19.10.2013

Laadukkaan voiteen merkityksestä

Tässä meillä taas on oiva esimerkki hyvän ja laadukkaan kosteusvoiteen merkityksestä.

Viime syksynä ihoni ei näyttänyt tältä. Itse asiassa se ei ole näyttänyt tältä sitten kesän 2009, jolloin aloin käyttää kasviöljypohjaisia vartalovoiteita. Olen aiemminkin kertonut, kuinka kokonaisvaltaisesti luonnonkosmetiikan voiteisiin siirtyminen on vaikuttanut vartaloni ihon kuntoon. Ei enää "kalansuomuja", takamuksen karhea iho muuttui samettiseksi "vauvan pepuksi" ja jokasyksyinen päivettyneen ihon kuoriutuminen oli historiaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paitsi tänä syksynä. Viiteen viikkoon en käyttänyt kasviöljypohjaisia voiteita - tässä tulos. Suihkussa ihoa rullaantuu irti valtavina kerroksina ja säärten ja käsivarsien pinta hilseilee.

Tämän konkreettisemmaksi ei kunnolla imeytyvän ja ravitsevan voiteen merkitys käy. Faktahan on tämä: kasviöljyt imeytyvät, mineraaliöljyt ja silikoniöljyt eivät. Kun iho saa säännöllisesti sammutettua janonsa ja pidettyä hydrolipidikalvonsa kunnossa imeytyvien öljyjen avulla, iho ei koskaan päädy kuvan tilanteeseen. Ainakaan minun ihoni. Oikeasti - en ole nähnyt tätä näkyä neljään vuoteen!

Syksyn2012_kroppavoiteet

Viime syksyn reissuvoiteeni eivät olleet 100-prosenttista luonnonkosmetiikkaa, mutta laadukkaita ja kasviöljypohjaisia. Korresin Vanilja-Luumu-vartalovoiteessa on triglyseridejä, manteliöljyä ja sheavoita, Blissin Sitruuna-Salvia-voiteessa kookosöljyä, soijaöljyä ja sheavoita. Näillä siis pärjäiltiin viime syksy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänä syksynä "hoidin" ihoani Kreikasta ostamallani euron hintaisella Bodyfarmin litkulla joka oli varmaankin 90-prosenttisesti vettä eikä incissä muistaakseni näkynyt öljyn öljyä. Vaikka purkissa lukee 'olive oil', inci paljasti että käytetty oliivin osa olikin itse asiassa olive fruit extract eli uutetta, ei öljyä. (Näin meitä kuluttajia huijataan..!)

Viimeiset kaksi viikkoa käytin vartalon iholla myös Niveaa. Mutta koska siinä ei juurikaan ole ihoon imeytyviä ainesosia sitä kuuluisaa lanoliinialkoholia lukuunottamatta, ei ihon kuorruttaminen kosteuden haihtumista estävällä kalvolla juuri auta, kun alla ei ole kosteutta minkä karkaamista estää. Vaikka Nivea pehmensi silmänympärykseni erittäin kiitettävästi, vartalon ihoa se ei pystynyt ravitsemaan.

Saan kiittää ihoni tilanteesta ihan itseäni. Ensi syksynä en enää laiminlyö ihon kosteutusta näin.

Niveasta puheen ollen.....

Nivea_aiti2

Kosmetiikasta muuten niin piittaamaton äitini (joka ei ole koskaan käyttänyt silmänympärysvoidetta) yllätti minut kertomalla, että oli minun blogijuttuni innostamana kaivanut jostain vanhan Nivea Cremensä ja alkanut levittää sitä iltaisin silmänympäryksilleen. Woo-hoo! Olin todella otettu! Äitini kiinnostui jostain kosmetiikan vaikutuksesta..!

Ja voide kuulema tuntuu tosi miellyttävältä. Äitini, joka ei oikein osaa kuvailla miltä kosmetiikka tuntuu iholla, pystyi kuitenkin kertomaan kuinka "iho tuntuu nyt paljon kosteutetummalta kuin ennen, vähemmän kireältä eikä silmäluomia enää kutita". Äidillä on hyvin kuivat silmät ja välillä myös silmäluomet kuivuvat niin että niitä kutittaa. Äiti on levittänyt Niveaa jopa liikkuvalle luomelle..!

Itse käytän Nivea Cremea tällä hetkellä iltaisin normaalin sy-voiteeni päällä. Eli tuplahoidot! :) Alle imeytyvät kasviöljyt, päälle Nivea sitomaan kosteus.

. . .

Loppuun vielä nostalgiakosmetiikkaa! Olen siis parhaillaan vierailulla äitini luona, ja puhuessamme Niveasta äiti kaivoi esiin toisen, vielä vanhemman klassikkorasvan; Vitaliksen.

Vitalis

Huvittaa tuo teksti: "Kertokaa toki Vitaliksesta myös ystävillenne ja tuttavillenne!" :D Ja tuo teitittely... Tämän purkin täytyy olla tosi vanha.... Ja koska voide on vedetön, se ei ole mennyt miksikään. :)

Vitaliksen tuoksu vie kyllä erehtymättömästi lapsuuden talviin ja hiihtoretkiin....

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

51 comments on “Laadukkaan voiteen merkityksestä”

  1. Heiii! En nyt äkkiseltä löytäny mutta onko sulla olemasa semmosta HC-listaa missä lukee esim. sun mielestä paras/ sun suosikki kropparasva, shampoo, silmänympärysvoide yms? Sait mut nyt niin vakuuttuneeksi noista luonnontuotteista että ajattelin siirtyä niihin, nyt pitäisi vaan tietää mitkä tuotteet kannattaisi ostaa!

    Vastaa

    0
    1. En nyt äkkiseltä löytäny mutta onko sulla olemasa semmosta HC-listaa missä lukee esim. sun mielestä paras/ sun suosikki kropparasva, shampoo, silmänympärysvoide yms?

      Olen jo pidempään ollut työstämässä tuollaista listaa yläpalkkiin (siis tuohon rivistöön missä on About / Yhteistyössä / Contact / Valitut Palat jne. Lista ei ole vielä valmis, mutta tässä linkki siihen:

      https://karkkipaivablogi.com/suosikkituotteet/

      Vastaa

      0
    2. Mainio listaus, kiitos siitä. Luin aiemman postauksesi silmänympärysvoide inci- kasvovoide inci, jossa päädyit suunnilleen lopputulemaan -samat aineet, x-kertainen hinta. Suosikkituotteissasi ei näytä myöskään olevan sy-voidetta, voiko tulkita sen niin ettet käytä erikseen sy-voidetta? Yllätyin muuten huomatessani madaran foamin ykkösenä listassasi, minulle se tuotti tosi kireän ihon. Suosikki putsarini on dr. hausckan puhdistusvoide. Se on tarkoitettu aknelle, josta joku voisi käsittää, että tujua tavaraa, mutta on niin hellävarainen, ettei sen jälkeen saa laittaa kosteusvoidetta. Iho kosteuttaa itsensä sen jälkeen ja jää ihanaksi. Oletko kokeillut?

      Vastaa

      0
    3. Suosikkituotteissasi ei näytä myöskään olevan sy-voidetta, voiko tulkita sen niin ettet käytä erikseen sy-voidetta?

      Sitä ei ole siellä siksi, että lista on vielä hyvin keskeneräinen ;) Sieltä puuttuvat vielä kokonaan myös meikit.

      Yllätyin muuten huomatessani madaran foamin ykkösenä listassasi, minulle se tuotti tosi kireän ihon

      Tuotteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä, täytyykin lisätä tieto siitä tuonne sivulle :) Madaran foam ei ole minulle "kaikkein paras", vaan kaikki listan tuotteet ovat yhtä lailla lemppareitani joita käytän yhtä mielelläni. :)

      Olen kokeillut Hauschkan puhdistusvoidetta, mutta sen koostumus ei ole minun mieleeni. Itse pidän eniten vaahtoavista putsareista.

      Vastaa

      0
  2. Täysin samaa mieltä. Tästä syystä käytän ihonhoidossa vain luonnonkosmetiikkaa, vaikka meikkien suhteen olen kaikkiruokainen. Käytän silikonipitoisia tuotteita, esim. meikkivoiteita, jotta iho näyttäisi hetkellisesti hyvältä, mutta en näe mitään järkeä yrittää hoitaa niillä ihoa (kun eiväthän en voi imeytyä!), tai maksaa ihonhoitotuotteists jokta vain 'meikkaavat' ihon hyvännäköiseksi. Yöllä silikoni on mun iholla täysin pannassa. :)

    Vastaa

    0
    1. mutta en näe mitään järkeä yrittää hoitaa niillä ihoa (kun eiväthän en voi imeytyä!), tai maksaa ihonhoitotuotteista jokta vain ‘meikkaavat’ ihon hyvännäköiseksi.

      Nimenomaan, my view exactly.

      Vastaa

      0
  3. Tämä ei liity tähän postaukseen millään, mutta haluan kiittää sun parista viimevuotisesta reissupostauksesta budjettimatkailuun liittyen !

    Matkakuumeeni nousi taivaisiin, mutta opiskelijana se on toteutettava toisella tavalla. Näinpä ollen otimme koulukaverini kanssa neuvostasi vaarin ja suunnittelemme ensi keväälle reilaus reissua välimeren maihin :) Nyt vain toivotaan, että talveksi löytyisi työpaikka, jotta matkakassan kerrytys voisi alkaa! :)

    Vastaa

    0
  4. Ilmeisesti kuitenkin aika uusi vitalis, kun oli merkintä säilyvyydestä 24 m ja aurinkosuojakerroin ;)

    Vastaa

    0
    1. Enpäs tullut ajatelleeksi tuota säilyvyysmerkintää (ja sitä, että sehän paljastaa ettei tuote olekaan mistään 70-luvulta :D).

      Olikos se vasta tässä viimeisen 10 vuoden sisällä kun tuo purkkilogoinen säilyvyysmerkintä otettiin käyttöön..?

      Vastaa

      0
  5. Mun mielestä nuo peltipurkit on vain äärettömän hankalia, minkä vuoksi Nivea Cremeä ei tule ikinä ostettua. Ja Vitalis! Ihana tuoksu, mutta ei se kyllä (ainakaan itselleni) hyvää tee :D Kaverini käyttää huulirasvana ja välillä mietin ostaisinko purkin vain haistellakseni... Kuvan purkki tosin tuskin on yhtä vanha kuin nostalginen copytekstinsä, koska siihen on painettu PAO-merkintäkin.

    Vastaa

    0
    1. Mun mielestä nuo peltipurkit on vain äärettömän hankalia

      Matkatavaroissa tuo on yllättävän kätevä littanan muotonsa puolesta..! :) Tavallinen tuubimallinen vie enemmän tilaa. Mutta olet oikeassa, normioloissa tuo peltipurkki on minustakin huonompi kuin tuubi. En tykkää mistään purkkiin pakatusta vartalovoiteesta, puristettavat tai pumpattavat pakkaukset on paljon kätevämpiä.

      Vastaa

      0
  6. Hei! Oon tähän asti käyttänyt ihan normirasvoja, ja juurikin toi ihon kuoriutuminen on ihan päivittäistä kesää lukuunottamatta. Varsinkin naamasta huomaa tosi helposti, vaikka muuten iho onkin hyvässä kunnossa. Ihan mielenkiinnosta siis tykkäisin kokeilla rasvojen vaihtoon laittoa, mutta millä merkeillä ois parhaat hinta/laatu -suhteet? Tietenkin haluaisi mieluiten käyttää aidosti kosteuttavia ja iholle hyväksi olevia tuotteita. Samalla opiskelijana haluaisi kuitenkin mahdollisimman edullisesti päästä, vaikka tietenkin tärkeintä olisi löytää toimivat tuotteet :) toisin sanoen, ei halua maksaa turhasta, mutta mielellään maksaa laadusta. Ja siis olisko tuota niveaa parempi käyttää aina kosteuttavan päälle, kuin pelkästään? Entä mikä mielipiteesi on silmänympärysihon hoitoon? Oon 20vuotias, mutta viimeaikoina silmänympärysiho muuttunut tosi paljon huonompaan suuntaan ja tätä menoa tuun näyttämään paljon ikäistäni vanhemmalta muutamien vuosien kuluttua. Mulla on aika saman näköset silmänaluset ehkä kuin sulla, mut aavistuksen vielä suuremmalla alueella. Jotenkaan en tiedä mikä olisi paras tapa, kun kaikkialla sanotaan eri tavalla, milloin on hyvä käyttää paljon rasvaa ja milloin vain vähän jne :D tässä vaiheessa on vielä jotain tehtävissä ihonhoitotottumusten suhteen, jos niillä sais vaikutettua siihen kuinka nuorekkaan näköisenä säilyy :)

    Vastaa

    0
    1. millä merkeillä ois parhaat hinta/laatu -suhteet?

      Saattaa kuulostaa puolueelliselta, koska teen paljon yhteistyötä merkin kanssa, mutta pidän Laveran hinta-laatu-suhdetta yhtenä parhaista luonnonkosmetiikan markkinoilla. Merkillä on laajin valikoima Suomessa myytävistä luonnonkosmetiikkamerkeistä (valikoimassa yli 300 tuotetta..!), joka ihotyypille löytyy tuotteet ja on eri hintaluokkia ja koostumuksia. Mielestäni tuotteet ovat valtavan hyviä. Ja Lavera on siis sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ei "semi-luonnonkosmetiikkaa" niinkuin esimerkiksi Korres josta myös pidän kovasti.

      Uusi edullinen, hyvä tuttavuus on Skin Blossom jonka esittelin täällä. Valikoima on suppea eikä tuotteiden tuoksumaailma pysty kilpailemaan esimerkiksi Laveran kanssa (jos nyt siis hyväntuoksuisista tuoeista sattuu tykkäämään :)), mutta testaamani kaksi tuotetta vakuuttivat. Edullista ja toimivaa.

      "Normikosmetiikan" merkeistä tykkään, että Yves Rocherilla on loistava hinta-laatusuhde. Tämäkin saattaa kuulostaa mainokselta koska teen heidänkin kanssaan yhteistyötä, mutta toisaalta olen käyttänyt Yves Rocheria lapsesta saakka ja enemmän kuin mitään muuta kosmetiikkamerkkiä koko elämäni aikana kauan ennen mitään blogiyhteistöitä, joten uskallan sanoa että minulla on hyvät ja puolueettomat perusteet. ^_^ YR on vieläpä todella petrannut tasoaan vuosien saatossa. Heiltä löytyy myöskin ekosertifioitu ihonhoitolinja niille asiakkaille, joille sertifikaatti ja mahdollisimman korkea luonnonmukaisuus ovat tärkeitä.

      Sitten mä tykkään myös Lumenesta. Eivät käytä kovin korkeita pitoisuuksia kasviöljyjä (eli kasviöljyt eivät koskaan ole ihan incin kärjessä), mutta sarja on mielestäni aina ollut tasalaatuinen, joka ihotyypille löytyy tuotteet ja koostumukset ovat miellyttäviä. Siitä myös plussaa että Lumene tekee usein samasta kasvovoiteesta sekä emulsio- että voideversion. Ja kyllähän kotimaista on hyvä kannattaa! ^_^

      Sanotaanko vaikka näin, että kyllä mä ehdottomasti mieluummin Lumenea käyttäisin ihoni hoitoon kuin vaikka Niveaa, Garnieria tai L'orealia.

      olisko tuota niveaa parempi käyttää aina kosteuttavan päälle, kuin pelkästään?

      Tämä on ihan yksilöllistä. Toisillahan Nivea Creme toimii loistavasti yksinäänkin. Ja mistä siis tietää että "tuote toimii"? Ihosi ei hilseile tai tunnu kuivalta --> voiteen kosteutustehot riittävät. Ihosi ei mene tukkoon, näpyille --> voide ei ole liian rasvaista/paksua sinun ihotyypillesi ja iho pystyy hengittämään. Ihosi ei ala kirvellä tai punoittaa --> voiteessa ei ole mitään mikä ärsyttää ihoasi. Ihosi tuntuu miellyttävältä ja pehmeältä. Kun nämä kohdat täytyyvät, tuote toimii! :)

      Itse en tykkäisi käyttää Nivea Cremea yksinään esim. koko kropalla ihan jo pelkän koostumuksen vuoksi, joka ei ole ihanteellinen koko vartalolle levitettäväksi. Se on jäykkää jankkia jota kuluu paljon koska yksi "pläjäys" voidetta ei leviä kovin laajalle alueelle. Kokovartalovoiteen koostumuksen "kuuluu" olla notkea ja helposti levittyvä, ja tällöin se on myös riittoisampaa. Paikallisesti käytettynä, kuten vaikkapa kuiviin kyynärpäihin, kantapäihin tai sitten niihin silmänympäryksiin käytettynä Nivea Creme toimii mielestäni paremmin. Mutta tosiaan, makuasioita... ^_^ Jos mä käyttäisin Nivea Cremea koko vartalolla päivittäin tai joka toinenkin päivä, peltipurkki olisi lopussa viikossa. Eli eipä tulisi loppupeleissä kovin taloudelliseksi käyttää sitä niin.... ;)

      Jos minulla olisi todella kuiva iho, käyttäisin Niveaa sitomassa kosteutta varsinaisen hoitotuotteen päällä. Eli alle esimerkiksi joku ihana öljypitoinen seerumi ja päälle Nivea Creme. Jos minulla olisi normaali, seka- tai rasvoittuva iho, käyttäisin Nivea Cremea kasvoilla vain paikallisesti (esim- juurikin vaikka silmänympäryksille). Nivea Creme ei sovi meikin alle, eli jos sitä ylipäänsä haluaa käyttää koko kasvoilla, niin paras aika on iltaisin yövoiteena. :)

      mikä mielipiteesi on silmänympärysihon hoitoon?

      Se, että ylipäänsä käyttää jotain voidetta silmänympäryksillä :D Useimmissa tapauksissa riittää ihan se sama päivävoidekin käy mitä käytät koko kasvoilla. Jos iholla ei näy vielä juonteita, riittää kevyempi, jopa geelimäinen koostumus. (Geelikoostumus on hyvä esim. helposti turpoavalle, pussittavalle sy-iholle.) Kun iholla alkaa näkyä juonteita, on hyvä siirtyä hieman täyteläisempään, pehmentävämpään sy-voiteeseen. Minun Nivea-kokeiluni Kreikan matkalla osoitti tehokkaasti sen, miten paljon rasvaisempi koostumus pehmentää ihon pintaa versus vesipitoisempi, ohuempi koostumus. Mutta toisilla kovin rasvapitoinen sy-voide saattaa myös turvottaa. Kaikki selviää kokeilun kautta :)

      milloin on hyvä käyttää paljon rasvaa ja milloin vain vähän jne

      Nyrkkisääntö: jos silmänympärysihosi kiristää ja tuntuu epämukavalta käyttämäsi sy-voiteen jälkeen, vaihda rasvaisempaan. Paljon rasvaa alueella ei kannata käyttää, laatu korvaa määrän. Sy-alueelle levitetään aina ihan pieni pisara voidetta, nuppineulanpään kokoinen nokare.

      Vastaa

      0
  7. oi vitalis<3 itse läträän aina sitä huuliin ja korpuiksi kuivuneihin kynsinauhoihin! nykyään purkissa on ivana helsinki design mutta ennen noita uusia purkkeja niissä luki vielä tuo sama teksti takana, olen itsekkin sille naureskellut:D mutta vitalis on maailman ihanimman tuoksuinen<3

    Vastaa

    0
    1. ennen noita uusia purkkeja niissä luki vielä tuo sama teksti takana, olen itsekkin sille naureskellut:D

      Hauskaa! :) Mä en tuota tiennytkään että he olivat säilyttäneet tuon retrotekstin, siitä luulin että äitini purkki on oikeasti tosi vanha. :)

      Ja kyllä - Vitalis tuoksuu ihanalta!

      Vastaa

      0
  8. Mulla kuoriutuu iho ihan samalla tavalla tällä hetkellä, mutta se johtuu siitä, että lomailin joonianmeren paikkeilla, ja siellä ilma on ihan järkyttävän kuivaa.

    Käytin koko matkan sheavoi/kaakaovoi sekoitusta, joten ei johtunut mineraali/silikonirasvojen käytöstä.

    Normaalisti mullakaan ei koskaan tule tuollaista outoa liskoihoa, ja esim. kreetalla, jos vietän aikaa, niin iho pysyy ihan normaalina.

    Vastaa

    0
    1. Käytin koko matkan sheavoi/kaakaovoi sekoitusta, joten ei johtunut mineraali/silikonirasvojen käytöstä.

      Oho... On varmaan ilmastoja, joissa ihon kuivuminen on vääjäämätöntä tehokkaista hoitotoimenpiteistä huolimatta (tai sitten pitäisi suunnilleen holvata voidetta kahden tunnin välein ja kukas nyt sellaista jaksaisi... :D)

      Vastaa

      0
  9. Kiitos infosta! Kasviöljyistä ja imeytymisestä. Ja Vitalis, niin legendaarista! Se tuoksu :D

    Vastaa

    0
  10. Itse olen huomannut saman asian, kun käyttää luonnonkosmetiikkaa niin iho pysyy pehmeänä, kun taas tavallisissa tuotteissa iho alkaa kuoriutumaan. Sen takia olenkin käyttänyt jo varmaan viisi vuotta luonnonkosmetiikkaa.
    Olisinkin kysynytkin Sanni, kun itse käytät luonnonkosmetiikkaa ja ystäväsi Ostolakossa Virve käyttää pelkkää normikosteusvoiteita, niin oletteko koskaan puhuneet tästä asiasta, kuinka paljon parempia sinun käyttämäsi tuotteet ovat ja ihossakin sen huomaa.

    Vastaa

    0
    1. kun itse käytät luonnonkosmetiikkaa ja ystäväsi Ostolakossa Virve käyttää pelkkää normikosteusvoiteita, niin oletteko koskaan puhuneet tästä asiasta, kuinka paljon parempia sinun käyttämäsi tuotteet ovat ja ihossakin sen huomaa.

      Kyllähän Virvekin käyttää aika ajoin luonnonkosmetiikan voiteita kun sattuu niitä testiin saamaan ^_^ Emme ole kyllä itse asiassa keskustelleet tuosta voiteiden käytöserosta, täytyykin ottaa asiakseen kysyä Virveltä onko hän huomannut eroa luonnonkosmetiikan voiteita testatessaan. Kiitos vinkistä! :)

      Meillä on kyllä erilaiset ihonhoitorutiinit muutenkin; Virve rasvaa ihonsa kauttaaltaan joka päivä, minä kropan ihon vain suihkun jälkeen (ja useimmiten käyn suihkussa joka toinen päivä ellen sitten ole käynyt salilla). Virve myös käyttää voidetta paljon runsaammin. Virvellä kuluu yksi 150-200ml:n vartalovoidepurkki parissa viikossa, minulla noin 2-3 kuukaudessa. :D

      Vastaa

      0
  11. Suosikit-listassa on monta tuttua ... Laveran voiteet ovat omiakin lemppareita, Neutral-sarjaa voin todella suositella ärtsyimmällekin atooppiselle iholle. Ovat todella nihkeää jankkia, jotka hoitavat ihon kuoleman partaalta edustuskuntoon.. hehe.

    Oletko koskaan kokeillut Palmer'sin tuotteita? Saa mm. iherbin ja feeluniquen nettikaupoista. Niissähän on INCIn alussa vaikuttavina aineina kaakaovoita ja kookosöljyä + muita luonnonöljyjä, ja pienempinä määrinä kosteutta sitomassa mineraaliöljyä. Tehoaa ainakin omiin talvikuiviin sääriin... Aina paras tietenkin, ettei siihen asti jouduta, että iho hilseilee.. Muista hyvät rasvat, avocado ja kunnon juustot! ja tietysti se turkkilainen jogurtti, ei kevytversiona (jota sitäkin nykyään saa, huokaus)

    Vastaa

    0
    1. Oletko koskaan kokeillut Palmer’sin tuotteita?

      En ole, mutta merkki on tuttu. Taitaa kuulua sellaisiin klassisiin vanhoihin merkkeihin, logokin on ihanan vanhanaikaisen näköinen. :)

      Muista hyvät rasvat, avocado ja kunnon juustot!

      Heh, eilenkin taisi mennä joku 300 g juustoa ja pari desiä täysrasvaista turkkijogua... ^_^

      Vastaa

      0
  12. Hei, voisikos tehdä postauksen näistä kasviöljytuotteista? Mitä öljyä mihinkin ja vaikka esimerkkituotteita eri ihonalueille.

    Vastaa

    0
    1. voisikos tehdä postauksen näistä kasviöljytuotteista?

      Käytännössä lähes kaikessa kosmetiikassa käytetään jonkun verran kasviöljyjä lukuunottamatta apteekin perusrasvoja, eli ei ole mitään erillistä "kasviöljytuote"-kategoriaa. :) Ihan perus-Garniereissa ja Lumeneissakin on pieniä pitoisuuksia kasviöljyjä osana voidepohjaa (ja tuotteesta riippuen voi toki olla suurempikin pitoisuus), ihonhoitotuotteiden "perusreseptit" koostuvat yhdistelmästä kasvipohjaisia ja synteettisiä ainesosia.

      Mikäli haluaa varmistua siitä, että käyttämissään ihonhoitotuotteissa on mahdollisimman korkea kasviöljypitoisuus, kannattaa valita sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Kasviöljyt, -vahat ja -rasvat ovat luonnonkosmetiikan pääraaka-aineita, ja luonnonkosmetiikan kosteutus- ja pehmennystehot tulevat nimenomaan näistä öljyistä ja rasvoista. Eli klikkaa sivupalkissa tunnistetta 'luonnonkosmetiikka' niin löydät sarjoja joissa kasviöljypitoisuus on korkea. :)

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vastuksesta Sanni! Voisinko vielä sen verran kysäistä että mitkä ovat kasviöljyjä ja mitkä näitä synteettisiä?
      Eli onko tuote missä on iso pitoisuus esimerkiksi kookosöljyä tai sheavoita käsviöljypitoinen?

      Vastaa

      0
    3. Tunnistat kasviöljyt siitä, että niiden nimet eivät ole "hepreaa" :D vaan niissä on kasvin nimi englanniksi (ja useimmiten myös latinaksi), eli esim. mainitsemiesi kookosöljyn ja sheavoin kohdalla incissä lukee "coconut oil" ja "shea butter". Synteettiset ainesosat ovat niitä, joiden nimet ovat tyyliin octyldodecanol, cetearyl alcohol, ethylhexyl methoxycinnamate jne eli "hepreaa". Näissäkin ainesosissa VOI OLLA luonnollisia raaka-aineita, sillä moni kosmetiikan ainesosa voidaan valmistaa sekä synteettisesti että luonnon raaka-aineista, mutta ei puhtaita kasviöljyjä. Kasviöljyn, voin ja vahan nimessä lukee aina käytetyn kasvin nimi.

      Vastaa

      0
  13. Ihanaa, vihdoinkin sain syyn tuohon epämiellyttävään hilseilyyn! Täytyy siis suunnata ostamaan uudet vartalovoiteet. Ja kiitos tuosta ylhäällä olevasta linkistä suosikkeihisi, lähdenkin rasvavinkkejä etsimään :)

    Vastaa

    0
    1. Ja kiitos tuosta ylhäällä olevasta linkistä suosikkeihisi

      Mukava kun saatoin olla avuksi! :)

      Vastaa

      0
  14. Olisko sulla vinkata luonnonmukaisia käsivoiteita kuiville käsille? En haluaisi kuitenkaan mitään yrtin hajuisia voiteita...

    Vastaa

    0
    1. Olisko sulla vinkata luonnonmukaisia käsivoiteita kuiville käsille?

      Sertifioidun luonnonkosmetiikan puolelta suosittelen Weledan käsivoiteita (Tyrni ja Granaattiomena) jotka ovat koostumukseltaan tosi rasvaisia. Näköjään heille on tullut uutuus Citrus-käsivoidekin, sitä en ole itse vielä testannut.

      Estelle & Thildin käsivoide on myös rasvainen, mutta pidän tuota Weledan koostumusta ja tuoksuja miellyttävämpänä.

      Vinkkaan vielä myös Crabtree & Evelynin Hand Therapysta, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa mutta sisältää erittäin paljon kasviöljyjä ja muita luonnonmukaisia ainesosia:

      https://karkkipaivablogi.com/2013/02/03/elamani-paras-kasivoide-vol-2-crabtree-evelyn/

      Ihan törkeän hyvä käsivoide! Valitsisin itse tämän noiden luonnonkosmetiikan käsivoiteiden sijaan. Litrahintakin taitaa olla roimasti edullisempi.. ^_^

      Vastaa

      0
  15. Tuosta vitaliksesta ei voi muuta sanoa kuin että hyi hitto! Sen tuoksu tai pikemminkin haju kytkeytyy niin vahvasti lapsuuteen ja etenkin flunssakausiin kun äiti pakotti laittamaan sitä nenän alle nenänaluksen palaneena täysin auki jatkuvasta niistämisestä. Niveankin tuoksu ja koostumus on niin paksu ja ällöttävä että pitkään en halunnut käyttää vartalovoiteita ollenkaan kun ajattelin niiden olevan kaikkien samanlaisia. Niveaa siis laitettiin kesällä auringon ahavoittamalle iholle. Nykyään olen toki tutustunut kosmetiikan ja voiteiden ah, niin monipuoliseen ja monituoksuiseen maailmaan :)

    Vastaa

    0
  16. Vitalis tuoksuu kyllä hyvältä. Mitä mieltä olet vaseliinista? Itse käytän sitä kantapäihin, oon todennu että on ihan parasta siihen. Ja käytän välillä jopa koko kropalle. :D

    Vastaa

    0
    1. Mitä mieltä olet vaseliinista?

      En tykkää ollenksaan, yäk! :D Monet kaveripiirissäni käyttivät sitä nuoruudessani huulirasvana ja itse sain sillä vain kuivaakin kuivemmat huulet. Eikä ihme, kun se vain tekee kalvon huulen pinnalle eikä mikään imeydy huuleen poistamaan sitä kuivuuden ja kireyden tunnetta. Lisäksi koin että se vaseliinikerros haihtui huulen pinnalta tosi nopeasti, niin että hetken kuluttua huulet olivat kuin mitään ei olisi niille levitettykään. Jaksoin aina ihmetellä miten niin moni vannoi vaseliinin nimeen huulirasvana...

      Vastaa

      0
    2. Mun kotona Vaseliinipurkki löytyi työkalupakista ja sitä käytettiin natisevien saranoiden rasvaukseen. Siihen se on kelpo tuote. :D

      Muistan muuten Sanni miten ihastelit Badgerin söpöjä mäyrärasioita. Niin minäkin ja niimpä tilasin jalkarasvaksi merkin sleep balmin pienessä koossa. Nättihän se on yöpöydällä, mutta koostumus oli cremen tai butterin sijaan yllättäen sitä vaseliinin tyyppistä... Tosi kiiltävän rasvaisen pinnan se jättää, muttei tunnu kosteuttavan. Sääli, sillä yöpöydällä näkösällä tykkään kuitenkin pitää jotain apteekin perusvoidetta nätimpää.

      Vastaa

      0
    3. mutta koostumus oli cremen tai butterin sijaan yllättäen sitä vaseliinin tyyppistä…

      Niinhän se on.... :) Minäkään en ole tuollaisen salvamaisen koostumuksen ylin ystävä. Badgerit on koostumukseltaan salvaa eli öljyyn tehtyjä, niissä ei ole lainkaan vettä (lukuunottamatta niitä aurinkovoiteita, niissä on varmaan pakko olla :D)). Voi-koostumukseen tarvitaan aina vettä ja emulgaattoreita.

      Vastaa

      0
  17. Kerro hei lisää tosta kasviöljyväitteestä? Silikonihan on tuttu "meikkaaja" enkä sen läsnäolosta välitä juurikaan kun ei siitä ongelmia mulle tule mut olis kiva tietää lähde tolle väittämälle kasviöljyjen imeytymisestä ja johtuuko se molekyylirakenteesta vai mistä.. itse oon pitänyt kautta linjan kaikkia öljyjä pehmittävinä ainesosina ja kalvonmuodostajina, en kosteuttavina ainesosina.

    Vastaa

    0
    1. Kerro hei lisää tosta kasviöljyväitteestä?

      Kyllä, liittyy molekyylirakenteeseen. Itse kun en ole kemisti, en tokikaan osaa tätä kovin seikkaperäisesti selittää, vaan olen koulussa, eri koulutuksissa sekä netistä löytämäni tiedon varassa.

      Tokikaan KAIKKI kasviöljyt eivät imeydy samalla lailla, vaan toiset paremmin kuin toiset. Esimerkiksi kookosöljy tunnetaan erinomaisesti imeytyvänä öljynä.

      Tässä juttu kookosöljystä Beauty Brains -sivustolta (käsittelee imeytymistä hiukseen mutta tietysti sama pätee ihoon):
      http://thebeautybrains.com/2013/05/10/coconut-oil-in-hair/

      Ja tässä kemian tohtori Matthias Hauserin (Johnson & Johnson / Associate Director Scientific Relations) artikkeli aiheesta "Penetration and Occlusion of Paraffin Oil and Vegetable Oils":

      http://tinyurl.com/qd7nwzd

      Vastaa

      0
  18. hei, oletko testannut EkoPharman tuotteita, tutustuin niihin nyt messuilla, ja aikas mielenkiintoiselta vaikutti lakkaseerumi. (www.ekopharma.fi)

    Vastaa

    0
  19. Mä ostin just eilen tuon Blissin sitruuna-salvia -vartalojutun yhdessä saman sarjan body washin kanssa. Blogipostaustasi en vielä ollut silloin lukenut. Toivottavasti auttaisi minuakin, iho "kuorii" samalla tavalla kuin sinullakin...

    Vastaa

    0
  20. Hei
    jos luonnonkosmetiikka auttaa kuvailemaasi kuoriutuvaan ihoon, niin voisitko vinkata, mikä olisi hyvä luonnonkosmetiikan alta löytyvä hoito/kosteusvoide miehen päänahan iholle, joka suorastaan kuoriutuu ja hilseilee lumisateen tavoin. Kyseessä ei ole ihosairaus, vaan herkkä ja todella kuiva iho.
    Kiitokse!

    Vastaa

    0
    1. Miehesi voisi kokeilla vaikka Laveran Neutral-akuuttivoidetta:
      http://lavera.fi/product/lavera-neutral-akuuttivoide

      ja/tai Laveran Mantelishampoota:
      http://lavera.fi/product/lavera-almond-milk-shampoo-manteli-shampoo-herkalle-paanahalle (tätä uudistunutta versiota en ole kokeillut mutta vanha Almond Milk -shampoo on varmaan kosteuttavin ja hoitavin shampoo mitä olen koskaan kokeillut MOP-sarjan C-System Hydrating Shampoon ohella (MOP ei ole luonnonkosmetiikkaa).

      Kolmas kokeilun arvoinen tuote voisi olla Weledan Manteliöljy:
      http://www.weleda.fi/kauneudenhoito/kasvojenhoito/almond-facial-care/almond-soothing-facial-oil/
      (älä hämäänny kasvoöljy-nimikkeestä, toki öljyä voi käyttää muuallekin vartaloon :))

      Vastaa

      0
    2. Kiitokset vastauksesta. Pitää hommata ja miettiä teoria, miten voiteet saisi vielä käyttöön asti :)

      Vastaa

      0
  21. En muista ootko joskus kommentoinut Bio-Oilia, mutta onko sinulla siitä kokemusta/mitä mieltä olet siitä? Minulla on todella näppyläinen ja epäpuhdas kasvojen iho, vaikka olen ahkera putsaaja ja pyrin muutenkin kiinnittämään huomiota kasvojen ihonhoitoon. En ole varma mikä tää ihotyyppi on, kosmetologi sanoi että pintakuiva sekaiho ja lääkäri sanoi että sellaista ei ole olemassa kuin sekaiho... Että mihin ihmeeseen tässä nyt uskoo! Ja apua ei oikeesti tunnu löytyvän. Roaccutania olen ruvennut harkitsemaan kun lääkärin kanssa siitä juttelin. Haluaisin kuitenkin kokeilla luonnollisempia keinoja ja viime keväänä sain paikoitellen apua juurikin Bio-Oilista ja kookosöljystä. Nyt tää piru on taas räjähtänyt käsiin. Voisitko sä suositella jotain hyvää kosteuttavaa luonnonmukaista kasvovoidetta?

    Vastaa

    0
    1. En muista ootko joskus kommentoinut Bio-Oilia, mutta onko sinulla siitä kokemusta/mitä mieltä olet siitä?

      Ei ole valitettavasti kokemusta, itse asiassa kuulin koko tuotteesta vasta kesällä kun yhdellä kaverillani oli siitä pieni näyte ja hän intoili siitä kovasti.

      lääkäri sanoi että sellaista ei ole olemassa kuin sekaiho

      Ei varmaan "lääketieteellisesti" olekaan :D Okei, itse en ole lääkäri mutta olen siinä uskossa, että lääketieteen näkökulmasta iho on joko normaali, kuiva (siitä puuttuu lipidejä) tai rasvoittuva (talin ylituotanto). Sekaiho on lääkärille normaali iho, sillä on oikeastaan hyvin "normaalia" että iholla on sekä kuivempia että rasvoittuvampia alueita. Nuo "puhtaat" kuiva/rasvoittuva ihotyypit viittaavat ihoon, joka on kauttaaltaan kuiva tai kauttaaltaan rasvoittuva. Silloin se on epätasapainossa.

      Voisitko sä suositella jotain hyvää kosteuttavaa luonnonmukaista kasvovoidetta?

      Olisi tosi kiva jos olisin ollut töissä jossain luonnonkosmetiikan kemppariosastolla niin minulla olisi huomattavasti paremmat pohjat suositella eri ihotyyppien voiteita. :) Tällöin minulla olisi plakkarissa asiakkaiden kommentteja ja kokemuksia eri voiteista. Nyt suositukseni esimerkiksi epäpuhtaan ihon luonnonkosmetiikan voiteista pohjautuvat ainoastaan yleiseen tuotetietoon, ei kokemukseen. Mieleeni tulee ensimmäisenä Dr Hauschka, jolla on pitkät perinteet juurikin ongelmaihon hoidosta, ja erilainen lähestymistapa ihonhoitoon kuin muilla sarjoilla. Dr Hauschkalla on rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle Kasvoöljy, ei voidetta. Tuo öljy samalla kosteuttaa mutta kuivattaa myös näppyjä. Oikeasti - öljykin voi kuivattaa..! ^_^

      Lisätietoa Hauschkan ihonhoidosta saat täältä:
      http://www.drhauschka.fi/tuotteet/kasvojenhoito/paivaksi/

      Hauschkan Puhdistusvoide on myös saanut paljon kehuja - tästä olen jopa kuullut positiivista asiakaspalautetta omalla edellisellä työpaikallani. :) Kyseessä on hyvin erikoisen näköinen ja tuntuinen tahna jonka pääasiallisena vaikuttavana aineena on jauhettu manteli. Voide tuntuu mantelimurusten takia kuorivalta, mutta sitä ei saa hieroa ihoon kuorintatuotteen tavoin vaan se kuuluu taputella.

      Jos perinteisemmät koostumukset ovat enemmän sinun juttusi, voisit kokeilla Laveran Minttu-voidetta tai Mádaran Deep Moisture -geeliä.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos perusteellisesta vastauksesta, siitä on varmasti apua kun menen seuraavan kerran voideostoksille.

      Ja kiitos muutenkin asiallisesta blogistasi. Seuraan tätä aktiivisesti mutta en ole ennen kommentoinut mitään :)

      Vastaa

      0
  22. En tiedä vastailetko vanhojen kirjoituksien kommentteihin, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan kantasi siihen, että käyttäisi kahta silmänympärysvoidetta ns. tuplahoitona. Olen nyt pitkään käyttänyt Laveran my age-silmänympärysvoidetta ja Cliniquen all about eyes-voidetta. Olen vähän kökkö lukemaan inci-listoja, mutta elän mielikuvassa, että esim. Nivean ja Cliniquen tuotteet ovat näitä, jotka sisältävät enemmän mineraali- ja silikoonipohjaisia öljyjä ja siksi sopivat paremmin sitomaan kosteutta. Toistaiseksi tämä tuplahoito ei ole ollut pahitteeksi, mutta olen vähän vainoharhainen silmien ympärille kehittyvien ryppyjen kasvuvauhdista. Tuplahoito tuntuu ehkä hieman hillitsevän tätä.

    Vastaa

    0
    1. Voi toki käyttää tuplahoitona! :) Itsekin käytän välillä Nivea Cremea kasviöljypohjaisen sy-voiteeni päällä.

      Vastaa

      0
  23. Pitäisi kyllä käydä jossakin nuuhkuttelemassa tuon Vitaliksen tuoksua, sillä minulla ei ole siitä minkäänlaista käsitystä ja kommenttiboksin perusteella näyttäisi olevan aika mielipiteet kärkkäästi jakava tuote.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (51)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat