19.08.2018

Löydä oma seerumikoostumuksesi

Rakastan seerumeita ja olen "laulanut niiden laulua" blogissa jo monta vuotta. Alkujaan täysin mitä-ihmettä-nää-muka-tekee -asenteeni on kääntynyt täydeksi vastakohdaksi, ja nykyään seerumi yhdessä hyvän silmänympärysvoiteen ja laadukkaan kasvoöljyn muodostavat ihonhoitorutiinini "pyhän kolminaisuuden". (Toki hommaan kuuluvat myös kasvovedet, mutta ne lasken tavallaan lisähoitoon, kun taas seerumi on itsestäänselvyys.)

Kaikkein ensimmäisessä seerumipostauksessani helmikuussa 2010 kirjoitin näin:

"Olen aina pitänyt seerumeita vähän vanhempien ihmisten tuotteina, mutta minkä ikäisenä sitten on 'vanha'? Joka tapauksessa, en ole itse kokenut seerumia tarvitsevani, ja vähän yllätyin kun samanikäinen ystäväni totesi, ”Siis täääh? Etkö sä muka käytä seerumia?” Aloin ihan miettimään. Mitä se seerumi nyt minun iholleni tekisi? Olenko ollut ilman jotain hyvinkin tärkeää ihonhoitotuotetta?"

Niin - olinko ollut? Vastaus on kyllä ja ei. Hyväkuntoinen, normaali iho vailla ikääntymisen merkkejä pärjää hienosti ilmankin, mutta ennaltaehkäisevä hoito ei koskaan ole huono idea. Esimerkiksi antioksidanttisista seerumeista hyötyy jokaisen iho nuoresta senioriin.

Tuosta postauksesta on vain runsas 8 vuotta, mutta näinä vuosina seerumien asema kauneusmarkkinoilla on muuttunut ratkaisevasti. Minun nuoruudessani, tai elämässä alle 30-kymppisenä, seerumi oli vielä ensisijaisesti ikääntyvälle iholle kehitetty hoitotuote, ja yhdistyi kuluttajien mielessä ryppyiseen, veltostuneeseen ihoon. Seerumi oli anti-age-tuotteiden tähtituote, jotain, mikä oli vielä kaukana parikymppisen kosmetiikkaelämässä.

Nyt voi sanoa, että kauneusmarkkinoilla on tapahtunut todellinen seerumivallankumous. Seerumit ovat kiipineet kaikenikäisten iholle, niiden kirjo on kasvanut ja hinnat ovat laskeneet, mahdollistaen seerumin hankinnan myös ns. opiskelijabudjetilla. Seerumien yhteys pelkkään aikuiseen ihoon ja ryppyjen ja läiskien hoitoon on haihtunut, ja nyt ne nähdään tehokkaina lisäkosteuttajina ja targetoituina hoitotuotteina myös sellaisille ongelmille kuin punoitus, ärtyneisyys ja liika rasvoittuvuus. Ongelmille, joita voi esiintyä kaiken ikäisillä ihmisillä.

Uskon, että seerumitrendi on tullut jäädäkseen ja seerumien valikoima markkinoilla tulee yhä vain monipuolistumaan ja kasvamaan.

Jos et ole vielä löytänyt seerumia, ehkä pian olet...? :)

Olen tuon helmikuisen 2010 ihmettelyni jälkeen kirjoittanut blogiin kymmenistä eri seerumeista. Tästä postauksesta löydät ne kaikki listattuina koostumuksensa mukaan.

Idea koostumuspohjaiseen ryhmittelyyn kumpusi niin omista kuin lukijoiden ja työssäni kohtaamien asiakkaiden kommenteista; koostumus ja tuotteen jättämä ihotuntu ovat tärkeitä seerumin valintaan liittyviä tekijöitä. Moni valitsee seerumin nimenomaan ihotunnun perusteella. Saman vaikutuksen, esimerkiksin kirkastavan, rauhoittavan tai juonteita häivyttävän, voi saada paketoituna hyvin erilaisiin kosmeettisiin koostumuksiin; nestemäiseen ja ihoon täysin katoavaan, rasvaisen täyteläiseen, nahkean tahmaiseen ja samettisen pehmentävään. On hyvä huomata, että ihotuntumalla ei ole suoraan tekemistä hoitavuuden kanssa, vaan ihotuntuma on makuasia. Miellyttävän tuntuista tuotetta tulee käytettyä säännöllisemmin kuin ikävän tuntuista, minkä kautta iho saa seerumista parhaimman hyödyn :)

Kun tiedät, millainen koostumus ja ihofiilis kätkeytyy eri pullojen sisään, voit käyttää tätä tietoa apuna juuri sinulle mieleisen seerumin hankinnassa.

Kaikki listaamani seerumit kosteuttavat ihoa tehokkaasti, mutta lisäksi niillä voi olla erilaisia erityisvaikutuksia, kuten ihon kirkastaminen, vapailta radikaaleilta suojaaminen tai juonteiden silottaminen. Useissa on yhdistelmä monia eri vaikutuksia, mutta pitääkseni homman simppelinä, olen lisännyt kunkin seerumin perään niiden pääasiallisen erityisvaikutuksen. Mutta tosiaan: kaikki myös kosteuttavat.

"Anti-age"-ilmaisulla tarkoitan vaikutusta kokonaisvaltaisesti yleisimpiin ikääntymisen merkkeihin; juonteet, epätasainen ihon sävy ja kiinteyden puute. Jos jokin seerumi puree näistä erityisesti juonteisiin, olen maininnut sen erikseen koska juonteet ovat anti-age-hoidossa huolenaihe #1. Olen myös maininnut erikseen hyaluronihappoon pohjautuvat seerumit, niiden ollessa nyt erittäin trendikkäitä.

Tulen päivittämään listaa sitä mukaa kun testaan uusia seerumeita. Seuraavaksi työn alla on epäpuhtaan ihon seerumeiden testausta, joten lähitulevaisuudessa näette listalla myös tälle ihotyypille suunnattuja seerumeita :)

Nestemäiset

Lähes vesimäisen koostumuksen omaavia, usein kirkkaita nesteitä joissa on vain hyvin vähän viskositeettia. Imeytyvät ihoon yleensä hetkessä jättäen joko hieman kiristävän, sileän tai ei-minkään-tuntuisen pinnan. Eivät tyypillisesti pehmennä ihon pintaa.

Lumene Valo Glow Boost (hyaluronitiiviste) - kirkastaa

The Body Shop Drops Of Light - kirkastaa

L'Oreal Paris Hydra Genius - kosteuttaa

Dermosil Anti-Stress - rauhoittaa, vähentää punoitusta

Dermosil Exfoliating Night Serum - anti-age, kirkastaa

Dermosil Nature (vuoden 2019 uudistettu versio) - kosteuttaa, anti-age

Frantsila Kiinteyttävä Turve & Ruusu -seerumi - anti-age, kiinteyttää

Mia Höytö Lumous - kosteuttaa, napakoittaa, antioksidanttinen

Logona Hydro-Lipid Balance (kaksifaasinen) - kosteuttaa

Fluidimaiset

Fluidimainen koostumus on hieman paksumpaa kuin nestemäinen, mutta viskositeettiä on kuitenkin vähemmän kuin geelimäisessä tuotteessa. Fluidi voi olla kirkasta tai maitomaista. Jättävät iholle koostumuksesta riippuen myös hieman pehmentäviä ainesosia, ja voivat toimia myös yksinään kosteuttavana tuotteena ei-kuivalla iholla.

Lavera Hydro Effect - antioksidanttinen

Lumene Sisu - antioksidanttinen

The Body Shop Drops Of Youth - ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin

Korres Wild Rose Brightening & Line Smoothing Serum - ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin

Estelle & Thild Biohydrate Thirst Relief Vitamin Serum - kosteuttaa

Estelle & Thild Bio Defense Multi Action Youth Serum - antioksidanttinen, ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin

Estelle & Thild Super Bioactive Age Control Serum - anti-age, häivyttää juonteita

Oriflame Eco Beauty Serum - kosteuttaa

L300 Hyaluronic Renewal Anti-Age Face Serum - kosteuttaa

Estee Lauder Advanced Night Repair - anti-age, juonteet

Exuviance Vespera Bionic Serum - anti-age

Mizon Snail Repair Intensive Essence - anti-age, kosteuttaa

BTB13 Pro-Age Serum - anti-age

Geelimäiset

Geelimäinen koostumus on varmasti kaikille tuttu; rasvaton tai erittäin vähärasvainen, kirkas ja geeliyttäjillä paksunnettu neste. Geeli voi tuotteesta ja henkilön ihon ominaisuuksista riippuen tuntua iholla tahmealta. Tahmeus häivyttyy kun päälle lisää hoitovoiteen.

Evolve Hyaluronic Serum 200 - kosteuttaa (vähiten tahmea kokeilemistani!)

Evolve Rainforest Rescue Blemish Serum - kosteuttaa, hoitaa epäpuhtauksia

Lovely Day Hyaluron + Bloom - antioksidanttinen, kirkastaa

Kicks Thirsty Skin Moisture Serum - kosteuttaa

Ekopharma C-Max Mustaherukka - antioksidanttinen, kirkastaa

Naturativ Ecoampoule 1 (hyaluronihapposeerumi) - kosteuttaa

Lué by Jean Seo Balance (hyaluronihapposeerumi) - kosteuttaa

Lierac Hydragenist Moisturizing Serum - kosteuttaa (oikein kuivalle iholle)

Medik8 Hydr8 (hyaluroniuhapposeerumi) - kosteuttaa

Yves Rocher Sebo Végétal Pore Minimizing Serum - supistaa huokosia, ehkäisee kiiltoa

Dermosil Sensitive - kosteuttaa, rauhoittaa

BTB13 Sensitive Serum - anti-age, rauhoittaa

Mizon Snail Repair Intensive ampoule - anti-age, kosteuttaa

Emulsiomaiset

Emulsiomaiset seerumit ovat maitomaisia ja sisältävät tyypillisesti enemmän rasvamaisia ainesosia kuin muut seerumityypit, ja ovat näin ollen iholla myös pehmentävämmän tuntuisia. Emulsioseerumi on käytännössä kuin äärimmäisen ohut kosteusvoide, jossa kuitenkin on vaikuttavia aineita tiivistetymmässä muodossa kuin kosteusvoiteessa. Tämä on oma suosikkiseerumityyppini.

Dermosil Nature Kanerva (Calluna)- kosteuttaa (korvattu uudella nestekoostumuksella 2019)

Dermosil Skin Balancing Serum - tasapainottaa, ehkäisee kiiltoa

Supermood Moisture Kick - kosteuttaa

Madara SOS Hydra Repair - kosteuttaa

Madara Time Miracle - anti-age, juonteet

Mossa Glow Cocktail - kirkastaa, kosteuttaa, häivyttää pigmenttimuutoksia

Naturativ Ecoampoule 2 - anti-age

Favora Kosteuttava seerumi - kosteuttaa

Öljyseerumit

Öljyseerumit ovat joko täysin vedettömiä, öljypohjaisia hoitonesteitä tai kaksifaasisia öljyn ja veden sekoituksia. Tuntuma iholla on selvästi ravitsevampi kuin veteen pohjautuvilla seerumeilla. Sopivat erityisen hyvin kuivalle iholle tai normaalille iholle yöhoidoksi yövoiteen sijaan. Rasvahappokoostumuksesta riippuen öljyseerumi voi tuntua rasvaisemmalta ja hitaasti imeytyvältä tai kuivemmalta ja nopeammin imeytyvältä.

Lumene Valo Arctic Berry Cocktail  - heleyttävä, antioksidanttinen

Joik Silky Facial Serum - anti-age

Joik Rejuvenating Beauty Elixir (öljytön mutta tuntuma silti kuin öljyseerumissa) - anti-age

Flow Kosmetiikka Mustikka & Ruusunmarja - tasapainottaa ja puhdistaa seka- ja rasvoittuvaa ihoa

Flow Kosmetiikka Tyrni & Puolukka - ravitseva ja rauhoittava

Vintner's Daughter - anti-age

Sóley Birta Lift & Glow - anti-age, erittäin kuivalle iholle

Silikonipohjaiset seerumit

Vedetön, silikonipohjainen koostumus on omiaan silloin, kun tietty aktiiviaine vaatii vedettömän ympäristön pysyäkseen stabiilina. Silikonipohjainen seerumi voi tuntua hieman öljyiseltä tai kuivan samettiselta ja meikinpohjustajan kaltaiselta, riippuen käytetyistä silikoniyhdisteistä.

Kiehl's Powerful-Strength Line Reducing Concentrate - kirkastaa, häivyttää juonteita

Paula's Choice Super Antioxidant Concentrate Serum - antioksidanttinen, häivyttää juonteita

Paula's Choice Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum - häivyttää juonteita

Medik8 Retinol 3TR Serum (öljy & silikonipohja) - anti-age, juonteet

Täyteläiset

Tämä on seerumityypeistä harvinaisin; nämä seerumit eivät ole nestemäisiä vaan voidemaisia tai jopa balmimaisia. Lumene on juuri lanseeraamassa seerumin tähän kategoriaan, johon täytyykin tutustua pikapuolin. (Näyttää olevan niin uusi etten vielä löydä sitä edes Lumenen sivuilta mutta bongasin tuotteen viimeisimmästä Kauneus & Terveys -lehdestä. Lisätietoa täällä.)

Esse Sensitive Serum (vedetön)- rauhoittaa ja tasapainottaa herkkää ihoa

Atopik Sensitive -hoitoseerumi - rauhoittaa

Lumene Ajaton Radiant Youth Pressed Serum - anti-age

*

Toivottavasti postauksesta on iloa ja hyötyä seerumia harkitseville tai niitä jo käyttäville! :)
Etkö vieläkään ole varma mitä hyötyä seerumista on?
Seerumin kolme etua:

  • Kaikenikäinen iho: tehokas apu kroonisen tai tilapäisen pintakuivuuden hoitoon; sujauta seerumi tarpeen vaatiessa normaalisti käyttämäsi kosteusvoiteen alle ja huomaat eron.
  • Kaikenikäinen iho: ihon vahvistaminen ja ikääntymisen merkkien ennaltaehkäisy antioksidanteilla.
  • Ikääntynyt iho: ikääntymisen merkkien kuten ryppyjen, pigmenttiläiskien sekä kimmoisuuden puutteen optimaalinen hoito - näihin ongelmiin pureutuvat ainesosat on tarjottava iholle tiiviissä seerumimuodossa mikäli haluaa selkeitä tuloksia, sillä voidekoostumus laimentaa niiden tehon

Mukavaa sunnuntaita kaikille :)

P.S. Mitä seerumia laitoitte tänä aamuna? ^_^

39 comments on “Löydä oma seerumikoostumuksesi”

  1. Minä löysin seerumit vasta näin nelikymppisenä ja pidin ennen turhana iholleni vaikka tiesinkin niiden olemassaolosta. Kun aloin hoitamaan ihoani k-beautyn mukaisesti vuosi sitten, havahduin kuinka paljon iho oikeasti seerumeista saakaan. Tällä hetkellä olen huomannut ihoni tykkäävän kovasti kun aamulla laitan Dermosilin Calluna-seerumia ja yöksi Madaran pihlaja dropsit :) tykkään kokeilla eri tuotteita joten näiden jälkeen tulee varmaan jotain muuta, Lumenen vähän kutkuttelisi ainakin.
    Huomaan että ihon sävy on kirkastunut ja väri on tasaisempi ja kesänkin jäljiltä on olleet muutamat maksaläiskät vaaleampia, iho ei myöskään kiristele jota oli ennen vaikka minulla on ollut ihotyypilleni sopivat voiteetkin. Pihlaja dropsit kun ovat riittoisia niin laitan niitä aina myös dekolteelle jonka hoidan myös muun ihonhoidon yhteydessä aina samalla :)

    Vastaa

    0
  2. Kiitos! Hyvä postaus 😊 Mutta... mites tuo Lumenen Glow boost essence? Kun mä nimensäkin mukaan laittaisin sen korealaisen ihonhoitofilosofian mukaan nimenomaan essenceksi JA lätkäisisin päälle vielä seerumin ja hoitovoiteen... 🤔 ja esssenceksi sen itselleni ostin kun edellisessä alkaa pohja pilkottamaan... tosin vielä en ole pulloa korkannut.

    Vastaa

    0
    1. Mutta… mites tuo Lumenen Glow boost essence?

      Kyllä se suomalaisittain kuuluu seerumien kategoriaan ;) Täytyy muistaa että essencet ja korealainen ihonhoitotyyli, vaikka tietyssä kauneudesta kiinnostuneiden piirissä erittäin suosittuja ja tunnettuja ovatkin, ovat vielä suuressa mittakaavassa tuntemattomia ja kaikella todennäköisyydellä liian edistyksellisiä suomalaiselle peruskuluttajalle. :) Täällä ollaan vasta pikku hiljaa ymmärtämässä kasovedenkin laajempi merkitys, en usko että essencen sekä seerumin rinnakkaiskäyttö on ihan pian valtavirran juttu meillä Pohjolassa :)

      Vastaa

      0
  3. Käytän seerumeita aina talvella, ne auttavat paljon ihon hilseilyyn. Paksu yövoide tukkii ihohuokoset ja aiheuttaa minulle finnejä. En huomannut Exuviancen seerumia listassa, vaikka taisit sitä testata.

    Vastaa

    0
    1. Aijoo, Exuviancen Bionic-seerumi tosiaan puuttuu täältä, lisätään :) Täytyy myöntää että en muista oliko koostumus enemmän geeli vai fluidi koska kokeilusta on niin kauan, mutta laitetaan fluideihin :) Tuo oli kyllä hirveimmän ihotunnun omaava seerumi jota olen toistaiseksi kokeillut.

      Vastaa

      0
  4. Lätkin aamulla naamaani Dermalogican Skin Hydrating Boosteria, jonka sain ilmaiseksi Hehku-kaupan avajaisissa. Todella mitäänsanomaton purkki ja hajuton ja mauton on sisältökin, mutta kyllä se varmaan kosteuttaa :D Tosi vesimäinen koostumus levittyy ohuesti ja imeytyy nopeasti. Kuivuus ei kyllä ole ollut ihollani iso ongelma enää vuosiin, joten omalla rahallani ostaisin kyllä ehkä joillain muilla huippuominaisuuksilla loistavan tuotteen. Seuraavaksi ostoskoriin menee varmaan joku The Ordinaryn purkki.

    Vastaa

    0
  5. Jes, odotan siis innolla postausta epäpuhtaan ihon seerumeista! Vielä en ole uskaltautunut mitään ostaa, jos onkin liian rasvainen omalle iholle..

    Vastaa

    0
  6. Olen nyt muuttanut ihonhoitorutiineitani ja ottanut käyttöön (entisen pelkän kasvovoiteen) lisäksi hyarolonihapposeerumin (Evolve) sekä kasvoseerumin (Dermosil). Ensin laitan iholleni Evolven seerumin, sitten heti perään Dermosilin tuotteen ja lopuksi kasvovoiteen.
    Iho näyttää ja tuntuu hyvältä, mutta teen nyt kuitenkin ilmeisesti jotakin väärin. Hetken päästä nimittäin ihoon ilmestyy ikään kuin ”rasvapaukkuja” eli jokin näistä rasvoista reagoi toisiinsa eikä
    Imeydy enää ihoon. Sori hankala selittää mutta kenties ymmärrät mikä menee pieleen?

    Vastaa

    0
    1. Hei Mari! Itse asiassa tällainen "rasvapaukku"ilmiö ei ole minulle tuttu. Tarkoitatko, että seerumit sekä voide ensin levittyvät ja imeytyvät hyvin, mutta kun on kulunut vähän aikaa, ihon pintaan ilmestyy jonkinlaisia "klönttejä"..?

      Mikä on ihotyyppisi? Jos ihosi ei ole kuiva, mietin, voisikohan voidemainen kosteutustuote olla sille liikaa? Kaikkien iho ei välttämättä kaipaa ns. okklusiivista kosteuttajaa, vaan pärjää kosteussuihkeilla, seerumeilla ja -tiivisteillä, eli vesimäisillä, humektantteihin pohjautuvilla kosteuttajilla.

      Vastaa

      0
    2. Nämä ”rasvapaukut” näyttävät kauempaa itse asiassa siltä kuin iho hilseilisi, mutta ovat itse asiassa rasvaa. En tiedä, joskus olen kuullut sanonnan iho ”rullautuu”, en tiedä mitä
      se mahtaa tarkoittaa, olisiko tätä? No tosiaankin hyarolinihapon iho oikein imaisee, sen jälkeen seeruminkin iho ottaa vastaan. Sen jälkeen tuntuu että ihon rasvaamisen voisi lopettaa tähän, mutta lisään silti vielä (varmuuden vuoksi?)
      ”tavallisen” kosteusvoiteen.
      En sitten tiedä olisiko tuon kosteusvoiteen koostumus jotenkin väärä ja reagoi ikävästi seerumin kanssa? Ihoni on kuiva, atooppinen, mutta näin kesällä
      voinut todella hyvin, kiitos näiden seerumeiden. Mutta meikkiä en voi kaiken tämän päälle enää laittaa, iho ei enää
      ota vastaan 🤔

      Vastaa

      0
    3. En tiedä, joskus olen kuullut sanonnan iho ”rullautuu”, en tiedä mitä se mahtaa tarkoittaa, olisiko tätä?

      Tarkoitat ehkä voiteen rullautumista..? (Ihokin voi rullautua, esimerkiksi saunassa kun kuollut ihosolukko irtoaa.) Voiteen rullautuminen on sitä, kun voide ei imeydy tai "tarraa" kunnolla ihon pintaan ja irtoaa joko rullamaisina tai murumaisina "riekaleina" ihosta joko heti voiteen levittämisen yhteydessä tai kun päälle levittää toisen tuotteen, esimerkiksi meikkiä. Rullautuminen näyttää siltä, kuin ihoa "kumittaisi" pyyhekumilla.

      Rullautuminen vaatii aina mekaanisen ärsykkeen eli ihoa tulee hieroa, voide ei rullaudu itsestään. Nuo kuvaamasi rasvapaukut kuulostavat siis mystisiltä, etenkin jos ne ilmaantuvat ihon pintaan itsestään, voiteiden levittämisen jälkeen. Kaiken järjen mukaan kyseessä pitäisi kuitenkin olla jokin imeytymisongelma, voide kenties jotenkin "hikoaa" irti...?

      Tästä voi kai ainakin tehdä sen päätelmän että kaksi seerumia riittää ihollesi :) Iholla on rajansa minkä verran se "jaksaa" imeä kosteuttavia tuotteita. (...tältä pohjalta muuten jaksan itse ihmetellä miten on mahdollista että niin moni normaali-ihoinenkin saa imeytettyä ihoonsa korealaisen ihonhoidon mukaisia määriä tuotteita.... oma ihoni esimerkiksi ei ime edes yhden kangasnaamion sisältämää kosteutta, ja toiset lataavat vielä sen alle JA päälle seerumia, essenceä ja voidetta...!!)

      Vastaa

      0
    4. Hei Sanni! Kiitos vastauksistasi 😊 Kyse lienee juuri tuosta voiteen rulautumisesta, termit oli minulla hakusessa, voi noista paukuista käyttää myös murumaista sanontaa 😊

      Vastaa

      0
    5. Hei Mari! Minulla on sama kokemus seerumin rullautumisesta! Tykkään käyttää yhtäaikaa kahta eri seerumia, joissa on eri vaikuttavat aineet. Rullautuminen tapahtuu vain kun käytän kahta tiettyä seerumia päällekkäin (c-vitamiini ja hydroksihappo), joten olen päätellyt että seeruimeiden aineosat jotenkin reagoivat toisiinsa aiheuttaen tuon rullaantumisen. Olen ratkaissut ongelman joko odottamalla kymmenisen minuuttia ennen toisen seerumin levittämistä tai taputtelemalla toisen seerumin hellästi iholle :)

      Vastaa

      0
    6. Hei Sini! Näin minäkin asiaa nyt tulkitsen. Sinänsä nämä kaksi seerumia vielä ”tulevat hyvin toimeen keskenään”, mutta sen jälkeen lisätty kasvovoide rullautuu eikä enää imeydy ihoon. Täytyy jättää tuo kasvovoide nyt kesän ajaksi pois ja kokeilla tarvittaessa uudelleen talven tullen. Hyvä vinkki tuo 10 min odotus, aamuisin vaan ei aina olisi aikaa 🤣.

      Vastaa

      0
  7. Viime aikoina on vakiintunut seuraava seerumikombo: Patykan hyaluronihapposeerumi (Plumping serum) ja sen päälle Dermosilin Nature seerumi. Patykan seerumi on todella tehokas, mutta ei jätä ollenkaan tahmaista pintaa, Dermosilin seerumi taas kosteuttaa ja pehmentää kivasti ja imeytyy myös täysin.

    Mielestäni öljyseerumeille pitäisi olla toinen termi. En usko että kovinkaan moni käyttää niitä seerumin tavoin vaan juuri esimerkiksi iltaisin. Itsekin käytän öljyjä nimenomaan iltaisin, ja olen havainnut ne todella tehokkaiksi. Oikeiden löytäminen on kylläkin haastavampaa kuin esimerkiksi oikeiden voiteiden löytäminen. En myöskään ymmärrä öljyn, öljysekoituksen ja öljyseerumin käytännön eroa. Mielestäni sitä ei ole, vaan kyse on saman tuotteen nimeämisestä uudelleen. Ihmiset taitavat haluta spesifejä tuotteita monikäyttötuotteiden sijaan. Luulen että monikäyttötuotteita ei pidetä yhtä tehokkaina. Ehkä juuri siksi on tuotu markkinoille tuo nimi öljyseerumi. :)

    Mutta kaiken kaikkiaan seerumit ovat <3. Lemppareita ovat edellä mainittujen lisäksi Patykan Lotus & Cotton, Evolven hyaluronihapposeerumi ja Lovely Dayn hyaluronihapposeerumi sekä synteettiseltä puolelta Dermosilin exfoliating night serum, The Ordinaryn Matrixyl ja The Ordinaryn Niaminacide.

    Vastaa

    0
    1. Olen ihan samaa mieltä öljyseerumien nimestä ja käyttötavasta. Nimi voisi hyvin olla "facial oil", ja itse näen sen enemmänkin vaihtoehtona kasvo (etenkin yö-)voiteelle. Näkisin, että öljypohjainen seerumi toimii voiteen alla lähinnä erittäin kuivaihoisilla, kun taas muille se on viimeinen iholle laitettava hoitotuote.

      Toisaalta, siinä mielessä nimityksen 'öljyseerumi' voi ymmärtää, että seerumi-ilmaisulla pyritään kuvaamaan voidetta tehokkaampaa kosmetiikkakoostumusta, joka sisältää vaikuttavia aineitaan tiiviimmässä ja/tai paremmin imeytyvässä muodossa. Rasvaliukoiset aineet pystyvät imeytymään ihoon syvemmälle kuin vesiliukoiset, joten öljysekoituksen voi nähdä tehokkaammin imeytyvänä hoitonesteenä - valittujen öljyjen molekyylipaino huomioon ottaen, tietysti - kuin vesiliukoisia aktiiviaineita sisältävän nesteen.

      Kuinka nopeasti sinulla muuten tyhjenee seerumipullo? :)

      Ja oli muuten hauska nähdä Dermosilin Night Serum tuolla muuten paljon ylellisempien tai "kemiallisesti vakuuttavampien" seerumilemppareidesi joukossa :) Olet siis kokenut sen toimivan? (Olen aina erityisen innoissani kun edulliset tuotteet tuovat tuloksia..! Ja joo - ovathan toki Ordinarytkin edullisia mutta profiloituvat ihan eri tehojengiin kuin Dermosil :))

      Vastaa

      0
    2. Kyllä, se Dermosilin yöseerumi on mielestäni oikein toimiva. Miellyttävä koostumus ilman turhia hajusteita, ja iho on aamuisin ihanan sileä. En kuitenkaan osaa verrata sitä muihin kuoriviin seerumeihin, sillä en ole käyttänyt sellaisia. Tai no joskus olen kokeillut Kiehl'sin vastaavaa over night-tuotetta, mutta sen koostumus oli kauhean tahmainen ja sai ihon näyttämään yksinkertaisesti huonolta.

      Minulla kuluu seerumit hitaasti, ehkä reilussa kolmessa kuukaudessa tyhjenee yksi pullo, kun käytän kahta seerumia rinnakkain. Dermosilin Nature seerumi tyhjenee alle kolmessa kuukaudessa, sillä annostelen sitä reilummin. Tiedän ihmisiä, joilla pullollinen tyhjenee kuukaudessa, joten en tiedä mikä annostelu on oikea. :)

      Mielestäni annostelen myös kasvovettä hyvin reilusti, mutta esim. Soleyn 250ml pumppupullo kestää käytössäni 5-6 kuukautta. Eräs myyjä kertoi, että hänellä menee samassa ajassa kolme pulloa.

      Vastaa

      0
    3. Tiedän ihmisiä, joilla pullollinen tyhjenee kuukaudessa, joten en tiedä mikä annostelu on oikea. :)

      Luulen että ihotyypi vaikuttaa olennaisesti, ei ole mitään ns. "oikeaa" annostelua :) Kuivalle iholle menee varmasti paljon enemmän kaikkia tuotteita :)

      Minulla kuluu 30 millin seerumipullo arviolta noin vajaassa kolmessa kuukaudessa, jos/kun en käytä muita rinnalla, mutta tätä on tietysti vaikea hahmottaa kun käytössä ja testissä on koko ajan myös muita seerumeita. Reissuolosuhteiden kautta, kun on esim. matkalla kuukauden ja mukana vain yksi ihon kosteuttaja, olen voinut tehdä jotain päätelmiä kulumisnopeudesta :)

      Kasvovesien kulumista en pysty enää arvioimaan mitenkään sillä niitä on käytössä samanaikaisesti kaikkein eniten. Mutta riittoisia ovt. Sanoisin, että 250 ml pullo kestää erittäin kauan, ainakin puoli vuotta, vaikka laitan ainakin 10 suihkausta päivässä. Aikaisemmin, kun käytin kasvovettä niukemmin, pullo kesti melkein vuoden.

      Vastaa

      0
    4. Kuulostaa loogiselta. Siksi ihmettelinkin mielessäni kuinka monta suihkausta pitää käyttää päivässä, jotta saa kulumaan kolme pulloa 250ml kasvovettä puolessa vuodessa. :) Ehkä sitten jos kerrostaisi kasvovettä jokaisen eri seerumi ja voidekerroksen väliin?

      Tuo minunkin arvioni "reilu kolme kuukautta" on aika lailla mututuntumaa. Käytän kuitenkin kolmea tai neljää eri seerumia per päivä, aamulla hyaluron + kosteuttava ja illalla hyalyron + antiage, joten arvio perustuu 3-5 kk:n väliin. Hyaluronihapposeerumia kuluu siis eniten. Ja pullot ovat 30ml pulloja. Dermosilin Nature seerumin kulutus on ainoa joka on tiedossa, sillä olen käyttänyt siitä jo kolme pulloa ja muistan koska ostin sitä ensimmäisen kerran. :)

      Osaatko muuten vinkata jotain kosteuttavaa, mutta ohutta ja peittävää sekä tietenkin pysyvää peitevoidetta tai väriä korjaavaa tuotetta silmänalusiin? Peittotarve ei ole suuri, mutta sitä kuitenkin välillä on. MACin todella hyvin peittävä ja ohut peitevoide on hitusen liian kuivattava silmien alle. Lily Lolon peiteaine (jauhemainen) taas on jotenkin vaikea levittää ja sitä tulee aina liikaa, jolloin se pomppaa liian vaaleana esille. Jos yritän häivyttää sitä harjalla, niin sekin kuivattaa ihoa. Eli joku tuote jota voisi taputella iholle olisi luultavasti hyvä.

      Vastaa

      0
    5. Siksi ihmettelinkin mielessäni kuinka monta suihkausta pitää käyttää päivässä, jotta saa kulumaan kolme pulloa 250ml kasvovettä puolessa vuodessa. :) Ehkä sitten jos kerrostaisi kasvovettä jokaisen eri seerumi ja voidekerroksen väliin?

      Joo, täytyy kyllä olla todellinen hevi-juuseri... ^_^ Todennäköisesti kanniskelee pulloa mukanaan ja lisää kasvoille myös päivän aikana.

      Osaatko muuten vinkata jotain kosteuttavaa, mutta ohutta ja peittävää sekä tietenkin pysyvää peitevoidetta tai väriä korjaavaa tuotetta silmänalusiin?

      En itse käytä tätä tyyppiä, ja siksi vinkit ovat vähissä. Mieleen tulee Cliniquen All About Eyes Concealer, joka oli myyjävuosina eniten myymäni kosteuttava peiteaine. Se on hyvin voidemainen ja kosteuttava luonnollisella mutta tarpeen vaatiessa (kerrostus) myös vahvalla peittävyydellä, mutta ei niin ohut kuin laadultaan nestemäiset peiteaineet (jotka taas usein ovat niitä kesto-tyyppisiä). Annostelun määrällä voi tietysti vaikuttaa pinnan ohuuteen :) Mutta tämä on siis sellainen joka ei heti "jumahda" ihoon vaan sitä voi työstää hetken. Sopii hyvin laitettavaksi myös sormenpäällä taputellen.

      All About Eyesin kestosta en osaa sanoa, sillä olen kokeillut sitä omalle sy-iholle vain kerran-pari enkä enää muista millainen kesto siinä oli. Cliniquen sivun asiakasarvosteluissa ainakin kiitellään AAE:n kestoa. Tietenkään kosteuttava koostumus ei koskaan voi olla yhtä pitkäkestoinen kuin ei-kosteuttavat "stay-in-place"-koostumukset :)

      Vastaa

      0
    6. Kiitos! Käyn pyytämässä näytteen tuosta. ☺️ Itselläni sy-iho kuivuu talvisin ihan eri tavoin kuin kesäisin. Sain muuten hyvän vinkin Stockalta, Urban Decayn Primer Potionista on olemassa anti-age versio. Sama sävy kuin original. Se on muuten sama aine, mutta hieman kosteuttavampi. Aion kokeilla sitä talvella, sillä se peruspotion (niin loistava kuin muuten onkin) kuivattaa välillä kylminä kausina liikaa silmäluomia.

      Vastaa

      0
    7. Mulla on myös ollut aikeissa kokeilla tuota UDPP Anti-age-versiota, viimeksi jo melkein ostin sen Sephorasta minikokoisena (Sephoran minikoot on kyllä mahtava juttu!) Sitten se kuitenkin jäi vielä odottelemaan. Original tosiaan on hitusen kuivattava kylmimpään vuodenaikaan, olen huomannut saman.

      Vastaa

      0
  8. Aamulla laitoin Evolven Rainforest Rescue- seerumia. Se on loistava seerumi rasvoittuvalle iholle, joka tukkeutuu helposti! Se hillitsee ihon rasvoittumista ja kosteuttaa ihoa samalla kevyesti. Myös mahdolliset epäpuhtaudet paranevat nopeammin. Moni rasvoittuvan tai epäpuhtaan ihon seerumi kuivattaa tai ärsyttää ihoa, mutta Rainforest Rescue -seerumi ei sitä tee. Seerumi on itse asiassa itselleni ehkä tämän vuoden paras kosmetiikkalöytö.

    Nyt kun ilmat kohta viilenevät otan taas käyttöön EkoPharman Vadelma -hoitoseerumin, joka hoitaa ihon pintakuivuutta tehokkaasti. Silloin kun kärsin suunympärysihottumasta ja iho oli ihottuman parannuttua todella herkkä, oli BTB13 -sarjan Medical -seerumi sekä EkoPharman C-Max -seerumi ainoat seerumit, jotka eivät ärsyttäneet ihoani ja joita pystyin käyttämään.

    Vastaa

    0
  9. Kiitos kattavasta postauksesta! Aion hankkia Dermosilin seerumin. :) Täytenä noviisina jäi kuitenkin mietityttämään, että annostellaanko näitä kaikkia seerumeita koostumuksesta riippumatta samalla tavalla? "Pari tippaa" on siis se annostusohje jonka siis itse olen kuullut :D

    Vastaa

    0
    1. annostellaanko näitä kaikkia seerumeita koostumuksesta riippumatta samalla tavalla? ”Pari tippaa” on siis se annostusohje jonka siis itse olen kuullut :D

      Pari tippaa on aika hyvä keskimääräinen määrä :) Mutta toiset seerumit ovat riittoisampia kuin toiset, ja sopivan määrän tuntee "hyppysissään"; jos pari tippaa ei riitä levittymään kunnolla koko kasvoille, niin lisää vain :)

      (Myös annostelumekanismi vaikuttaa; kaikki seerumit eivät ole pipettipullossa vaan moni, ehkäpä suurin osa, on pumppupullossa, jolloin yleensä riittää yksi pumpun painallus ja tipan koko määräytyy pumpun mukaan.)

      Vastaa

      0
  10. Moikka!
    Itse löysin seerumit sun postausten perusteella ja jokaikinen mitä olen kokeillut, on tainnut olla sun testaamia ja saanut hyvät arvosanat :) Kiitos siitä! Ilman seerumia en enää selviäsi, jopa partioleirille lähti Madaran SOS mukaan! Muutenkin olen löytänyt useita hyviä tuotteita omalle iholleni, mutta nyt olen uuden ja ihmeellisen äärellä...

    Tyttäreni on 10-vuotias ja ihoa on tähän saakka pesty vain vedellä ja rasvattu talvisin perusvoiteilla kun iho on ollut silmin nähden kuiva. Keväällä ostin hänelle ensimmäisen vaahtomaisen puhdistusaineen kun nenän pieleen alkoi ilmestyä pienen pieniä mustapäitä. Nyt t-alueella on entistä enemmän epäpuhtautta ja kuumeisesti mietin, mitkä olisivat parhaat ihonhoitotuotteet näin nuorelle iholle. Tästä syntyikin ajatus esittää sinulle juttutoive! :) Lukisin erittäin mielelläni vinkkejä nuoren ihon hoitoon, itse kun ei ole luonnonkosmetiikkaa käyttänyt kuin vasta 30+ ihosta alkaen. Haussa siis sopivan puhdistavat ja kosteuttavat tuotteet, mutta ei liian vahvoja.

    Ai että olisi huippua saada vähän neuvoja ja vinkkejä!

    Vastaa

    0
    1. Hei Laura! Kiitos palautteesta ja juttuvinkistä :) Ihanaa kuulla että olet löytänyt toimivia tuotteita blogini kautta :)

      Juttuehdotus nuoren ihon hoidosta on tosi hyvä, mutta voin antaa joitain vinkkejä tytärtäsi ajatellen jo nyt. En näe syytä miksi jo 10-vuotias ei voisi käyttää ihollaan mietoja BHA-happoja (hyviä liuottamaan mustapäitä ja tehopuhdistamaan huokosia), mutta ehkä kuitenkin aloittaisin vieläkin miedommilla mutatuotteilla. :) Muta on erittäin tehokas aine imemään iholta epäpuhtauksia, mutta samalla se on iholle hellävarainen eikä vaikuta niin syvällä kuin BHA-hapot. Mudalla on kyky ikäänkuin magneetin lailla imeä ihosta kaikkea likaa saasteista talikertymiin toksiineihin, minkä vuoksi se on todella suosittu ainesosa ns. detox-tuotteissa. Myös savi toimii saman tyyppisesti, mutta ei ole ihan yhtä tehokas.

      Mitä puhtaampi mutanaamio, sitä tehokkaampi. (Eli mitä suurempi pitoisuus koostumuksessa on mutaa.) Markkinoilla on valtavasti mutanaamioita, mutta synteettisten merkkien mutanaamioissa on aina todella paljon myös muita aineita, eikä mudan osuutta pysty päättelemään - sitä voi lopulta olla hyvinkin vähän. Siksi suosittelen luonnonkosmetiikan mutanaamioita joissa pitoisuudet ovat ihan eri luokkaa. Kaikkein paras kuun ja auringon alla (mielestäni) on virolaisen Sosarin Misty Sea -naamio, jossa on 100% mutaa (mm. anoppini on täysin koukuttunut tähän tuotteeseen eivätkä synteettiset versiot ole kelvanneet), mutta valitettavasti Sosaria ei enää saa Suomesta. (Jos olet menossa Tallinnan vierailulle niin tämä kannattaa lisätä ostoslistalle ;)) Toiseksi paras kokeilemani on Mádaran Detox Mud Mask.

      Tästä postauksestani löytyy listattuna liuta luonnonkosmetiikan tuotteita epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle (olen konnut sinne kattavan oppaan kuinka ylipäänsä löytää tuotteita luonnonkosmetiikan viidakossa :):

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kuinka-valita-luonnonkosmetiikkaa/

      Hyvä tärppi nuoren, epäpuhtaan ihon hoitoon on Lúe by Jean Seon edullinen, kolmen tuotteen sarja (sopii kaikile "vauvasta vaariin" ja miehistä naisiin):

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/iho-kirkkaaksi-kaurapuurolla-lue-by-jean-seo/

      Missään Luén tuotteissa ei ole vahvoja, ns. aktiivisia kemikaaleja (luonnonkosmetiikankin ainesosat ovat toki kemikaaleja), vaan hoito pohjautuu äärettömän simppeliin yhdistelmään kuorivaa ja syväpuhdistavaa kaurajauhetta, rasvattomasti kosteuttavaa hyaluronihappoa ja yrteistä valmistettua "finnitinktuuraa".

      Kiinnostava, hellävarainen ja vähän erilainen hoito-ohjelma epäpuhtaalle iholle löytyy myös Dr. Hauschkalta. Hauschkan legendaarinen jauhettuun manteliin perustuva Puhdistusvoide on tuote, jollaista et löydä miltään muulta merkiltä. Se sopii kaikille ihotyypeille, ei siis pelkästään epäpuhtaalle, mutta toimii mantelijauheen detox-vaikutuksen ansiosta loistavana tasapainottajana epäpuhtaalla iholla. Olen työssäni kosmetiikkamyyjänä saanut kuulla asiakkailta monet palautteet kuinka kyseinen putsari vähensi merkittävästi mustapäitä. Tämä on todella jännä kulttituote jonka vaikutusta en täysin ymmärrä (koska luulisi että moni muukin valmistaja käyttäisi mantelia tässä tarkoituksessa, jos se todella toimii näin), mutta kaikkea ei tarvitsekaan ymmärtää :D Käyttäjien kokemukset puhuvat puolestaan. Kosteustuotteena epäpuhtaalle iholle Hauschkalla on kasvoöljy, jolla on puhdistava vaikutus.

      Perinteisempiä epäpuhtaan ihon tuotteita (mm. vaahtoava putsari, kevyt antibakteerinen kosteusemulsio, näppyseerumi) löytyy Laveralta.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos Sanni! Kullan arvoisia vinkkejä. Tutustun laittamiisi linkkeihin vielä oikein ajan kanssa.

      Madaran savinaamio löytyykin jo kaapista, mutta en olisi tajunnut lapselle laittaa. Tänään meillä onkin savinaamio bileet :)

      Vastaa

      0
  11. Tuo Dermosilin yöseerumi on kyllä loistavaa tavaraa. Olen saanut jo monet harkitsemaan ko. tuotetta, äitinikin ihaili tasaista ihonsävyä joka ilmestyi kun otin tuon käyttöön. Päälle vielä toinen, kosteuttava seerumi, ehkä öljy ja voide. Mutta eron on huomannut selvästi eikä ihon pinta enää hilseile. Ilmeisesti kaikki muu imeytyy nyt aiempaa paremmin kun käytän tätä. Ja edullinen! :)

    Vastaa

    0
  12. Aamulla iholle päätyi Kicksin ready set glow:n seerumi. Ainoa, joka mulla on. Mulla on nyt jotenkin tullut tavaksi, että niinä aamuina, kun käyn suihkussa = iho kuivaa enemmän, käytän seerumia. Muina aamuina en koe siihen tarvetta ja seerumi vaan unohtuu. Ehkä en ole vielä täysin vakuuttunut seerumin tarpeellisuudesta, kun tuntuu, että monesti pärjää ilmankin. Mutta ihan kiva lisä se kuitenkin on.

    Vastaa

    0
  13. Moi Sanni! Kiva postaus taas :) Mietin sellaista, että olisiko sinun mahdollista lisätä seerumien kuvaukseen vaikuttava aine (niin kuin olit jo hyaloronihapon kanssa tehnyt)? Itse valitsen seerumit vaikuttavien aineiden perusteella ja jos sinun lukijoissasi on muitakin jotka tekevät näin, niin tämä helpottaisi sopivan seerumin valintaa :-)

    Itse olen tänään käyttänyt Lancasterin 365 Skin Repair seerumia :)

    Vastaa

    0
    1. Mietin sellaista, että olisiko sinun mahdollista lisätä seerumien kuvaukseen vaikuttava aine (niin kuin olit jo hyaloronihapon kanssa tehnyt)?

      Moi Sini! Se olisi aika suuri homma mutta osaan voisin liittääkin jos/kun löytyy hetkiä päivitellä postausta :) Monissahan näissä ei ole mitään yhtä THE vaikuttavaa tähtiainesosaa, kuten hyaluronihappo, retinoli tai c-vitamiini, vaan kimara erilaisia antioksidantteja, rasvahappoja ja vitamiineja, jolloin niiden listaus kunkin seerumin perään olisi a) tosi suuri homma ja b) tekisi listauksesta rönsyilevän ja sekavamman näköisen, kun vaikuttavien aineiden listaus venyttäisi seerumiriviä useammalle riville).

      Mutta ainakin niihin seerumeihin, joissa vaikutus tulee selkeästi yhdestä pääainesosasta, kuten vaikka retinoli, voisin ehtiessäni lisätä maininnan aktiiviaineesta.

      Vastaa

      0
    1. Nimi näyttää vain muuttuneen, ainesosat ja tuotekuvaus ovat samat kuin Kanerva-seerumilla, ja tuotteen yhteydessä olevat asiakaskommentit ovat nekin Kanerva-seerumista (jos kyseessä olisi uusi tuote sen yhteydessä ei näkyisi vanhan seerumin palautteita :))

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (48)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat