05.11.2018

Kimpparipsariarvostelu vol. 5

On taas joukkoripsariarvostelun aika. Tykkään näistä! :)

Tällä kertaa vertailussa Rimmelin Volume Colourist, Maybellinen The Colossal Spider Effect, Avonin Luxe Extravagant Volume Mascara ja Lily Lolon Big Lash. Kaikki lupaavat tuuheutta.

Olen saanut kaikki maskarat blogin kautta.

RIMMEL Volume Colourist

11 ml

Tekee joukon vaatimattominta jälkeä.

Ohut, hieman kuivakan tuntuinen massa. Ei kerrostu intensiivisesti, ensimmäinen kerros lähinnä värjää ripsiä. Jälki on siistiä mutta alkaa vetojen myötä "nukkaantua", toinen kerros on jo selvästi hapsuinen.

Volume Colourist -ripsarimassa jättää ripset kuivuessaan aika koviksi, yleensä tällainen koostumus ei ole se kauneimmin kerrostuva. (Kerrostaminen on siistimpää jos ripset jäävät maskaran kuivuessa joustaviksi.)

Rimmel Volume Colourist - hentoiset ripset, ei volyymiä

Myöskään harja ei ole makuuni, se on vähän tylsä enkä saa sen muodosta mitään erityishyötyä omille ripsilleni ja silmänmuodolleni. Harjakset tuntuvat kovilta ripsen tyvessä.

Tuomio? Ei jatkoon.

MAYBELLINE The Colossal Spider Effect

9,5 ml

"Hämähäkkiefekti" taas tekee ryhmän näyttävintä jälkeä, samalla myös epäsiisteintä.

Spider Effect kerrostuu voimakkaasti ja tekee paksua jälkeä jo parilla vedolla - tosin jälki on nimensä mukaisesti hämähäkkiripsien tyyppistä. Ripsiä liimaantuu yhteen paksuiksi klimpeiksi.

Maybelline The Colossal Spider Effect - paksut mutta hieman klimppiset ripset

Harja olisi periaatteessa muotonsa perusteella tarkka ja sottaamaton, ja sen kärjellä saa loistavasti levitettyä väriä sisänurkan hentoisiinkin, ahtaasti sijaitseviin ripsiin, mutta massa itsessään tekee niin klimppiintyvää jälkeä ettei harjalla paljon pysty auttamaan asiaa.

Tällä ripsarilla ei saa kauniisti esiin piirrettyjä, eroteltuja ripsiä vaan se on heille, jotka hakevat kunnon paksuja "klähmä"ripsiä.

Tuomio? Voisin käyttää joskus iltameikissä kun haluan oikein näyttävät ripset, klimppejä voi yrittää siistiä ripsikammalla.

AVON Luxe Extravagant Volume Mascara

7 ml

Jälkensä puolesta suosikkini tästä joukosta.

Avonin Luxessa on näppärän kokoinen, siisti, tiheä ja kapea harja, tykkään harjan mallista. Massa on voidemaista. Ei kerrostu vahvasti ensimmäisellä kerroksella, mutta toisella kerroksella saa jo oikein kivasti paksuutta.

Avon Luxe - näyttävät ja sopivan paksut ripset

Jälki on siistiä mutta pientä hapsuuntumista havaittavissa lisäkerrosten myötä. Koostumus ei siis paakuta, mutta tekee aavistuksen nukkaista jälkeä, mikä korostuu kerrostaessa.

Pysyy hyvin, ei varise eikä tahraa.

Tuomio? Tykkään, vaikka harjan kärki saisi olla vielä kapeampi ollakseen täydellinen.

LILY LOLO Big Lash Mascara

6,5 ml

Joukon jumbo. En valitettavasti pitänyt Lily Lolon ensimmäisestäkään ripsiväristä, eikä uudempi Big Lash tee minusta vieläkään Lolon ripsarien ystävää.

Ripsiväri on vegaaninen, silikoniton ja luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävä.

Lily Lolo Big Lash - jättää toivomisen varaa

Ripsarimassa levittyy suttuisesti ja paakuttaa. Jälki on ohutta ja massa tuntuu kuivakalta. Ei kerrostu kovinkaan hyvin, tai ehkä kerrostuisi mutta jälki on niin hapsuista että kerrostus ei ole mielekästä. Muutamalla vedolla jälki on ihan ok mutta efekti on lähinnä vain ripsiä värjäävä.

Harja on liian suuri ja kömpelö silmilleni.

Big Lash myös leviää vesisateessa ja hikijumpassa, kuten lähes kaikki luonnonmukaiset maskarat.

Tuomio? Ei jatkoon.

Aiemmat kimpparipsariarvostelut:

Idun Minerals, L'Oreal Volume Million Feline, Maybelline The Colossal Go Chaotic, Lancôme Hypnôse Doll Eyes

L'Oreal False Lash Wings Sculpt, Lumene True Mystic Volume, Yves Rocher Volume Vertige, Maybelline Lash Sensational

Idun Minerals Gull, Korres Extreme Length, Rimmel Scandaleyes Rockin' Curves, Lavera Front Row Curl

Essence Forbidden Volume, The Body Shop Lash Hero, Maybelline The Falsies Push Up Angel, Maybelline Lash Sensational Luscious

11 comments on “Kimpparipsariarvostelu vol. 5”

  1. Keramidit eivät ole nyt niin trendikkäitä ihonhoidossa, mutta ne ovat iholle tarpeellisia. Ne, kolesteroli ja rasvahapot ovat luonnollisia korjausaineita iholle, ja ne menevät solujen väliin. Muunlaiset rasva-aineet, kuten petroleum, parafiini tai vaikkapa shea-voi, taas muodostavat iholle pinnan, jonka alla kosteus pysyy.

    Majasuo kertoo toimivan kosteusvoiteen olevan sellainen, joka sisältää sekä kosteuttavan ainesosan eli humekdantin että keramideja tai muuta vastaavaa tarkoitusta ajavaa rasva-ainetta.

    – Nyt muodikas hyaluronihappo on todella hyvä humekdantti, sillä se sitoo itseensä vettä satakertaisesti. Mutta vaikka kuivalle iholle laittaisi humekdantteja, niiden tuoma kosteus haihtuu, jos ei huolehdi rasvatasapainosta.

    Luin ylläolevan tekstin ja olisinkin nyt pyytänyt apuasi. Pitääkö siis laittaa kahta eri voidetta eli ensin kosteuttavaa ja päälle sellaista, mikä estää kosteuden haihtumisen vai selviänkö yhdellä voiteella? Olisiko sulla suht edullista suositusta, olen 60 v. ja ihoni on rasvainen pintakuiva. Kiitos!

    Vastaa

    0
    1. Hei Pinnii :)

      Kyllä, mitä Majasuo kertoo pitää paikkansa: "Majasuo kertoo toimivan kosteusvoiteen olevan sellainen, joka sisältää sekä kosteuttavan ainesosan eli humekdantin että keramideja tai muuta vastaavaa tarkoitusta ajavaa rasva-ainetta."

      Kirjoittelin aiheesta yksityiskohtaisesti ihan hetki sitten, täältä voit lukea millä mekanismeilla kosmetiikka kosteuttaa ihoa:

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/ihonhoidon-tarkeat-ainesosat/

      Mutta - vastauksena kysymykseesi, sinun ei tarvitse laittaa kahta eri voidetta, sillä valtaosa kosteusvoiteista sisältää sekä humektantteja että kosteuden haihtumista estäviä, pehmentäviä rasvamaisia aineita. Jos katsot kosteusvoiteiden ainesosaluetteloja, kaikki "oil", "butter", "petroleum", "paraffin", "ceramide" -nimiset ainesosat ovat niitä jotka pehmentävät ja estävät kosteuden haihtumista, ja humektantteina taas löytyy lähes aina vähintään glyserolia ("glycerin") sekä erittäin yleisesti sokeriyhdisteitä, sodium pca:ta ja siteeraamassasi jutussa mainittua hyaluronihappoa.

      Olisiko sulla suht edullista suositusta, olen 60 v. ja ihoni on rasvainen pintakuiva. Kiitos!

      Edullinen suositukseni on L300, sarjan tuotteita saa joka marketista ja niissä on fantastisen hyvä hinta-laatusuhde. 60-vuotiaan iholle sopii Hyaluronic Renewal -sarja, kokeile sarjan päivävoidetta. Jos se tuntuu liian täyteläiseltä, kokeile L300 Ultra Sensitive Light Creamia.

      Olen kirjoitellut tuotteista täällä:

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/l300/
      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/l300-herkan-ihon-hoitoon/

      Vastaa

      0
    2. Johtuisiko humektanttien puutteesta, että ihoa kiristää esim. Ceralanin jälkeen, vaikka sen pitäisi olla juuri kuivalle iholle? Kasvovedessäni on kuitenkin glyseriiniä. Vai onko kiristys yleensä edes merkki voiteen riittämättömyydestä?

      Vastaa

      0
    3. Ohoh, huh, Ceralanissa ei ole yhtään humektanttia..! Joo, varmasti kiristää jos ei ole ensin laittanut alle jotain humektanttipitoista. Nuo jotkut apteekin perusvoiteet on kyllä niin kummallisia, juuri apteekin voiteista voi löytää näitä hyvin okklusiivipainotteisia voiteita joissa ei välttämättä ole lainkaan kosteutta sitovia ainesosia. Ei kyllä oikein pysty ymmärtämään mikä niiden toimintamekanismi on, sillä atooppinenkin iho tarvitsee myös kosteutta, pelkkä rasva ei riitä.

      Kiristys on merkki ihon janosta eli kosteusköyhyydestä. Reilusti humektanttipitoista tuotetta/tuotteita alle vain. Eli monta kerrosta kosteuttavaa kasvovettä (esim. juuri glyserolipitoista) ja/tai kosteuttavaa seerumia.

      Vastaa

      0
  2. Hei!
    Ei liity aiheeseen, mutta pakko tulla kommentoimaan, kun huomasin tänään Lidlissä uuden Cien Nature sarjan! Se mainostaa olevansa sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Itse en osaa incejä tulkita, mutta ostin testiin Night Cream Wild Rosen joka vaikuttaa todella miellyttävältä tuotteelta. Hintaa taisi olla 3,99. Tuoksu on mieto ja makea ja kasvot tuntuvat kosteutetuilta.
    Joten kun reissulta palaat, tiedät minne suunnata...;)

    Vastaa

    0
  3. Nämä sun ripsariarvostelut on parhaita! Tulee niin paljon uusia ripsareita aina kauppoihin, että ei oikein tiedä mitä sitä ostaisi tai edes kokeilisi. Onneksi pidennykset ovat hieman helpottanut ajallisesti päivän meikkihetkiä (hektinen aikataulu hoitoalalla), mutta ripsiväri tuottaa edelleen päänvaivaa :(

    Huomasin, että et kuvissa alaripsiin laita ripsaria. Testaatko värin kestävyyttä yleensä kuitenkin sekä ylä- että alaripsissä?

    Tällä hetkellä itselläni ripsiväriä menee ainoastaan alaripsiin ja suurin ongelma ripsareissa on juurikin alaripsien kohdalla: vaikka yläripsissä ripsiväri pysyisikin, alaripsissä se tuhraantuu alaluomelle päivän aikana. Vedenkestävä ripsari ei ole mahdollista ripsienpidennysten vuoksi (öljytön puhdistus), joten onko ainoa mahdollisuus +38c ripsarit tähän ongelmaan vai täytyykö vain uskollisesti kokeilla uusia vaihtoehtoja? Jos jostain löydänkin hyvän ripsarin, olen onnellisesti uutta ostaessani unohtanut edellisen hyvän ripsarin nimen ja mallin. Sitten sitä ostaa ”suurinpiirtein samanlaisen” ja onkin aivan päinvastaiset ominaisuudet kuin edellisessä. Kyllä sitä ihminen toisinaan turhautuu ja luovuttaa niinkin pienistäkin asioista kuin ripsiväri :D Muiden tuotteiden kohdalla tätä ongelmaa ei ole, mutta ripsivärit. Voi hyvänen aika, kun on tehty vaikeaksi niiden maailma.

    Vastaa

    0
    1. Nämä sun ripsariarvostelut on parhaita!

      Kiitos :)

      Huomasin, että et kuvissa alaripsiin laita ripsaria. Testaatko värin kestävyyttä yleensä kuitenkin sekä ylä- että alaripsissä?

      Olen luopunut viime vuosina alaripsien ripsaroinnista, syytä siihen en oikein tiedä :) Se ei jotenkin tunnu (enää) tarpeelliselta. Sillä, laitanko ripsaria myös alaripsiin, ei kuitenkaan ole merkitystä maskaran keston kannalta. Minun ripsilläni näyttää olevan erityisen hyvä "kemia" ripsivärien kanssa sillä 95% normiripsareista kestää ripsissäni täysin moitteettomasti, eivät varise, eivät leviä. (Ripsivärin kesto riippuu ennen kaikkea ripsien ja maskaramassan välisestä yksilöllisestä kemiasta, mm. ihon rasvaisuus ja pH vaikuttavat tähän. Toisilla maskarat varisevat todella herkästi, toisilla eivät.)

      Vain luonnonkosmetiikan maskarat leviävät systemaattisesti ripsissäni. Se johtuu niiden erilaisesta ainesosaprofiilista. Normikosmetiikan ripsareissa käytetään vettä hylkiviä ainesosia kuten silikoniyhdisteitä, mikä tekee niistä vastustuskykyisiä kosteutta vastaan. Tämän vuoksi normikosmetiikan vesiliukoisetkin ripsarit yleensä kestävät tahraamatta pienessä vesikontaktissa kuten kevyessä vesisateessa tai kyynlehtiessä. Sen sijaan luonnonkosmetiikan silikoniton ripsari leviää heti.

      Vedenkestävä ripsari ei ole mahdollista ripsienpidennysten vuoksi (öljytön puhdistus), joten onko ainoa mahdollisuus +38c ripsarit tähän ongelmaan vai täytyykö vain uskollisesti kokeilla uusia vaihtoehtoja?

      Uskoisin että 38-tyyppinen maskara olisi kohdallasi paras ratkaisu. Kaikkien vuosien aikana kuulemieni asiakas/kaveri/lukijakokemusten perusteella 38-maskarat pysyvät ylivoimaisesti parhaiten niillä henkilöillä, joilla on taipumusta maskaran huonoon pysyvyyteen. WP-maskara ei yleensäkään ole ihanteellisin ratkaisu varisemis/leviämisongelmaan; se kestää kyllä vettä, mutta liukenee rasvoihin jolloin henkilön ihon rasvaisuus voi saada sen leviämään. Eli, jos iho on rasvoittuva, etenkin alaripsiin laitettu WP-maskara voi tuhriintua koska ripset ovat kontaktissa ihon kanssa. Sama toki pätee myös yläluomella mikäli silmän muoto on sellainen, että ripset ovat paljon ihokontaktissa esimerkiksi kulmaluulla.

      Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

      Vastaa

      0
  4. Minusta on niin mahtavaa, että jaksat edelleen vastata lukijoiden kysymyksiin ystävällisesti, yksityiskohtaisesti ja selvästi vastaamiseen keskittyen. Siksikin olet vuodesta toiseen lempibloggaajani. Kiitos Sanni, ja ihanaa loppuvuotta!

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (38)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat