28.05.2020

3 x tuote jota käytän "väärin"

Tänään tällainen kevyt postaus :)

Tässä on kolme kosmetiikkatuotetta, joita käytän varsinaisen tarkoituksensa ohella myös "väärin".

No, eihän mikään tietysti ole väärin jos se toimii, mutta väärällä käytöllä tarkoitan muuta kuin sitä, mihin tuote on alun perin kehitetty. :)

NIVEA SOFT -VOIDE

Nivea Soft on ihan älyttömän hyvä meikinpoistoaine! Voide irrottaa meikin siinä missä varsinainen meikinpuhdistusemulsiokin, mutta on paljon miellyttävämmän ja raikkaamman tuntuista ja huuhtoutuu iholta paljon paremmin kuin puhdistusemulsio.

Tällä lähtee silmämeikkikin, mutta käytän sitä silmämeikin poistoon vain hätätapauksessa, sillä emulsio kirvelee aina mun silmissä.

Hullua kyllä, olen jotenkin myös tykästynyt Nivea Softin perus-nivea-tuoksuunkin, ja minusta tämä on kaikin puolin ihollakin tosi miellyttävä perusvoide, vaikka ei ole luonnonkosmetiikkaa. Ainesosat ovat hoitavuuden teknologialtaan aika lailla luonnonkosmetiikan vastakohta, eli pehmentävä teho tulee parafiiniöljystä, rasva-alkoholista ja synteettisistä estereistä (luonnollisia öljyjä on vain yksi).

Nivea Soft on malliesimerkki synteettisvoittoisesta peruskosmetiikasta, jossa on edulliset ja simppelit raaka-aineet joista on taitavalla formuloinnilla saatu aikaan todella miellyttävän tuntuinen voide. Ja kyllähän tämä varsinaisen hommansa eli ihon kosteutuksen ja pehmennyksen hoitaa - mutta ainesosilla, joilla ei ole iholle muita oheishyötyjä kuten hoitavia rasvahappoja, antioksidantteja ja NMF-ainesosia.

HADA LABO -PUHDISTUSVAAHTO

Japanilaisen Hada Labon kulttituote, erittäin hellävarainen kasvojenpuhdistusvaahto, on minulla säännöllisessä käytössä myös ihokarvojen sheivauksessa. Vaahto on siihen ihan täydellinen - ei liian paksua eikä sisällä liian voimakkaita tensidejä jotka saattaisivat ärsyttää ajeltavaa ihoa.

Vaahtoputsareiden käyttö sheivauksessa ei tosin taida olla kovin poikkeuksellinen juttu? Käyttääkö teistä moni muukin vaahtoputsareita tähän tarkoitukseen? En tajua kuka ostaa niitä varsinaisia sheivaus-vaahtoja... Useinhan ihan tavallisen palasaippuankin vaahto ajaa asian. :)

MIZON AHA & BHA DAILY CLEAN -KASVOVESI

Korealaisen Mizonin Daily Clean on myös näitä maailmalla kulttiasemassa olevia tuotteita. Moni "happohifistelijä" käyttää sitä preppaamaan ihon ennen AHA-happokuorintaa, koska se laskee ihon pH:n optimitasolle happojen vaikutuksen suhteen. (Tämä on tosiaan vain optimoinnin optimointia... :D)

Minäkin käytän Mizonia siihen tarkoitukseen.

Mutta, arvatkaas mihin mä myös käytän sitä... :D Tämä on ehkäpä hassuin "väärin" käyttö: korvien puhdistus...!

Tiedättehän, kun iho korvan ulkoisen osan sisäpuolella on usein rasvainen ja vahamainen, kun korvakäytävästä erittyy vahaa? Minulla tämä ihoalue menee nopeasti todella epäpuhtaaksi ja sinne tulee herkästi epäpuhtauksia ja jopa mustapäitä. Topsipuikolla kun pyyhkii (kaapii...) tulee aika inhaa tavaraa.... hmmm, ehkä säästän teidät enemmiltä yksityiskohdilta...

Pelkällä topsipuikolla on kuitenkin tosi vaikea, tai mahdoton, saada pois kaikkea rasvan kiinnittämää likaa korvan sisäpinnalta (mä en edes tiedä millä nimellä tätä "onkaloa" korvakäytävän edessä virallisesti kutsutaan..! :D) Korvaan ei myöskään tee mieli laittaa vaahtoavia puhdistusaineita eikä kyllä emulsioitakaan, öljyistä puhumattakaan.

MUTTA! Happopitoinen kasvovesi on tähän puhdistustyöhön TÄYDELLINEN! Kastelen topsipuikon märäksi Daily Clean Tonerilla ja käyn korvan pinnat läpi. Rasvaliukoiset BHA-hapot "sulattavat" korvan vahatöhnät ja AHA-hapot peesaavat kuolleen ihosolukon irrottamisessa. Tuloksena totaalisen puhdas, liasta ja vahakerrostumista vapautunut korva-aukon iho! :D 👍

Mizonin Toneria myy mm. Bearel.

Käytättekö te kosmetiikkatuotteita "väärin"? :)

31 comments on “3 x tuote jota käytän "väärin"”

  1. Mä käytän laimennettua intiimipesuainetta silmälasien puhdistukseen. :D Käytän sitä talvella myös suihkusaippuana, toimii hyvin kuivalle iholleni.

    Vastaa

    0
    1. Mullakin on vähän vastaava DIY-juttu :) Teen itse silmälasien puhdistusainetta sillä tavalla, että laitan suihkepulloon muutaman tipan fairyä ja loput lämmintä vettä. Toimii silmälasien putsarina oikein hyvin. Fairynä käytän jotain hajusteetonta perus astianpesuainetta. Ja säästää rahaa, kun ei tarvitse ostaa erikseen silmälasienpuhdistusainetta. Jostakin blogista bongasin tämän vinkin.

      Vastaa

      0
  2. Mä en ole koskaan omistanut sheivaukseen tarkoitettua vaahtoa, mutta oon käyttänyt siihen niin suihkusaippuaa kuin hoitoainettakin apuna. Tämähetkinen lemppari on Acon suihkuöljy, se tekee tosi liukkaan mutta hoitavan tunnun iholle ajelua varten.

    Mulla on sama juttu noiden korvien "onkaloiden" kanssa. Oon itekin pyöräyttänyt kuorivaan happoon (The Ordinaryn 7 % Glycolic acid-lius) kostutettua vanupuikkoa korvan ulkopuolisissa onkaloissa, ja se on selvästi vähentänyt epäpuhtauksia. Tuota samaa liuosta on tullut hölvättyä muutenkin ihan kaikkialle muualle paitsi naamaan, esimerkiks kainaloihin dödön sijasta (Lab Muffinilla on tästä aiheesta postaus, siitä itse inspiroiduin).

    Vastaa

    0
  3. Moikka, olipa hauska postaus :)
    Tuli vaan tuosta Nivea softista mieleen, että kuinkahan moni käyttää sitä ns. oikein. Usein kuulee perus Niveaa ja tätä softia moitittavan kasvovoiteena mutta minulla se on toiminut ällistyttävän hyvin.

    Alkuvuodesta loppui yövoide ja paremman puutteessa laitoin muutamana iltana Nivea softia, seuraavana aamuna iho oli todella pehmeä ja hyväntuntuinen.
    Nyt olen käyttänyt sitä iltaisin (ensin heti kasvojen pesun jälkeen laitettuna Urtekramin aloe vera geeliä ja myöhemmin juuri ennen nukkumaan menoa Niveaa), eikä ihoni ole ikinä ollut näin pitkään lähes kokonaan finnitön! Ruokavaliossa ei ole mikään muuttunut, joten siitä ei voi johtua.
    Voit uskoa miten hyvältä tuntuu kun iho tavanomaista punoitusta lukuun ottamatta on viimeinkin jonkinlaisessa tasapainossa. Lompakkokin kiittää!

    Sanni, luuletko että tämä muutos perustuu enemmän tuohon Niveaan vai Urtekram geelin kosteuttavaan vaikutukseen? Olen usein kuullut että Nivea, tai yleensäkin tällaiset synteettiset halpismarkettivoiteet tukkisi ihohuokosia mutta minun ihoni sanoo päin vastoin :D En kyllä ole oikein ikinä kunnolla tajunnut miten tämä ihohuokosten tukkivuus määritellään...

    Vastaa

    0
    1. Moi Emilia! Onpa kiva kuulla noin positiivinen ihonhoitokokemus :) (Tuotteesta tai suuntauksesta huolimatta onnistuneen ihonhoidon tarinat ovat aina kivaa luettavaa :)

      En osaa sanoa kummalla noista tuotteista olisi myönteinen vaikutus nimenomaan finneihin, sillä kumpikaan ei sisällä mitään sellaista joka vaikuttaisi finneihin. Pänvastoin, Nivea Softin voisi kuvitella tukkivan ihoa, sen vaikutus on sen verran okklusivinen. Toisaalta, kaikkien iho on yksilöllinen eivätkä komedogeenisinä tunnetut ainesosat ole kaikkien iholla komedogeenisiä.

      Olisin taipuvainen veikkaamaan, että ihosi voi nyt paremmin jo pelkästään parantuneen kosteustasapainon perusteella. :) Yhdistelmä Aloe vera -geeli + Nivea Soft on äärimmäisen kosteuttava, sillä aloe vera -geelin voi ajatella olevan kuin humektanttinen seerumi, ja Nivea Soft sitten lukitsee tuon kosteuden ihoon ja ehkäisee sen haihtumista.

      Hassua kyllä, usein ihon oikeanlainen kosteutus voi vaikuttaa myönteisesti finneihin..! Kun kosteusköyhän ihon janon sammuttaa, tuloksena voi olla myös finnien rauhoittuminen. En ole näiden asioden ammattilainen (eli kosmetologi), mutta näin olen monesta paikasta lukenut ja kuullut. Se, että näppyläistä ihoa pitäisi hoitaa "kuivattavilla" tuotteilla, alkaa jo olla tosi vanhanaikainen näkemys, vaan on ymmärretty, että riittävä kosteutus on todella tärkeää myös epäpuhtaalle ja akneiholle.

      Vastaa

      0
    2. Varmastikin on kyse juuri tuosta tuoteparin toimivuudesta yhdessä. Itse en ole onnistunut löytämään tuollaista tuoteparia estämään herkkää ihoani muodostamasta muutamia ihonalaisia finnejä poskeeni. Pitää ehkä kokeilla Emilian löytämää tuoteparia. Itse ostin jo Avenen Xeracalm -voiteen, koska ajattelin sen rauhoittavan tuota reaktiotani. Keväisin ihoni kutisee sekä kasvoista, että käsistä ja jaloista. Luulen sen olevan allergista, joidenkin siitepölyjen aiheuttamaa. Poskeeni tuo kutina sitten aiheuttaa myös noita finnejä.

      Vastaa

      0
  4. Minä käytän sheivausvaahtoa! Karvat nousee ylös, eikä tule nirhamia. Vaahto myös pysyy hyvin paikoillaan, eikä valu.

    Vastaa

    0
  5. Joskus on tullut käytettyä sheivausvaahtoa kylppärin peilin pyyhkimiseen, jotta peili ei huurtuisi enää niin pahasti :D Kosmetiikan ja ihonhoidon kanssa taas olen ollut aika kuuliainen ja yrittänyt käyttää niitä mahdollisimman "oikein"...

    Saako Sanni muuten kysyä, miten kerrostaisit Bybin boostereita iholle? Öljyjä kun ovat, niin ilmeisesti joko kosteusvoiteeseen sekoitettuna tai sitten sen päälle, eikä alle (kuten seerumi)? Ihoni on pintakuiva ja kaipaa selkeästi hieman enemmän sitä jotakin. Tulipa hankittua myös se Madaran hyaluronihappojelly josta vinkkasit (kiitos siitä!), voisikohan sitä levittää huoletta ennen öljybuusteri-kosteusvoidesekoitusta?

    Kiitos muuten blogistasi, olen seurannut sisältöäsi jo vuosia ja aina ihaillut tapaasi kirjoittaa ja kertoa asioista. Arvostan sitä, miten tarkkaan ja yksityiskohtaisesti kerrot tuotteista, sillä kaikkia ostopäätökseeni vaikuttavia asioita ei välttämättä käy aina ilmi vaikkapa tuoteselosteissa tai nettisivujen kuvauksissa. Varsinkin näin nettiostosten aikakautena on mahtavaa saada tietää heti millainen koostumus, tuoksu tai ei tuoksua, ihotuntuma ja väri tuotteessa on. Myös ainesosalistojen ja vaikuttavien aineiden analysointi on jotenkin niin valtavan kiinnostavaa itselle!

    Tekstiäsi on aina mukava lukea, se soljuu kauniisti, oli aihe mikä tahansa. Ihanaa kesää sinulle!

    Vastaa

    0
    1. Kiitos Sonja, voi miten mukavaa palautetta 🤗

      Bybin boostereista; öljyt kannattaa aina laittaa hieman kostealle iholle, kaikkein ihanteellisimmin kosteuttavalla kasvovedellä käsitellylle iholle. Näin öljyt myös auttavat lukitsemaan kasvoveden humektantteja ihoon.

      Olen tähän mennessä törmännyt vain yhteen valmistajaan (Naviter), joka suosittaa kasvoöljyn levitystä voiteen päälle. Kaikki muut suosittavat päinvastaista, ja itsekin kuulun heihin. Universaali ohjenuora erilaisten hoitotuotteiden kerrostusjärjestykseen kuuluu näin: ohuimmat ja/tai vetisimmät tuotteet alimmaiseksi (kuten vesimäiset seerumit), paksuimmat tuotteet päällimmäiseksi. Öljy on toki rasvapitoisempaa kuin voide, koska öljy on 100% rasvaa, mutta se on juoksevaa verrattuna voiteeseen, eli ohuempaa. Siksi se tulee ennen voidetta, tai, kuten kirjoititkin, sen voi sekoittaa voiteeseen.

      Jos käytössä on kasvovesi, seerumi ja kasvovoide, järjestys Bybi-buusterin kanssa menisi näin:

      kasvovesi - seerumi (jos vesipohjainen) - Bybin boosteri - kasvovoide.

      TAI:

      kasvovesi - Bybin boosteri - seerumi (jos emulsiomainen) - kasvovoide.

      Jos käytössäsi ei ole kasvovettä eikä seerumiakaan, pese kasvot vedellä ennen boosterin laittoa, painele kasvojen iho pyyhkeeseen ja levitä booster välittömästi, kun iho on vielä hieman kostea (mutta EI märkä) vesipesun jäljiltä. Öljy imeytyy ehdottomasti paremmin kosteaan ihon pintaan. Täysin kuiva ihon pinta päin vastoin jopa vähän "hylkii" öljyä.

      Vastaa

      0
  6. En niinkään käytä väärin kuin vääriin paikkoihin. :) Käytän The Ordinaryn edullisia antiage seerumeita käsiin, tujumman voiteen alle, ja viime aikoina olen käyttänyt niitä myös olkapäihin ja käsivarsiin. Flown ruusuvettä olen käyttänyt koko vartalon ihon kosteutukseen tai vartalovoiteen alla. Dermosilin kuorivaa jalkavoidetta olen käyttänyt myös käsien yövoiteena, jos käsien iho on ehjä. Estelle&Thilden käsivoide taas on tosi hyvä vartalovoide. Apteekin Aqualan Plus perusvoidetta olen käyttänyt silmämeikin poistoon. Samaa voidetta käytän myös sheivaukseen. Käytän vartalolle yleensä edullisia kasvojen kuorintavoiteita, sillä kasvotuotteet ovat miellyttävämpiä ja pienirakeisempia. Poikkeuksena ihanan tuoksuinen Evolven vartalokuorinta. :) Käytän perusöljyjä, ruokakaupasta tai mistä vaan hankittuja, vedenpitävän aurinkovoiteen poispesemiseen vartalolta, ennen suihkugeeliä.

    Vastaa

    0
  7. hyviä vinkkejä, ei tule itselle tuollaista mieleen että voisi käyttää tuotteita "väärin" :)

    Vastaa

    0
  8. Toi sheivausvaahto on varmaan taas yksi sellainen asia, minkä suhteen on hirveästi merkitystä sillä, millaisen karvoituksen henkilö omaa. En tiedä, mutta voisin kuvitella, että vahvoihin/tummiin karvoihin on enempi merkitystä niin aineilla kuin terien laadulla/määrälläkin.

    Mä oon putsannut korvia misellivedellä:D

    Vastaa

    0
  9. Mä käytän säärien sheivaamisen hoitoainetta (höylän lisäksi 😆). Varsinkin sellaiset hiuksissa huonommin toimivat hutiostokset saa käytettyä säärille.
    Olen myös käyttänyt Madaran SOS hydramaskia käsivoiteena.

    Vastaa

    1
  10. Saako tota korvajuttua tehdä ihan lääkärin siunauksella? Mulla on kiinteä korvavaikku ja helposti lukkoon menevät korvat. Enkä todellakaan uskalla tökkiä niitä topseilla. Toisaalta epäpuhtauksia tulee myös sinne alueelle, joten kiinnostaisi kokeilla. Apteekki myy lukossa olevien korvien aukaisuun mineraaliöljyä, ja ohjeiden mukaan olen käyttänyt sitä myös toisinaan ennaltaehkäisevästi. Mutta saattaahan tuo mineraaliöljy tukkia samalla lailla kuin kasvoissa. Noo, toisaalta mikään ei satu enempää kuin pahasti tukkiintuneet korvat. :(

    Vastaa

    0
    1. Saako tota korvajuttua tehdä ihan lääkärin siunauksella? Mulla on kiinteä korvavaikku ja helposti lukkoon menevät korvat. Enkä todellakaan uskalla tökkiä niitä topseilla.

      Siis mä putsaan vain korvakäytävän ulkopuolella olevaa osaa, sitä pintaa ja "onkaloita" jotka jää korvanlehden sisäpuolelle :) En työnnä AHA/BHA-happotopsipuikkoa korvakäytävään.

      Vastaa

      0
  11. Hauska postaus. :) Tuo Nivea Softin 'väärä' on käyttö itse asiassa hyvä vinkki, sillä mä koen usein puhdistusemulsiot naamaa kuivattavina (voi toki olla, etten vieläkään ole löytänyt oikeaa tuotetta itselleni). Sheivaussaippuaa olen käyttänyt vuosia, Nurmen sellainen riitti tosi kauan, nyt Flown vastaavaan en ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen. Se kun ei vaahtoa ihan niin kivasti. Omat kokemukseni tuotteiden käytöstä ohi tarkoituksensa on lähinnä se, että käytän - ja usein valitsen - niitä tuoksun perusteella ja käytän ikään kuin aromaterapeuttisena. Parfyymiäkin saatan joskus mieluummin tuoksutella suihkauksen kylppärissä ilmassa, etenkin kun en töihin voi edes laittaa tuoksuja.

    Vastaa

    0
  12. Omg, tuo korvien putsaus oli aivan parasta luettavaa (en sitten tiedä mitä se kertoo minusta...:D) Siis hirveä hinku tuli heti testata jotain vastaavaa!

    Vastaa

    0
  13. Mä käytän sheivaamiseen No nothing -merkkistä hiustenhoitoainetta, joka sisältää avokadoöljyä. Tekee iholle ihanan liukkaan ja hoitavan pinnan eikä tarvitse ees rasvata sääriä sheivaamisen jälkeen.

    Vastaa

    0
  14. Minä käytän sheivaukseen vauvanöljyä. Toimii hyvin, iho ei kuivu ja todella edullista.

    Vastaa

    0
    1. Tosi hyvä vinkki tämäkin..! 👍 (Olen vain kuullut että öljy tylsistyttää terää nopeammin kuin vaahdot, oletko huomannut mitään tällaista..? Tai käytätkä kertakäyttöisiä teriä..?)

      Vastaa

      0
  15. Vastaukseni katosi jonnekin... eli, käytän kertakäyttöisiä ja vaihdan uuteen vasta, kun ei todellakaan enää irtoa mitään. Minulla kasvaa vain rautakankea ja tuntuu, että öljy pehmentää sitä

    Vastaa

    0
  16. Tämä äskeinen rautakangen kasvattaja oli vastaus siihen vauvanöljy –sheivaukseen

    Vastaa

    0
    1. Olipa tämä vaikeaa… ehkä tästä täytyisi tehdä sellaiset johtopäätelmät, että hanskat hommassa, mutta vain yhdessä kerrallaan. 🙄

      Vastaa

      0
  17. Kummallinen pieni ongelmakohtani on iho isovarpaiden päällä, jostain syystä se kovettuu ja halkeilee ja on muutenkin hyvin yhteistyöhalutonta. Paras, tehokkain ja helpoin pehmentäjä/kosteuttaja alueelle on... huulirasvapuikko! :D Laadulla ei ole ollut suurta merkitystä, kunhan ei ole sävytettyä. ;)

    Vastaa

    0
    1. Hihih...! Mutta voin kyllä ymmärtää sen tehokkuuden - huulirasva on pehmentävää ja kosteuden haihtumista ehkäisevää ainesosaa hyvin tiiviissä muodossa! 👍 Toimii siis erittäin hyvin minkä tahansa kovettuneen ja rohtuneen alueen täsmähoidossa.

      Vastaa

      0
  18. Sanni tuossa aikaisemmassa kommentissa kysyttiin minkä arvelit olevan syynä kommentoijan ongelmattomaan ihoon kumman tuotteen Nivea softin vai sen toisen. Syy on luultavasti Nivea softin jojobaöljy, se sopii hyvin akneiholle. Oma ihoni on erityisen herkkä helposti tukkeentuva sekaiho ja myös minulle Nivea soft toimii kasvoilla todella hyvin. Ei ärsytä. Todella edullinen kosteuttava kasvovoide.

    Vastaa

    0
    1. Moikka Ninni,

      Ymmärrän logiikan, sillä jojobaöljy tosiaan on hyvä öljy akneiholle, mutta tarkasteltaessa ihonhoitotuotteen vaikutusta, yksittäinen ainesosa ei koskaan tuo vaikutusta, vaan ainesosien kokonaisuus. Nivea Softissa on jojobaöljyä, mutta se on yksi yli 30 ainesosasta. Nivea Softin ainesosien joukossa on lukuisia komedogeenisinä tunnettuja ainesosia kuten myristyylialkoholi, myristyylimyristaatti, palmitiini- sekä steariinihappo sekä monia muita. Nivea Softin koostumuksessa jojobaöljyn yläpuolella (eli suurempina pitoisuuksina) on peräti viisi komedogeenisenä tunnettua ainesosaa, mukaanluettuna erittäin komedogeeninen myristyylimyristaatti.

      Näin ollen voiteen sopivuutta akneiholle ei pysty perustelemaan jojobaöljyllä. Ihonhoitotuotteet toimivat hyvin eri lailla eri ihmisten ihoilla, ja on tosi hieno juttu, että Nivea Softin kaltainen edullinen ja helposti saatavilla oleva voide toimii myös joidenkin yksilöiden helposti tukkeutuvalla iholla. Yleisiä johtopäätöksiä Nivea Softin sopivuudesta akneiholle ei kuitenkaan voi tehdä. Jonkun toisen iholla se voi tukkia. Puhtaasti kemian ja ihmisihon biologian perusteella Nivea Softin koostumus sisältää sen kaltaisia rasvahappoja sekä rasvoja, jotka eivät tyypillisesti ole ihanteellisia rasvoittuvalle tai epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (39)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat