06.04.2021

Circulove - läpinäkyvää ja inspiroivaa ekoluksusta Suomesta

Circulove on uusi suomalainen fermentoituihin raaka-aineisiin perustuva luonnonkosmetiikkasarja. Taas jotain vähän erilaista ja kilpailijoista erottuvaa.

Mikä 'circulove'?

Nimi viittaa sirkulaarisuuteen ja yrityksen kestävän kehityksen mukaisille arvoille.

Sirkulaarisuus on Circuloven kantava voima. Sirkulaarisuus on kestävän kulutuksen malli, jossa hyödynnetään uudelleenkäytettäviä ja ympäristöystävällisiä materiaaleja ja suojellaan ympäristöä jätteeltä. Sirkulaariseen lähestymistapaan kuuluu myös sosiaalinen vastuu ja ajatus siitä, että toimintamme ja valintamme luovat kaikkia hyödyttävää hyvinvointia.

Vastuullisuus, kiertotalous ja hyvä olo, nämä asiat kiteyttävät Circuloven ytimen.

Circuloven taustalla on joukko eri alojen ihmisiä, jotka jakavat nämä arvot. Haastattelin sarjan perustajaa Päivi Paltolaa, ja inspiroiduin valtavasti hänen ajatuksistaan ja lähestymistavastaan. Kuten myös tuotteiden laadusta ja ainesosista...! Jos haluat hypätä suoraan tuotekokemuksiin, skrollaa postauksen loppuun. Ensin halusin kirjoittaa Circuloven konseptista ja taustasta vähän enemmän.

LIIKKEELLE: "TARVITSENKO TODELLA TÄTÄ KAIKKEA?"

Alaa jo yli vuosikymmenen tiiviisti seuranneena kiinnitän paljon huomiota uusien kosmetiikkasarjojen syntytarinaan. Hyvin usein uuden, erityisesti luonnonkosmetiikan sarjan alkuun paneva voima liittyy perustajan ihohaasteisiin, henkilökohtaiseen kiinnostukseen luonnollisuutta ja kestävää kehitystä kohtaan, elämäntapa- tai arvomuutoksiin tai puhtaasti kaupallisuuteen. Kosmetiikkateollisuus on kaupan ala siinä missä muutkin, ja tarkoitus on tietysti myydä tuotteita, sitä motiivia tuskin tarvitsee piilotella.

Circuloven tarina on hieman erilainen. Päivi Paltolan tausta on muoti-, kosmetiikka- ja design-aloilta. Hän ei havahtunut eräänä päivänä siihen, että hei, minäkin haluan oman kosmetiikkasarjan, vaan ajatukseen: "Tarvitsenko todella kaikkea tätä, millä olen kaappini täyttänyt? Mikä on tärkeää?"

Päivi Paltola

Paltola rakastaa kosmetiikkaa ja kauneudenhoitoa siinä missä moni muukin nainen. Hän huomasi kuitenkin alkavansa kyseenalaistaa volyymin, jolla tätä tarvetta täytämme, ja kaipasi kosmetiikkaan myös läpinäkyvyyttä, jota esimerkiksi vaateteollisuuden puolella on ollut pitkään. Paltolaa ärsytti, että kosmetiikkateollisuudessa raaka-ainetietoihin viitataan usein yrityssalaisuutena. Moni asia pidetään piilossa, rakentaen tuotteiden teho ennen kaikkea mielikuvien kuin todellisten faktojen varaan.

Saatoin hyvin samaistua Paltolan ajatuksiin, sillä minua on ammattiurani alusta saakka yhtä lailla kiehtonut kuin ihmetyttänyt kosmetiikkamaailman välillä hyvinkin räikeä satumaailma. Kaikki olemme ikäänkuin mukana kauneusteollisuuden luomassa, yhteisesti sovitussa sadussa, jossa saamme hyvää oloa lupauksista ja esteettisistä valinnoista, joilla ei välttämättä ole mitään tekemistä ihon tai hiusten hyödyn kanssa. Puhumattakaan sosiaalisista, eettisistä ja ekologisista hyödyistä.

(Sallin ilman muuta myös satu-ulottuvuuden, satuakin saa olla, ihan niinkuin huvipuistoja ja jäätelökioskeja, mutta ei mennä siihen tässä postauksessa :) Tässä postauksessa mennään siihen, että on hienoa, että alalla on myös toisenlaisia toimijoita. Erilaisia toimijoita. Kuluttajina voimme kukin valita "herkkumme" kosmetiikkametsän mättäiltä, ja se herkku voi olla monenlaisten reseptien summa, hyvin erilaisilla nettovaikutuksilla.)

EKOLOGISUUTTA JA SOSIAALISTA VASTUUTA

Paltola kokosi ympärilleen joukon ihmisiä, jotka jakoivat samat arvot ja kiinnostuksen lähteä toteuttamaan uutta vastuullista, korkealaatuista ja kestävän kehityksen mukaista ihonhoidon konseptia. Tiimissä on ihmisiä niin kosmetiikan, designin kuin terveydenhuollon alalta, jokaisella on yrityksessä oma tehtävänsä ja vastuualueensa.

Tuotekehityksestä vastaa tuttu nimi, kemisti Anu Ruohosto, joka on minulle aiemmin tuttu Anumati Naturals -sarjastaan. Circuloven tuotteet valmistetaan Ruohosen omalla Ecocert-, Clean Cosmetics - ja Made Safe -sertifioidulla kosmetiikkatehtaalla.

Circuloven tuotteet ovat sertifioitua, ainesosiltaan erittäin korkealaatuista luonnonkosmetiikkaa, mutta Circuloven halu vaikuttaa ulottuu "tavallisen" sertifioidun kosmetiikan yli. Paltola mainitsee, että luonnonkosmetiikan sertifiointitahot ottavat huomioon tuotteen elinkaaren valmistuksesta ainesosiin, käyttöön ja tyhjänä roskikseen, mutta Circulovelle yhtä tärkeää on myös tuotteiden sosiaalinen aspekti.

Circulove tavoittelee kokonaisvaltaisesti positiivista nettovaikutusta, johon kuuluu myös sosiaalinen puoli. Tätä yritys toteuttaa mm. hyödyntämällä naisten kooperatiiveja sekä tukemalla pientuottajia ja käyttämällä Fairtrade-ainesosia.

VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN

Sarja koostuu vain neljästä tuotteesta, ja liputtaa essentialismin puolesta. Mitä iho tarvitsee voidakseen hyvin? Se tarvitsee vesikosteutta, lipidejä, suojaa auringolta ja säännöllistä puhdistusta. Purkkeja ei tarvitse olla kymmenen erilaista, vaan muutamaa laadukkaasti ja järkevästi kehitettyä tuotetta yhdistelemällä voi saavuttaa saman tuloksen.

Vaikka olen itse tunnetusti purkkihullu, eikä kotonani ole koskaan toteutunut "vähemmän on enemmän" -periaate, tämä lähestymistapa viehättää minua valtavasti ja olen viime aikoina adoptoinut sitä omiin rutiineihini siinä määrin, kuin se ammattini puitteissa on mahdollista. Inspiraationa minulle toimi korealaisen Urangin ihonhoitofilosofia, jossa ihoa hoidetaan vain muutamaa avaintuotetta yhdistelemällä.

Valintojen vähäisyys rauhoittaa, ja kun löytää omalla iholla toimivat ja miellyttävät tuotteet, tuntuu muutaman tuotteen käyttäminen ihanan rentouttavalta. Valintojen karsiminen ja sen stressiä vähentävä vaikutus on asia, josta olen halunnut kirjoittaa blogiin jo pidemmän aikaa. Circulove sujahtaa tähän filosofiaan täysin.

Minimalistia ei minusta tule, mutta asioiden karsiminen lisää hyvinvointia. ❤️

NELJÄ TUOTETTA

Circuloven valikoima koostuu suojakertoimellisesta päivävoiteesta, ultrakosteuttavasta seerumista, ravitsevasta kasvoöljystä sekä kosteuttavasta misellivedestä. Tuotekehityksen inspiraationa on toiminut vahvasti ihon mikrobiomi sekä fermentoidut raaka-aineet.

Incit ovat huikean laadukkaat ja näistä tuotteista et todellakaan löydä turhia täyteaineita. Sanon ihan rehellisesti, että harvoin kohtaan näin korkealaatuisia ainesosakokonaisuuksia. Circuloven tuotteista näkee, että niiden kautta iholle halutaan antaa maksimaalinen hyöty, eikä oikopolkuja ole otettu esteriöljyjen tai muiden koostumusta muokkaavien skin feel -ainesosien muodossa.

Silti, tuotteet tuntuvat iholla äärimmäisen miellyttäviltä, Anu Ruohosto osaa asiansa.

Läpinäkyvyys-periaatteen mukaisesti kaikkien ainesosien alkuperä on esillä yrityksen verkkosivulla, löydät ne täältä.

Sain testiin seerumin ja kasvoöljyn, eli duon, joka muodostaa nykyään oman ihonhoitoni kulmakiven.

Circuloven tuotteet ovat:

🌿 100% luonnollisia

🌿 FI-Natura-sertifioituja ja vegaanisia

🌿 Tuoreita; säilyvyys 2 vuotta tuotteen valmistuksesta ja 6 kk tuotteen avaamisesta

🌿 Pohjautuvat fermentoituihin ainesosiin

🌿 Käyttävät elintarviketason kaviöljyjä, puhtausaste 99,98%

🌿 Vailla eteerisiä öljyjä ja hajustekemikaaleja; tuotteiden tuoksut tulevat vihreästä teestä, valkoisesta teestä ja kurkku-uutteesta

Circuloven pakkaukset ovat:

🌿  Ilmattomia tyhjiöpumppupulloja, mikä lisää säilyvyyttä

🌿 Valmistettu 30-prosenttisesti merimuovista

🌿 Täysin kierrätettäviä

CALM FACE + EYE SERUM 44,90€ / 30 ml

Calm-seerumi on i-h-a-n-a. Siis aivan mielettömän ihana. Sen koostumus on ohutta emulsiota ja ihotuntu todella kosteuttava ja pehmentävä. Koostumus sisältää runsaasti laadukkaita kylmäpuristettuja kasviöljyjä, mikä tekee seerumista niin pehmentävän ja kokonaisvaltaisesti hoitavan. Olen aivan rakastunut tähän tuotteeseen. Seerumissa on suloinen, vihreä ja hieman kukkainen tuoksu, joka tulee teeuutteesta sekä kurkusta.

Emulgaattorina on käytetty miellyttävästä ihotuntumastaan tunnettua oliiviöljypohjaista Olivem 1000:aa. Meille kosmetiikkanörteille nämä emulgaattorivalinnatkin ovat tärkeitä :D

Calm-seerumi rauhoittaa, kosteuttaa ja vahvistaa ihoa. Säännöllinen käyttö vähentää ihon reaktioherkkyyttä ja punoitusta ja vahvistaa herkän ihon suojabarriääriä.

Tuote sopii myös silmien ympärillä käytettäväksi.

Seerumin ainesosalista on kuin superfood-buffet iholle: ruusuvettä, jojobaöljyä, auringonkukansiemenöljyä, ruusunmarjansiemenöljyä, poimulehtiuutteetta, kurkku-uutteetta, hampunsiemenöljyä, vadelmansiemenöljyä, mustikka- ja puolukkauutetta sekä fermentoitua lactobacillus-lysaattia ja fermentoitua kaurauutetta. Tämä cocktail tarjoaa iholle kaiken, mitä se tarvitsee; antioksidantteja, hyviä rasvahappoja, vitamiineja, rauhoittavia ainesosia, tulehdusta laskevia ainesosia, ihon hyvää bakteerikantaa vahvistavia ainesosia sekä tietysti kosteutta niin vesikosteuden kuin lipidien muodossa.

Seerumi sopii kaikille ihotyypeille ja on erityisen hyvä stressaantuneelle ja herkälle iholle. Se sopii myös atooppiselle sekä rosacea- ja couperosaiholle. Seka- ja rasvoittuvaihoinen voi käyttää Calm-seerumia yksinään kosteusvoiteen tavoin. Seerumi tasapainottaa talineritystä ja poimunlehtiuute supistaa laajentuneita ihohuokosia.

SMOOTH FACE OIL 49,90€ / 30 ml

Myös öljy on aivan mielettömän hyvä. 🙏🏻 Silkkinen koostumus pohjautuu ohuisiin ja nopeasti imeytyviin viininrypäleensiemenöljyyn sekä skvalaaniin, jotka tekevät tuotteesta kuivaöljymäisen tuntuisen. Toki, jos laitat tuotetta paljon, se tuntuu rasvaiselta, kuten kaikki öljyt :)

Laadukkaita ainesosia arvostavan kosmetiikkaihmisen sielu lepää tällaisten ainesosaluettelojen edessä:

viinirypäleensiemenöljy - sisältää E- ja C-vitamiinia sekä beetakaroteenia
skvalaani - ihoidenttinen, ravitseva ja kosteuttava öljy jota on luonnostaan ihon soluväliaineessa eli osana ihon suojamuurin "laastia"
mansikansiemenöljy - sisältää omega-6 ja omega-9-rasvahappoja, E-vitamiinia sekä ellagihappoa, tehden öljystä vahvasti antioksidanttisen
ruusunmarjansiemenöljy - yksi parhaita kasviöljyjä kasvojen iholle; sisältää korkean pitoisuuden linoli- ja linoleenihappoa sekä karotenoideja. Uudistava ja antioksidanttinen, erinomainen anti-age-öljy
vadelmansiemenöljy - sisältää omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, E-vitamiinia sekä alfalinoleenihappoa (vadelmansiemenöljyllä sanotaan myös olevan jonkin verran luontaista UV-säteiden absorbointikykyä)
mustaherukansiemenöljy - sisältää omega-3- ja omega-6-rasvahappoja sekä gammalinoleenihappoa, rauhoittaa ihoa ja sopii myös ihottumaiselle iholle
auringonkukansiemenöljy - sisältää runsaasti E-vitamiinia ja linolihappoa sekä A- ja D-vitamiinia ja lesitiiniä
fermentoitu pajunkuoriuute - laskee tulehdusta ja punoitusta, erinomainen aine hoitamaan sekä ärtynyttä ja punoittavaa että epäpuhdasta ja tulehtunutta ihoa. Fermentointi muuntaa ainesosan muotoon, jossa iho pystyy hyödyntämään sitä vielä paremmin kuin ei-fermentoituna 👌
camelliaöljy - sisältää A- ja B-vitamiinia, antioksidanttinen ja anti-age-vaikutteinen
kurkku-uute - kosteuttaa, rauhoittaa
vihreän teen uute - ihonhoidon superstara; vihreän teen uute sisältää B-, C- ja E-vitamiineja, kofeiinia, aminohappoja, linoli- ja linoleenihappoja, karotenoideja, mineraaleja ja katekiineja. "Tekee-kaiken" -ainesosa on ominaisuuksiltaan antioksidanttinen, antibakteerinen, ikääntymisen merkkejä ehkäisevä ja kosteuttava.

Wow, mitä tähän voi muuta sanoa. Pullo on ääriään myöten täynnä silkkaa "ihohyvää". Kasvoöljyn tuoksu tulee samoista aineista kuin seerumissa (tee- ja kurkku-uute), mutta erilainen ainesosakokonaisuus tekee öljyn tuoksusta hieman hedelmäisemmän, täyteläisemmän ja vähemmän vihreän.

Huomio tuotteista omalla iholla:

Circuloven Calm-seerumi on niin täyteläinen, että jos yhdistän siihen Circuloven kasvoöljyä, tulos on ihollani jopa vähän liian ravitseva. Käytän Circuloven seerumia yksinään tai kevyen kasvovoiteen alla. Sen koostumus on juuri sellainen, jota olisin viisi vuotta sitten käyttänyt ainoana ihonhoitotuotteena = kevyt mutta tehokkaasti kosteuttava ja supernopeasti imeytyvä.

(Seerumi/öljy-miksailuissa iholleni sopii paremmin geelimäinen seerumi, jossa on hyvin vähän tai ei lainkaan öljyjä.)

Smooth-kasvoöljyä käytän kasvovedellä kosteutetulla iholla tai sekoitan sitä geelimäiseen seerumiin.

Tuotteiden rauhoittavan vaikutuksen huomaa. Aktivoivat tuotteet tai esimerkiksi vääränlaisia hajusteita (Lumene, valitettavasti..) saavat ihoni usein punoittamaan, Circuloven tuotteiden jäjiltä iho on tasaisen värinen ja kirkas. Ja tietysti mielettömän pehmeä. ❤️

Mistä Circuloven tuotteita voi ostaa?

Ruohonjuuri

Circuloven oma verkkokauppa

23 comments on “Circulove - läpinäkyvää ja inspiroivaa ekoluksusta Suomesta”

  1. Hei
    Voisitko tehdä jutun propyleeniglykolista ja propanediolista?
    Allergisoiduin aineille vastikään, ja huomasin ettei suomenkielistä tietoa ole olemassa juurikaan. Charming nailsin kirjoittaja mainitsee asian vain satunnaisesti sivulauseissa, vaikka itsekin on yliherkkä/allergisoitunut k.o.liuottimelle.
    Lisäksi olen joutunut laittamaan kiertoon monia herkälle ihollekin tarkoitettuja tuotteita, vaikka propanediol on tiedetty ärsyttävyydestään.

    Vastaa

    0
    1. Voisitko tehdä jutun propyleeniglykolista ja propanediolista?

      Katsotaan. Olen tutkiskellut näihin ainesosiin liittyviä väitteitä jonkin verran, ja siinä missä propyleeniglykolista ja sen ominaisuuksista, niin hyvistä kuin potentiaalisesti huonoista, löytyy helposti tietoa, propanediolin herkistävyydestä ei löydy käytännössä mitään tietoa. Päin vastoin, ammattilaislähteet viittaavat propanedioliin aina hyvin siedettynä ja ei-herkistävänä ainesosana. Charming Nails oli minulle ensimmäinen yhteys, jossa kuulin jotain negatiivista propanediolista.

      Saadakseni syvempää tietoa, minun tulisi haastatella kemistejä, ihotautilääkäreitä ja tuotekehittäjiä.

      Tämä jäi kiinnostamaan minua:

      vaikka propanediol on tiedetty ärsyttävyydestään.

      Missä olet törmännyt tietoon ainesosan ärsyttävyydestä..? Minä en ole löytänyt tällaista materiaalia.

      Vastaa

      0
    2. Artikkeli vahvistaa sen, mitä olen aiemmin lukenut kyseisestä ainesosasta; propanediol ei ole tunnettu ärsyttäjä (ja sen aiheuttama ärsytys on hyvin harvinaista).

      Linkittämässäsi artikkelissa kerrotaan ainesosasta yleisesti ja verrataan sitä propyleeniglykoliin.

      Siinä kerrotaan, että 1,2 propanediol aiheuttaa jonkin verran enemmän ihoreaktioita kuin 1,3 propanediol. Silti, yleisellä tasolla propanediol on minimaalisesti ärsyttävä.

      Artikkelin lopussa oleva "Are there any side effects?" -kappale on kummallinen, ja saa miettimään, onko artikkeli osittain kirjoitettu esimerkiksi Google Translaten avulla, kappaleessa ja lausejärjestyksessä on niin paljon epäjohdonmukaisuutta.

      Ensimmäisessä lauseessa tri Mian sanoo, että propanediol voi aiheuttaa ihon herkistymistä, mutta seuraavat lauseet, jotka ikäänkuin yrittäisivät tukea ensimmäistä lausetta, viittaavatkin päinvastaiseen.

      "Vaikka propanediol on propyleeniglykolia miedompi, se voi silti aiheuttaa ihon herkistymistä," sanoo Mian. Myös tutkimus vuodelta 2020 kertoo, että propanediolin aiheuttaman ihoärsytyksen mahdollisuus on minimaalinen. Sen yleinen riski ihoreaktioille on kuitenkin matala, ja sivuvaikutukset epätavallisia.

      Artikkelin lopussa juttu kiteytetään:

      "Propanediolia käytetään liuottimena, viskositeetin vähentäjänä, humektanttina ja pehmentäjänä. Se yhdistetään harvoin sivuvaikutuksiin, mutta harvinaisissa tapauksissa, se voi aiheuttaa ihoärsytystä. Jos olet herkkä propanediolille tai propyleeniglykolille, tarkista pakkaustekstit ennen tuotteen käyttöä."

      Eli: joku voi olla harvinaisissa tapauksissa herkistynyt tälle ainesosalle. (Sama pätee oikeastaan ihan kaikkiin kosmetiikan ainesosiin.) Yleisesti tunnettu ärsyttävä ainesosa propanediol ei ole.

      Vastaa

      0
    3. Hannan kanssa sama toive, olen myös allergisoitunut propyleeniglykolille ja propanediolille. Sinulla olisi ammattitaito tehdä allergiasta selkokielinen juttu, joka koskettaa useata meistä.

      Vastaa

      0
    4. Täytyy selvitellä mun asiantuntijaverkostosta, josko siellä olisi kellään perehtyneisyyttä näihin ainesosiin :) Mielelläni toki kirjoitan auki kosmetiikkaan liittyviä "peikkoja" ja kummastuksia, jos vain saan riittävästi tietoa :)

      Vastaa

      0
  2. Oih mitä uutuuksia! Ja todella hieno tarina taustalla. Ihana, että kiertotalous näkyy tuotteissa noin vahvasti. Varsinkin tuo öljy kuulostaa aivan täydelliseltä ja menee itsellä kyllä ostoslistalle, kunhan edellinen loppuu.😍

    Vastaa

    0
  3. Asiantunteva ja osaava kirjoitus uudesta tuotteesta. Herätti voimakasta mielenkiintoa circulovea kohtaan. Toimiiko tuote myös miehelle?

    Vastaa

    0
    1. Totta kai :) Miehen iholle suosittelisin ennemmin seerumia kuin öljyä, sillä miehen iho on naisen ihoa paksumpi ja yleisesti myös rasvaisempi. Näin ollen miehen iholle sopivat yleisesti ohuemmat ja vähemmän rasvaiset koostumukset kuin naisen iholle. Poikkeuksiakin tietysti on, ja on myös kuivaihoisia miehiä. Yleensä tämä ihotila tai -tyyppi on miehellä helposti tiedossa, sillä kuiva iho viestii kiristelemällä ja tuntumalla epämukavalta.

      Jos ihollasi ei esiinny kiristelyä tai se ei tunnu kuivalta, karhealta tai epämukavalta, ihollesi sopivat paremmin vesivoittoiset tuotteet. Circulovelta se olisi Calm-seerumi :)

      Vastaa

      0
  4. Kiinnostavia tuotteita! On jotenkin purtiloähky, joten ihan potentiaalisia hankintoja sitten kun tarvitsen jotain :)

    Vastaa

    0
  5. Kuulostaapa todella ihanalta duolta. (nyt kiinnostaisi nähdä UV-suojan INCI, ja mitä siinä on käytetty filtterinä...)

    Vastaa

    0
  6. Purkit ovat todella tylsät ja kaukana luksuksesta. Eikä herätä minkäänlaista himotusta tuotteita kohtaan. Sisältö varmasti on mitä mainiointa.
    Suomalainen luksusbrändi esittäytyy suomalaisille englanninkielellä, tälläiset skippaan armotta. Sen verran täytyy löytyä kunnioitusta suomalaisuutta kohtaan, että edes nettisivut löytyy suomenkielellä. Eri asia tietysti jos tarkoituksena onkin suunnata kaupankäyntiä rajojen ulkopuolelle. Tosin historian pitkä kokemus on osoittanut, että vankka jalansija rakennetaan ensin omalle maaperälle.
    Kuten huomaa, puolustan omaa kulttuuriamme henkeen ja vereen englanninkiellistyvässä maailmassa ;)

    Vastaa

    0
    1. Suomenkielisen nettisivun puuttumisesta olen samaa mieltä, ja nostin sen myös esiin haastaellessani Päivi Paltolaa. Toivottavasti he saavat sellaisen pian pystyyn :) Ehdottomasti kotimaisella sarjalla, jota myydään myös kotimaan markkinoilla, tulisi olla suomenkielinen kotisivu. Ilman muuta.

      Vastaa

      0
    2. Ihmettelin samaa..

      Sarjalla ei vielä näy olevan lainkaan kroppatuotteita. Ei silti, että joka brändin täytyisi panostaa laajaan tuotekirjoon..

      Huomasin sen sinkkioksidin. Vaikka se on tunnettu ja hyvin siedetty ainesosa (joskin helposti kuivattava), en oikein ole vakuuttunut.. mukaan olisi voitu ottaa myös titaanioksidia laajemman suojan saamiseksi. Kun tulos on 'vain' 20spf, en jättäisi ihon suojausta kokonaan tämän tuotteen varaan..

      Vastaa

      0
    3. Sarjalla ei vielä näy olevan lainkaan kroppatuotteita. Ei silti, että joka brändin täytyisi panostaa laajaan tuotekirjoon..

      Minusta on tosi hyvä, että aloitetaan small-scale 👌 On järkevää tarkastella ensin "sisäänheittotuotteiden" kautta miten konsepti lähtee kulkemaan, ja lähteä tekemään satsauksia laajempaan valikoimaan vasta kun konsepti ja brändin vetovoima on testattu :) Näin minäkin tekisin.

      Huomasin sen sinkkioksidin. Vaikka se on tunnettu ja hyvin siedetty ainesosa (joskin helposti kuivattava), en oikein ole vakuuttunut.. mukaan olisi voitu ottaa myös titaanioksidia laajemman suojan saamiseksi.

      Mulla on ollut itselläkin kiinnostuksen kohteena ja selvityksen alla, mihin perustuu valinta sinkkioksidin ja titaanidioksidin välillä. Jotkut käyttävät vain toista, toiset kumpaakin. Googlen tietäjät tietävät kertoa, että sinkkioksidi antaisi titaanidioksidia laajemman suojan, se kattaa yhtä hyvin sekä UVA- että UVB-säteet, kun taas titaanidioksidi kattaisi UVA-säteet hieman huonommin.

      Syvemmin kun en ole tähän perehtynyt, en tee tästä vielä mitään päätelmiä. Jos tämä nimittäin olisi yksiselitteinen fakta, kaikki luonnonkosmetiikkasarjathan käyttäisivät vain sinkkioksidia, tai sinkkioksidin ja titaanidioksidin yhdistelmää. On kuitenkin myös sarjoja, joissa käytetään vain titaanidioksidia, kuten Acorelle.

      Täytyyy selvittää tämä joltain asiantuntijalta :) Mulla on verkostossa aurinkovoiteiden valmistajia, joten asiaan saa varmaan helposti jonkinlaisen kannanoton :) (Esimerkiksi Circuloven Anu Ruohostolta..!)

      (Mitä UV-suojakertoimen tehoon tulee, kyllä moni käyttää edelleen SK20:a, minä mukaanluettuna :) Aurinkoihotyyppi vaikuttaa suojakertoimen valintaan, ja oikeaoppisesti käytettynä alemmankin suojakertoimen voiteet tuovat yhtä hyvän suojan UV-säteilyä vastaan aurinkoa hyvin sietävällä ihotyypillä, kuin korkeammat kertoimet.)

      Vastaa

      0
    4. SPF20 on varmaan ihan riittävä kotimaan oloissa, ainakin useimmilla :)

      Hellejaksoina, kun aurinko porottaa täysillä ja UV-säteily huipussaan, ei riitä koko päiväksi ainakaan minulla. Kalpeaihoisilla on tarpeen täysi suojavarustus, jopa Suomessa.
      (ennen vanhaan ei tietenkään käytetty näin korkeita kertoimia..)
      Eteläisemmillä leveysasteilla nyt puhumattakaan..

      Vastaa

      0
  7. Silmään pisti alussa tuo lista, mitä iho tarvitsee; ensimmäisenä oli vesikosteutus. Muistan kuinka ennen vedestä ihan varoiteltiin. Kuinka kasvoja ei tulisi pestä vedellä, etenkään aamuisin koska vesi kuivattaa. Minua tuo ihmetytti aina nuoresta pitäen koska rakastan vedellä lutraamista, myös sisäisesti. Miten mukamas olisin muuten saanut puhdistustuotteet helposti pois ja ihon raikkaaksi? Kasvovesi on aina ollut minulla puhdistuksen viimeistelijä. Eli oikein kai olen tehnyt kun olen vedellä lutrannut. Ja viidenkympin ylitettyäni ihoni on sileä eikä se ole kuivunut tuhman veden takia. Tässäkin huomaa kuinka trendit muuttuu ja meille myydään hirvittäviä purkkimääriä. Korealainen puhdistus ja kosteutus 😂😂. Eli Cirkuloven filosofia kuulostaa tosi hyvältä!

    Vastaa

    0
    1. Silmään pisti alussa tuo lista, mitä iho tarvitsee; ensimmäisenä oli vesikosteutus. Muistan kuinka ennen vedestä ihan varoiteltiin. Kuinka kasvoja ei tulisi pestä vedellä, etenkään aamuisin koska vesi kuivattaa.

      Tämä pitää paikkansa; pelkkä vesi voi kuivattaa. Vaikka iho tarvitsee vettä, vesimolekyylit eivät yksinään tartu ja imeydy ihoon kovin hyvin. Runsas pelkällä vedellä huuhtelu liuottaa ihon pinnasta lisäksi siinä jo valmiiksi olevaa kosteutta, ja jos iholle ei laiteta veden lisäksi mitään, mikä sitoo vesimolekyylejä, tuloksena on veden haihtuessa kuivempi iho kuin ennen vedellä huuhtelua.

      Jotta vesi voi kosteuttaa ihoa, vesimolekyylit tarvitsevat kavereikseen aineita, jotka sitovat niitä ihoon ja/tai muodostavat "hupun" niiden päälle, ehkäisten niiden haihtumista. Näitä ainesosia ovat humektantit ja okklusiivit. 'Vesikosteutuksesta' puhuttaessa tarkoitetaan siis seosta, jossa veden mukana iholle tuodaan myös näitä vettä sitovia kavereita :)

      Kasvovesi on aina ollut minulla puhdistuksen viimeistelijä.

      Tässäkin roolissa kasvovesi voi vaikuttaa kosteuttavasti, mikäli se vain sisältää humektantteja. Ja suurin osa sisältää. :) Kosteutusteho ei ole yhtä voimakas kuin kasvovedellä lotratessa tai sitä kerrostaessa, mutta myös puhdistuksen viimeistelijänä se auttaa kosteuttamaan sen verran, kuin iholle sivellyn kasvoveden sisältämät humektantit pystyvät ihoon puhdistuksen jäljiltä jäänyttä (ja kasvoveden itsensä sisältämää) kosteutta sitomaan. 👍

      Ja viidenkympin ylitettyäni ihoni on sileä eikä se ole kuivunut tuhman veden takia. Tässäkin huomaa kuinka trendit muuttuu

      On hyvä muistaa, että ihon kuntoon vaikuttavat trendejä ja purkkeja enemmän eri ihojen yksilölliset ominaisuudet :) Sinulla on todennäköisesti luonnostaan suhteellisen tasapainoinen iho, jonka oma suojavaippa ja -"muuri" on toiminut hyvin, ja iho on optimaalisesti kyennyt hyödyntämään sille tarjotun veden ja muut aineet. Kaikilla ei ole näin, vaan ihon suojamuuri on elämän läpi hauras eikä kykene pidättämään yhtä hyvin ihon sisempien kerrosten kosteutta, ja päästää myös läpi haitallisia aineita ja mikrobeja, mikä aiheuttaa erinäisiä iho-oireita kuivuudesta epäpuhtauksiin ja ihottumiin.

      Osalla ihmisistä on luonnostaan normaali ja tasapainoinen iho, joka kykenee itse huolehtimaan optimaalisesta vesi/rasva-tasapainosta. Tällöin toimenpiteet kuten kasvovesillä tai öljyillä lotrailu ei juurikaan tuota näkyvää ja selkeää eroa ihon kuntoon.

      Kuulut onnekkaiden joukkoon :)

      Vastaa

      0
    2. Kyllähän minä rakastan lotrailla seerumin ja öljyjen kanssa, mutta kyllä, olen ollut onnekas ihoni suhteen. Kunpa auringosta olisi varoiteltu jo enemmän minun lapsuudessa ja nuoruudessa. Sen vaikutukset valitettavasti tuntuvat.

      Vastaa

      0
    3. Kunpa auringosta olisi varoiteltu jo enemmän minun lapsuudessa ja nuoruudessa. Sen vaikutukset valitettavasti tuntuvat.

      *allekirjoittaa*

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (38)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat