03.05.2025

CeraVen kasvovoiteet

Lupasin helmikuun lopun CeraVe-jutussani palata CeraVeen kevään aikana, ja nyt on se hetki. Tällä kertaa luupin alla on kaksi CeraVe'n kasvovoidetta: suojakertoimellinen päivävoide ja "tavallinen" kasvovoide.

CeraVe'n oman suosituksen mukaisesti aamuisin tulee käyttää suojakertoimellista voidetta ja iltaisin ei-suojakertoimellista. Mitään yö/päivävoide-jaottelua heillä ei muutoin ole. Ei-suojakertoimellista voidetta voi toki käyttää myös aamuisin.

Olen ostanut jutun tuotteet itse.

CERAVE FACIAL MOISTURISING LOTION SPF 30

Tämä kasvovoide vaikuttaa olevan kesällä 2020 esittelemäni CeraVe SPF 25-voiteen jälkeläinen, tai päivitetty versio. Kun luen tuon viiden vuoden takaisen arvioni, huomaan, että SPF 30-versio tuntuu ihan samanlaiselta. Eli: ei hyvältä.

Kuten SPF 25-edeltäjässä, myös SPF 30-voiteessa on jähmeän tuntuinen koostumus joka vie ajatukset old school -aurinkovoiteisiin. Koostumus ei tunnu modernilta; tänä päivänä on täysin mahdollista valmistaa kevyitä ja täysin notkeasti levittyviä SPF-voiteita korkeillakin kertoimilla.

Ja kuten SPF 25-versiossa, tässäkin on tympeä, hieman lääkemäinen raaka-aineiden tuoksu.

UV-SUOJASTA

CeraVe'n SPF 30 -voide antaa suojaa sekä UVA- että UVB-säteille, kuten käytännössä ihan kaikki SPF-voiteet tätä nykyä tekevät. Yliopiston Apteekin sivulta löytyy tieto, jonka mukaan voiteen UVA-suoja on 20. Pakkauksessa tai CeraVe'n omilla sivuilla ei tällaista tietoa mainita, mutta hienoa, jos tieto pitää paikkansa. Hyvin harva länsimainen brändi ilmoittaa aurinkovoiteensa UVA-suojan tason, mitä ihmettelen, kun UVA-säteilyltä suojautuminen on myös tärkeää, ja korostuu tietyllä kuluttajaryhmällä, kuten hyperpigmentaatioon taipuvaisilla.

Voiteen UV-filtterit ovat Octisalate, Tinosorb S, Avobenzone ja Uvinul T 150. Näistä Octisalate ja Avobenzone ovat vanhan ajan filttereitä, Tinosorb ja Uvinul uuden sukupolven. Euroopassa myytävissä CeraVe'n SPF-voiteissa on eri UV-filtterit kuin USAssa, koska Yhdysvalloissa on yhä käytössä pelkästään vanhan koulukunnan UV-suodattimia.

Hoitavat aineet vaikuttavat olevan samat kuin viiden vuoden takaisessa versiossa, eli glyseroli, hyaluronihappo, niasiiniamidi ja tietysti keramidit.

Erityisen kosteuttavalta tämä voide ei tunnu minun ihollani, mutta se johtuu mahdollisesti siitä, että oma ihoni on tottunut kasviöljyjä sisältäviin ihonhoitotuotteisiin. CeraVe'n voide on öljytön (vaan ei rasvaton), joten se hoitaa ihoa hieman eri mekanismilla kuin kasviöljypitoinen tuote.

Toisin kuin synteettiset rasvat, kasviöljyt sisältävät Omega-rasvahappoja, jotka ovat tärkeässä roolissa ihon suojakerroksessa. Omegaöljyt ovat tyydyttymättömiä ja imeytyvät syvemmälle ihoon ja tekevät ihosta eri tuntuisen kuin tyydyttyneet rasvahapot, joita taas synteettiset rasvat sisältävät.

CERAVE FACIAL MOISTURISING LOTION

"Iltaversio" on vailla UV-suodattimia ja sisältää muuten samat hoitavat aineet kuin SPF-versio, eli glyserolia, niasiiniamidia, keramideja ja hyaluronihappoa.

Koostumus on ikäänkuin vähän "geelimäinen" ja tuntuu vähärasvaiselta. Tässä onkin varmasti vähemmän rasvamaisia aineita kuin SPF-voiteessa, sillä tähän ei ole tarvinnut laittaa UV-suodattimien vaatimia öljymäisiä liuottimia.

Voide imeytyy nopeasti ja jättää himmeän ja vähän "muovisen" tuntuisen pinnan ihoon. Kai tunnetta voisi myös kutsua pehmeäksi, mutta pehmeys on "muovista" verrattuna aitoihin öljyihin. Tämä on, hmm, kovempaa pehmeyttä. Iltaversio ei tuoksu miltään; tässä ei ole ikävää raaka-ainetuoksua, mikä todennäköisesti johtuu UV-filtterien puutteesta. Monissa UV-suoja-aineissa on teollinen, vähemmän miellyttävä ominaistuoksu.

CeraVea testatessa minun on yksinkertaisesti todettava, että sarjan tuotteet sekä koostumustyyli eivät ole minulle. Voiteet ovat jopa aika kamalan tuntuisia, kun vertaan tunnetta siihen, millaisen ihofiiliksen normaalisti käyttämäni hoitotuotteet jättävät.

Näenkö CeraVe'n voiteissa mitään hyvää?

Keramidit. Keramidithan ovat iholle erittäin hyviä ainesosia.

Toinen hyvä asia on tuotteiden sopivuus herkälle iholle. Selvästikin kuluttajien palautteen perusteella - minunkin seuraajieni - CeraVe sopii monen iholle. Vaikka pidän CeraVe'n tuotteita selvästi heikommin hoitavina kuin luonnollisia vastineitaan, synteettisissä ainesosissa on se etu, että ne ovat aina tasalaatuisia ja voivat sen perusteella aiheuttaa luonnollisia ainesosia vähemmän ihoreaktioita. Siksi monet synteettiset apteekkisarjat sopivat hyvin herkälle iholle: ainesosat ovat niin yksinkertaisia sekä tasalaatuisia. Kasviuutteet ja öljyt eivät ole koskaan samanlaisia. Seuraavan sadon raaka-aineissa on aina hieman erilainen ravintoainekoostumus.

CeraVe'n koostumukset on säädetty hyperneutraaleiksi. Ne voivat olla tässä neutraaliudessaan tosi tylsiä kosmetiikkanörtin näkökulmasta, ja sensorisestikin anti-elämyksellisiä, mutta yhtä kaikki tämä ultraneutraalius tekee niistä sopivia monelle.

Itse en kuulu heihin, mutta jokaiselle on ne omat, sopivat ihonhoitotuotteensa. :)

5 comments on “CeraVen kasvovoiteet”

  1. CeraVe spf30 ollut käytössä jo pitkään. Ihoni on kuiva, herkkä ja ikääntyvä. Mitään wau-efektiä näistä ei varmaankaan saa mutta antavat pitempi aikaisessa käytössä hyvän lopputuloksen. Monet kasvoille tarkoitetut aurinkovoiteet ovat omalle iholleni aivan liian kevyitä, jotkut jopa tuntuvat kuivattavilta. Toki niiden alle voi laittaa kosteusvoiteen mutta parempaan lopputulokseen pääsen CeraVella+seerumilla.

    Kuinka kauan yleensä käytät tuotetta ennenkuin arvioit sen?

    Vastaa

    0
  2. Itselläni tämä kyllä herätti mielenkiinnon, olisiko tässä sellainen arkikäyttöön sopiva aurinkosuoja kasvoille kesäksi, kun kriteerit ovat
    - ei saa olla vedenpitävä
    - ei saa olla mineraalipitoinen (vaativat myös aina puhdistuksen, mitä en yleensä tee, ellen ole kyseisenä päivänä meikannut tai muuten käynyt suihkussa - tämä voi kuulostaa oudolta, mutta kasvoni tykkäävät hoitamattomuudesta ja meikkaamattomuudesta!)

    Harkinnassa ovat: Änglamark Sun Face Fluid SPF50, Beauty of Joseon Relief Sun SFP50 ja LdB:n Invisible Sun Lotion SPF30.

    Suihkuaamuina käytän kasvoille Taikan kasvosuihketta ja Evolven resveratrol+niacimide seerumia, muina aamuina en mitään. En käytä arjessa päällä meikkiä, sitä varten on erikseen sävyttävät suojavoiteet. Olenko unohtanut jonkun hyvän tuotteen?

    Vastaa

    0
    1. Olenko unohtanut jonkun hyvän tuotteen?

      Tuossa oli kyllä hyvät vaihtoehdot :) Nuo kaikki kolme ovat mielestäni paljon miellyttävämmän tuntuisia kuin CeraVe, ja niissä on myös paremmat UV-filtterit. Joseon kaikkein kosteusvoidemaisin.

      Vastaa

      0
  3. Hei,
    Kuulun myös niihin, kenen iholle oikein mikään muu rasva ei ole sopinut (ja testattu on useita). Tästä on tullut oikeastaan luottorasvani.

    Ja niinhän se on, että yksi sopii yhdelle ja toinen taas toiselle.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (53)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat