Heippa nassukat!
Pääsen tämän viikon keskiviikkona haastattelemaan Sim Sensitiven kosmetiikkakemistiä, ja ajattelin että teillä voisi varmaan olla kysymys jos toinenkin hänelle. :) Luonnollisestikaan en jokaista pysty/ehdi hänelle esittämään, mutta joitain kiinnostavimpia valitsen mukaan haastatteluun.
Eli eipä muuta kuin mietintämyssyt päähän! :) Mitä olet aina halunnut kysyä kosmetiikkakemistiltä? Onko jokin ainesosiin liittyvä asia askarruttanut mieltäsi? Kosmetiikkakemistejä ei suoranaisesti kasva puissa (harmi vain kun en voi hankkia omaa taskukemistiä vastailemaan päivittäisiin kysymyksiini ^_^) joten olen erittäin innoissani tästä tilaisuudesta.
Voitte jättää kysymyksiänne tiistai-iltaan 11.6. klo 20 mennessä.
* * *
P.S. Aivan eri asiaan liittyen - käykääpä lukemassa White Trash Disease -Natan hyvä keskustelunherättelijä koskien blogimainonnan tulevaa säännöstöä. Nata kirjoitti aika lailla kaiken mitä itsekin asiasta ajattelen (tosin WTD-tyyliin huomattavasti särmikkäämmin ;)). Olen itsekin aiemmin kirjoittanut mainostuksesta ja kysynyt, miten te Karkkipäivän lukijat haluaisitte blogin kautta testiin saadut tuotteet merkittävän postauksiin. Ja te olitte sitä mieltä, että ilmaisen PR-mielessä minulle lähetettyjen tuotteiden alkuperän tarpeeksi selkeästi.
Olen sitä mieltä, että yhtenäinen toimintamalli blogien yhteydessä toteutettavaan mainontaan on ehdottoman hyvä juttu, mutta ei tuossa blogin visuaalisuutta ja persoonallista kirjallista ulosantia "amputoivassa" muodossa mitä tämänhetkinen luonnos ehdottaa.
Kuva täältä. Tom Grill/Getty Images.
26 comments on “Kysy kemistiltä!”
ois ihan kiva saada lääkärin lisäksi alaan erikoistuneelta kosmetiikkakemistiltä mielipide raskauden aikaisesta kosmetiikasta. eli, onko siitä haittaa, ja jos on, niin mistä? parabeenit jo tiedän, mutta onko ne vain myytti? samalla voisi mielellään kysäistä myös, onko jostain kosmetiikasta haittaa pienille lapsille. tällä tarkoitan nyt sitä, kun oon välillä reissussa rasvaillut mun poikani ihoa jollain ei-apteekkituotteella, mutta herkän ihon tuotteilla kuitenkin, että onko siitä haittaa? :) kiitos jo etukäteen!
p.s. esim. aqualan l -voiteessa on vaikka kuinka montaa eri parabeeniä, joten vähän ihmetyttää se, että niistä saarnataan, mutta esim. äitiyspakkauksen erisan-rasvassakin on parabeenejä. me so confused.
Jee kuulostaa mielenkiintoiselta postaukselta! :) Kysymykseni:
Millaista koulutusta kosmetiikkakemistiltä vaaditaan? Käykö esimerkiksi biokemia?
Meinasin kysyä ihan samaa! :D
Minkälaisen koulutuksen olet käynyt, jotta pääsit kosmetiikkakemistiksi? Mille kemian osa-alueelle suuntauduit yliopistossa? Onko työllistyminen ollut helppoa? (Näin kemistiksi haaveileivana olisi mahtavaa jos kysymykseni pääsisi kysyttäväksi!)
Pitäisikö hiusten värjääminen nykyisesti yleisesti käytössä olevilla väriaineilla kieltää?
Mitä haittaa tavallisten meikkipohjien ja muiden meikkituotteiden käytöstä voi olla iholle tai keholle?
Vastaan tähän (kuulisin mielelläni myös Karkkipäivän-lukijoiden mielipiteitä asiasta) mainonta-asiaan omaan mielipiteeni.
WTD:n Natalla on oma, selkeän kielteinen kanta yhtenäisiin pelisääntöihin. Ilmeisesti ne eivät vain miellytä häntä ja hän kokee ne rajoittavana, ilmaisua rajoittavana. Hänen blogiaan en lue oikeastaan koskaan, mutta jäin sellaiseen mielikuvaan, että hän on ns. rehellinen bloggaaja, joka avoimesti kertoo mainokset yms. Hyvä niin!
Itse näkisin, että jonkinlainen "ruotuun laittaminen" olisi enemmän kuin tarpeen. Kaikki eivät linkeissään selvästi ilmoita, jos/kun saavat klikkauksista jotain. Samoin, jos blogin pitämisestä saa rahaa/on palkkalistoilla, tulisi sen näkyä. Omaan (markkinointialan opintoja takana kiitettävästi) mielestäni hyvän medialukutaidon, mutta tässä Villissä Lännessä -yhdistettynä oman elämän kiireeseen - on pää välillä pyörryksissä. Avoimuudella ja rehellisyydellä pääsee pitkälle. Kitisemällä & rutisemalla rajoittavista säännöistä tai valittamalla "mitä lukija silläKIN tiedolla tekee", löytää pian läjän entisiä lukijoita.
Lisäksi: Ostaessani lehden, tiedostan, että suurinosa mm. kosmetiikki-arvosteluista eivät enää tänä päivänä ole todellakaan puolueettomia. Kukapa ruokkivaa kättä purisi? Hauku Bernerin tuotteita ja olet entinen kauneustoimittaja. Tämän tiedostan. Toivottavasti myös nuoremmatKIN lukijat
Ai, mä sain hänen tekstistään eri käsityksen...? Jäin siihen käsitykseen, että Nata kyllä puoltaa yhtenäisiä pelisääntöjä, mutta ei pidä säännöstöstä tuossa muodossa missä se nyt on - (ja sehän on siis vielä muokkausvaiheessa).
Aivan samaa mieltä.
Eivät niin, ja juuri siksi suhtaudun todella myönteisesti näiden mainostusohjeiden kehittämiseen. Mutta omasta mielestäni se riittää, että saadun tuotteen/palvelun/muun edun mainitessaan kertoo samalla, mistä se on saatu, ja affiliate-linkin kohdalla vaikka suluissa että "saan linkin kautta komissiota". Eli ei niin kuin tuo tämän hetkinen ohjeistus kertoo, että koko postaus täytyisi aloittaa sekä lopettaa "Promootio/yhteistyö/tuotteet-sieltä-jasieltä/saan-korvausta-sieltä-ja-täältä" -litanioilla.
Mutta tämä on vain minun mielipiteeni ja varmasti löytyy sellaisia bloggaajia kuin lukijoitakin joiden bloggaus/lukukokemusta moiset fraasit eivät häiritsisi.
Miten bb-voide eroaa koostumukseltaan tavallisesta meikkivoiteesta?
Monesta kasvojen hoito-ja meikkituotteissa on ainesosa luettelossa esimerkiksi silikonia ja erilaisia parabeenejä, miten ne vaikuttavat ihoon? Monesti olen kokenut että tällaiset tuotteet tukkivat ihohuokosia.
Heh, mäkin osaan vastata tähän ;)
No, ainakin bb-voiteen ja silikonin osalta. BB-voide ja meikkivoide eroavat sillä, että BB-voiteessa (useimmissa sellaisissa) on kosteuttavia ainesosia, niitä samoja mitä päivävoiteissakin, sekä lisäksi (useimmissa) BB:eissä on enemmän puuteripartikkeleita jotka jättävät puuterimaisemman pinnan kuin meikkivoide (koska BB on tarkoitettu toimimaan yksinään, kun taas meikkivoiteen moni puuteroi).
Silikoni ei vaikuta ihoon oikein mitenkään. Sen funktio kosmetiikassa on lähinnä koostumuksellinen, sillä haetaan tuotteisiin miellyttävää kosmeettista tunnetta. (--> liukkautta, sileyttä ja helppoa levittyvyyttä) Iholle jää sileä ja silikonista riippuen myös tasoittunut tunne.
Meikkituotteissa silikoni myös lisää meikin kestoa iholla, kaikissa meikin kiinnittävissä primereissa on silikonia.
Silikoni voi myös vaikuttaa ihon kosteustasapainoon okkluusion avulla. Muodostunut kalvo ei päästä kosteutta haihtumaan iholta yhtä tehokkaasti kuin jos iholla ei olisi kalvoa. Käsittäkseni silikoneja ei kuitenkaan mitenkään ensisijaisesti käytetä okkluusion luomiseen vaan siihen sopivat paremmin erilaiset öljyt, etenkin mineraaliöljy.
Kysyisin samasta aiheesta, kuin jonkin aikaa sitten täällä, eli aurinkosuojavoiteista.
Millä tavoin päällekkäiset aurinkosuojat vaikuttavat? Voivatko kemialliset ja fysikaaliset aurinkosuojat reagoida toisiinsa tehoa heikentävästi? Onko tehokkain tapa suojata kasvojen iho levittää pohjalle korkeakertoimellista kemiallista suojaa vai pitäisikö pohjalle laittaa nimenomaan fysikaalisen suojan antava voide?
(Tuntuu, että hieman jankkaan asiasta, mutta itselläni on erittäin herkkä ja hyperpigmentoituva iho, joten aurinkosuoja-asioita joutuu miettimään joka ikinen kesä.)
Hei mahtavat kysymykset sinulla, kiitos! Olen miettinyt näitä ihan samoja juttuja.
Lisäisin vielä kysymykseen osion, että kuinka paljon suojakertoimellista kasvovoidetta tulee levittää, jotta suojakerroin toteutuisi? Riippuuko määrä voiteesta tai sen koostumuksesta? Olen kuullut tästä ruokalusikallinen vartalolle -säännöstä, mutta kasvojen alueen tarpeet ovat mulle melkoisen mysteeri vielä. :)
Kiitos! :)
Itseänikin kiinnostaisi nuo aurinkosuojakysymykset :) Niistä liikkuu niin monenlaista eri "tietoa".
Minä haluaisin kuulla raaka-aineiden vaikutuksesta kantasolutasolla (onko se mahdollista?)! Miten esim kollageenin tuotanto, voiko raaka-aineilla olla oikeasti vaikutusta siihen? Testitulokset, joilla mainostetaan, on usein saatu aikaan koe-iholla tai koeputkessa. Ihanaa että saat haastatella eksperttiä, raaka-aineet kiinnostavat minua erityisen paljon :) t.yksi kosmetiikkamyyjä
Lähinnä kiinnostaisi koulutus ja ura. Eli missä olet opiskellut, ja mitä pääaineena. Oliko yliopistolla kosmetiikan kemian liittyviä kursseja, vai pitikö kosmetiikan kemiaan perehtyä jossakin muualla? Entä oliko työllistyminen helppoa? Ja oliko mikään muu kemistin homma koskaan edes vaihtoehto? Entä onko Sim Sensitivellä useita kemistejä töissä? Ja mitä työnkuvaan kuuluu, millaisia ovat normaalit työpäivät? Ja viimeisenä: Koska jäät eläkkeelle, että saan sun hommasi? ;D
Pahoittelen pitkää kysymyslistaa (asia on hyvinhyvin lähellä sydäntäni)! :D
Niin ja vielä se, että miten alunperin pääsit Sim Sensitiville töihin? Oliko pitkä ura jo takana, vai mikä oli homman nimi. :D
Uskaltaako käyttää / käyttääkö kosmetiikkakemisti itse kosmetiikkaa? Ja jos käyttää, niin mitä tuotteita? Valmistajaa ei tarvitse paljastaa ellei halua, mutta olisi kiva tietää minkälaisia tuotteita hänellä kuuluu päivittäiseen rutiiniin. Jos kuuluu :)
Jos käyttää säännöllisesti kaikkia "ihoon meneviä" kosmetiikkatuotteita (meikkivoide esim) niin imeytyykö ne pitkän käytön jälkeen todellakin syvälle ihoon?
Muakin erityisen paljon kiinnostaa, että miten ammattiin pääsee. Opiskelen itse tällä hetkellä kemiaa yliopistossa ja kukaan ei tunnu tietävän mitään kosmetiikkakemisteistä :D Mikä kemian suuntautumisala on paras ammattiin suunnatessa ja mitkä suositeltuja sivuaineita?
Välillä näkee artikkeleita ja dokumentteja, joissa puhutaan ihon (lähinnä kasvojen) happovaipasta ja siitä, kuinka kasvoja ei tulisi pestä ja rasvata erilaisilla voiteilla päivin ja öin. On myös sanottu, että valtaosa ihmisistä pärjäisi kokonaan ilman (kasvo)voiteita ja että reilu voiteiden käyttö on juurikin kosmetiikkateollisuuden aikaansaamaa. Ajatuksena on, että iho hoitaisi paljolti itse itseään, kun se jätettäisiin rauhaan. Olen itse 27-vuotias normaali-ihoinen ja ollut nyt rasvaamatta kasvojen ihoa millään, ja iho tuntuu oikein hyvältä. Samaan aikaan lehdet ym. sanovat, että minun ikäiseni tulisi käyttää voiteita päivin öin ja anti-age tuotteita myös. Tarvitseeko alle kolmekymppistä ihoa voidella ja "hoitaa" koko ajan vai onko kemistin rehellinen mielipide se, että moni pärjäisi paljon vähemmillä tuotteilla?
En ole kemisti enkä ammattilainen, mutta jos oma ihosi on niin hyväkuntoinen ettei vaadi hoitoa, niin ole onnellinen.. :)
Itse olen kärsinyt elämässäni sekä aknesta että atooppisesta ihottumasta - ja olen tosissani joutunut etsimään laadukkaita hoitotuotteita. Myös kosmetiikkakemistien ohjeita netistä lukemalla... :)
Nyt ihoni on hyvä, mutta ei olisi ilman huolellista hoitoa.
Ravinto on tietysti kaiken perustus, mutta ulkoisestakin hoidosta iho hyötyy.
- Miten haitallisia nykyiset hiusvärit (sekä kampaamo- että markettivärit) ovat?
- Ovatko parabeenit oikesti niin allergisoivia kuin väitetään? Nykyään parabeenittomuus tuntuu olevan markkinointikikka, mutta onko niillä oikeasti mitään merkitystä?
Oletko ollut mukana testaamassa kosmetiikkaa eläimillä? Jos olet, miltä se sinusta tuntui? Mitä mieltä yleensäkin olet eläinkokeista kosmetiikassa ja tästä uudesta lakiuudistuksesta, jonka ainakin pitäisi kieltää kosmetiikkakokeet eläimillä? Missä sellaisia on tehty ja millä eläimillä Suomessa tai muissa Euroopan maissa viime vuosina?
Tuli varmaan aika vaikeita kysymyksiä, mutta olen kiitollinen jos edes osaan sais jonkunlaista vastausta :)
Hei! Saan joistakin ihonhoito- ja meikkituotteista (listalla mm. kaksikin eri yövoidetta ja ihoa heleyttävää pohjustusvoidetta) pienenpieniä näppylöitä otsaani. Muu iho ei reagoi, vain otsa, ja sekin rauhoittuu kun lopetan epäilemäni tuotteen käytön. Olenko allerginen jollekin aineosalle? Mistä saisin selville mikä reaktion aiheuttava ainesosa on?
Hei tästä minäkin olisin kiinnostunut! :) Vuosia sitten sain jostain meikkivoiteesta tms. aivan järkyttävän röpelöisen otsan. Muualle voide ei vaikuttanut samalla tavalla, ja tosiaan otsa rauhoittui heti kun lopetin käytön. Löytyykö tähän selitystä vai jääkö röpelöotsasyndrooma mysteeriksi? :D
postauksesi on jo aika vanha, eli en tiedä edes luetko tätä lainkaan, mutta minusta on nyt aika selvä että kosmetiikkabloggaajana et voi ostaa 20 ripsiväriä per kk ja vartalovoiteita. On jotenkin itsestään selvyys että saat ainakin valtaosan lahjoina, toiveena että teet postauksen.
Itse en tykkää, en ole niihin juurikaan törmännyt, että tuotetta varsinaisesti haukuttaisi. Itse pidän yhdestä puhdistusaineesta tosi paljon ja kollegasi lähes haukkui sen. Mikä sopii toiselle, ei aina sovi toiselle ja toisinpäin, mutta haukkuminen tarkoittaa etteivät lukijat sitä ostaisi ja vaikka tuote voisi sopiakin jollekin.
Se on mulle ihan sama oletko ostanut tuubit omalla rahallasi vai onko ne posteljooni tuonut ovelle. Uskon että jälkimmäiseen kasaantuu valtaosa.
Jos joutuisit ostamaan kaikki mistä kirjoitat, olisi postaustahtisi aika hidas. Ei kiitos ! Paljon postauksia ja enemmän lahjoituksia on minun toive.
Ja se ettet lopeta ikinä!
Kiitos kommentistasi ja osanotosta keskusteluun, Lanttuleikkuri! :) Luen toki vanhempienkin postausten kommentit, kaikki hyväksyntää odottavat kommentit näkyvät blogin hallintapaneelissa ylimpänä.
Minun kohdallani suuri osa kosmetiikasta todellakin tulee blogin kautta, mutta saan (tai sain, nyt en enää niin paljon tietty kun teen vain satunnaisia vuoroja) paljon kosmetiikkaa myös töistä. Melkeinpä yhtä paljon kumpaakin kautta, voisi sanoa. Töissä on myös se hyvä puoli, että voin testata ihan mitä tahansa tuotetta, eikä minun tarvitse ostaa/pyytää PR-toimistolta kokonaista purkkia kotiin. Niillä täysillä purnukoilla kun en oikeasti tee mitään..! ^_^ Paljon mieluummin testaan näytekoosta.