Jes! Olen saanut asiantuntijaverkostooni viimein kauan kaipaamani vahvistuksen: ihotautilääkärin.
Toni Karppinen on Tampereella asuva ihotautien erikoislääkäri ja laserhoitoihin erikoistuneen Epilaser-klinikan toimitusjohtaja. Yksi Karppisen erityisaloista on… ta-daa… ikääntyvän ihon hoito.
Nelikymppisenä – ja joka vuosi asteen ruttuisempana! - naisena olen vääjäämättä yhä kiinnostuneempi ihon ikääntymismuutosten hoidosta. En hae aikakonetta silottamaan ihoani nuoruuden päiviin, mutta olen äärimmäisen utelias niiden keinojen suhteen, joilla ikääntymisen merkkejä voi hidastaa ja häivyttää – ilman veistä.
Toni Karppinen tietää aiheesta paljon: työssään Epilaser-klinikalla hän hoitaa ihon ikämuutoksia ja UV-valovaurioita. Laser-hoidot eivät riko ihoa, joten voidaan puhua veitsettömistä, ihoa rikkomattomista hoidoista. Samaan kastiin kuuluu myös mm. radiofrekvenssihoito, josta minulla on hyvää kokemusta.
Juttelin Karppisen kanssa sekä laserhoidoista että ihon ikämuutosten hidastuksesta kosmetiikan keinoin.
Laser on minulle uusi juttu ikääntymisen merkkien hoidossa, ja opin siitä paljon mielenkiintoista. Laserilla ihoa voidaan uudistaa, ihon sävyä tasoittaa ja juonteita häivyttää merkittävästi. Aiemmat kokemukseni laserista liittyvät muihin esteettisiin seikkoihin kuten verisuoniin. Käsitellyksi tulikin myös oma epäonninen verisuonten laserhoitoni neljän vuoden takaa..!
Kosmetiikan ainesosanörttinä ja kosmetiikan parissa työskentelevänä olin tietysti kiinnostunut kuulemaan ihotautilääkärin näkemyksen siitä, voiko kosmetiikalla vaikuttaa merkittävästi ihon ikääntymiseen. Karppisen vastaus on linjassa omankin aiemman tietoni kanssa: a-vitamiini eli retinoidit sekä UV-suoja-aineet ovat kaikkein tehokkaimmat ja oikeasti toimivat kosmetiikan ainesosat ehkäisemään ihon ennenaikaista ikääntymistä.
Lue myös: Asiaa ja kokemuksia retinolista
Tehokkain vaikutus on tietysti reseptivahvuuden a-vitamiinilla. Karppinen toteaa, että reseptillä saatavilla a-vitamiinivoiteilla voidaan aktivoida kollageenin tuotantoa, ja ne saattavat myös ennaltaehkäistä UV-valovaurioita.
Monella on käsitys, että retinoidit eli a-vitamiinijohdannaiset ohentavat ihoa, ja tekevät ihosta pitkässä juoksussa hauraamman. Saan Karppiselta täsmentävää tietoa.
Retinoidit kuorivat ihon pintaepiteeliä, ja kuoriva vaikutus jää vain ihon ylimpään pintakerrokseen. Iho ei ohene, vaan päinvastoin, syvemmällä retinoidit vahvistavat ihon verinahkaa ja parantavat ihon vetolujuutta. UV-säteilyltä iho on joka tapauksessa hyvä suojata retinoidien käytön yhteydessä niiden kuorivan vaikutuksen vuoksi.
Käsikauppatuotteista ihon tärkein anti-age-tuote on Karppisen mukaan ilman muuta aurinkovoide. 90% ikääntymisen merkeistä on auringon UV-säteilyn aikaansaamaa. (Aina kirpaisee kuulla tämä…! Mutta niin se vain on.)
Kysyn Karppisen näkemystä fysikaalisiin ja kemiallisiin aurinkosuojiin. Karppinen vastaa, että hän suosittelee työssään fysikaalisia aurinkosuojatuotteita, koska niiden teho alkaa välittömästi.
Kosmetiikkapiireissä kyseenalaistettu, korkeasuojakertoimellisen fysikaalisen aurinkovoiteen vaalea sävy saa sekin Karppiselta peukutuksen: vaalea sävy kertoo, että voidetta on varmasti levitetty kaikkialle ja riittävä määrä. Tämä on erityisen tärkeää ihosyöpäpotilaille, joiden kanssa Karppinen myös työskentelee.
Miksi laser on niin tehokas laite häivyttämään ihon ikääntymisen merkkejä? Mihin sen mekanismi perustuu?
Ihon nuorekas ulkonäkö liittyy ennen kaikkea kollageeniin. Kollageeni vastaa ihon kimmoisuudesta, ja kun sen tuotanto iän myötä vähenee, iho alkaa valahtaa kuin tyhjenevä ilmapallo. (Ja se penteleen UV-säteily nopeuttaa tätä prosessia hajottamalla ihon kollageeni- ja elastiinisäikeitä.)
Veitsettömillä anti-age-toimenpiteillä halutaan vaikuttaa nimenomaan kollageenin tuotantoon, ja tehokkaimmin se tapahtuu vaurioittamalla verinahkaa. Kun verinahkaa vaurioitetaan, kollageenin tuotanto aktivoituu. Parhaiten ihoa voidaan Karppisen mukaan turvallisesti vaurioittaa laserilla.
Fraktionaalinen laser ja fotodynaaminen terapia
Epilaser-klinikalla ikämuutoksia ja ihon valovaurioita hoidetaan fraktionaalisella CO2-laserilla sekä fotodynaamisella terapialla. Nämä tehoavat niin ryppyihin, velttouteen, aurinkokeratoosiin kuin iän myötä ilmestyviin pigmenttimuutoksiin (lentigo senilis).
Fraktionaalisessa laserhoidossa hiilidioksidilaserin lasersäde hajotetaan isommalle alueelle pistemäisesti. Hoidettavalle ihoalueelle tehtävät lämpövauriopisteet ulottuvat verinahkaan ja aktivoivat kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Samalla hoito kuorii ihon pintakerrosta ja uudistaa sen pintasolukkoa. Fraktionaalinen laser ei aiheuta ihon arpeutumista ja komplikaatioriski on minimaalinen.
Fotodynaaminen terapia (PDT) on käsittelyistä voimakkaampi ja sitä käytetään mm. ihosyöpien hoidossa. Se sopii tilanteisiin, joissa iholla on ollut todella suuri UV-altistus ja iholla on laaja-alaisia valovaurioita, tällaisia vaurioita voi esiintyä esimerkiksi veneilijöillä.
PDT:ssä hoidettavalle ihoalueelle tehdään ensin kevyt fraktionaalinen laserkuorinta. Tämän jälkeen alueelle levitetään valolle herkistävää lääkevoidetta, joka hakeutuu vaurioituneisiin soluihin ja muuttuu valoherkäksi porfyriiniksi. Porfyriinit aktivoidaan ulkoilemalla auringossa kahden tunnin ajan, jolloin vaurioituneet solut tuhoutuvat. (Tämä on ns. päivänvalo-PDT, on olemassa myös sisätiloissa keinovalolla tehtävä PDT. Päivänvalo-PDT:n etu on vähäisempi kipu hoidettavalla alueella.)
Kysyn Toni Karppiselta, mitä eroa on laserilla ja radiofrekvenssihoidolla. Testasin rf-hoitoa vuonna 2013 (kuvassa), ja se teki ihosta mielettömän hehkuvan ja napakan.
KIINTEYTYS ➡️ RF
Saan kuulla, että radiofrekvenssihoito (RF) on käsittelynä miedompi ja sopii erityisesti silloin, kun ihoa halutaan kiinteyttää eikä ihossa ole kirjavuutta. Epätasainen ihon sävy vaatii kuorintaa, ja radiofrekvenssihoito ei kuori ihoa.
Radiofrekvenssihoito sopii myös ihmisille, jotka eivät halua laserin jälkiseurauksia. Laserhoidon jälkeen iho rupeutuu ja on rupisen näköinen viitisen päivää. (Laser ei kuitenkaan jätä ihoon arpia tai muuta kosmeettista haittaa, ihon paraneminen vain vie aikansa.)
Multipolaarinen RF auttaa myös selluliittiin, mitä laser ei tee.
RYPYT, VELTTOUS, ARVET JA KIRJAVA IHO ➡️ LASER
Laser on radiofrekvenssihoitoa tehokkaampi ryppyihin ja velttouteen ja erityisen tehokas tasoittamaan ihon sävyä ja hoitamaan aknearpia tai tapaturma- ja leikkausarpia.
Miten laser voi häivyttää syviä, monivuotisia arpia, kysyn. Karppinen kertoo, että fraktionaalisella laserilla voidaan uudelleenorganisoida arpeutuneen ihon häiriintyneen kollageenin rakennetta niin, että arvet tasoittuvat pysyvästi.
Wow..!
Nyt olen kuullut niin paljon hyvää laserista, että on aika ottaa esiin oma vähemmän positiivinen laser-kokemukseni. Kävin neljä vuotta sitten hoidattamassa helsinkiläisessä esteettisiin hoitoihin erikoistuneessa sairaalassa jalkojeni hämähäkkiverisuonia laserilla, ja väärin arvioidun lasertehon seurauksena käsitellylle alueelle tuli kipeä verihyytymä. Paraneminen ja lopullisen tuloksen muodostuminen kesti 8 kuukautta luvatun kahden viikon sijaan.
Minua kiinnosti kuulla, mitä mieltä Toni Karppinen alan ammattilaisena on kokemuksestani.
Karppinen ihmettelee, että minulle suoritetun hoidon teki sairaanhoitaja. Hän toteaa, että Epilaser-klinikalla alaraajasuonihoidot tekee aina lääkäri. Minulle tehty ND Yag -hoito on komplikaatioriskeiltään sitä luokkaa, että se opetetaan lääkäreillekin vasta ihan viimeisenä.
Muuten Karppinen ei voi ottaa kantaa tapaukseen, joka ei liity hänen yritykseensä, mutta hän painottaa, että ammattimaisesti toimivissa paikoissa vastaavat hoidot tekee aina lääkäri.
Omia havaintojani ikääntyvän ihon muutoksista viisi vuotta sitten
Lopuksi, viisi nopeaa: Toni, kerro mikä on tehokkain hoito näihin ihohuoliin:
⚡️Rypyt ja juonteet – laser
⚡️ Iän ja UV-altistuksen aikaansaamat pigmenttiläiskät – laser
⚡️ Hormonaalisten tekijöiden aikaansaamat pigmenttiläiskät (myös melasma kuten "pigmenttiviikset" lukeutuvat näihin, taustalla ovat hormonaaliset tekijät ja UV-valo vahvistaa niitä) - traneksaamihappo (saa reseptillä)
⚡️ Otsan sibeliusrypyt – Botox
⚡️Arvet – laser
(Myönnän, että harmitti vähäsen kuulla, että Botox on paras apu otsaryppyihin. Mielelläni olisin kuullut, että laser tepsisi niihinkin…!)
Kiinnostuin tämän juttutuokion perusteella niin paljon fraktionaalisesta laserista, että olen näillä näkymin menossa syksyllä kokeilemaan laserhoitoa. Laserhoitoja tehdään yleensä syksyllä ja talvella, jolloin UV-säteily on miedompaa (laser-käsittely herkistää ihoa UV-valolle).
Oli myös jälleen kerran kiinnostavaa, ja samalla aavistuksen masentavaakin tulla tietoiseksi siitä, kuinka valtavan paljon ihana aurinko hyväätekevine valoineen on vastuussa ihomme ennenaikaisesta ikääntymisestä. On paradoksaalista, että jokin asia voi olla samaan aikaan niin tärkeä hyvinvoinnille ja terveydelle (ja koko elämälle..!), ja samalla myös niin haitallinen. Rypyt ja pigmenttiläiskät ovat pieni huoli UV-säteilyn aiheuttaman syöpäriskin rinnalla.
Eli: muistetaan se aurinkovoide.
Ja: jos iho on jo ehtinyt vaurioitua auringossa, hoitomahdollisuuksia on. Laserhoitojen mahdollisuudet eivät rajoitu vain esteettisten valovaurioiden hoitoon, laserilla voi hoitaa myös ihosyövän esiasteita.
*
💯Vinkki: Toni Karppinen pitää mielenkiintoista Ihopodia, jonka jaksot löydät täältä. Ihohoitoihin erikoistuneen lääkäri-podcastin aiheina ovat mm. akne, psoriasis, atooppinen ihottuma, melanooma, ruusufinni sekä ihon nuorentaminen. Nuorennus-jaksossa Karppinen antaa klassisen anti-age-"reseptin" iholle: iltaisin a-vitamiinivoidetta, aamuisin tehokas UV-suoja. Siinäpä se on. 👍 (Kauneusbloggaaja & -ammattilainen lisää tähän vielä: totta kai hyvä ihon kosteutus 🙏🏻 - ja ne terveelliset elämäntavat...!)
Jään tämän postauksen myötä kesälomalle myös täällä blogin puolella, ja toivotan kaikille oikein ihanaa heinäkuuta. ❤️
Lomasuunnitelmissa on ainakin purjehdusta, ja läppäri jää tällä kertaa maihin. ⛵️
64 comments on “Haastattelussa ihotautilääkäri: tehokkaimmat keinot hoitaa ja hidastaa ihon ikämuutoksia”
Ihanaa kesää! Tämä oli supervaaleaihoisena mielenkiintoista luettavaa. Jos olisi varaa, kävisin ihan säännöllisesti nimenomaan ihotautilääkärin pakeilla laseroimassa ja tarkistelemassa, että kaikki on OK. Ja hakemassa jeesiä couperosaan.
Samoin ihanaa kesää sulle Badis..! ❤️ Palataan syksyllä niihin juttuihin, jotka jäi Facen puolella kesken... (mulla on ollut päässä vähän liikaa juttuja ja pää on nyt selvästi sen loman tarpeessa 🙏🏻☀️)
Mä näen itseni tulevaisuudessa ihan vakkariasiakkaana ihotautilääkärillä mun UV-vaurioituneen ihon takia... On se vain ironista, miten tarkasti vuosia sitten saamani ensimmäisen Visia-ihoanalyysin tulos ja viitteet ovat pitäneet paikkansa... (ja minun kun teki niitä mieli epäillä...) Mun naama on NIIN UV-marinoitunut.... joka vuosi tulee lisää läiskiä ja kirjavuutta... (Mutta samalla: en kadu, vaan olen nauttinut elämästä...! Nyt paremmalla tiedolla olisin vain nauttinut aika lailla korkeammilla suojakertoimilla..!)
Yllättävä tuo traneksaamihappo..En tiennyt sitä käytettävän jossain muodossa kosmeettiseen tarkoitukseen. Itse käytän sitä työssäni esim. leikkauksen jälkeiseen verenvuodon hillitsemiseen..
Mä olen törmännyt joissain kosmetiikan kemistien blogeissa traneksaamihappoon ihoa kirkastavana aineena, mutta vasta ihan viimeisen vuoden aikana. Käsittääkseni tämäkin on niitä aineita, joiden toisenlainen vaikutus (eli pigmenttimuutoksia vaalentava) havaittiin ns. vahingossa.
Ainakin Sesderman pigmenttiläiskiä hoitavissa kosmetiikkatuotteissa käytetään traneksaamihappoa:
https://bit.ly/3xkkN5W
(Tehokkuus ei varmastikaan ole samaa luokkaa kuin lääkkeenä myytävissä tuotteissa.)
Paulan jossain tuotteessa taisi olla traneksaanihappoa, mutta en ole varma. (vai liekö ollut The Inkey List)
Löytyy:
https://www.paulaschoice.com/clinical-discoloration-repair-serum/804.html
Näyttää olevan muutenkin hyviä ainesosia tässä seerumissa :)
Tästä on ilmeisesti EU-versio erikseen, koska Skincityssä inci näyttää erilaiselta. :(
Mä en löydä Skin Citystä tätä seerumia ylipäänsä, jos sä löysit niin laita linkki :)
Mutta jos tämä on EU:ssa myynnissä eri sisällöllä niin onpa erikoista... Onkohan sitten kyse traneksaamihapon pitoisuudesta, jos Paulan tuotteessa ylittyy se pitoisuus joka meillä saisi olla käsikauppatuotteessa. 🤔
Ja The Inkey List tosiaan myös valmistaa TA- seerumia.. :)
Itse aloitin keväällä Epilaserilla (=Koskiklinikalla) laserhoitosarjan bikinirajan karvojen nitistämiseksi ikuisiksi ajoiksi. Voin sanoo, ettei tule ikävä jokapäiväistä höyläämistä! Ja sokerointi sai nivuset täyteen karvatupentulehduksia, joista iho ei ole vieläkään täysin parantunut vaikka viimeisestä sokeroinnista lähes vuosi aikaa. En voisi olla tyytyväisempi, vaikka hoidot vielä kesken. Kun bikiniraja on murhattu, niin seuraavaksi vuorossa kainalot.
Laserkäsittely ei sattunut paria nipistystä lukuunottamatta yhtään, kun taas sokeroinnissa huusin kuin hyeena joka vedolla :) Toni sanoi kyllä, että viiksien karvanpoisto on se kivuliain. Ryppyihin en tällä hetkellä uskaltaisi mennä tai ehkä testaan ensin, mihin retinoli pystyy. Käy sä Sanni meidän puolesta kokeilemassa ;)
👍🙂
Jes, olen virallinen veitsettömien anti-age-hoitojen koe-eläin..! 😄
Minua kiinnostaisi hyvä a-vitamiinivoide. Mitä saisi ihan Suomesta. Tiedätkö saako reseptillä niitä kuinka helposti ja millä kauppanimellä? Hotandflashyn Angie on näitä hehkuttanut jo kauan mutta USAssa niitä saa ilman reseptiä. Nuo Ordinaryt on jatkuvasti loppu, niin kiinnostaisi onko muita hyviä ja helpommin saatavia
Avitcid taitaa olla niitä tunnetuimpia, muita valmisteita en itse asiassa edes tunne. Sitä en osaa sanoa, kuinka "helposti" Avitcid-reseptin saa, riippuu varmasti ihan lääkäristä ja potilaan tilanteesta.
Eikös Environ -sarja ole erikoistunut A-vitamiinituotteisiin? Omakohtaista kokemusta ei näistä ole.
https://www.vitamion.fi/
On kyllä, mutta Pauliina kysyi reseptillä saatavista a-vitamiinivoiteista :) (Tai näin ainakin oletin, kun hän kysyi, miten helposti niitä saa reseptillä.) Environin tuotteet ovat kosmetiikkavahvuuden retinolituotteita.
Kosmetiikkavahvuuden a-vitamiinituotteita on markkinoilla runsaasti, tehokkaita sellaisia ovat mm. Medik8, The Ordinary ja Paula's Choice. Kotimaisella BTB13:llakin on hyvät a-vitamiinivoiteet 1% ja 0,5% vahvuuksilla:
https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/btb13-vitamiinivoiteet/
Esitin kysymykseni vähän epäselvästi 🤨. Tarkoitin juu lopuksi kysyä hyviä Suomesta kaupasta saatavia retinolituotteita, mutta kirjoitus jäi jotenkin keskeneräiseksi. Muuten, sisäisesti a- vitamiini tekee hyvää iholle. Syön talvisin lusikallisen/pvä Möllerin kalanMAKSAöljyä. Siinä on a-vitamiinia sun muita hyviksiä ja iho ja hiukset kiittää. Olen käyttänyt ehkä 30- vuotta jo, välillä unohtaenkin koko asian joksikin aikaa.
Kyllä, monet vitamiinit ovat iholle erinomaisia myös sisäisesti nautittuna 🙂👍
Parhaat tuntemani Suomessa myytävät retinoidituotteet löytyvät Paula’s Choicelta (vain verkossa, Skincity) ja Medik8’lta. The Ordinaryn tilanteesta Suomessa en tällä hetkellä tiedä, he olivat jossain vaiheessa lopettaneet retinoidituotteidensa myynnin Suomessa ilmeisesti liittyen EU:n suosituksiin retinolin pitoisuudesta käsikauppakosmetiikkatuotteissa. Kuitenkin muilla brändeillä kuten yllä mainitsemillani Paulalla ja Medik8’lla on yhä ihan järeitä retinolituotteita myynnissä Suomessa.
Tulee muuten mieleen apteekin Bellavita-voiteet.. pitoisuudet voi olla tosi pieniä, mutta monelle tämä on jatkuvassa käytössä auttanut ihon nuorekkuuden ylläpitoon.. Taidan itse kokeilla seuraavaksi..
Hauskaa lomaa ja suotuisia tuulia 😊⛵️
Kiitos Jukka..! 🤗⛵️🌞
Mielenkiintoista!! Mulla on poskessa iso sormenpään kokoinen pigmenttihirviö. Jota suren ja myös pelkään. Oon miettiny jo kauan miten siitä pääsis eroon. Sain sen aikoinaan, kun luonnonkosmetiikan Aurinkovoiteet oli niitä jankkeja ja menin ulos ennemmin ilman ja siksi kun en ottanu ees aurinkoa😔. Voi nuori ja tyhmä minä. Käyttäkää nuoret kunnon kertoimia!! Terkuin täti 45-v
Hei Sanni! Maailmalla naiset käyttävät paljonkin tätä ihotautilääkärin reseptillä saatavaa tretioniiniä ryppyihin, mutta jostain kuulin, etteivät suomalaiset ihotautilääkärit mielellään määrää sitä vain anti-aging tarkoituksessa, pitääköhän tämä paikkaansa?
Siihen en osaa vastata, mutta sen olen kuullut, että lääkärit määräilevät tretinoiinia kyllä itselleen anti-age tarkoituksiin.... Luulen, että kyse on aina siitä, miten hyvin "keissinsä" esittää ja perustelee, ja minkä tasoisia ihon valovauriot todella ovat. On varmasti hyvin lääkärikohtaista, miten "helposti" he kirjoittavat reseptejä pelkästään kosmeettisiin tarkoituksiin. (Eri juttu toki silloin kun kirjoittavat itselleen...)
Näin muuten just jonkun kemiasta tohtoriksi väitelleen videon YouTubessa, ja siinä nimenomaan 'de-bunkattiin' uskomus, jonka mukaan kemiallista UV-suojaa pitää odotella..
Tiedän siis, että se on yleinen käsitys, mutta näin siis oli se kosmetiikkakemisti eri mieltä. :)
Ok. 🙂 Mun pää on nyt sen verran lomalla kaikista asiantuntijuus-jutuista että perehdyn tähän "debunkkaukseen" loman jälkeen 😊 Tosi monista asioistahan löytyy erittäin asiantuntevia näkemyksiä puolesta ja vastaan, lopulta olen itse taipuvainen uskomaan esimerkiksi aurinkovoiteiden kohdalla sitä, mitä valmistajat tuotteista kertovat.
Niveankin uudemmissa vartaloaurinkovoiteissa lukee "immediate protection", vaikka niissä on vain kemiallisia suodattimia. Ehkä kemiallisten filttereiden teknologia on edistynyt tässä asiassa 🙂👍
Mua on alkanut häiritsemään mun "sibeliukset", mutta botoxia en haluisi ottaa... ainakaan vielä.
Olen saanut sibeliukset huomattavasti vähenemään kasvojumpan avulla ja opetellut myös pois kulmien kurtistelusta, sen kyllä oppii kun kiinnittää huomiota.
Hyviä vinkkejä löytyy esim Senjan instasta: https://instagram.com/senjafaceimage?utm_medium=copy_link
Teippaukset on itsellä vielä testaamatta mutta olen pongannut, että moni kauneudenhoitoalalla jenkeissä käyttää jonkinlaisia silikoni/kolloiditeippauksia öisin, joten pitääpä tuokin testata :)
Kivaa kesän jatkoa kaikille ja Sannille erityisesti kiitos jälleen tosi kiinnostavasta ja informaatiivisestä jutusta!
Kiinnostaisi lukea myòs kosmetologin tekemàstà mikroneulauksesta, siitàkin sanotaan olevan apua ryppyjen tasoittamisessa.
Minulle on tarjottu monet kerrat mahdollisuutta testata mikroneulausta, mutta koska se on ihoa rikkova toimenpide, ja ihoni on erittäin huonosti arpeutuvaa, en halua ottaa mitään riskejä että kasvoihini mahdollisesti jäisi jotain jälkiä tällaisesta toimenpiteestä. Jopa yksi kyseistä hoitoa tarjonnut taho totesi, ettei mikroneulaus ole varmaankaan minulle sopiva juttu.
Sama ajatus täällä.. Moni päälle 50-v 'kauneusguru'suosittelee mikroneulausta (derma-rolling...olen ymmärtänyt sen olevan neulausta?) ihon ja kropan timminä pysymiseen...
Kotikäyttöön myydään yleensä pieniä neuloja, mutta silti epäilyttäisi kokeilla .. :/
Joo, tätä menetelmää ei kukaan ammattilainen suosittele kotikäyttöön, vääränlaisesta ”rullailusta” voi olla seurauksena pahimmassa tapauksessa tulehtunut iho ja arvet.
Tiedän, että moni on tätä kokeillut kotona, mutta itse en ikimaailmassa alkaisi suorittamaan kotioloissa ihoa puhkovaa käsittelyä.
Jos tällä menetelmällä oikeasti haluaa tuloksia, neulan koko ja rullaussyvyys sekä -tekniikka valitaan tarkoin käsiteltävän kasvojen alueen mukaan. Eräs ammattilainen päivitteli minulle kauhuissaan, että on uskomatonta että jotkut vain rullailevat kotona edestakaisin iholla, tällä tapaa dermarollauksella voi todella saada vahinkoa aikaan.
Minulla on myös vaalea iho, johon jää helposti arpia. Kosmetologi nimenomaan suositteli dermaroller hoitoa. Nykyään käyn dermalpen hoidossa, joka lienee dermarollerin "kehittyneempi" muoto tai vaihtoehto sille, tai siis uusi tulokas mikroneulauksessa.
Itseasiassa hoito voi jopa poistaa arpia, olen ymmärtänyt. Olen tykännyt tästä hoidosta niin paljon, etten vuosiin ole edes käynyt muissa hoidoissa! Tämä on tehokas, tulee tulosta. En piittaa mistään rentoutushoidoista, joissa vaan "läträtään" aineita kasvoille, ja iho näyttää paremmalta ehkä muutaman päivän ajan. Tämä ei tosiaan ole mikään rentoutushoito, lähellä keski-aikaista kidutusta :) Kosmetologi sanoo aina "muista hengittää!. Itseasiassa dermalpen sattuu vähemmän kuin dermaroller.
No kyllä sen kestää, hoito ei kestä kauaa. Huultenympärykset, nenä yms. ovat arempia alueita, poskissa ei tunnu juuri miltään. Hoidon jälkeen iho vaan paranee viikko viikolta, koska kollageenin ym. muodostuminen vie aikaa.
Erittäin syvä "kiukkuryppy" (sibeliusryppy) on muuttunut vain hennoksi viivaksi. Nenä-suupielijuonteet nousseet selvästi. Silmänaluset näyttää vuosia nuoremmalta. 42-vuotiaana etelänmatkalla paikallinen nuorukainen 28v. luuli minua 26-vuotiaaksi ja pyysi treffeille.
Vitsailin kosmetologille, että hoito taisi olla liian tehokas :)
Noista kotikäyttöön myytävistä neulausrollereista, en koskaan käyttäisi sellaista. Mutta kai ne on suunniteltu sellaisiksi, ettei niillä voi vahinkoa aiheuttaa? Mutta tuskin kunnon hyötyäkään, eivät ilmeisesti mene riittävän syvälle ihossa. Kosmetologi sanoo, että rullaus vaatii jo hyvää kasvojen anatomian tuntemusta. Jätän neulahommat suosiolla kosmetologille, itse en uskalla säheltää.
Mutta siis suosittelen tätä hoitoa!
Kuulostaapa kyllä tosi hyvältä, erinomainen myyntipuhe..! 🤗 Jännä, miten eri tavalla eri tahot esittävät ihoneulauksen hyötyjä. Kun keskustelimme ihoni kunnosta ja siitä, mihin asioihin kaipaisin kasvohoidoilla apua, minulle viimeksi yhteistyötä ehdottanut taho (olen saanut vuosien varrella ehdotuksia lukuisilta muiltakin tahoilta) totesi, ettei dermarollauksesta juuri olisi näkyvää hyötyä minun kohdallani. Toivon anti-age-hoidoilta vaikutusta aivan erityisesti ryppyihin ja juonteisiin, ja minulle yhteistyötä ehdottanut taho esitti heidän dermarollauksensa ennen kaikkea tasoittavan ja kiinteyttävän ihoa, ja parantavan ihon sävyä. Otsa- ja silmänympärysryppyihin he eivät luvanneet käsittelyllä merkittävää vaikutusta. Ja kun vielä kerroin huolestani liittyen ihon arpeutumiseen, he sanoivat, ettei hoito taida olla ihanteellisin minulle.
Saattoi olla, että hekin kyllä mainitsivat dermarollauksella voitavan tasoittaa jo olemassaolevia arpia, mutta minulla ei sellaisia ole, ja huoleni siis liittyi siihen, että rikki mennyt iho mahdollisesti tulehtuisi dermarollauksen seurauksena ja tulehdus jättäisi ihoon arpikudosta ja pigmenttimuutoksia.
Joka tapauksessa, mitä kerroit omista kokemuksistasi ja tuloksista herätti minussa kyllä varovaisen kiinnostuksen. Täytyy ottaa työn alle perehtyä neulauksen eri muotoihin ja tämän hetken teknologiaan :)
Kiitos kun jaoit kokemuksiasi..! Oikein hyvää kesää! ☺️
Minulla on helposti tulehtuva iho, ja paradoksaalisesti tämä hoito on vähentänyt tulehdusta pitemmällä aikavälillä. Ihoni on rasvoittuva joka tukkeutuu helposti ja neulaus poistaa "moskaa" syvemmältä :)
Mutta kyllä iho voi tulehtua heti hoidon jälkeen. Mutta he antavat hyvät ohjeet. 6 tuntiin ihoon ei saa koskea (koska sormissa on aina pöpöjä), ei saa laittaa meikkiä tai mitään tuotteita, pitää olla puhdas tyynyliina ja puhdas kasvomaski jne.
Eihän kaikki hoidot sovi kaikille, mutta minun iho on tykännyt tästä "shokkihoidosta" :)
Suuri kiitos vielä tästä lisätiedosta :)
Myönnän, että kyllä minua kaikki tulehdusriskin sisältävät hoidot vähän pelottavat... Ihoni on niin hitaasti ja huonosti paraneva, ja pienetkin pintanaarmut jäävät usein pysyviksi arviksi. Esimerkiksi viime kesältä on muistona laiturin reunan reiteeni tekemä naarmu, joka ei edes ollut syvä, mutta iho naarmuuntui rikki. Jäljelle jäi samannäköinen tummanruskea viivamainen arpi, jollaisia näkee kunnon haavojen jäljiltä, kun iho on todella revennyt ja jopa tikattu. 😔
Kumma juttu. Mä sain finniarvet pois leuasta dermarollerilla ja oon niin kiitollinen:)
Oikein käytettynä tällä tekniikalla saa varmasti ihoa uudistumaan. Mä vain en ikinä luottaisi että just mun kohdalla kaikki menisi oikein, se riitti että kerran koin verisuonten laserkäsittelytrauman.
En ikinä kokeilisi kotona. Muutenkin haluan olla hyvin varovainen, että valitsen luotettavan ammattilaisen, oli kyse sitten botoxista tai mikroneulauksesta. Nämä voivat pahimmillaan olla vaarallisia.
Heräsin nyt uusien hiustuotteiden ostoon, kun vanhat tekee loppuaan.
Muistin postauksesi Gyada tuotteista. Noudatan myös itse Curly Girl metodia. Innokkaana syötin inci tiedot (koska itse en niistä mitään ymmärrä) sivustolle: http://www.curlsbot .com
...... ja sieltä tuotteet ei ihan läpäissytkään metodin vaatimuksia. Mitä mieltä oot sinä?
Moikka,
En nyt lomalla pääse kunnolla paneutumaan inciasioihin samalla lailla kuin työkoneen äärellä (kuulun niihin jotka eivät juuri jaksa tehdä hommia puhelimella 😄 Liian pieni ruutu mulle...)
Sen verran voin kuitenkin todeta että Curly Girliä voi noudattaa monella tapaa, joko todella tiukasti välttäen kaikkia mahdollisia ”kiellettyjä” aineita joihin muistaakseni lukeutuvat mm. kaikki ei-vesiliukoiset yhdisteet, tai sitten rennommin, jolloin tärkeintä on välttää sulfaatteja, silikoneja ja kuivattavaa alkoholipitoisuutta sekä suosia tehokkaasti kosteuttavia ja hoitavia ainesosia. Itse noudatan jälkimmäistä. Gyadan tuotteissa ei ole sulfaatteja eikä silikoneja, eikä silmiini osunut myöskään kuivattavaa alkoholia, mutta saattaahan olla, että ainesosissa on jokin esim. veteen liukenematon tai muulla tavoin tiukan Curly Girlin vastainen ainesosa. Curlsbot mielestäni ilmoittaa, mitkä ainesosat eivät sovi Curly Girliin ja miksi. Mitä se kertoi sinulle analyysissaan..?
Hei!
Olisin halunnut kysyä sinulta Curly girl metodista, joka on ollut pinnalla kai jo pitkään mutta minä tajusin asian vasta niinkun nyt :)
En oikeastaan edes tavoittele kiharia hiuksia vaan parempikuntoisia. Mutta kummastuttaa se vinkki pestä hiukset hoitoaineella ja samaan aikaan silikonit kielletään. Eikö kaikki hoitoaineet ole tehty silikonista tai ainakin sisällä sitä? Tukkeutuuko päänahka tai hiusjuuret (?) jos päänahkaan usein läträtään hoitoainetta?
Olen huomannut saman kun sinä vanhassa blogikirjoituksessa, on kummallista vaikka hoitaa hiuksia hyvin, on naamiot, hoitoaineet jne. ja hiukset vaan pikemminkin muuttuu huonommiksi :(
Olen 40+ ja hiukseni olivat varmaan viimeksi teini-iässä täysin terveet, kiiltävät, vahvat yms.
Metodin yhteydessä puhutaan miten haitallisia sulfaatit ja silikonit on ja silti suurin osa "tavallisista" shampoista ja hoitoaineista on tehty juuri niistä. Tahtomattakin tämä epämukava ajatus tulee mieleen: miksi tuollaisia shampoita ja hoitoaineita sitten edes valmistetaan ja myydään, jos maailmasta ei löydy yhtään ihmistä kenen hiuksille nämä tuotteet oikeasti olisi hyvää tekeviä? :/
Hauskaa kesää! :)
Moikka Elina! Olen ollut heinäkuun ajan blogilomalla, joten vastaus tulee vasta nyt. Näetköhän tätä enää..? No, vastaan kuitenkin 🙂
Hoitoaineista ja silikoneista; kaikki hoitoaineet eivät sisällä silikoneja, markkinoilla on valtavasti myös silikonittomia hoitsikoita. Mm. kaikki luonnonkosmetiikan hiustuotteet ovat silikonittomia, samoin esimerkiksi kotimaisen XZ:n ja Herbinan tuotteet. Silikonittomissa hoitoaineissa käytetään hiusta selvittävänä ja silottavana aineena kvaternäärisiä ammoniumyhdisteitä eli kvatteja ja kationisia tensidejä, ne ovat melkein yhtä tehokkaita useimpien hiuslaatujen hoidossa kuin silikonit, mutta niitä voidaan valmistaa myös luonnon raaka-aineista ja biohajoavina.
Mitä tulee hoitoainepesuihin, itse en niitä harrasta, mutta niiden juju ja toimivuus piilee siinä, että kationiset tensidit irrottavat likaa. Hoitoaineilla siis voi saada hiukset ja hiuspohjan puhtaiksi, mutta tulos riippuu vahvasti siitä, minkä tyyppisen hoitoaineen valitsee. Jos tuote on liian hoitava, hiuspohja jää varmasti lähmäisen tuntuiseksi. XZ:n normaalien hiusten hoitoaineet ovat olleet Suomessa suosittuja co-pesuissa, kun eivät ole liian hoitavia.
Itse käytän Yves Rocherin Low Poo -shampoota, joka on kirkkaasti paras Curly Girlin mukainen shampoo minulle. Se on vaahtoamaton, voidemainen tuote, ja tuntuu itse asiassa ihan hoitoaineelta. Siinä on kvatteja sekä vaahtoamattomia likaa irrottavia aineita. Aivan fantastinen shampoo 🙏
Kyllä nämä shampoot ja hoitoaineet sopivat monillekin. Eivät sulfaatit ja silikonit ole mustavalkoisesti "pahiksia". Silikonit esimerkiksi ovat tehokkain mahdollinen hoitava ainesosa oikein pörröiselle, paksulle ja karhealle hiuslaadulle. (Paksua ja karheaa hiusta silikonit eivät myöskään lässäytä.) Sulfaateista sanoisin näin, että ne ovat suurelle osalle ihmisistä täysin ok ainesosaryhmä. Niitä käytetään kosmetiikassa runsaasti koska ne ovat edullisia, puhdistavat tehokkaasti ja tuovat tuotteisiin monia kuluttajia miellyttävän runsaan vaahtoavuuden. Sulfaatitonta vaihtoehtoa on hyvä katsella silloin, jos huomaa hiuspohjan ärtyvän sulfaattipitoisista tuotteista, tai jos hiukset ovat erityisen kuivat ja haluaa pestä mahdollisimman hellävaraisella shampoolla.
Ihan hyvin kaikki ihmiset voisivat toki käyttää sulfaatittomia shampoita, sulfaateille on olemassa käytännössä ihan yhtä hyviä ja tehokkaita peseviä vaihtoehtoja, mutta kosmetiikkateollisuus haluaa käyttää sulfaatteja koska ne ovat edullisia. Silikoneille taas ei ole olemassa yhtä tehokkaasti silottavaa ainesosavaihtoehtoa, joten jos hiukset ovat tyyppiä afrokiharat ja karheat, ja niitä haluaa silottaa, ovat silikoniyhdisteet kaikkein paras apu.
Mielenkiintoinen ja hyvä postaus! 😊
Mulla on sekä hyviä, että huonoja kokemuksia laserista. Toni poisti mun otsasta talirauhasen liikakasvuja laserilla, ja lopputulos oli loistava.
Ja sitten se huono kokemus. Poistatin Tonilla nd:yag- laserilla silmän alta sinisen verisuonen ja lopputulos oli katastrofi. Suoni lähti ja tilalle jäi syvä arpi. Mulle ei sanallakaan mainittu tällaisesta komplikaatioriskistä, luvattiin vain hyvää lopputulosta. Positiivista se, että sain veloituksetta korjaavia fraxel-hoitoja arpeen. Vähän tasoittui, mutta pysyvä arpi jäi.
Mun kommentin tarkoitus ei ole mollata, mutta varoittaa yleensä ottaen. Laser-toimenpiteisiin liittyy aina riskejä jotka on hyvä huomioida :)
Onpa kurjaa että silmänalusverisuonen poisto epäonnistui noin ☹️ Tosi ikävää. 😔
Jäin miettimään tuota, ettei sinulle kerrottu komplikaatioriskeistä. (Ei sillä, etteikö epäonnistunut tulos ole yhtä ikävää, oli tietoinen riskeistä tai ei.) Minulle annettiin helsinkiläisellä klinikalla iso nippu papereita luettavaksi, hyväksyttäväksi ja allekirjoitettavaksi ennen jalkojen verisuonten laser-käsittelyä, niissä käytiin läpi kaikki mahdolliset riskit ja minun tuli allekirjoituksellani hyväksyä niiden mahdollisuus.
Etkö sinä saanut tällaisia papereita..? En tosin tiedä, ovatko käytännöt erilaisia riippuen operaatiosta. Luulisi kuitenkin, että laser-operaatioihin liittyy aina riskejä joista pienimmätkin tulisi saattaa asiakkaan tietoon.
Ei mulle annettu minkäänlaisia papereita luettavaksi tai allekirjoitettavaksi. Ja totta tosiaan, kyllä asiakkaalle tulisi ehdottomasti kertoa mahdollisista laserhoitoon liittyvistä riskeistä.
Onneksi sun kohdalla on menetelty asiallisesti ja tuotu komplikaatioiden riski tietoon :)
Lueskelin netistä myöhemmin asioita juurikin tästä nd:yag laserista, ja jäin siihen käsitykseen, että riskit tämän kohdalla on aika korkeat.
Hmmm, onpas jännä. Mielenkiinnolla odotan vastausta tähän, eli miten silmänalus-laserkäsittely eroaa riskipotentiaaliltaan alaraajojen verisuonten käsittelystä. Tietysti hämähäkkisuonet (kuten mun tapauksessa) ovat isompi hoidettava alue kuin silmänalusverisuoni. Silti, näin maallikkona odottaisin että kaikkien laserkäsittelyjen yhteydessä kerrotaan mahdollisista riskeistä.
Sain Tonilta tänään vastauksen:
Kiitos asiallisesta viestistäsi. Pahoittelen etten pysty kommentoimaan yksilötasolla. Pystyn kuitenkin kommentoimaan laserkomplikaatioita yleisellä tasolla.
Tietyistä lasertoimenpiteistä, kuten luomenpoistosta, jää useimmiten pieni arpi. Samoin tatuoinnin poistoon liittyy pieni arpiriski. Ohuiden punaisten pintasuonien poistosta ei jää arpea, mutta sinisten suonien poistoon liittyy arpiriskiä. Laserkarvanpoistoon tai fraktionaalisiin hoitoihin ei tyypillisesti liity arpiriskiä.
Vaikka esimerkiksi luomenpoistosta jää tavallisesti pieni arpi, asiakas saattaa mieltää sen komplikaatioksi mikäli asiasta ei ole keskusteltu edeltävästi. Olemme etenkin viimeisen vuoden aikana keskittyneet hoitopolkuihin ja asiakkaan informoinnin tehostamiseen, jotta kuvailemasi kaltainen tilanne ei olisi mahdollinen. Olemme tuottaneet uusille nettisivuillemme kattavasti sisältöä eri laserhoitoihin liittyen – tärkeimpänä tavoitteena nimenomaan realististen odotusten asettaminen. Nettisivuilla kannattaa vierailla erityisesti silloin, jos ajatuksena on lasertoimenpide jo ensimmäisellä lääkärikäynnillä.
Mutta kuten sanoit, toimenpiteisiin liittyy omat riskinsä ja nämä tulee käydä asiakkaan kanssa edeltävästi läpi. Hoitomääriimme suhteutettuna komplikaatioiden osuus on hyvin pieni. Hyvä esteettinen lopputulos on ykkösprioriteettimme kun koulutamme henkilökuntaamme ja teemme uusia laitehankintoja.
Kiitos kun otit tämän tärkeän asian puheeksi ja aurinkoista kesän jatkoa!
Ystävällisin terveisin,
Toni Karppinen
Halusin vielä tuosta huomauttaa kun tässä postauksessa oli maininta, "laserhoidossa iho ei mene rikki" omalla kohdallani iho paloi puhki, ja vuosi verta. Iho meni siis rikki. 🤔
Laserhoitojakin on varmasti erilaisia, ja tuntematta ”anti-age”- laserhoidon ka ja verisuonen poistohoidon teknistä eroa, en osaa sanoa, kuuluuko ihon mennä rikki sinun saamassani käsittelyssä. Olettaisin kyllä, että ei, vaan tässä tapauksessa käsittely ei mennyt niinkuin sen kuuluisi. Mutta vaikea tosiaan ottaa kantaa, kun en tunne näiden käsittelyjen eroja.
(Tiedoksi, että olin toimittanut Jusun kommentit Toni Karppiselle vastakommentin mahdollisuutta varten, mutta Toni Karppinen on parhaillaan lomalla enkä ole saanut häneltä kommenttia. Lisään kommentit tähän jos/kun sellaiset häneltä saan.)
Veitsettömät hoidot ovat kaikista kiinnostavimpia myös minun mielestäni, ja niitä voisin myös harkita.
Onko tuo Biosoliksen Lait Après-Soleil käyttökelpoista vielä ensi kesänäkin, jos ja kun sitä jää yli tänä vuonna?
Se ostamani Alga Mariksen huulivoide on muuten siinäkin mielessä ihana, että saan sillä vaaleammat huulet (johtuu luultavasti aurinkofiltteristä). Se toimii siis minulla tavallaan hyvään suuntaan sävyttävänä tuotteena.
Hyvää kesälomaa!
On toki, jos se on säilytetty asianmukaisesti samaan tapaan kuin ihonhoitotuotteet yleisesti neuvotaan säilyttämään; suojattuna suoralta valolta ja suurilta lämpötilanvaihteluilta. After sun -tuotteissa ei ole mitään sellaisia kemikaaleja, joiden teho jotenkin heikentyisi normaalin käyttöajan sisällä, after sun -tuotteet ovat hoitavia ja kosteuttavia kosteustuotteita. Eli säilyvät käyttökelpoisina yhtä pitkään kuin tavanomaiset kosteustuotteetkin.
Kiva kuulla positiivinen kokemus Alga Mariksen huulivoiteesta :)
Ja Patykan 3-kymppinen vartaloaurinkovoide toki toimii hyvin, kuten ounastelinkin. Tätä on mukava lisätä jopa kesken ulkoliikunnan (en muutu tahmatassuksi, vaikka voidetta lisäilenkin kesken matkan). :)
🙂👍
Niissä Whamisan näytekokoisissa pakkauksissa olikin muuten mukana myös Nourishing Cream (luulin tilanneeni kaksi kappaletta Water Creamia, mutta toinen olikin Nourishing Cream). On kyllä todella ihana kosteusvoide; kasvot ovat tämän jäljiltä aamulla ihanan pehmoiset. Tuoksu on hyvä mutta voimakkaahko - ehkä nipistäisin sitä hieman vähemmäksi. Muutoin täydellinen tuote.
Samaa mieltä Nourishing Creamista - paitsi että tuoksu ei häiritse minua. Joka tapauksessa, Whamisan voiteiden koostumukset ovat ylivoimaisesti suosikkejani. 🙏
Hei Sanni.. vastaan tuli muinainen kosmetiikkaesite, josta nappasin kuvan ja halusin jakaa sulle, muistossa vielä se nostalgia-aiheinen postaus .. ! Mikä on Karkkipäivän sähköpostiosoite?
karkkipaiva (at) hotmail.com ☺️
OK!
Laitoin sull sähköpostia.. en tiedä, innostiko idea lainkaan, mutta kysyin kuitenkin :D
Moi NG! Vastasin tänään 🙂
Hahaa, sain nimen otsarypyilleni tästä kirjoituksesta :D Jos en kuitenkaan halua näyttää Sibeliukselta, niin mitä tuotteita suosittelisit, löytyykö luonnonkosmetiikan puolelta jotain silottavaa? Nelikymppiset lähestyy ja iho on aina ollut kuiva ja aika herkkä, mutta näihin otsaryppyihin olen vasta nyt herännyt (huomannut?).
Hei Maija! (Sertifioidusta) luonnonkosmetiikasta ei valitettavasti löydy teholtaan synteettisiä anti-age-aktiiviaineita vastaavia ainesosia silottamaan juonteita ja ryppyjä. Kun puhutaan nimenomaan otsan ilmerypyistä, jotka ovat syvempiä ja voimakkaampia kuin "tavalliset" ikääntymisen mukanaan tuomat rypyt, ei synteettisestäkään kosmetiikasta juuri löydy siihen merkittävän tehokkaita aineita. Paras on kauppanimellä Argireline tunnettu neurovälittäjä-peptideihin kuuluva peptidiyhdiste. Tätä olen käyttänyt itsekin, ja säännöllisellä ja pitkäaikaisella käytöllä havainnoin kyllä joitain tuloksia. Edullinen Argireline-tiiviste löytyy mm. The Ordinarylta, tätä käytän itse:
https://www.stockmann.com/the-ordinary-argireline-solution-10--seerumi-30-ml/10096029463.html
Luonnonkosmetiikasta löytyy peptidituotteita, mutta hyvin paljon rajallisemmin kuin normikosmetiikan puolelta. Jos olet kiinnostunut peptideistä, esimerkiksi Mádaralta löytyy hyvä peptidi-voide ja -seerumi, olen esitellyt ne täällä:
https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/vegaaninen-vaihtoehto-peptideille-madara-derma-collagen/
Otsaryppyihin eivät nämäkään tosin tepsi, sillä otsaryppyjen syntymekanismi on osin erilainen kuin muualla kasvoissa ja kehossa olevien ryppyjen. Ns. "tavallinen" ryppy johtuu erityisesti siitä, että iho kollagenin ja hyaluronihapon vähenemisen myötä valahtaa, kun taas otsarypyissä on enemmän kyse lihasten supistelun aikaansaamista vekeistä. Siksi Botox toimii niin hyvin otsaryppyihin; se rentouttaa (lamaannuttaa...) ihoa supistavan lihaksen, seurauksena sileä iho. Argireline itse asiassa toimii - tai väittää toimivansa :D - hieman samaan tapaan; Argireline-peptidit rajoittavat lihasten liikkuvuutta aktivoivien neurovälittäjäaineiden toimintaa, jolloin lihasten supistelu on vähemmän voimakasta.
Lopuksi vielä yksi vinkki luonnonosmetiikan puolelta löytyvistä silottavista tuotteista (nämäkään tosin eivät tepsi otsaryppyihin, mutta muihin juonteisiin kyllä): laadukas hyaluronihapposeerumi. Hyaluronihappomolekyyleillä on kyky silottaa ihon pintaa näkyvästi täyttämällä ihon pintaa kosteudella. Juonteet ja rypyt madaltuvat, kun iho "kohoaa" siihen sitoutuneen kosteuden ansiosta. Vaikutus ei toki ole pysyvä, mutta ainakin ihon saa luonnollisin keinoin sileämmän ja täyteläisemmän näköiseksi. Mikro-kokoinen hyaluronihappomolekyyli kykenee myös stimuloimaan ihon kollageenin tuotantoa, ja tällä hyaluronihapolla on siis myös pitkän aikavälin vaikutuksia - tokikaan vaikutus ei ole yhtä tehokas kuin kosteuden sitoutumisen tuoma nopea ja lyhytaikainen sileytyminen.
Paras luonnonkosmetiikan hyaluronihapposeerumi on Novexpertilla, siinä on käytetty kaikkia olemassaolevia hyaluronihapon molekyylikokoja ja ko. seerumissa on myös Euroopan markkinoiden korkein pitoisuus hyaluronihappoa.
Olen esitellyt erilaisia hyaluronihapposeerumeita (Novexpert mukaanluettuna) täällä:
https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/hyaluronihapposeerumit-vertailussa/
Mahtavaa, kiitos Sanni kattavasta vastauksesta! Täytyy ehkä kokeilla tuota Argirelinea. Hassua, kuinka aiemmin en ole kiinnittänyt otsaryppyihin mitään huomiota, mutta nyt ne alkoivat kauheasti häiritsemään :) Ja täytyy palauttaa hyvä hyaluronihapposeerumi ihonhoitorutiineihin takaisin, tähän asti olen käyttänyt vähän sitä sun tätä. Tilaankin tuo Novexpertin testiin!
Mukavaa kesän jatkoa Sanni :) Ja kiitos kivasta blogista! Olen pitkään seuraillut ja mukava kun kirjoitat monista eri aiheista!
Ole hyvä vain, ilo on (myös..!) minun puolellani :)