21.08.2016

Tuunaa tylsä (soija)jogurtti!

Tässäpä yksi näitä postausraakileita, joka on odottanut luonnoksissa varmaan puolitoista vuotta :)

Alunperin minun piti jakaa vain siskoltani saama vinkki "kreikkalaiseen" soijajogurttiin, mutta viime keväänä löysin vielä kaksi uutta tapaa kuohkeuttaa ja täyteläistää (soija)jogurtti. Nyt kaikki kolme pääsevät ulos yhdessä läjässä :)

   Soijajogurtti_IMG_9794

Olen antitrendikkäästi maitotuotteiden (paitsi itse maidon) suurkuluttaja, ja syön päivittäin erilaisia sekoituksia jogurttia, rahkaa ja raejuustoa. Jos oikein haluan herkutella, lisään mixeihin myös ricottaa tai mascarponea. Onnekseni maitotuotteet eivät aiheuta minulle vatsaoireita joten saatan syödä niitä vaikka kuinka paljon. Kuitenkin, koska haluan pitää jonkinlaisen balanssin ravintoni eläin- ja kasvirasvoissa, syön osan jogurtista soijajogurttina. Samalla logiikalla (vaikkakin myös maku ja hiilaripitoisuus vaikuttavat vahvasti asiaan), käytän kahvissa soijamaitoa lehmänmaidon sijaan. Koska syön myös runsaasti juustoa, pidän järkevänä korvata osa perinteisistä maitotuotteista soijatuotteilla ja saada näin tasapainoisempi suhde kovien ja pehmeiden rasvojen välille.

Tällä pohjalla ennen niin valtavasti kuluttamani kreikkalainen ja turkkilainen jogurtti ovat vaihtuneet lähes yksinomaan soijajogurttiin. Maustamattoman soijajogurtin maku jakaa mielipiteitä ja on tottumiskysymys. Soijajogurtti on mielestäni parhaimmillaan joko sekoitettuna muihin maitotuotteisiin, maustettuna marjoilla tai myslillä ja/tai tuunattuna yhdellä tänään esitellyistä jipoista.

Soijajogurtti_valutettu_IMG_6636

1 Valutuskuohkeutus eli "kreikkalainen" soijajogurtti

Soijajogurtin rakenne on tunnetusti ohut ja vesimäinen, ja rasvaprosentti on aina sama (2%). Paksumpia, rasvapitoisempia versioita ei markkinoilta löydy. Täyteläisemmän soijajogurtin kaipuussaan siskoni oli keksinyt valuttaa soijajogurtin kreikkalaisten jogurttien tapaan, ja sehän toimii!

Soijajogurtti_valutus

Saadaksesi kermaisemman soijajogurtin, kaada purkin sisältö harsolla vuorattuun siivilään, laita siivilä kulhoon ja kulho jääkaappiin. Anna valua yön yli. Aamulla sinulla on "kreikkalainen soijajogurtti" :) Mums!

Valutettu jogurtti säilyy jääkaapissa useita päiviä.

Lesitiini_IMG_9853

2 Lesitiinikuohkeutus

Tämän kikan opin Fitfarm-ruokavaliokokeilulla viime keväänä.

Ruokavalioni mukaan minun tuli sekoittaa jokailtaiseen rahka-annokseeni ruokalusikallinen lesitiinirakeita. Aiemmin lesitiini on ollut minulle tuttu lähinnä suklaalevyjen ainesosalistoista, soijalesitiiniä käytetään suklaassa emulgaattorina. Fitfarm-valmentajaltani opin, että lesitiini on myös tärkeä aine elimistön rasva-aineenvaihdunnan kannalta. Lesitiini itsessään koostuu pääosin fosfolipideistä eli on lähes pelkkää rasvaa, mutta "hyvää rasvaa" ja edistää elimistön rasva-aineenvaihduntaa. Sittemmin olen havainnut, että lesitiini on monen kuntosaliharrastajan suosima ravintolisä.

Lesitiini_IMG_2853

Kun ensimmäiset kerrat sekoitin lesitiinirakeita rahkaani, olin vähän että yäk. Rakeiden ominaismaku ei ole erityisen vahva, mutta eivät ne minusta myöskään parantaneet rahkasekoituksen makua.

Kerran en ehtinyt syödä rahkaa vaan se jäi rakeineen jääkaappiin pariksi tunniksi. Kun otin sen uudelleen esiin olivat rakeet sulaneet kuin pieniksi keltaisiksi kinuskipisaroiksi. Sekoitin pisarat rahkaan ja nyt makuelämys oli ihan toinen, ei pelkästään maun vaan ennen kaikkea koostumuksen kannalta. Jäykkä, rasvaton rahka oli muuttunut liukkaan vanukasmaiseksi. Täyteläiseksi, mutta aivan eri tavalla täyteläiseksi kuin miltä korkeamman maitorasvaprosentin omaava rahka maistuu. Vaikka lesitiini on rasvaa, se ei tuo samanlaista rasvaista makua kuin eläinrasva. Olin aivan ihastunut.

Soijajogurtti_lesitiini

Myöhemmin aloin sekoittaa lesitiiniä myös soijajogurttiin, ja transformaatio on yhtä mieleinen. Lirusta jogurtista tulee samettisen kuohkea ja kreemimäinen. Vähän kuin vanukas. Oma annostussuhteeni on noin ruokalusikallinen kahteen desiin jogurttia, suuremmalla lesitiinipitoisuudella saa epäilemättä yhä vain vanukasmaisemman tuloksen.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan :) Efektiä ei tule tajunneeksi jos vain tekee ohjeen mukaan eli sekoittaa rakeet rahkaan tai jogurttiin (tai puuroon, smoothieen...) ja syö samantien. Rakeiden kunnollinen liukeneminen ja kermaistumisefekti vaatii vähintään tunnin seisomisajan, ne eivät sula kovin nopeasti. Itse teenkin aina niin, että laitan rakeet jogurttiin jo edellisenä iltana tai heti ensimmäiseksi aamulla herättyä, niin jogu ehtii kermaistua ruokailuun mennessä :)

Soijajogurtti_proteiinijauhe_IMG_3066

3 Proteiinijauhekuohkeutus

Myös tämän kikan opin Fitfarm-ruokavalion kautta, tosin oman ohjemuokkauksen kautta.

Ruokavaliooni kuului välipalana proteiinijauhepitoinen smoothie, jota en kuitenkaan onnistunut mahduttamaan päivittäisiin aterioihini. Koska smoothien sisältämä proteiini- ja energialisä oli kuitenkin valmentajan mielestä tärkeä, se lisättiin osaksi aamiaista joka puolestaan oli minulle alun perin energiamäärältään aivan liian pieni.

En oikein ole pirtelöihmisiä ylipäänsä, joten muutin smoothien jogurtiksi; sekoitin protskujauheen ja määrätyt hedelmät tai marjat ja pähkinät (käytännössä omatekoisen siemenmyslin) veden sijasta pieneen määrään soijajogurttia. Totesin, että heraproteiinijauheella oli lirujogurtin koostumukseen positiivinen vaikutus: vetisyys katosi ja jogurtista tuli kuohkeaa ja paksumpaa. Ei samettista niinkuin lesitiinillä tai valuttamalla, koska heraproteiinijauhe on rasvatonta, mutta kuitenkin ihan erilaista kuin ilman jauhelisää. Kuohkea on juuri oikea sana.

Käyttämäni mittasuhde on 5 g proteiinijauhetta 100 g soijajogurttia.

Lesitiini_IMG_2886

Lesitiinituunaus on kaikkein eniten mieleeni ja nykyään minulla kulkeekin lesitiiniraepussi mukana aina reissuissakin. :) Täytyy joskus kokeilla lesitiiniä myös puuroon, voisin kuvitella että sillä saa täyteläistettyä kivasti veteen keitetyn puuron.

.

Kaikkia kolmea kuohkeutuskikkaa voi totta kai käyttää soijajogurtin lisäksi myös tavalliseen luonnonjogurttiin. Maitojogurtista vain on jo valmiiksi saatavilla ohuempia ja täyteläisempiä koostumuksia mutta soijaversiosta ei. Mielestäni myös lesitiinin ja heraproteiinijauheen maku sopii paremmin yhteen soijajogurtin kuin maitojogurtin kanssa. Koska soijajogu on itsessään niin pliisun makuista, ei lesitiinin ja heran oma maku heikennä makuelämystä vaan päinvastoin parantaa sitä, kun taas maitojogurtin miellyttävänä pidettyyn ominaismakuun ei moni mielellään kajoa. :)

40 comments on “Tuunaa tylsä (soija)jogurtti!”

  1. Oon jo pidempään miettinyt omassa pienessä päässäni, että missä vaiheessa maitorasva muuttuu ihmiselle ja sen terveydelle uhaksi, kun ihmislapsi on tehty elämään pelkällä rasvaisella maidolla ensimmäiset 6 kuukautta. Jos vaan itselle maitotuotteet sopisi, käyttäisin huoletta rasvaisia jugurtteja ja punaista maitoa. Tuunausvinkit otan ilolla vastaan, sillä perus soijajugu on alkanut tökkiä pahasti monen vuoden tehokäytön jälkeen.

    Vastaa

    1
  2. Haa, no nyt mä saan vihdoin käyttöä niille lesitiinirakeille, jotka on lojunut käyttämättönä kaapissa kuukausikaupalla! :D

    Vastaa

    0
  3. Nimimerkki heppe, tiedoksi: Maidon sisältämät ravintoaineet muuttuvat terveydelle tarpeettomiksi(/haitallisiksi, jos liikaa saa) siinä vaiheessa, kun kasvun kriittinen vaihe loppuu. Vauvahan tarvitsee tuhtia, rasvaista maitoa mm. aivojen kehitykseen, ihon kasvattamiseen, sisäelinten kehitykseen, koko muun vartalon kasvattamiseen... Vai aiotko jatkaa kasvamista ja elinten kehittämistä vielä pitkälle aikuisiässäkin? Seurauksena taitaa valitettavasti olla etenkin jenkkilässä yleistynyt ruumiinmuoto...

    Vastaa

    0
  4. Ooh wau, kiitos vinkeistä! Käytätkö soijatuotteista niitä, joiden ainesosaluettelossa ei ole ollenkaan sokeria (alpro zero ja rainbow luomu), vai joustatko tässä sokerittomuudesta? Monissa "maustamattomissa" soijatuotteissahan on lisättyä sokeria. Mun mielestä soijamaito on kahvissa aika kamalaa, mutta olen tykästynyt nyt kauramaitoon (rainbow ja oatly iKaffe). Soijamaidoista ainoastaan ne vanilja-aromiset mun mielestä toimii, mutta en diggaa niissä olevasta lisätystä sokerista. Vaikka onko sillä lopulta merkitystä, onko sokeri lisättyä vai tuleeko se kauran hiilihydraateista, jos kokonaissokerimäärä on lopulta kuitenkin sama?! Tosin kauran sokerit eivät ole valkoista sokeria, mutta..? Mitä mieltÄ noin yleisesti oot kaurapohjaisista tuotteista vs. soijapohjaiset tuotteet? Jogurttiahan saa maustamattomana ja sokerittomana myös kaurapohjaisena (oatly).

    Vastaa

    0
    1. Käytätkö soijatuotteista niitä, joiden ainesosaluettelossa ei ole ollenkaan sokeria (alpro zero ja rainbow luomu), vai joustatko tässä sokerittomuudesta?

      Käytän vain noita sokeroimattomia. En tykkää sen sokeroidun Naturalin mausta yhtään. Joitain vuosiahan Alprolla oli Suomen markkinoilla vain tuo lisättyä sokeria sisältävä Natural mutta onneksi toivat sen täysin sokeroimattoman takaisin, vaikkakin huonommalla koostumuksella. (Mun mielestä tuollainen sokeroitu "natural"-nimikkeellä myytävä jogurttituote on ihan huijausta...) Harmi ettei Suomesta saa Ranskassa myytävää Sojasunin maustamatonta soijajogurttia, sen koostumus ja maku on mielettömän onnistunut; raikas ja suht. täyteläinen vailla soijan tyypillistä voimakasta makua.

      Soijamaidossa (käytän Alpron Lightia) taas hyväksyn sen minimaalisen pienen sokerimäärän (1,4 g per desi). Niitä maustamattomia soijamaitoja ei kai kukaan käytä kahvissa, ovat niin kamalan makuisia ja soijan maku tulee todella vahvasti läpi. Alpron Light on ihan täydellinen kahvimaito mulle, just sen vaniljaisuutensa vuoksi <3 Se on myös kummasti täyteläisemmän makuista kahvissa kuin vaikka kevytmaito, vaikka siinä on vähemmän rasvaa.

      Vaikka onko sillä lopulta merkitystä, onko sokeri lisättyä vai tuleeko se kauran hiilihydraateista, jos kokonaissokerimäärä on lopulta kuitenkin sama?!

      Ei sillä ole muuta merkitystä kuin oma asenne lisättyä sokeria kohtaan; onko niin ehdoton lisätyn sokerin suhteen että ei halua nauttia mitään elintarvikkeita joissa on piiruakaan lisättyä sokeria. Mitä hiilarien määrään tulee, kauramaidossa on paljon enemmän sokeria kuin lisättyä sokeria sisältävissä soijamaidoissa. Eli en tiedä ymmärsinkö mitä tarkoitit tuolla "jos kokonaissokerimäärä on kuitenkin sama". :) Kauramaidossa on merkistä riippuen yli puolet enemmän imeytyvää hiilihydraattia (sokeria + tärkkelystä) kuin soijamaidoissa. Alpro Original: 2,5% hh josta sokereita 2,5%, Rainbow Kaurajuoma: 9% hh josta sokereita 4,5%.

      Mitä mieltÄ noin yleisesti oot kaurapohjaisista tuotteista vs. soijapohjaiset tuotteet?

      Riippuu ihan miltä kannalta kysymys esitetään; eettiseltä, maku- vai kenties hiilihydraattikannalta :) Itse en käytä kauramaitotuotteita koska valitsen edelleen maitotuotteista ne vähähiilarisimmat, eli tällöin valinta on soijamaito ja soijajogurtti. Mutta maun puolesta kauramaito ja kaurajogurtit on ihan ok. Vaikkakaan mikään maito, ei lehmän tai kasvin, ylitä Alpron Soya Light -maidon makua kahvissa, se on mulle aivan ylivertaisen herkullinen maku <3 ^_^

      Vastaa

      0
    2. Ai niissä on hiilihydraattien/sokerien osalta noin iso ero! Tarkoitin juurikin tota lisätty sokeri vs hiilihydraattien muodossa tuleva sokeri -asiaa, juuri kuten sen ymmärsitkin. Itse välttelen lisättyä sokeria, mutta myös ns turhien hiilihydraattien välttely kiinnostaa, syön mieluummin hyviä rasvoja. Tuo alpron light on ollut mulla myös ennen kauramaitohurahdusta käytössä, ja se on kieltämättä lattessa ihanaa. Suodatinkahvissa se ei mielestäni niin hyvin toimi. Olen myös samaa mieltä noista "natural"-jugurteista, puolestani ne kaikki muut paitsi zeron voisi lakkauttaa. Rainbown maustamaton puolestaan maistuu liian soijaiselta omaan makuuni. Tosin ehkä sekin maistuisi paremmalta heran tai lesitiinin kera!

      Vastaa

      0
    3. Tarkoitin juurikin tota lisätty sokeri vs hiilihydraattien muodossa tuleva sokeri -asiaa

      Onhan lisättykin sokeri hiilihydraattia :D ^_^ Kaikki sokeri ja tärkkelys on hiilihydraattia, oli se lisättyä tai luonnollista, ja vaikuttaa verensokeriin samalla tavalla :) Mutta tarkoitit varmaan lisätty sokeri vs. raaka-aineissa luonnostaan oleva sokeri -näkökulmaa :)

      Vastaa

      0
    4. "Niitä maustamattomia soijamaitoja ei kai kukaan käytä kahvissa, ovat niin kamalan makuisia ja soijan maku tulee todella vahvasti läpi." Minä käytän päivittäin :) Alpron "punainen" ja Lidlin makeuttamaton ovat tasavahva kaksikko. Olen kokeillut kahvissa muitakin kasvimaitoja kuin soijamaitoja, mutta kovin vähärasvaisista tulee vain paha mieli, ja paljon hiilihydraatteja sisältävät saavat verensokerin heittelemään.

      Vastaa

      0
    5. Minä käytän päivittäin :)

      Ohoh, wow! Olet sinä karaistunut :D

      Ei makeutetuissa soijamaidoissakaan muuten paljon hiilareita ole, mun mielestä esim. Alpron Lightin sisältämä 1,6% on ihan mitätön määrä :) Mutta tottahan toki sen "punaisen" sisältämä 0,2% on vielä vähemmän ;D Itse en vain maun kannalta pystyisi käyttämään, kahvin pitää olla nautinto <3

      Vastaa

      0
    6. Niin käytän minäkin, löysin pari kuukautta siiten juuri tuon Lidlin makeuttamattoman version ja olin ihan hurmiossa; se kun maksaa puolet vähemmän kuin Alpron vastaava. Käytän tuota Lidlin "soijista" smoothieihin, kahviin, ruuanlaittoon ja juon sitä ihan sellaisenaankin.

      Vastaa

      0
  5. Hei soijalesitiini ON tosi hyvää puuron kanssa, aijaijai!! Puuroon lisään ne vasta ihan keittämisen lopulla, ajatuksena (itse päätelty kylläkin), että rasvahapot ei "tuhoutuisi" kuumentamisesta. Siis esim. jos öljyä/pähkinöitä kuumentaa liikaa, niin rasvahappokoostumus muuttuu huonompaan suuntaan, muistaakseni. Ja hyvin ne rakeet sulaa ihan lopussa. :)

    Vastaa

    0
    1. Kiitos vinkistä, hyvä pointti tuo ettei pidä kuumentaa :) On ihan totta että rasvahappojen koostumus muuttuu kuumentaessa. Tämän vuoksihan, niin tylsää kuin se onkin, esim. paahdetuissa pähkinöissä on huomattavasti huonommat ravintoarvot kuin ei-paahdetuissa. Paahtamalla saa sen ihanan rapeuden mutta menettää paljon hyvissä rasvoissa....

      Vastaa

      0
  6. Opin yhdestä kakkuohjeesta, että valutettuun soijajugurttin voi yhdistää yön yli liotettuihin, valutettuihin ja tehosekottimessa surautettuihin manteleihin, jolloin siitä tulee sellaista vähän mascarponemaista koostumukseltaan. Ja ihan älyttömän hyvän makuista. Etenkin, kun lisää ripauksen vaniljaa sekaan.

    Vastaa

    0
  7. Olen yrittänyt muutaman kerran syödä (maustamatonta) soijajogurttia, mutta maku on suoraan sanottuna oksettava. Ekan kerran jälkeen mietin, et kuuluukohan tän maistua tältä, vai oliko purkki pilalla. Mut ei, toinen ja kolmas purkki ihan samanlaista. En ymmärrä, miten joku voi tykätä siitä :D Haluaisin myös kovasti korvata osan rahkasta soijatuotteilla, mutta en ehkä pysty! :(

    Vastaa

    0
    1. maku on suoraan sanottuna oksettava. Ekan kerran jälkeen mietin, et kuuluukohan tän maistua tältä, vai oliko purkki pilalla. Mut ei, toinen ja kolmas purkki ihan samanlaista. En ymmärrä, miten joku voi tykätä siitä :D

      Voin kyllä hyvin ymmärtää tämän kokemuksen ^_^ :D Vaikka itse olenkin tottunut makuun. Mutta kyllä, onhan maustamaton soijajogu aika karun makuista "kylmiltään" ja makuun joko tottuu tai sitten ei. En minäkään sitä yksinään ns. raakana tykkäisi syödä mutta tuunattuna soijajogu on jopa herkullista, tykkään mausta enemmän kuin tavallisesta (vähärasvaisesta) luonnonjogurtista.

      Kuten tuossa eilen kommentoin, harmi ettei Suomessa myydä Ranskan markkinoilta löytyvän Sojasun-merkin tuotteita. Sojasunin maustamaton jogurtti on kuin eri planeetalta verrattuna Alproon ja Rainbow'hun.

      Haluaisin myös kovasti korvata osan rahkasta soijatuotteilla, mutta en ehkä pysty! :(

      Kokeile tuo lesitiinikikka, se muuttaa soijajogurtin makua ja koostumusta merkittävästi :) Ja sitten sekoitat lesitiinisoijajogurtin rahkaan.

      Vastaa

      0
    2. Nää makuasiat :D mun mielestä maustamaton soijajugu on sellaisenaan paljon parempaa kuin taasen maustamaton normi maitojugu :D

      Vastaa

      0
    3. Ethän vaan ole yrittänyt sillä Rainbown luomu soijajugurtilla? Se nimittäin on jotain niin kaamean makuista. Sen sijaan Alpron jugurtit on sellaisia, että maitotuitteita käyttävä poikaystäväni tykkää niistä ja on alkanut ostaa itsekin, vaikka inhoaa esim soijamaitoa.

      Vastaa

      0
    4. Mun mielestä taas Rainbow'n maustamaton on parempaa kuin Alpron, mutta tää on vaihdellut kausittain ^_^ Tuo Alpron viimeisin Zero Sugars -versio on mun mielestä tympeimmän makuinen heidän kaikista tähänastisista maustamattomien versioistaan. Rainbow'ssa on ehkä vahvempi sojan maku mutta koostumus on paksumpi ja parempi ja maku kaikessa soijaisuudessaankin onnistuneempi kuin Alprossa. Mutta joo, toki nämä ovat kirjaimellisesti makuasioita :D

      Vastaa

      0
    5. KYLLÄ! Toi Rainbow'n jugu on aivan järkyttävän pahaa! Vihaan heittää ruokaa roskiin mutta toi purkki kyllä sinne päätyi kun ei sitä makua saanut piiloon millään.

      Vastaa

      0
  8. Heippa! Olen uusi lukija ja siirtymässä pikkuhiljaa luonnonkosmetiikkaan ja siitä syystä eksynyt tännekin. Äärettömän mielenkiintoisia juttuja :) Tuli mieleen oletko kokeillut Yliopiston apteekin omaa luonnonkosmetiikkasarjaa? Tänään sattumalta löysin nämä tuotteet ja sainkin mukavasti päivävoiteesta testerit mukaan kokeiltavaksi. Kasvojeni iho on aika herkkä joten arvostan ettei tarvitse otsaa koko tuotetta ennen ostopäätöstä! Olisi mukava kuulla käyttökommentteja muilta.

    Vastaa

    0
    1. Olen uusi lukija ja siirtymässä pikkuhiljaa luonnonkosmetiikkaan ja siitä syystä eksynyt tännekin. Äärettömän mielenkiintoisia juttuja :)

      Kiitos :) <3

      Tuli mieleen oletko kokeillut Yliopiston apteekin omaa luonnonkosmetiikkasarjaa?

      Ostin testisatsin heinäkuussa (en voinut vastustaa kun osuin hyllylle YA:ssa) mutta ehdin konkreettisesti kokeilemaan tuotteita todennäköisesti vasta syksymmällä. Mulla on niin paljon näitä testisarjoja :)

      Vastaa

      0
    2. Kiva, jään sitten odottelemaan käyttökokemuksia :) Itselläni on vielä vanhoja tuotteita jäljellä enkä halua heittää niitä menemään ennen luonnonkosmetiikkaan siirtymistä joten menee hetki tässä siirtymässä. Vaikka ei millään jaksaisi odottaa nyt kun sai tämän ajatuksen päähän :D Tykästyin YAn pakkauksiin!

      Vastaa

      0
  9. Hei kiitos vinkeistä! ;) Ootko kokeillut Alpron (uutta) GoOn rahkaa? Musta se on ihan superhyvää! Tosin miinuksena siinä oleva lisätty sokeri... Rahka on kuitenkin just se mitä jäin ehkä eniten kaipailemaan kolme vuotta sitten lopetettuani maitotuotteiden käytön, joten alpron tuotteet on kovassa suosiossa mun keittiössä. :)

    Vastaa

    0
    1. Ootko kokeillut Alpron (uutta) GoOn rahkaa?

      En ole vieläkään muistanut :D Tarkoitus on ollut sitä maistaa mutta aina se vain unohtuu kaupassa kun kärryyn lentää rutiininomaisesti ne vakkarituotteet :) Vähän niukanlainenhan tuo proteiinipitoisuus on tuossa tuotteessa, vain 2,2 g / 100 g enemmän protskua kuin Alpron maustamattomassa jogurtissa. Mutta ihan uteliaisuudesta on kyllä tarkoitus tuotetta maistaa, vaikka se ei mulla proteiinilisänä juuri toimisikaan :)

      Vastaa

      0
    2. Kannattaa tosiaan kokeilla, on mustakin aivan sikahyvää. Ja siinä on muuten juurikin sellainen ihanan kermainen, vanukasmainen koostumus. :•)

      Vastaa

      0
    3. ...arvaa kuka tuli JUST taas kaupasta tuttujen Rainbow'n sojajogurttien kanssa... :D Kyllä voi olla vaikeaa muistaa mitään uusia juttuja ruokakaupassa.. :p

      Vastaa

      0
  10. Soijalesitiiniä käytetään aika paljon raakaleivonnassa tekemään koostumuksesta kermaista.
    Itse olen käyttänyt vain jauheena, liekö rakeissa ja jauheessa paljon eroja? Jauhetta ei tarvisi ainakaan niin kauan muhitella, että liukenee.

    Vastaa

    0
    1. liekö rakeissa ja jauheessa paljon eroja?

      Pikaisen Google-session jälkeen ei vaikuttaisi olevan muuta eroa kuin hinta :) Jauhe on paljon kalliimpaa.

      Vastaa

      0
  11. Kiitos vinkistä, pitää testata ehdottomasti Itse olen ajatellut, että voisin hieman yrittää vähentää maitotuotteiden käyttöä ja vinkit soijajogurteista ovatkin enemmän kuin tervetulleita. :)

    Vastaa

    0
  12. Sellaista halusin vain tulla pikaisesti kommentoimaan, että Dermosilin Nature-sarjan käsivoide ei päihitä Urtekramin Rosea. Rose lähti tänäänkin kaupasta mukaan (luottotuote jo hyvinkin). :)

    Vastaa

    0
  13. Tosi mielenkiintoiset vinkit! Mä tuun testaamaan ainakin tota lesitiinihommaa mahdollisimman pian :))

    Mun perusjogurtti on juurikin toi rainbown luomu soijavalmiste, musta se on ylivoimainen kun se ei ensinnäkään ole niin ohutta ja tasaista vaan muistuttaa mua jostain turkkilaisesta jogurtista (ehkei niitä ihmisiä jotka sitä on viime aikoina syöneet, mutta mua) ja se maistuu jotenkin paremmalta kuin muut, ja onhan se edullisempikin kuin alprot. Ja luomu. Eli aika hyvä tuote!

    Kahvissa mun mielestä paras olisi alpron soya for professionals -kahvimaito, joka on sokerin sijaan makeutettu omenalla, mutta sitä ei saa mun lähikaupoista niin oikeastaan aina lähtee mukaan perus makeuttamaton alpron maito siinä punaisessa purkissa. Mun mielestä se on tosi hyvä kahvielämys, kun en pidä siitä jos kahvissa on makeutta ollenkaan ja sitten taas joku pirkka on ainakin ennen ollut niin karvas, etten oo viime aikoina enää kokeillutkaan, onko noi halpismerkkien makeuttamattomat maidot parantuneet.

    Jossain vaiheessa laitoin aina kaura- ja soijamaitoa fifty-fifty kahviin, se oli kans hyvää, mutta ei jotenkin kiinnosta tällä hetkellä vaivautua ja yritän muutenkin satunnaistaa ton kahvin kulutuksen. Se rainbown vaniljalta maistuva soijajuoma on kans kyllä hyvää kahvissa, jos kaipaa vähän makeutta, niinkuin mä viime kesänä käytin sitä, ja se on niin edullinenkin, mutta harmi kun nykyään tökkii se makeus. Ja harmi ettei se makeus töki missään muussa kuin kahvissa :D ^^

    Vastaa

    0
    1. Mun perusjogurtti on juurikin toi rainbown luomu soijavalmiste, musta se on ylivoimainen kun se ei ensinnäkään ole niin ohutta ja tasaista vaan muistuttaa mua jostain turkkilaisesta jogurtista (ehkei niitä ihmisiä jotka sitä on viime aikoina syöneet, mutta mua) ja se maistuu jotenkin paremmalta kuin muut, ja onhan se edullisempikin kuin alprot. Ja luomu.

      Samaa mieltä :) Paitsi jää kakkoseksi Ranskan Sojasunille ;) Mutta Suomen markkinoilla paras ^_^

      Vastaa

      0
  14. Hei, tuo lesitiinilisä alkoi kovasti kiinnostaa! Tiedätkö, onko sen käytöllä jotain haittavaikutuksia? Olen raskaana ja kaikkien uusien ravintolisien kohdalla vähän mietityttää. Toki järjellä ajateltunahan tuo olisi vauvalle vain hyväksi, hyviä rasvahappoja :)

    Vastaa

    0
    1. En ole kuullut haittavaikutuksista, mutta kannattaa googlata ja tutkailla :) En ainakaan ole missään tuotetiedoissa törmännyt mainintaan että raskaana olevien kannattaisi välttää lesitiiniä.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos Sanni! Vastasitpa nopeesti :) täytyy kyllä nyt vielä erikseen kehua, miten ihanan ajatuksella vastaat kommentteihin ja kirjoittelet tälläisiä hurujuttuja meidän toisten hurujen mieliksi! :D <3

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (60)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat