11.02.2019

Micellar Milky Water - maitoa misellivedessä

Kauppoihin ovat jo jonkin aikaa sitten rantautuneet uudet maitomaiset versiot misellivesistä. Minullekin päätyi sellainen blogin kautta, ja tässä arvioni siitä. :)

Garnier Micellar Milky Water

 

Uusi versio Garnierin bestselling-misellivedestä (maailman myydyin misellivesi) on kehitetty kuivalle ja herkälle iholle.

Garnierilla on nyt (ainakin Suomessa) kuutta erilaista misellivettä;

  • Alkuperäinen vesipohjainen normaalille iholle
  • Vesipohjainen rasvoittuvalle ja sekaiholle
  • Kaksifaasinen water-in-oil -versio kestävän meikin poistoon
  • Kaksifaasinen water-in-oil herkälle iholle ja silmille, kestävän meikin poistoon
  • Maitomainen versio herkälle ja kuivalle iholle
  • Vesipohjainen versio herkälle ja kuivalle iholle

Herkkä iho on siis huomioitu jopa kolmessa versiossa.

Olen käyttänyt aiemmin vain tuota alkuperäistä, ja käytän sitä silmämeikin poistoon. Kuten tässä postauksessa perusteellisesti esitin, en kerta kaikkiaan näe pointtia poistaa miselliveden kaltaisella tuotteella koko meikkiä.

Silmämeikin poistossa taas misellivesi on osoittautunut tosi hyväksi, ja nykyään olen siirtynyt niihin lähes yksinomaan. Silmäni ovat poikkeuksellisen herkät ja hankalat, eikä moni perinteinen silmämeikinpoistoaine toimi niissä ollenkaan vaan kirvelee, saa silmät vuotamaan ja jättää silmiin kalvomaisen sumun. Osalla en saa meikkiä kunnolla edes irti. Suosin geelimäistä tai kevyesti geelinestemäistä koostumusta, koska ne ovat hellävaraisemman tuntuisia kuin pelkkä vesi. Emulsioita ja öljyjä en voi sietää silmämeikin poistossa.

Garnierin Milky-uutuus on paksua, kevyesti geeliytettyä nestettä joka liukuu iholla vaivatta. Eli juuri minulle mieleinen koostumus.

Täytyy sanoa että tykästyin koostumukseen heti. Tämä tuntuu mukavammalta kuin alkuperäinen, ja poistaa silmämeikin yhtä hyvin. 

garnier micellar water

Miten Milky-versio sitten eroaa vesimäisestä "herkän ja kuivan ihon" misellivedestä?

Jos katsoo pakkaustekstejä, vesiversio sanoo "Cleanses + Removes make-up + Soothes" , ja maitomainen taas "Cleanses + Hydrates + Removes Make-Up". Vesimäinen siis "rauhoittaa", maitomainen "kosteuttaa". Hmm. Jos minulta kysytään, en ehkä ihan ymmärrä miksi on haluttu laittaa valikoimaan nämä kummatkin.

Tekipä sitten mieleni vielä kaupassa käydessä verrata normaalin, kuivan ja rasvoittuvan ihon misellivesien ainesosaluetteloita:

 

Näiden ainoa ero on se, että kuivan ihon misellivedessä glyseroli on ennen heksyleeniglykolia (= enemmän humektanttisuutta) ja rasvoittuvan ihon misellivedessä on odotetusti alkoholia (= enemmän kuivattava). Siis samat tuotteet pikkuisella ainesosasäädöllä.

Hmm. :)

Milky-versiossa ja Oil-In-Water-versiossa on erilaiset incit. Ja kyllä, uusi Milky Water todella on joukon kosteuttavin, mutta ei edelleenkään pärjää hoidollisesti toisille, laadukkaammilla kosteuttavilla ainesosilla formuloiduille misellivesille kuten vaikka L300 tai luonnonkosmetiikan misellivedet. Nämä taas sitten eivät aina poista silmämeikkiä yhtä hyvin kuin Garnier.

Summa summarum: käytän Milky Waterin tyytyväisenä silmämeikin poistoon. :) Poishuuhdeltavana meikinpoistajana tämä on todella hyvä, iholle jätän (esim. aamuihon putsauksessa) muun tyyppisiä misellivesiä.

20 comments on “Micellar Milky Water - maitoa misellivedessä”

    1. Tuo on tavallinen vaahtoava geeliputsari, ei misellivesi :) Sille on annettu nimi ”micellar gel” koska miselli-sana on nyt trendikäs (itse asiassa kaikissa tensidejä sisältävissä aineissa on misellirakenteita). Samaan tapaan kuin pari vuotta sitten kaikennäköiset tuotteet oli BB-sitä ja BB-tätä, oli jopa BB-hiustenhoitoainetta ja -poskipunaa. 😛

      Vastaa

      0
  1. Mua vähän ärsyttää nää ”erilaiset” tuotteet eri ihotyypeille, joitten valmistusaineet on käytännössä kuitenkin ihan samat kaikissa. Markkinointikikka varmasti että eri ihotyypeille saadaan myytyä tuotteita, vaikka se yksi ja sama kävisi kaikille.

    Mutta kiva että postasit tästä, saatan koittaa silmämeikinpoistoaineena, kun niitä geelimäisiä on niin vähän tarjolla. Itse en myöskään voi sietää niitä öljymäisiä putsareita.

    Vastaa

    0
    1. Markkinointikikka varmasti että eri ihotyypeille saadaan myytyä tuotteita, vaikka se yksi ja sama kävisi kaikille.

      Näinhän se aika usein on. Ja erilaiset versiot ovat myös tapa nostaa aina uudestaan esiin sama tuote ilman että tarvitsee käyttää resursseja kokonaan uuden tuotteen luomiseen, uusi versio luo "perustellun" mahdollisuuden jälleen markkinoida vanhaa hittituotetta. Tähän perustuu myös monen suosikkihajuveen lukuisat versiot; Edt, Edp; Cologne, Fraiche, Summer Edition, Winter Edition, Whatever-rocks-the-boat-now edition... :P ;)

      Vastaa

      0
  2. Ahaa, ovatko luopuneet polyaminopropyl biguanide-säilöntä(?)aineesta näissä tuotteissa? Tykkäsin tosi paljon alkuperäisestä Garnierin all-in-one misellivedestä juuri silmämeikinpoistoon, mutta luovuin siitä kun minulle tuli hemangiooma silmänympärysalueelle. Sattumalta sain tietooni, että kyseinen yhdiste on aiheuttanut juuri samantyyppisiä kasvaimia koe-eläimillä, ja on siksi kiistanalainen turvallisuudestaan. En tietenkään voi todistaa syy-seuraussuhdetta, mutta en silti todellakaan enää uskalla käyttää ko. Kemikaalia sisältäviä tuotteita.

    Vastaa

    0
    1. Ahaa, ovatko luopuneet polyaminopropyl biguanide-säilöntä(?)aineesta näissä tuotteissa?

      Kyllä. Ko, ainesosahan kiellettiin ainakin EU:n alueella myytävissä tuotteissa.

      Vastaa

      0
    2. Hyvä! Tosin ei ole montaa kuukautta, kun viimeksi tsekkasin pullon kyljestä ovatko muuttaneet ainesosaluetteloa, ja biguanide komeili vielä listassa. Täytyy selvittää kuinka vanha tuo kielto on.

      Vastaa

      0
    3. Tosin ei ole montaa kuukautta, kun viimeksi tsekkasin pullon kyljestä ovatko muuttaneet ainesosaluetteloa, ja biguanide komeili vielä listassa.

      Oho..! Onkohan liikkeessä ollut vanhaa erää... Mun näkemissä Garnier Micellar -vesissä ei tuota ainesosaa ole, tämän postauksen inci-listatkin on kuvattu toissa päivänä Sokoksella.

      Vastaa

      0
    4. Ei ole kielletty kosmetiikkatuotteissa, ainoastaan desinfiointi aineissa.

      OK, (*googletauko) - näin se näköjään onkin. Moni valmistaja, L'Oreal mukaanlukien, ilmeisesti luopui kuitenkin ko. ainesosan käytöstä sen saaman huonon maineen vuoksi.

      Vastaa

      0
  3. Minua kiinnostaa, että mitä ovat nuo humektanttiset ainesosat tuotteissa? ”Humektantti” on pompannut nyt esiin muutamissakin postauksissasi, ja olen jäänyt pohtimaan mitä se mahtaa tarkoittaa :)

    Vastaa

    0
  4. Hyviä vinkkejä misellivesistä otetaan vastaan, niin Sannilta kuin kanssalukijoiltakin! Oon käyttänyt noita Garnierin vaaleanpunaisia, Yves Rocherin misellivettä (mun eka kosketus misellivesiin ja oli tämän blogin kautta jonain huutokauppatuotteena!) ja nyt viimeisiään vetelee Mossan miselli. Iho on kuiva tai vähintäänkin kosteusköyhä, huokoset tykkää mennä tukkoon mutta naama öljyilee helposti päivän aikana.

    Itse kun käytän näitä pääsääntöisesti ikäänkuin kasvovetenä, niin mietin että pitäiskö ihan palata siihen ihanaan Herbinan MarjaSpa -kasvoveteen. Ja mun tuurilla se on sitäpaitsi tässä välissä jo lopetettukin...!

    Vastaa

    0
    1. Hyviä vinkkejä misellivesistä otetaan vastaan, niin Sannilta kuin kanssalukijoiltakin!

      L300 on mun mielestä yksi parhaita normikosmetiikan misellivesiä, luonnonkosmetiikan puolelta taas suosittelen Cattierin Micellar Gel -nestettä tai Mádaran misellivettä. Jälkimmäinen ei tosin poista multa silmämeikkiä, mutta sopii sinun käyttöösi jos tykkäät käyttää näitä enemmän kasvoveden omaisesti :)

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/l300/
      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/loyto-cattierin-mahtava-miselligeeli/

      Vastaa

      0
    2. Yes to- sarjan misellivedet, kuten Yes to cucumbers. Oiva annostelumekanismi ja tosi hyvä teho, eikä kuitenkaan kuivata. Tällä olen saanut oikeasti puhdasta jälkeä ilman, että menisi hirveäsi vanuja.

      Vastaa

      0
  5. Mulla on toi vesipohjainen kuivan ihon versio ja olen kyllä tykästynyt siihen kasvoveden korvikkeena. Putsaan siis ensiksi meikin jollain vaahdolla tai emulsiolla ja viimeistelen sen jälkeen puhdistuksen kasvovedellä. Käyttämieni kasvovesien jälkeen (vaihtelevia merkkejä) vanulappuun ei juuri ole jäänyt mitään, mutta misellivedellä kostutettu vanulappu onnistuu vetämään jostain vielä meikkivoiteen jämiä. :P

    Vastaa

    0
    1. Näin ihonhoidollisesta näkökulmasta suosittaisin vielä käyttämään miselliveden jälkeen "oikeaa" kasvovettä :) Käyttämäsi puhdistustapa on tavallaan kaksoispuhdistus. Kannattaa nähdä miselli osana puhdistustuotteita ja kasvovesi osana hoitavia ja kosteuttavia tuotteita. Misellivesi pystyy harvoin tuomaan ihoon yhtä lailla kosteutta sitovia aineita kuin kasvovesi.

      Vastaa

      0
  6. Harvoin kommentoin mitään tuotteita, mutta tämä asia alkoi ottamaan päähän niin paljon että pakko on jossain tästä mainita. Tätä ei saa koskaan annosteltua oikein vanulapulle, aina on liian vähän tai valuu yli. Pyyhin taas lattialta tätä kun päätin viimein kommentoida tästä johonkin :D Muuten olen kyllä tykännyt, mietin että ostaisin jonkun pumpun tähän jos löytyy, tai sitten vaan siirrän toiseen pulloon.

    Vastaa

    0
    1. Voi eihhh... 😅 Oletko kokeillut annostella niin, että pidät lappua ihan kiinni pullossa kun kaadat nestettä? Niin vanulappu samalla blokkaa ettei nestettä pääse hulahtamaan ulos liikaa.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (39)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat