06.03.2015

Vihdoin kehitetty: sertifioidut luonnonkosmetiikan kynsilakat

Sain kuulla keskiviikkoisella Biodelly-vierailulla kiinnostavan uutisen, joka oli mennyt minulta ihan ohi: nyt on vihdoin onnistuttu kehittämään maailman ensimmäinen luonnonkosmetiikan sertifioinnin kriteerit täyttävä kynsilakka.

Logona_sertifioidutlakat

Valmistaja on saksalainen Logona, ja lakat ovat vasta tulleet Suomeen. Niillä on BDIH- ja NaTrue-sertifikaatit.

Biodellyn Tanja kertoi, että lakat ovat, no odotetusti, laadultaan hyvin erilaisia kuin tavalliset kynsilakat. Ne kuivuvat hitaasti ja pinta jää mattaiseksi. Kiiltoa pintaan saa päällyslakalla, jollaisen Logona on myös kehittänyt sertifioituna.

Sertifioidun luonnonmukaisen kynsilakan ainesosat: denaturoitu alkoholi, sellakka, vesi, etyylilaktaatti, talkki, silica,  glyseroli, mica, maltodekstriini, tinaoksidi + joukko väripigmenttejä kuten rautaoksideja, karmiinia ja ultramariinia.

Lakat eivät ole vegaanisia; sellakka ja karmiini ovat eläinperäisiä ainesosia. Sävyjä valikoimassa on tällä hetkellä viisi.

idLogona_sertifioidut_lakat1

Nämä kolme näyttävät minusta aika ihanilta, etenkin Urban Taupe ja Pink Blossom.

Saan näitä todennäköisesti jossain vaiheessa testattavaksi. Ovat niin tuore tapaus että en tiedä onko näitä vielä tällä hetkellä kellään jälleenmyyjällä. Maahantuojan nettikaupasta lakkoja jo saa, hinta on 19,90€ (aika arvokas - innovaatiosta saa maksaa.)

Logona_sertifioidut_lakat2

Hyvin klassinen sävyvalikoima - täydennettynä trendikkäällä taupella. Lakkojen luvataan olevan "melkein hajuttomia".

Kivaa kun taupe tuntuu tulleen jäädäkseen :) Niin tyylikäs sävy. Minun nuoruudessani 90-luvulla ruskeat kynsilakat olivat metallisia ja punertavia, yhtään viileää harmaanruskeaa en omistanut tai muista edes nähneeni kaupoissa.

Logona_sertifioitu_TopCoat

Päällyslakka on ainesosiensa vuoksi sävyltään kellertävä, mutta kynnellä läpinäkyvä.

*

Mitäs mieltä olette? Uutisen luulisi ilahduttavan ainakin sitä kuluttajaryhmää, joka ostaa ainoastaan sertifioinnin standardit täyttävää kosmetiikkaa. Minusta on muuten vähän outoa, että luonnonkosmetiikkabrändeillä tätä ennen on ylipäänsä ollut kynsilakkoja valikoimassaan. Miksi sisällyttää valikoimaan tuotteita, jotka eivät kuitenkaan ominaisuuksiltaan tue valmistajan luonnonmukaista tuotefilosofiaa?

Liekö muuten tällä hetkellä kosmetiikkatuotteista jäljellä ainoastaan vaalentava kestoväri, jota ei ole pystytty valmistamaan täysin luonnonmukaisena.

Kuvat: Logona.de ja NaturalGoodsCompany.com

13 comments on “Vihdoin kehitetty: sertifioidut luonnonkosmetiikan kynsilakat”

  1. Kiinnostavaa, toivottavasti on hyviä tuotteita! Tunnetko Kure Bazaarin kynsilakat? Ne ei siis ole sertifioituja (olen ollut koko ajan siinä luulossa)?

    Vastaa

    0
    1. Tunnen Kure Bazaarin, mutta nekään eivät ole sertifioituja. Jolien sivuilta:

      "Kure Bazaarin kynsilakoilla ei ole luonnonkosmetiikan sertfiointia, sillä kynsilakkaa ei ole mahdollista serfioida koostumuksen vaatiman liuottimen vuoksi."

      ...until now ^_^

      Vastaa

      0
  2. Auts, mikä hinta! :S Olin hetken jo vähän innoissani, mutta sitten mietin onko näille nyt loppujen lopuksi hirveästi käyttöä. Itse haluan kynsilakaltani lähinnä eläinkokeettomuutta ja mielellään vielä vegaaniystävällisyyttäkin, mutta taas toisaalta sitä, että kuivumista ei tarvitse odotella tuntikaupalla... :P

    Vastaa

    0
  3. Notta onpahan hintavaa hupia. Epäilen suuresti koko tuotteen kestoa kynsillä. Jos monilla liuotinlakoillakin on härskin huono pysyvyys, mitenköhän mahtaa olla luomulakkojen laita? Esimerkiksi Korresin kynsilakat, jotka ovat kuulemma vähän luonnollisempia (lisää ""-merkit jos koet tarpeelliseksi ;D) pysyvät kynsillä noin vartin.

    Ei ole montakaan turhauttavampaa asiaa maailmassa kuin huonosti pysyvä kynsilakka.

    Vastaa

    0
  4. Kun tarpeeksi viilataan pilkkua, niin onko kynsien lakkaamisen ylipäänsä tarkoitus olla luonnollista.... ;) Ehkä jokin hennaväri (perinne monessa Lähi-idän kulttuureissa) voisi olla luonnollinen kynsien sävyttäjä?

    Vastaa

    0
  5. Jes, kosmepostaus! :) Oon odottanut tätä, että voisin esittää (aiheeseen täysin liittymättömän) kysymykseni. :D
    Osaisitko Sanni neuvoa löytyykö luonnonkosmetiikan puolelta kunnon punaiselle huulipunalle sopivaa huultenrajauskynää? Tulin ostaneeksi Laveran Wild Cherry punan, mutta merkin oma punainen kynä oli tosi vaalea, enemmänkin lohenpunainen ja Hauschkan kynät hyvin ruskeita ja nekin vaaleita.
    Sähän käytät myös oikeasti punaisia punia, niin mitä kyniä käytät? Löytyykö luonnonkosmetiikan puolelta yhtään sopivaa?

    Vastaa

    0
    1. Hei Pau!

      Pahoin pelkään, että minulla ei ole lainkaan henkilökohtaista kokemusta luonnonkosmetiikan punaisesta huultenrajauskynästä. En ole koskaan saanut sellaisia testattavaksi eikä ole ollut tarvetta ostaa itsekään - käytän kirkkaanpunaisen huulipunan kanssa Lumenen vanhaa punaista rajauskynää (joka ei varmaan koskaan lopu, sen verran harvoin tulee kunnon punaista huulipunaa käytettyä).

      Selailin eri luonnonkosmetiikan valmistajien huultenrajauskyniä, ja eipä niitä punaisia todellakaan ole pilvin pimein :/ Hyvin outoa. Ainoat 'Red'-nimetyt huultenrajauskynät löysin Couleur Caramelilta ja Laveralta (jonka jo totesitkin liian vaaleaksi). Couleur Caramelin huultenrajauskynien saatavuudesta Suomessa en tiedä. :/ GreenLips myy CC:tä, mutta sieltä en ainakaan huultenrajauskyniä löytänyt.

      Vastaa

      0
  6. Oi, jospa vielä joku nokkela kehittäisi vedenkestävän tai 38-tyyppisen ripsivärin luonnonkosmetiikan menetelmin! Ja kevyet, toimivat suojakertoimelliset päivävoiteet - niitä minä odottelen.

    Vastaa

    0
  7. Mielenkiintoista! Osaatko vielä vääntää rautalangasta hölmölle, mitä tuo "vegaanittomuus" tarkoittaa käytännössä? Eli tuotteet ovat eläinkokeettomia ja muutoinkin cruelty free, eikös? Miten näitä eläinperäisiä ainesosia saadaan tai tehdään huomioiden tuo asia?

    Vastaa

    0
    1. Vegaanituotteissa ei ole mitään eläinperäisiä ainesosia, eikä tuotteita tai niiden ainesosia luonnollisestikaan ole testattu eläimillä. Tuote, jossa käytetään eläinperäisiä ainesosia, ei ole vegaaninen. Kuten nämä kynsilakat. Tai esimerkiksi tuotteet, joissa on lanoliinia (villarasva), mehiläisvahaa tai hunajaa. Eläinperäisiä kosmetiikan raaka-aineita listataan mm. Animalian sivulla.

      Karmiini ja sellakka (shellac) ovat hyönteisperäisiä ainesosia. Googlettamalla selviää miten niitä valmistetaan.

      Vastaa

      0
  8. Aivan mahtavaa!!!
    Hienoa, että vihdoin myös kynsilakkoihinkin on saatu sertifikaatit :) Korit on itsellä vielä täynnä pelkkiä "pahis"lakkoja, joita koitan käyttää pois luonnollisten tieltä. Olen aina vain haaveillut sertifioiduista lakoista. Nyt voin hyvällä omalla tunnolla ruveta teholakkailemaan, jotta uudet "hyvis"lakat voivat vallata kynsilakkakorini :)

    Vastaa

    0
  9. Harmittaa korkea hinta, koska kun testasin tuota punaista kynsilakkaa, korkki hajosi melkein heti (suti jäi pulloon kun korkin avasi) ja lakka kuivui kokoon parin käyttökerran jälkeen. Tuli kalliiksi ne parit lakkaukset! Pidin mattapinnasta, mutta pitkä kuivumisaika oli haastava ja lakka ei kestänyt käytössä kuin yhden päivän, alkoi hyvin helposti lohkeilla pois.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (39)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat