      Tsekkasinpahan muuten yhden meidän liikkeessä myytävän hiusten aurinkosuojasprayn incin, eikä siellä ole ensimmäistäkään UV-filtteriä. ^_^ Ainoa hiuksia suojaava aine tuotteessa on silikoni.

      Eli tiivistettynä: en oikein usko hiusten aurinkosuojiin. :)

      Vastaa

      0
  16. Kyllä mullekin selkeys on tärkeää. Joissakin tuotteissa ärsyttää saman tyyppiset nimet (jos ihotyyppiä ei ole merkitty selkeästi) tai pienellä kirjoitettu teksti (puolisokea kun olen lasienkin kanssa). Joissakin merkeissä käytetään myös aika paljon ranskan kieltä, mikä saattaa olla vähän häiritsevää, jos ei kieltä osaa.

    Mulle kosmetiikkashoppailu on joskus vähän vastenmielistä, kun ahdistun über-tyrkyttävistä myyjistä todella paljon ja haluan vain äkkiä ulos. Joskus on sitten tullut ostettua vahingossa väärä tuotekin, kun tekstejä ei ole "ehtinyt" lukea tarpeeksi perusteellisesti.

    Tuo Cliniquen Youth Surge kiinnostaisi. Onko sulla kokemusta/mielipidettä kyseisistä tuotteista? Mulla siis 3-kymppinen kuiva sekaiho, joten kai tässä jotain anti-age tuotteitakin pitäisi pikkuhiljaa alkaa käyttää! :)

    Vastaa

    0
    1. Moi Josefiina!

      Ei mulla oikein ole mielipidettä tuosta Youth Surgesta. En ole sitä koskaan kokeillut, muuten kuin kämmenselälle, eikä se tietenkään paljoa kerro. Kollegoilta olen kuullut, että kovin kosteuttava se ei ainakaan ole. Yksi kollegani osti kuivan ihon Youth Surgen äidilleen, ja voide ei kuulema riitä kunnolla poistamaan kiristävää tunnetta. Mutta sepä se onkin noissa anti-age-voiteissa, että ne harvemmin kosteuttavat yhtä tehokkaasti kuin peruskosteuttajat. Tuonkin alle kannattaisi siis varmaan lisätä kosteuttava seerumi.

      Youth Surgen 2-ihotyypin voiteen inci alkaa näin:
      vesi
      UV-suodatin
      ihoa hoitava / voiteen paksuutta säätelevä aine
      UV-suodatin
      jojobaöljy
      glyseroli
      vaseliini

      Eli kyllähän tuolla noita pehmentäviä ja kosteuttavia aineita on, mutta vasta UV-filttereiden jälkeen. Vaseliinikaan ei itsessään kosteuta, vaan muodostaa vain kosteuden haihtumista estävän kalvon. Eli ei ihmekään, ettei tunnu niin kovin kosteuttavalta.

      Mutta UV-suoja anti-age-voiteessa ON tärkeä juttu, joten ei nuo Youth Surget mitään huonojakaan ole. UV-suoja on tärkein mahdollinen "anti-agein ainesosa".

      Vastaa

      0
  17. kyllä tosiaankin tulee luettua - ja kirottua! olen pohtinut asiaa moneen kertaan ja harmitellut, ettei näille pakkauksille ole mitään yhtenäistä linjaa... Tällaisella tavallisella tallaajalla ei ole aikaa eikä kiinnostusta perehtyä jokaisen merkin hienouksiin, ja siksi huomaan itse juurtuvani helposti "ihan ookoo" -kastin tuotteisiin. Kun ei jaksa miettiä, että mikä ois parempi!

    hei ja sitten yks toinen juttu. Rrrrrrakastan noita sun silmämeikkiopastuksia, mutta yks asia vähän ahdistaa. Mun silmät on jotenkin ihan erimalliset kuin sulla esimerkiksi, syvemmällä ja jotenki soikeammat, että rajausten tekeminen ei yksinkertaisesti onnistu niin kuin haluaisin :) Semmonen siipirajaus ois mun suosikki, mutta mun silmiin sen tekeminen on jotenki aivan mahdotonta... Siispä toivoisinkin, että postailisit joskus erimallisten silmien rajauksista - mikäli semmonen aihe vaan toteutuksensa puolesta onnistuu :)

    kivaa kevättä :)

    Vastaa

    0
  18. Huomasin että suosittelit tuossa yläpuolella jollekin Biothermin Aquasource-voidetta ja siitä tulikin mieleeni kysyä tällaista. Ostin tuossa taannoin eräästä kosmetiikkaputiikista itselleni Biothermin vaaleanvihreän normaalin/sekaihon puhdistusmaidon, kasvoveden ja tuon uudistuneen Aquasource-geelivoiteen. Kysyin myyjältä apua, kun en noista itse niin ymmärrä. Tulin iloisena kotiin ja olen nyt käyttänyt noita tuotteita, iho voi hyvin. Kysymys kuuluukin, että mikä on totuus kosmetiikkatuotteiden sisältämästä alkoholista? Onko se automaattisesti vain ja ainoastaan paha asia? Sain aikamoista palautetta ostamistani tuotteista muutamalta kaveriltani, jotka ovat ilmeisesti enemmänkin perehtyneet noihin tuotteiden sisällyksiin. Sekä kasvovesi että kasvovoide sisältävät denaturoitua alkoholia jo heti 2. aineena veden jälkeen, onko se huono juttu? Ihoni on normaali ja ikää minulla on 25. Mikä on sun mielipiteesi asiaan??

    Vastaa

    0
    1. Alkoholi ei ole automaattisesti paha asia kosmetiikassa. Sitä käytetään mm. liuottimena, säilöntäaineena ja edesauttamassa tuotteen nopeaa kuivumista iholla/hiuksissa. Kasvovesissä alkoholia käytetään usein desinfioivana ja ihohuokosia supistavana ainesosana.

      Tuossa geelivoiteessa denaturoitu alkoholi on mukana varmasti tuomassa voiteeseen kevyttä, nopeasti imeytyvää tunnetta. Alkoholi toimii myös kuljettimena kosteuttaville aineille. (Näin olen sarjojen koulutuksissa oppinut :))

      Minä en usko, että alkoholi voiteissa kuivattaa ihoa. Kasvovesissä se voi mahdollisesti kuivattaa, sillä kasvovesi ei jätä voiteen tapaan "rasvaa" iholle. Kyllä minä ainakin selvästi tunnen ihon vetävän kuivaksi jonkun voimakkaan alkoholipitoisen kasvoveden jälkeen.

      Jos ihosi voi hyvin, niin mitään syytä huoleen ei ole. :) Iho kyllä kertoo, jos se ei pidä hoitotuotteidesi ainesosista. ^_^

      Vastaa

      0
  19. Mut on myös ihan myyty Cliniquelle. Helppo ostaa, helppo mennä itse tutkimaan, ei liikaa "ihotyyppejä" tai "ongelmia" vaan selkeitä ratkaisuja ja linjoja ongelmille :) tykkään! Ja biotherm on myös tuollainen "helppo" linja mielestäni. Jos miettii esim. lentokentän tax-freeta, jossa yleensä palloilee vain katselemassa ja tutkimassa, niin kyllä noille hyllyille ihonhoidon puolelta päätyy lähes aina :)

    Vastaa

    0
  20. Moikka, Sanni!

    Oon lueskellu sun blogia jo pidemmän aikaa ja ajattelin nyt kysyä ehkä epätavallista juttua. Ensinnäkin kadehdin sun värittömiksi sanomiasi huulia, kun omat on luonnostaan ihan mahdottoman punaiset. Käytän päivittäin usein vähän tummempaa silmämeikkiä ja näyttää epäharmoniselta ja epäsiistiltä kun on niin punaiset huulet (jokeriefekti). Olen kokeillut useita nudehuulipunia mutta tuntuu että kaikki katoavat tunnin kuluessa kuulilta rumiksi 'viivoiksi' huulten sisä- ja ulkopuolen kohdalle, näyttää ihan hirveältä :-D Joten, olisko mitään kestävää nudehuulipunaa tai jotain muuta kikkaa mitä voisit suositella?

    Vastaa

    0
    1. Moi Katja!

      Ikävä kyllä mulla ei ole hurjasti mitään nudehuulivinkkejä, kun itse en nudehuulipunia juuri käytä. Olen kuullut, että MACin nudehuulipunat olisivat peittävimpiä ja muutenkin ihan parhaita, joten sellaisen vinkin voin heittää. :)

      Vastaa

      0
  21. Moikka ja kiitos jälleen mielenkiintoisesta postauksesta :)
    Noista kuvista tuli jälleen mieleen, että on jo pitkään pitänyt mennä katsastamaan tarkemmin tuo Cliniquen Redness solutions -sarja. Itselläni on todella herkästi punoittava iho. Se punoittaa olipa sitten pakkasta, viimaa tai hellettä. Myös urheilu saa punoituksen aikaan ja se on ikävää. Ihoni siis reagoi kovasti ulkoisiin tekijöihin. Osaatko sanoa toimisiko tuon sarjan tuotteet ihollani? Olen reilu parikymppinen normaalin/pintakuivan ihon omaava. Jostakin olen lukenut myös, että samalla sarjalla on meikkivoidekin, oletko päässyt testaamaan sitä? Kiitos kovasti, jos jaksat vastata viestiini! Siitä olisi paljon apua :)

    Vastaa

    0
  22. Täällä nousee käsi pystyyn. Olen AINA syynännyt purkkeja ja putkiloita aika tavalla, koska haluan välttyä mahdollisimman monelta "huti"-ostokselta. Niinpä sitä tulee syynättyä tuote aika tarkasti läpi, ennen kuin se saa hyväksynnän (tai hylkäyksen). Tämä koskee kyllä muutakin kuin kosmetiikkaa, varsinkin ruoka-aineet tulee syynättyä tarkkaan läpi, välttelen kuin ruttoa aspartaamia ja natriumglutamaattia, joten e-koodiavain on melkein aina kaupassa mukana.

    Joo, voi olla, että olen vähän turhankin hysteerinen... :D

    Vastaa

    0
  23. Oi miten ihana postaus! Näitä pakkauksia on tosiaan tullut kirottua kun ei voida ilmoittaa mihin tuote sopii. Ja itse kun en tunne oloani kutsutuksi kosmetiikkaliikkeissä en yleensä tykkää pyytää apua ja pähkäilen sitten pitkään yksin purkkien kanssa..

    Viimeksikin kun kävin Kicksissä ostamssa graffittilakkaa ja sille pohjavärin, niin kiertelin huvikseni hetken aikaa katsomassa jos haluaisin muuta. No en kuitenkaan löytänyt mitään tarpeellista ja kassalla myyjä sitten töksäytti ikävään äänensävyyn 'et sitte muuta löytäny'... Ei jääny kiva fiilis..

    Vastaa

    0
    1. Voi ei, järkyttävän tökerö kommentti myyjältä...! :/ Tietysti on voinut olla, että myyjä on tarkoittanut sen jotenkin eri sävyyn, tyyliin, "Sellaiset löytyi...!", mutta ulosanti onkin puettu väärään sanavalintaan. Joka tapauksessa harmillisen ikävä lausahdus myyjältä. Jos joku ihan tosissaan haluaa noin sanoa asiakkaalle, niin ei varmaan tarvitse odotella asiakasta takaisin.

      Itse pyrin aina jättämään asiakkaille hymyn huulille, jos suinkin mahdollista, sanomalla kassalla jotain kepeää ja hyväntuulista. Meidän liikkeen motto on, että asiakkaan pitäisi kokea vierailu liikkeessämme iloisena elämyksenä, ja että meistä myyjistä tarttuisi iloinen ja hyvä mieli, osti täältä sitten jotain eli ei. Itse pyrin kohtaamaan asiakkaat juurikin tällä asenteella.

      Vastaa

      0
  24. hei saanko kysyä että kun ilmeisesti toi kuva on sun työpaikaltas, niin ootko töissä jossain ruotsin laivalla ku se jotenki näyttää siltä :D

    Vastaa

    0
  25. Mielenkiintoista, että otit juuri Lancômen ja Cliniquen esimerkeiksi tähän postaukseen. Olin vähän aikaa sitten laivalla ja yritin selvittää itselleni, mikä ero oli Lancômen silmänympärysvoiteilla. Toinen oli mustahko purkki ja toinen muistaakseni joku hopeinen.. Ei selvinnyt, joten jäi Lancômen voiteet ostamatta. Kävelin Cliniquen hyllylle ja otin mukaan tutun ja turvallisen All about eyes rich -purkin.

    Tässä samassa yhteydessä voisinkin nyt kysyä, että mikä olisi hyvä vaihtoehto tuolle Cliniquelle? Olen ollut siihen ihan tyytyväinen, mutta vaihtelua kaipaisin, kun on jo kolmas purkki menossa. Olen 30-vuotias ja käytän päivittäin silmämeikinpoistoainetta, joten silmänympärykset joutuvat aika koville ja tuntuvat välillä kiristävän. Käytän saman voiteen kevyempää versiota aamuisin, mutta yöksi laitan tuota rich-voidetta.

    Ja vielä lopuksi kiitti huippublogista! Kiva lukea välillä "asiaakin" meikkihömppäilyn seassa :o).

    Vastaa

    0
  26. Huuuuj. Itse tykkään myös hirmu paljon Cliniquesta näin ideana, mutta olenkin todennut, että kaikki heidän tuotteensa ovat herkälle iholle liian tujuja.. Luojan kiitos olen sen verran kova mimmi, että olen oppinut ymmärtämään myös apteekkilinjojen sanoja (anti-rogeurs tms on punaisuutta vähentävää sekä Avenéssa että Vichyssä ;D). Ranskan alkeiskurssi joskus aikoinaan lukiossa taisi olla hyvä idea! ;)

    Vastaa

    0
  27. Ilmankos Clinique oli ensimmäinen selektiivinen merkkini jota käytin pitkään. En ole muuten ostanut siltä mitään vähään aikaan, rahani menevät Dioriin, Chaneliin ja YSL:iin.

    Vastaa

    0
  28. Kiitos kivasta postauksesta. Todellakin välillä on aikas hukassa noiden kosmetiikka purkkien kanssa. Ja henk.koht. olen saanut todella huonoa palvelua liikkeissä asioidessani. Myyjät eivät osaa vastata kysymyksiin ja selittävät jotain ihan muuta. Itse sitten näppäränä kaivelen netistä (ja sinun sivuilta) tietoa ennenkuin astun kosmetiikka puolen kauppaan :)

    Vastaa

    0
  29. Pakkausten merkinnöillä ON merkitystä. Erilaisten purkkien ja purnukoiden hypistely jää kyllä minulla vain hypistelyksi, jos niissä ei suht selvästi kerrota, millaiselle iholle ne on tarkoitettu. Selkeät pakkausmerkinnät olivat varmaankin aikoinaan yksi syy sille, että päädyin käyttämään Cliniquen tuotteita.

    Ja sitten "kosmetiikkamyyjä" avautuu... Olen asiakaspalvelutöissä (puhelin/sposti) luontaistuotteita ja kosmetiikkaa myyvässä firmassa, jonka tuotteita ei löydy kauppojen hyllyltä, vaan ne pitää tilata suoraan firmalta. Tälle merkille Suomi ei ole kovin merkittävä markkina-alue, joten 99% tämän kommentin lukijoista tuskin on kuullutkaan siitä. Aktiivisen myyntityön hoitavat muut, ja minä lähinnä vastailen yhteyttä ottavien asiakkaiden kysymyksiin.

    Ongelmana on, että asiakaspalvelu ei ole saanut juuri minkäänlaista koulutusta kosmetiikkatuotteista, ainoastaan luontaistuotteista, vaikka molempien tuoteryhmien valikoima on jotakuinkin yhtä suuri. Lisäksi firman kosmetiikkaa ei ole jaoteltu ihotyypin tai iän mukaan, vaan ideana tuntuu olevan, että "kaikki sopii kaikille" - ja tämän mukaisesti tuotteita myös pitäisi suositella. Onko tällainen edes mahdollista??

    Asiakkaiden kosmetiikkaa koskeviin kysymyksiin vastataan (niin minä kuin muutkin) enimmäkseen sen perusteella, mitä on muilta asiakkailta kuultu palautetta tai jos tuotteesta sattuu olemaan omaa kokemusta. Tuotepakkauksissakin tietoa on minimaalisesti, lähinnä inci. Itse en ole kovin innostunut testaamaan firman kasvovoiteita, koska epäilen niiden olevan vääränlaisia omalle iholleni enkä viitsi tieten tahtoen hankkia naamanäppyjä.

    Markkinointiosaston työtä melko läheltä seuranneena joudun usein ihmettelemään, miten heppoisella taustatiedolla tuotteista luvataan vaikka mitä. Ja mainostekstejä ei ole kirjoittamassa ensimmäistäkään kosmetiikan asiantuntijaa, ainoastaan markkinoinnin ja mainonnan ammattilaisia.

    Minä, asiakaspalvelun työntekijä, siis pitäydyn muiden merkkien tuotteissa, monestakin syystä, ja täytyy sanoa, että myös suomalaiset asiakkaat ovat keskimäärin paljon kriittisempiä kuin eräiden muiden aivan lähialueen maiden asiakkaat.

    Vastaa

    0
  30. En ole Biothermin konsulentti, vaan free lancer-meikkari, mutta vastaan Source Thérapie-kyssäriin. Siis se tiivistehän on aivan mahtava tuote! Pelkistetysti: rauhoittava pikakaunistaja.

    Esimerkki käytöstä: olin aloittamassa häämeikkiä nuorelle, superkauniille pisamaihoiselle morsiamelle. Hän jännitti kovasti ja koko kaula oli aivan helakanpunainen, samoin poskilla oli jännityslaikut. Laitoin Source Thérapien iholle ja viiden minuutin päästä kaikki punoitus oli tiessään.
    Tuote sopii myös erityisen hyvin todella pintakuivalle iholle, josta meikki helposti karkailee.

    Käsittääkseni tuo tiiviste sisältää Biothermin tuotteista kaikkein eniten sitä kuuluisaa lähdevesitiivistettä, joka on oikea ihmeaineosa.

    Vastaa

    0
    1. Oi, kiitos ihan superisti käytännön Source Therapie -vinkistä Laura! :)

      Voin kertoa, että olen kysellyt Source Therapiesta jopa Biothermin koulutuksessakin, eikä sielläkään osattu antaa konkreettisia vinkkejä tuotteen myyntiin. Yksi edustajistakin totesi kerran, "Source Therapie..? Aaa, eikös se ole jäänyt pois...?" Ja tässä oli kaikki hänen tietonsa ST:sta. :/ Eikä ST siis ole jäänyt pois.

      Laittaisitko muuten kuitenkin ST:n päälle vielä kosteusvoiteen? Teitkö niin morsiamen kanssa?

      Vastaa

      0
  31. Eipä kestä, hyvät niksit pitää aina jakaa :)

    Joo, ST on sellainen tuote, joka pitää kokea käytännössä.

    Se, laittaako päälle vielä kosteusvoiteen, riippuu tietysti paljon ihotyypistä ja tilanteesta. Juhla/häämeikissä pyrin välttäämään juhlapäivänä liian tuhtia kosteutusta ja suosin seerumi/pohjustustuotekomboa.

    Muistaakseni käytin tälle morsiamelle sävyttävän päivävoiteen ja peitevoiteen, enkä sävyttävän vuoksi enää lisännyt ylimääräistä kosteusvoidetta väliin.

    Vastaa

    0
  32. Kiitoksia paljon informoivasta ja mielenkiintoisesta blogistasi :).
    Koen kehittyneeni aika paljon ehostuksen saralla blogin seuraamisaikana.
    Olen myös suosituksestasi löytänyt monia uusia luottotuotteita, yhtään hutia ei ole vielä tullut. On ollut ihastuttavaa perehtyä luonnonkosmetiikkaan blogisi myötä, ihoni on voinut paljon paremmin.
    Viimein meni tilaukseen Lilylolokin sävyneuvosi myötä (neutraali barelybuff todellakin peittää couperosan/punakkuuden minulta). Aiemmin kokeillessani väärää sävyä ja väärällä alusvoiteella peitto ja kestävyys eivät riittäneet. Ongelmanahan on ollut ihoni kuivuus ja liian rasvainen "kosteutus" alla on hävittänyt mineraalipohjan pois.
    Onko kellään vinkata hyvää vedenkestävän mascaran poistoainetta?

    Vastaa

    0
  33. Minusta nämä mietiskelysi ovat mielenkiintoisia. Itse en ole aikaisemmin juuri meikkaillut ja luonnonkosmetiikasta kuullut. Nyt olen ostellut luonnonkosmetiikkaa, onneksi edullisempaa täällä Saksassa. Käyn aina lukemassa arviosi ennen kuin mitään ostan :) Hyvin tähän mennessä toiminut.

    Vastaa

    0
  34. Joo, juuri kosmetiikkaa myydessä tuo on haastavaa. Olen farmaseutti, joten kyllähän sitä kuuluu osata sanoa, millasia tuotteita erilaisista ongelmista kärsivä iho tarvitsee, mutta myös normaalille iholle. Ihmiset kuitenkin kyselevät paljon ihotuotejuttuja apteekeista.

    Lähinnä haastetta tuo se, että pitää MUISTAA niin paljon. Silloin on juuri apua siitä, että paketeissa on jotain tietoa nopeasti näkyville. Eli siis tarkoitan sitä, että välillä ei tunnu kovin ammattitaitoiselta, kun pitää syynätä purkin kyljestä, mitäs voidetta tämä nyt onkaan. Monella sarjalla on kätevät taulukot esim. putsareiden ja voiteiden valintaan, mutta eihän niitä ulkoa muista :(

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (39)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat