08.11.2014

Hyi, hiki!

Minulla heräsi paljon ajatuksia lukiessani parin viikon takaisen yödeodorantti-kyselyn vastauksia.

Oli hämmentävää näinkin "vanhana" tajuta, että niin tavallinen ja arkinen asia kuin deodorantin käyttö jakaa ihmiset täysin erilaisiin käyttäjäprofiileihin. Minulle deodorantti on aina edustanut samaa kuin hammasharja - eihän sitä voi käyttää kuin yhdellä tapaa.

idKainalo

Voin ihan vilpittömästi sanoa, ettei minulle kaikkina elinvuosinani ennen tuota postausta ollut tullut mieleenkään, että on käyttäjäkunta, jolle deodorantin laitto ennen nukkumaanmenoa on itsestäänselvyys. Aivan yhtä itsestäänselvää, kuin toiselle käyttäjätyypille dödön kuuluminen päivään tai valveillaoloaikaan. Kummatkin tahot pitävät toisiaan vähän outoina.

Omaa miestäni pidin siis vähän hassuna hänen yödödöilyineen. Siitä koko keskustelu sai alkunsa.

Käytän kirjoituksessa yksinkertaistamisen vuoksi sanaa 'deodorantti', jolla tarkoitan tässä yhteydessä sekä deodoranttia (hien hajua vähentävää tuotetta) että antiperspiranttia (hikeä estävää tuotetta).

Myönnän, että lukiessani noita lähes 200 kommenttia, hämmennyin. Enkä nyt sano, että pidän omaa käyttötapaani parempana tai "oikeana", sillä oikeaa tapaahan ei ole juuri missään asiassa. On omia tapoja.

Deodorantit_IMG_0897_2

Yödödöilijät perustelivat tapaansa mm. näin:

1 En ehdi/jaksa laittaa deodoranttia aamulla, helpottaa aamuja kun se on jo laitettu illalla

2 Deodorantista saa parhaan hyödyn kun sen laittaa suoraan puhdistetulle iholle, eihän se enää aamulla auta kun kainalot ovat yön aikana möhnäytyneet.

3 Jos en heti laita deodoranttia suihkun jälkeen, haisen aamulla pahalle

 Mutta eniten ajatuksia herättivät seuraavan tyypin perustelut:

4 "Mä laitan yöksi, kun eihän sitä tiedä, jos sattuu hikoilemaan yöllä."

5 En halua hikoilla yöllä

6 Kai sitä yölläkin hikoilee? Hyi! Pakko siis laittaa deodoranttia!

Näitä oli kommenttien joukossa useita.

.

Heitän tähän nyt kommenttia yödödöperusteluihin omalta kannaltani.

1 Ei ehdi laittaa aamulla dödöä...? Ajatus tuntuu ihan hullulta. Eikö ihminen pese aamuisin myös hampaansa, pukeutuu ja useimmiten myös meikkaa ja kenties syö aamiaisenkin? Miten tähän aikaan ei mahdu kainaloiden huuhtelu ja deodorantin rullaus...? Deodorantinhan voi antaa kuivua vaikka meikatessa tai syödessä.

2 Tottakai, on selvää että deodorantti kuuluu laittaa puhtaalle iholle. Mutta me aamukäyttäjät tietysti puhdistamme kainalot myös aamuisin. Se on yhtä selvää. :)

3 OK, tämän ehkä ymmärrän. Jos haju on niin voimakas, ettei se lähde kunnolla aamupesunkaan yhteydessä (niinkuin ainakin yhdessä kommentissa kerrottiin). Silloin kun hien haju on henkilölle ihan ongelmatasoa, niin estotoimenpiteet ovat tietenkin täysin ymmärrettäviä.

Deodorantit_IMG_0899

Mutta sitten nämä perustelut tyyppiä 4, 5 ja 6...

Siis hetkinen. Missä vaiheessa hien eritys on ihmisten mielessä muuttunut jotenkin epäluonnolliseksi asiaksi joka täytyy estää vuorokauden ympäri? Ihmisen kuuluu hikoilla! Normaali hieneritys on 0,5 - 1 litraa vuorokaudessa. Kauhistuitko? Se on täysin normaalia ja kuuluu elimistön toimintaan. Jos hikirauhasten toiminnan jotenkin saisi blokattua kokonaan, sillä olisi varmasti terveyttä vaarantavia seurauksia. Hiki osallistuu elimistön lämmönsäätelyyn ja kuljettaa mukanaan kuona-aineita.

Jokainen hikoilee öisin.

Silloin kun kyse ei ole hajuhikisyydestä (eli siitä, että hiki todellakin haisee jatkuvasti pahalta, usein perinnöllisistä syistä), näen yöhikoilun estotoimenpiteet jotenkin hyvin epäluonnollisina. Mitä se ketään haittaa, että elimistö erittää hikeä nukkuessasi? Kainalosi kenties kostuvat yöllä - entäs sitten? Miksi tämä koetaan ällöttävänä? Kuka tätä hikeä on unesi aikana havainnoimassa - tai haistelemassa?

Jäin miettimään tätä niin pitkään, että päätin lopulta kirjoittaa aiheesta postauksen.

Kulttuuriimme kuuluvat tietyt kauneuteen ja hygieniaan liittyvät käsitykset ovat lopulta ihan hulluja. Monet eivät edes kyseenalaista niitä. Olen aiemmin pohtinut kulttuurimme karvahysteriaa, ja suhtautuminen hikoiluun kuuluu saman ihmettelyn piiriin. Korostan vielä, että en nyt puhu oikeasti ongelmallisesta hajuhikisyydestä, vaan ihan normaalista hien erityksestä.

Kainalo2

Ajelen itsekin karvojani (mutta voin välillä olla pitkään ajamattakin, etenkin talvella), ja käytän useimpina päivinä deodoranttia. En hikoile voimakkaasti ja joskus deodorantti unohtuu. Ei paniikkia.

(Kuvassa KARVOJA, iik. Kainalokarvani kahden viikon kasvukauden jäljiltä.)

En ihmettele sitä, että halutaan käyttää ainetta, joka estää vaikkapa tilanteen, jossa istut tärkeässä kokouksessa märät rinkulat puserosi kainaloissa. Tai että sileä iho koetaan esteettisesti kauniimpana kuin karvainen iho.

Mutta että karvat ja hiki koetaan suorastaan luonnottoman ällöttävinä ja niiden estotoimenpiteet osana itsestäänselvää toimintaa - ja karvaisia naisia tai ilman deodoranttia eläviä kummastellaan ja jopa paheksutaan avoimesti - sitä voi vähän miettiä.

Kuinka moni teistä ei käytä deodoranttia ollenkaan?

Sivupalkissa deodoranttikysely!

99 comments on “Hyi, hiki!”

  1. mitä ihmettä oot tehny sun kainaloille jos tossa on sun kahden viikon aikana kasvattamat karvat? :o mulla ois tuossa vaiheessa jo hirveä pöheikkö kun nytkin saa olla joka päivä höyläilemässä :D ihan mielenkiinnosta vaan utelen :)
    ite laitan dödöä useammankin kerran päivässä.. teen likaista työtä josta kannan kotiini tympeän ominaistuoksun, joten rullaan dödöä kainaloon jotta se edes vähän peittyisi ja sen jälkeen marssin salille. Illalla laitan dödöä suihkun jälkeen ja aamulla ennen töihin lähtöä. Nyt rupesinki miettimään että ehkä nuista nyt vois jonku kerran karsia pois ;D

    Vastaa

    0
    1. mitä ihmettä oot tehny sun kainaloille jos tossa on sun kahden viikon aikana kasvattamat karvat? :o mulla ois tuossa vaiheessa jo hirveä pöheikkö kun nytkin saa olla joka päivä höyläilemässä :D ihan mielenkiinnosta vaan utelen :)

      Toisilla karvan kasvu on luonnostaan hidasta ja karva kasvaa "heiveröisenä" ja harvana. Minä kuulun näihin. Siksi kulmakarvanikin ovat ihan onnettomat. ;) Ädilläni ei taida olla kainalokarvoja suunnilleen lainkaan...

      Vastaa

      0
    2. Niiin epäreilua.. :D mun karvat on niin tummia ja nopeekasvusia että oikeen itkettää!

      Vastaa

      0
    3. Sama täällä! Karvat kasvaa niin nopeaaa ja tummina et ihan itketä.. En viittis ikinä laittaa kuvaa mun kainalosta 2 viikon jälkeen :Dd

      Vastaa

      0
    4. Tää on niin epäreilua... mulla on harvat kulmakarvat mutta tuuheat kainalokarvat :D

      Vastaa

      0
  2. Mulla ei dödö kuivu meikatessa. Mun tarvii ihan oikeasti olla paikoillani makuulla, käsivarret ylhäällä että olis jotain toivoa. Suihkeet kuivuu kyllä nopeasti, mutta en muista syistä käytä niitä kovin mielelläni. Siksi ei ole todellakaan aikaa aamulla alkaa peseen ja dödöileen, olen sen verran aamu-uninen :D

    Vastaa

    0
  3. Valitettavastihan tätä näkee.. ihmisen pitäisi olla karvaton, hajuton ja tiedä mitä vielä. Jotenkin aika monelta on mennyt niiden asioiden tarkoitus ohi. Pääosin kroppa on aika fiksu :)

    Vastaa

    0
  4. Sitä en voi ymmärtää että jos pelätään sitä hikoilemista yön aikana niin paljon että dödöä laitetaan yöksi, niin mites koko muun vartalon hikoilu? Kyllähän niitä hikirauhasia taitaa muualtakin löytyä. Eikös sitä kannattaisi käydä aamulla(kin) suihkussa että olisi freesi ja hietön alku päivään. Itse en taas voi ymmärtää ihmisiä jotka käy vain kerran päivässä suihkussa. Se on yök!

    Vastaa

    0
    1. Nyt tulee sitten aika yök paljastus: Talvisin paukkupakkasilla, kun iho on kuiva, en aina käy suihkussa edes joka päivä. Jos ei ole hikoillut yhtään, niin aamulla selviän kainalo- ja naamapesulla.

      Vastaa

      0
    2. Sama täällä. Kai sitä nyt oman tilanteensa tuntee. En halua kuivattaa raajojeni ihoa joka päivä, joten pesen vain ne osat jotka pesua vaativat. Pään, kaulan, dekolteen, kainalot. Tietyt osat useammin kuin kerran päivässä.

      Vastaa

      0
    3. Tunnustan.. en käy joka päivä suihkussa. En koe tarvetta siihen. Eikä se ole minusta mitenkään yököttävää. Jos en ole päivän aikana urheillut tai tehnyt mitään muutakaan rankkaa niin en minä nyt pahalta haise. Kainalothan ne hikoo ja haisee ja ne voi pestä käymättä suihkussa. Hiuksetkin pesen 2-3 kertaa viikossa. Enkä ole mitenkään hikinen tai pahalta haiseva ihminen :)

      Luin jostakin, että suihkussa käydessä saippuaa kuuluisi käyttää vain hikoileville alueille ja loppuiho pestäisiin pelkällä vedellä sillä se puhdistuu siitä kyllä.

      Vastaa

      0
    4. Mä kuulun tähän samaan porukkaan, talvisin en hikoile juuri lainkaan, ellen urheile tai ole stressaavassa tilanteessa. Käyn kyllä arkisin joka ilta suihkussa, mutta jos seuraavana aamuna ei ole menoa minnekään, en koe sitä tarpeelliseksi. Pärjäisin pelkällä kainaloiden ym. pesulla. Käytän yleensä vain dödöä, en antiperspiranttia, paitsi erikoistilanteissa joissa saattaa tulla stressihiki. Dödö aamulla hanan alla pestyyn kainaloon. Ja mäkin käytän suihkugeeliä vain kainaloihin yms., en siis hiero sitä joka puolelle ihoani. Musta tää ei ole mitenkään ällöä. En muuten myöskään rasvaa vartalostani muuta kuin sääret ja kantapäät, joihin riittää herneenkokoinen määrä rasvaa, ihoni ei siis myöskään kuivu. En ole varmaan koskaan rasvannut mahaani, selkääni tai käsivarsiani, kyynärpäitä joskus. Kaikki vartalovoiteet kestääkin mulla ikuisuuden. ;)

      Vastaa

      0
    5. Jatkoa edelliseen, kun kerroin etten tarvitse vartalonrasvausta… karvat kasvavatkin sitten nopeasti. Mulla tulee kahdessa päivässä tuollainen sänki kainaloon kuin Sannilla kahdessa viikossa - silti seivaan vain silloin kuin sattuu huvittamaan, kerran pari viikossa. En halua alistua karvattoman naisen muottiin, koska se on mulle lähes mahdoton saavutettava. Ja on mukavaa, kun kulmakarvat ovat voimakkaat. :) Niiden jokailtainen nyppiminen on mulle yhtä luonnollista kuin hampaidenpesu...

      Vastaa

      0
    6. Huiii, käyn suihkussa joka toinen päivä, tukka pestään vain joka kolmas päivä ;D En koe olevani likainen ja haiseva, eikä kanssaeläjätkään valita.

      Vastaa

      0
    7. "Vain kerran päivässä". :D Mua pikemminkin harmittaa silloin, kun joutuu käymään päivittäin suihkussa, jolloin nahka kuivuu ja vaatii rasvaa. Yleensä siis käyn joka toinen päivä.

      En hikoile kuin todella kovasti treenatessa, ihoni pysyy saunassakin kuivana. En tosiaankaan iltasuihkun jälkeen koe tarvetta freesaavalle aamusuihkulle.

      Dödöä käytän aina aamuisin, tottumuksesta. Luultavasti käytän kyllä turhaan. Taidan tämän hikoilun ja karvankasvun suhteen kuulua onnekkaisiin, kun ne muutamat kainalokarvatkin vaativat sitä sheivailua vain parin viikon välein. Mutta saanpahan vastapainoksi tuskailla kulmien meikkaamisen kanssa - ei-piirretyn lopputuloksen aikaansaaminen on aika hankalaa kun omia kulmakarvoja on noin kolme.

      Vastaa

      0
    8. Mites sitten ne joilla ei ole puhdasta vettä käytössä, on varmaan tosi yök kun ei pääse kahesti päivässä suihkuun :-D
      Kyllä yks kerta päivässä riittää ellei oo hirmu hikinen, kauheeta veden tuhlausta mielestäni jatkuva suihkussa ravaaminen...

      Vastaa

      0
    9. Hih, mie en todellakaan käy joka päivä suihkussa.. Joka toinen päivä riittää vallan hyvin, varsinkin jos ei ole tehnyt mitään hikoilua vaativaa hommaa päivän aikana. Pahimpina aikoina saatan olla jopa muutaman päivän ilman suihkua (mutta sen kyllä huomaa, hiuksissa vähintään ja toki vältän kotoa poistumista!).

      En kyllä muutenkaan tykkää aamuisin käydä suihkussa kun hiusten kuivattamisessa ja ihon rasvauksessa menee niin paljon aikaa... Mieluummin käyn illalla suihkussa ja aamulla riittää kasvojen pesu!

      Vastaa

      0
  5. Jag hör också till dom som lägger på deodorant på kvällen (om jag alltså duschat förstoch nej jag duschar inte varje dag, min hy blir för torr), för jag upplever att min eko-dödö fungerar bättre då än om jag lägger dödö på morgonen. Sku inte använda deodorant alls, men jag har stark svettlukt.

    Vastaa

    0
  6. Dödö-näkemykset hätkähdyttivät hieman minuakin. Mutta kun kysyit niin minä olen yksi sellainen, joka en käytä deodoranttia lainkaan. Toisinaan sipaisen kainaloihin raikasta eko-talkkia, mutta en päivittäin. Hikoilen kyllä, muta en mitenkään paljoa, eikä hikeni tuokshda juuri millekään. Stressi lisää hikoilua, mutta hiki ei silloinkaan ole pistävää. Mielestäni deodorantti sellaisenaan kainalossa lämmetessään aiheuttaa tahmeuden tunteen. En halua kainaloihini alumiinijohdannaisia tai alkoholia. Minulle päivittäinen puhtaus riittää.

    Vastaa

    0
  7. Olen itse huomannut, että jos kainalokarvat poistaa juurineen, niin niitä alkaa kasvamaan koko ajan vähemmän. Mulla on sama tilanne kuin Sannilla, mutta ei varmaan luonnostaan, vaan vuosien sokeroinnin jälkeen. Nykyään käyn sokeroinnissa vain kerran kuukaudessa, jopa harvemmin. Mun mielestä myös hikoilu on vähäisempää jos kainalot on ajeltu. Tuo tosin saattaa olla korvien välissä:-)

    Vastaa

    0
  8. Mielenkiintoinen aihe kyllä! Minä laitan AINA suihkun jälkeen, eli illalla myös ennen nukkumaanmenoa. :) Hassua kun en ole ajatellut että aamullakin voi pestä kainalot. XD Mä kyllä vihaan kaikkea pesemistä aamulla, inhoan mm. aamusuihkuja ja silti iltasuihkussa käynkin. Aamulla on myös ihan hirveä kiire kun en osaa herätä ajoissa, joten kainaloiden pesu ei kyllä tuu kuuloonkaan. Laitankin dödöä illalla suihkun jälkeen ja aamulla herätessäni lisään sitä. :) Koska pelkään juurikin sitä että aamulla kainalot haisee kamalalle!

    Vastaa

    0
    1. Mietin tuossa äsken ihan samoja juttuja! aiemmassa kommentissanikin totesin, että vihaan aamusuihkuja ja ei miulla olisi niihin aikaakaan.. Siksi käyn suihkussa iltaisin ja aamulla pesen vain kasvot. Nyt näiden kommenttien myötä olen tajunnut, että aamulla voisi huuhtaista kainalot ja näin siis saisi laitettua dödön puhtaalle iholle.. Tähän asti on tapana ollut laittaa dödöä suihkun jälkeen, oli se suihku mihin aikaan päivästä tahansa ja aamuisin aamupesun yhteyssä olen vain laittanut dödöä - ilman mitään kainalohuuhteluita.... Eikä se minusta kyllä ole ällöä ollut :D

      Vastaa

      0
  9. voi Sanni, just tällaisten juttujen takia oot yks mun ehdottomia lempibloggaajia :') on jotenkin aivan mielettömän ilahduttavaa, että suositussa valtavirtakauneusblogissa nostetaan tällaisia asioita agendalle. nää on oikeesti juttuja, joita voisi jokainen oman onnellisuutensa vuoksi kyseenalaistaa! itselleni enimmäkseen hieman vaihtoehtoisemmissa piireissä pyörivänä karvat ja jopa se kammottava hiki ovat jokseenkin luonnollisia asioita. tätä nykyä edes kainaloiden karvaisuus ei ole enää esteettisesti epämiellyttävää, hurraa! :D tosin pakko myöntää että joissain tilanteissa vaikka jostain karvojen ajelusta tulee paineita, ja sekös ärsyttää. ehkä jonain päivänä olen täysin sinut kainalokarvojeni kanssa :D on jotenkin äärisurullista, että miljoonat naiset (ja toki miehetkin, mutta nähdäkseni ulkonäkönormit kohdistuvat naisiin vielä paljon voimakkaammin kuin miehiin ja naiset itsehän sen päätöksen karvojensa poistosta tekevät) on aivopesty markkinakotkotusten avulla. ei ne karvat olisi kenestäkään ällöttäviä, jos karvanpoistoaineita ja -höyliä myyvät yritykset eivät olisi niin päättäneet! ylipäänsä naisista tehdään niin epävarmoja ja sitten noita epävarmuuksia törkeästi käytetään siihen, että saadaan rahat pois. eikö ihmisiä ärsytä tällainen manipuloinnin kohteeksi joutuminen? mua ainakin suorastaan raivostuttaa!

    juuri tänään oli juttua hesarissa siitä, miksi Mark Zuckerberg pitää aina samaa paitaa. sitä voisi miettiä jokainen ulkonäköönsä liittyvien asioiden kanssa tuskaileva! erinomainen pointti, ellen sanoisi.

    suosittelen jokaista pakkomielteistä höyläilijää ja yödödöilijää hölläämään vähän. se on aivan mielettömän vapauttavaa!! ja jos pelottaa jotkin sosiaaliset reaktiot: jos jotakuta kauhistuttaa karvat, se on HÄNEN, ei sinun ongelmasi!!!!

    kiitos Sanni, eritoten tuo kainalokuva oli jotain niin parasta! <3 vaadin saada nähdä karvoja myös valtavirtablogeissa! :D

    Vastaa

    0
  10. Minä taidan kuulua niihin ihmisiin, jotka eivät käytä deodoranttia ollenkaan. Omistan toki yhden, mutta käytän sitä aniharvoin - lähinnä silloin, kun tiedän hikoilevani (esim. jos lähden salille tekemään oikein tappotreenin). Ihan "normaalielämässä" en deodoranttia tarvitse. Tunnen itseni aina ihan hirveäksi luolanaiseksi, kun kaverit joskus unohtavat laittaa dödöä ja pamautan, etten itse käytä sitä lainkaan. Saan aina varsin kummastuneita katseita osakseni.

    Se on jännä, miten eri ihmiskehot toimii. :) Saunassa samassa lämmössä poikaystäväni hikoilee valtoimenaan ja minulla on kyllä kuuma, mutta en hikoile. Samoin saatan jättää kainalot ajelematta viikoksi, eikä karvoja silti näy ollenkaan.

    Vastaa

    0
  11. Deodoranttipostauksen vastauksia oli kyllä tosi mielenkiintoista lukea. Itse olen aina kuulunut ilmeisesti kaikkein kuvottavimpaan deodorantinkäyttäjäryhmään: aamudödöilijöihin, jotka käyvät suihkussa ja pesevät kainalot vain iltaisin. En koskaan aiemmin pitänyt käytäntöä mitenkään vääränä, koska en haissut hieltä. Osittain dödöpostauksesi innostamana päätin siirtyä seuraavaan vaiheesen: lopettaa deodorantin käytön. Testaan nyt kuukauden ajan, alanko haista hieltä ilman deodoranttia. Tähän mennessä en koskaan eläissäni ole havainnut kainalohikeni haisevan millekään (toisin kuin kammottavan jalkahikeni, eli kyse ei ole hajuaistin heikkoudesta). Dödön käyttöni on siis perustunut vain siihen, että sen käyttöä pidetään jonkinlaisena kansalaisvelvollisuutena, jota ilman on ällöttävä (elämäni ekan jalka-antiperspirantin puolestaan ostin vasta nyt vaikka olen kärsinyt ongelmasta vuosia - jalkadödöjä kun ei ole samalla lailla saatavilla eikä niiden käyttöä pidetä kaikille pakollisena ja opeteta koulujen murrosikä-aiheisilla bilsantunneilla). Aion nyt vapautua tästä käsityksestä ja lakata syytämästä rahojani dödöihin, jos kokeilun tulos on hajuton. Viime syksynä vapauduin jatkuvasta kainaloiden sheivaamisesta. Olin kuukauden ajelematta kainalokarvoja ja huomasin karvankasvuni olevan samankaltaista kuin sinulla - miksi siis sheivata joka toinen päivä. Nykyään epiloin kainalot silloin tällöin.

    Vastaa

    0
  12. Itse ainakin jätän dödön laittamatta yöksi juuri siksi, että ajattelen, että on hyvä hikoilla yöllä. Kun ei silloin tosiaan kukaan ole haistelemassa (mieskään ei ole valittanut). Aamulla sitten pesen kainalot ja pistän dödön. Ilman dödöä en voi olla muuta kuin kotona, koska mm. sosiaaliset tilanteet saavat minut hikoilemaan joskus voimakkaastikin.

    Mä muuten olen aivan samaa mieltä noiden sun vasta-argumenttiesi kanssa. Ihmettelen noita joitain perusteluita, miksi laittaa jo illalla dödö, mutta meitähän on (näköjään) niin moneen lähtöön :)

    Ja olen todellakin kade tuosta sun kainalokarvatilanteestasi! Itse kuulun niihin, joilla on hennot kulmakarvat, ripset ja hiukset, mutta muualla karvoja kyllä kasvaa liikaakin ja liian nopeaa :/

    Vastaa

    0
  13. Minä ällöä kaikkea hikeä, joka ei ole lähtöisin urheilusta, jolloin taas täytyy hikoilla. Siksi kylläkin vältän yleisiä jumppia, koska en tahdo hikoilla julkisesti. Käytän antiperspiranttia päivin ja ÖIN. En tykkää ajatuksesta, että aamulla herätessä miehen vierestä kainaloni haisevat. Koen hien hajun nenääni ehkä muita herkemmin. Uskon tämän juontavan juurensa teini-iästä jolloin käyttäessäni vain deodoranttia tunsin (oletin) koko ajan haisevani ja paitojeni kainalot olivat märät hormoonien hyrrätessä. Nykyäänkin hikoilen heti, jos tulee joku jännä tilanne, tai kävelen vaikka vähänkin reippaammin töihin, sitä ehkäisen antiperspirantilla. Olen huomannut, että yksi kerros ei hikeä välttämättä estä joten siksi iltaisin ja aamuisin laitettuna se tehoaa paremmin. Minulla taitaa olla hikifobia :D

    Vastaa

    0
  14. Samaa mieltä! Hikoilu on täysin luonnollista eikä sitä kuulu jatkuvasti estää. Eikä voikaan, eihän ihminen ainoastaan kainaloista hikoile. Ei kai siinä ole mitään ongelmaa, jos nukkuessa tai joskus kotona ollessaan jättää dödön pois.

    Vastaa

    0
  15. Siis mitä, kuuluuko kainalot pestä vielä aamuisin? :D Itse kyllä vaan lisään dödöä ja that's it... Enkä käy suihkussakaan päivittäin, joka toinen päivä riittää (joskus jopa harvemminkin, en hikoile mielestäni paljoa). Toivottavasti ympäröivät ihmiset eivät pidä minua haisulina,ainakaan avokilta ei ole tullut valituksia... :D

    Vastaa

    0
    1. Minäkin aamuisin sipaisen dödön suoraan illalla pestyille kainaloille, en ala kainaloita aamuisin putsaamaan :D Paitsi silloin olen saattanut pyyhkäistä ne, jos aamulla selvästi herää hikinihkeänä. Ja viime talvena pahimpina paukkupakkasaikoina kävin suihkussa vain joka toinen päivä, suihkuttomina iltoina pyyhin vauvapyyhkeellä ne osat kehosta, jotka halusin "freesata" :)

      Vastaa

      0
  16. Muakin ihmetytti nuo illalla deon laittavat, sillä mulla se ei toimi ollenkaan. Hikoilen öisin vain vähän, mutta silti joutuisin pesemään kainalot aamulla uudestaan. Aamulla laitettu deo toimii kyllä päivän loppuun asti.
    Mullakin deon kuivuminen kestää aika kauan jos ei ole tosi lämmin, mutta en koe vaivaksi meikata kyynärpäät vähän koholla ja sen jälkeen hengata vähän aikaa kädet ylhäällä. :) Mun aamurutiineja nää rutiinit ei pidennä kuin ehkä viidellä minuutilla. Jos pitää lähteä sängystä suoraan ulos niin laitan suihkutettavaa deodoranttia.
    Oon myös pohtinut että vaikuttaakohan rasvaprosentti deon kuivumiseen? Onko kainalon iho silloin niin kerroksilla että deo tarvitsee kuivuakseen enemmän tuuletusta...

    Vastaa

    0
    1. Pikavinkki, jos tarvitsee lähteä nopeasti liikkeelle ja dödö ei kuivu: Levitän ensin kädellä tasaisemmaksi ja sitten kuivaan föönillä. Saa käyttää, mut ei oo pakko. :-) Eikö se Putous-hokema mennyt noin..?

      Vastaa

      0
  17. En käytä mitään kaupan deodorantteja. Teen sen itse ruokasoodasta ja eteerisistä öljyistä. Toimii, tuoksuu hyvälle eikä aiheuta minulle mitään allergiaa.

    Vastaa

    0
  18. Juu'u, jos minä sheivaan kainalot illalla, jo aamulla herätessä odottaa itäsaksalainen kuulantyötäjä -look... Niitä on laajalla alueella, ne ovat mustia ja paksuja, ja sänki tosiaan ilmestyy tunneissa, ei päivissä. Jippijee! =)

    Vastaa

    0
    1. Et oo ainut! Jos mulla olis noin vähä karvoja olisin 100 kertaa onnellisempi nainen

      Vastaa

      0
  19. Täällä myös yksi, joka ei käytännössä käydä dödöä lainkaan. En vaan koe tarvetta, sillä en oikeastaan hikoile kainaloista. Omistan kyllä dödön, mutta käytän sitä ehkä kerran kuukaudessa. Nykyinen spray-dödö on tainnut olla mulla varmaan lähemmäs vuoden ja edelleen riittää!

    Mulla hikipisarat pukkaa ensimmäisenä kasvoihin. Sen jälkeen hikoilen rintojen välistä ja alta sekä selästä. Jos kasvoihin olisi sellasta dödöä, joka hillitsis hikoilua, voisin kuvitella kokeilevani. :D Välillä on nimittäin todella ärsyttävää, että jo pienessä kuumuudessa hikikarpalot kohoaa nenälle ja ylähuuleen.

    Vastaa

    0
  20. Mä oon myös monesti miettinyt tätä dödön laittoa iltaisin. Itse tein teininä niin koska äitikin teki ja ajattelin että dödöä siis käytetään niin. Sitten ajattelin asiaa itse ja se tuntui hölmöltä, koska miksi hikeä tosiaan pitäisi yöllä estää. Vaikka yöllä vähän hikoilisikin, en ainakaan minä haise aamulla hieltä, jolloin yödödö on ainakin mun kohdalla turha. Muutenkin käyn nykyään aamuisin suihkussa joten laitan deodoranttia sen jälkeen. Luulisin, että jos hikeä estää 24/7, se kyllä alkaa puskea ulos jostain muualta kuin kainaloista, onhan hikirauhasia muuallakin! Kyllähän ihmisen kuuluu hikoilla ja hikoilun puuttuminen voi johtua jopa esim. kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

    Noista kainalokarvoista vielä, niin nykyään kun epiloin kainalot kahden viikon välein, hikoilen vähemmän kuin ennen, koska kainalokarvoja on vähemmän. Ennen kun sheivasin kainaloita, niin karvat kasvoivat nopeasti ärsyttävinä piikkeinä ja kainalot kutisivat ja joutui sheivaamaan koko ajan. Nykyään karvat kasvavat paljon hennompina ja huomaamattomampina eikä niitä tarvi olla koko aikaa hysteerisenä poistamassa :)

    Vastaa

    0
  21. Käytän dödöjä nykyisin vain kerran pari viikossa, - varsinkin yksin kotona-päivinä ei tarvitse hajunestoa lainkaan :)

    Kukaan ei ole vastannut dödön yökäytön syyksi, että haluaa tuoksua partnerin takia hyvälle... (ainakaan en nähnyt sellaista kommenttia) mutta eiköhän se kuitenkin ole syy monelle? terveellistä iholle se ei ehkä ole, mutta käyttäähän moni sen takia öisin hajuvettäkin ... Mikäs siinä, näin on tehty maailman sivu :)

    Vastaa

    0
    1. onko jonkun mielestä joku synteettinen myrkkymömmö paremman hajuista kuin oma (mielellään ei nyt mikään öklöhikinen :D) kumppani? onpa kummaa! mulle ainakin kumppanin "ominaishaju" on paljon parempi kuin mitkään tuoksut. joistain tuoksuista on kyllä tullut rakkaita, kun ne muistuttavat jostain ihmisestä, mutta yöksi haluan kumppanini vain itsensä hajuisena! olisi kauhistus jos joutuisi nukkumaan jossain hajustepilvessä.

      Vastaa

      0
  22. Siis mäkin teen niin, että jos peseydyn illalla, niin laitan ammulla dödön kainaloon ilman kainaloiden huuhtelua :D Ei mulla yöhikoilut ikinä haise. En ole myöskään huomannut mitään eroa tehossa, jos käyn aamulla suihkussa ja laitan dödön puhtaalle iholle.

    Vastaa

    0
  23. Joku tuolla ylempänä jo mainitsikin, miten ihana olet kun teet tällaisia "epämediaseksikkäitä" huomioita ja postauksia.

    Mä kuulun niihin aamudödöilijöihin, tukena on triple active -apteekkidödö pari kertaa viikossa (öisin). Sillä mun kainalot pysyy kurissa :D

    Sun pitäis tehdä tästä joku laajempi postaussarja, vrt Iltalehden jutut: "Oletko aina tehnyt tämänjatuonasianelämässäsi väärin?" Voisin heittää ideoiksi hiustenlaiton (käytätkö hiuslakkaa väärin)...

    Vastaa

    0
  24. Hei. Minä olen sellainen maalaistyttönen (asun kyllä pikkukaupungissa tällä hetkellä), että en edes käy suihkussa joka päivä. Kesähelteellä tosin saa käydä montakin kertaa kun haluaa viilennystä. Olen tosin tällä hetkellä lapsen kanssa kotona. Joten ihmisten ilmoilla ei tule käytyä joka päivä. Dödöä käytän vain aamuisin, riippumatta siitä olenko käynyt suihkussa edellisenä iltana vai juuri aamulla. Kainalokarvoja ajelen ehkä kerran kuussa, jos muistan silloinkaan. Mulla on ihan ohuet ja vaaleat karvat, jotka eivät juuri kasvakaan. Säärikarvoja en talvella muista moneen kuukauteen ajella, kesällä kun sääret ovat enemmän esillä siistin hennot säärihaiveneni ehkä kerran kuussa. Koen silti olevani siisti ihminen ja pidän huolta itsestäni ja ulkoasustani. Aviomieheni ei ole koskaan moittinut että haisisin tai karvani olisivat inhottavia.

    Vastaa

    0
  25. En lähde tähän deodoranttispekulaatioon mukaan, mutta tekee osallistua karvakeskusteluun. Kävin viime viikolla tekemässä erääseen kauneus- ja muoti-iltaan pyynnöstä alusvaatemalleilun huvin ja uuden kokemuksen vuoksi. Ei siinä muuten mitään, mutta mulla oli ihan au naturel -jalat! :D Kokemus oli kyllä ihan jees. Enemmän olen ihmeissäni siitä, että mulle ei huomautettu missään vaiheessa aiheesta, liekö huomanneet edes. Ei ne mitään valkoista vauvanukkaa kuitenkaan ole, vaikka eivät jatkukaan puotla säärtä pidemmälle.

    Vuosi sitten lopetin jalkakarvoistani huolehtimisen ihan vain siksi, ettei kiinnosta. Kainalokarvat kuitenkin ajan säntillisesti joka päivä parilla vedolla, koska siinä ne menee samalla. Tällaisena puolisokeana on suoranainen mukavuuskysymys olla pelleilemättä jalkojen ajelun kanssa, haha.

    Ole hyvä tekstimassasta! Toistan itseäni, mutta juttujasi jaksaa aina lukea aiheesta riippumatta. Olet ihastuttava. <3

    Vastaa

    0
  26. Nyt täytyy minunkii tunnustaa, että en ole käyttänyt dödöä enää kolmeen vuoteen.. kuulostaa ällöltä, mutta en tarvitse sitä koska en hikoile .. luulen että moni ajattelee henkilön, joka ei käytä dödöä olevan muutenkin epähygieeninen..

    t. Jokapäivä suihkussa käyvä, muuten hygieniasta huolehtiva

    Vastaa

    0
  27. Minä pesen kainalot aamuisin ja laitan sen jälkeen deodoranttia. Joskus teini-iässä minulla oli vaikeuksia päästä sängystä ylös aamuisin ja ajattelin että säästän aikaa, jos laitan deodorantin jo illalla. Jonkin ajan kuluttua sain kainaloihin vaikean, kutisevan ihottuman jonka paraneminen kesti kauan. Eikä sen deodorantin teho ollut edes niin hyvä enää yön yli oltuaan. Ja olen kuitenkin aina käyttänyt aika voimakkaita aineita. Kannattaa välillä antaa ihon hengittää.

    Vastaa

    0
  28. Minen kyllä pidä itseäni mitenkään epähygieenisenä, vaikka käyn iltaisin suihkussa ja pesen kainalot aamulla ennen dödön laittoa. Tämä myös siksi, ettei roll on -dödöön kertyisi liikaa töhnää. Varsinkin ekodödöt lakkaavat toimimasta loppuvaiheilla tästä huolimatta.

    Joidenkin ihmisten hiki ei vaan haise, eikä heidän tietty tarvitse käyttää deodoranttia, jolleivät halua. Esim. äitini ei ennen vaihdevuosia koskaan tarvinnut dödöä. Vaihdevuosien hormonimyrsky sitten muutti asian. En tiedä mitä sitten tapahtuu, kun ovat ohi.

    Tässä muuten lisätietoa "hajuttomista", johtuu geenimuunnoksesta: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305639117147 .

    Vastaa

    0
  29. Oho, unohdin ihan kokonaan kommentoida siihen edelliseen postaukseen! Olen siis näitä ällöttäviä ihmisiä, jotka käyttävät dödöä äärettömän vähän ja enimmäkseen ei ollenkaan. En juurikaan haise hieltä enkä usko että suurin osa meistä haisisi niin paljoa että, jos nyt ei erikseen tulla nuuhkimaan, niin kukaan ympäriltä huomaisi (testattu rehellisillä kavereilla ja miehenketaleella, eli en ole vain tottunut omaan löyhkääni! :D) Joissakin kuukautiskierron vaiheissa tulee JOSKUS semmoisia päiviä, että joudun dödöilemään - viimeisen vuoden aikana dödöpurkki on avattu varmaan ~10 kertaa. Totesin dödön jossain vaiheessa jotenkin vaikeaksi, sitä piti laittaa joka päivä ja se kului niin nopeasti. Koko ajan joutui ostamaan uuden purkin. Samoihin aikoihin lueskelin jostain lehdestä että monet käyttää dödöä ihan turhaan, joten päätin sitten testata.

    Vastaa

    0
  30. Tuo edellinen deodorantti-postaus muutti mun elämän. Olen kärsinyt tosi voimakkaasta hikoilusta ja pystyin pitkään käyttämään vain löysiä valkoisia tai mustia paitoja, joissa hikoilu ei helposti näy. Laitoin deodoranttia (=antiperspiranttia) aina kotoa lähtiessä puhtaisiin kainaloihin, mutta mikään merkki ei tuntunut auttavan. Kotona en yleensä käyttänyt deodoranttia, koska kotona hikoilu ei jostain syystä ole ihan yhtä voimakasta ja en usko deodorantin jatkuvan käytön olevan kauhean terveellistä, sillä olen allerginen monelle kosmetiikallekin.

    Postauksen kommenteissa kuitenkin neuvottiin laittamaan deodorantti heti suihkun jälkeen ja kokeilin tätä saman tien. Kuuman suihkun jälkeen kainaloni pysyvät normaalisti ehkä 10min kuivina ennen kuin hikoilu alkaa. Nyt olen laittanut apteekista ostamaani hajusteetonta bats-deodoranttia (joka ei ennen siis toiminut alkuunkaan, vaikka pesin aina kainalot ennen deodorantin laittoa) aina välittömästi suihkun jälkeen melko reilusti ja antanut kuivua huolella - ja hikoilu on lähes poissa. En voi oikeasti uskoa tätä, että olen vain käyttänyt deodoranttia väärin. Ja kokeilin siis ihan kaikki mahdolliset deodorantit mitä kaupasta ja apteekista löytyy! Ihanaa kun ei tarvitse enää pelätä hikiläikkiä paidoissa. :)

    Vastaa

    0
  31. Mä olin teininä kuitenkin niin hysteerinen haisemiseni suhteen, että mulla oli deodorantti mukana myös koulussa ja lisäilin sitä pitkin päivää. Tiedostan, että haisemisen tunne on mun kohdalla osittain psykologinen juttu (kuvittelen tuoksahtavani kokoajan), mutta mulla on myös hieneritys hyvin voimakasta ja hiki haisee todella pistävältä. Pari kertaa viikossa laitan jonkun apteekin litkun kainaloihin, joka siis estää sitä hieneritystä ja muuten aina suihkusta tultuani puhtaalle iholle deodoranttia (ja näissäkään mikä tahansa ei käy, ainoastaan stickit ja niistä paras Biothermin). Muutenkin käyn yleensä aina aamuisin suihkussa, en pysty pelkällä iltasuihkulla lähtemään ihmisten ilmoille, kun tuntuu vaan, että haisen pahalta ja tukka on likanen jne... Eipä tykkää mun atooppinen ja äärimmäisen kuiva iho tästä jatkuvasta suihkuttelusta. Kyllä mä kotona voin olla ties miten haisevana ja vaikka monta päivää ilman suihkua, mutta kun harvemmin tulee vain ja ainoastaan kotona oltua päivätolkulla.

    Ja toinen juttu vielä: osaatko yhtään sanoa, mistä johtuu kauhean oksettava olo aina, kun olen syönyt mantelileipää? Yritin karppailla joskus, mutta se tössäsi siihen, että ehdottomasti parhaan makuinen vhh-leipä aiheutti joka helkkarin kerta mulla oksettavan olon. Oikeasti aina, kun olin mantelileipää syönyt, oli pitkään sellainen olo, että ihan justiin lerva. Ostin kyllä vielä uuden pussin mantelijauhoakin, jos se aikaisempi olisi vaikka ollut pilalla, mutta ei auta ei. :(

    (+ Jos täältä löytyy jo toinen samantyylinen kommentti multa, niin ei tarvitse julkaista tätä. Mun kone vaan näytti, ettei kommentti lähtenytkään, joten laitetaan varman päälle uusiksi.)

    Vastaa

    0
  32. Unohdin vastata alkuperäiseen postaukseen, mutta kirjoitanpa nyt sitten tähän. Minä kuulun niihin, jotka käyvät suihkussa illalla ja pistävät dödön vasta aamulla. En käy aamulla suihkussa tai pese kainaloita, koska en hikoile yöllä niin, että kainaloni haisisivat hieltä. Tämä toimii minulla.

    Vastaa

    0
  33. minä laitan aamuisin ja suihkun jälkeen melko usein. hikeni ei kylläkään haise, joten voisin peruspäivänä olla ilmankin. suihkussakaan en käy päivittäin, joka toinen päivä. enkä pese kainaloita aamulla, jos olen käynyt illalla suihkussa ja jättänyt dödön laittamatta. mulle ei tullut mieleenkään, että kainalot voisi pestä vielä erikseen aamuisin :D apua! ollaan me niin vaan erilaisia.

    Vastaa

    0
  34. Mä en kans kehtaa kertoa seurassa, että käyn kunnolla kokovartalosuihkussa 3-5 kertaa viikossa...Vaikka olen kyllä tajunnut, että suuri osa ihmisistä ei edes käy päivittäin, mutta AINA joka porukassa on se yksi tyyppi joka on heti sillain että "hyyyyyyyi". :D Eikä sit kiinnosta alkaa selittelemään.:) Niin, enkä silloinkaan käytä suihkusaippuaa.

    Ja dödöistä. Mulla tuli joku jäätävä kainaloihottuma pari kk sitten, ja en vaan kerta kaikkiaan voinut laittaa dödöä rikkinäiselle iholle. Aluksi laitoin kookosöljyä, mutta nykyään en usein edes sitäkään. Tiedättekös, eipä haise ei! Olen mieheltäni ja perheenjäseniltäni ihan suoraan kysynyt että haisenko millekään (pakottanut ne läheltä nuuhkimaan mua:D) ja he ovat olleet vain, että "et mitennii?". No siten, että en oo laittanut dödöä :) Hirvitti kun aluksi joutui pakosta jättämään sen pois, mutta enpä enää kaipaile tai näköjään edes tartte.

    Vastaa

    0
  35. Ymmärtääkseni hiki itsessään on hajutonta, haju syntyy hien ja iholla olevien bakteereiden ja mikrobien reaktiosta. Se on sitten yksilöllistä minkä hajuista tuotosta syntyy tai syntyykö ollenkaan.
    Itse kuulun aamudödöilijöihin ja koen dödön laittamisen yöksi turhaksi ja epämiellyttäväksi. Jos nyt joskus haluan illalla miellyttää tuoksulla itseäni tai miestäni, niin laitan suihkun jälkeen tuoksuvaa vartaloemulsiota mutten koskaan dödöä.

    Vastaa

    0
  36. Nämä tehokkaammat dödöt neuvotaan laittamaan illalla. Saa kuulemma tarkennan tehon irti, kun hikirauhasren toiminta ei ole niin aktiivista, tai jotain. Itse käytän dödöä aamuisin, joten kuulun aamu koulukuntaan

    Vastaa

    0
  37. Itse laitan dödöä aina suihkun jälkeen, eli yleensä illalla. Aamulla suihkussa käyminen ei oo mun juttu :D Kyllä sen huomaa jos käy illalla suihkussa eikä laita dödöä niin aamulla pikkaisen haisee kainalo hikiselle. Ei ole kiva sitten laittaa puhtaita vaatteita puolipuhtaalle iholle. En kuitenkaan hikoile voimakkaasti tai kovin haisevasti, joten joskus saatan jättää parikin päivää käyttämättä dödöä, jotenkin epäluonnollista ja vaarallisen kuuloista tuo että se tukkii hikirauhasia :s

    Vastaa

    0
  38. Iholla kestää noin 24 tuntia saada luonnollinen tilansa takaisin suihkun jälkeen, joten jos ei ole pakko, kannattaisi suihkussa käydä max. kerran päivässä. Lisäksi jos pesee hiukset useasti niin talin eritys häiriintyy ja seurauksena voi olla rasvoittuneet hiukset, kuiva päänahka yms. Kierre on valmis. Ymmärrän jos työskentelee sellaisessa ympäristössä, että on pakko käydä usein suihkussa, mutta jos käy vain esimerkiksi tottumuksen vuoksi, niin kannattaisi miettiä onko se tarpeellista. Esimerkiksi jos käyn illalla suihkussa, en käy aamulla ja jos käyn aamulla en käy illalla. Pieni puhdistus riittää. Kuvitelkaa nyt niitä kivikautisia ihmisiä ;)

    Vastaa

    0
  39. En käytä dödöä ollenkaan ja käyn suihkussa kolmen päivän välein. Joskus useammin jos urheilen. En myöskään haise tai ole mitenkään likainen. Kaikkien hiki ei vain haise, enkä kyllä kovinkaan helposti hikoile. Käytän aikani mielummin moneen muuhun asiaan, kuin pakonomaiseen peseytymiseen.

    Vastaa

    0
  40. En käytä dödöä, sillä en ole kokenut sitä itselleni tarpeelliseksi. Kyseessä ei ole mikään periaatepäätös tai tietoinen valinta. Yhden dödöpurkin olen elämäni aikana omistanut ja käyttänyt, mutta koin sen itselleni turhaksi. Hikeni ei tuoksahta juuri miltään enkä hikoile mitenkään häiritsevän runsaasti.

    Vastaa

    0
  41. sun kyselystä puuttuu vaihtoehto, jonka mä valitsisin. Mä laitan dödöä aina suihkun jälkeen. Ja se ei ole välttämättä aamulla tai illalla, koska urheilen melkein päivittäin. Joskus sitä tulee sitten sudittua monta kertaa päivässä, joskus ei ollenkaan.

    Vastaa

    0
  42. Niin se ihminen vaan erkaantuu luonnosta, kun karvat hirvittävät ja hiki ällöttää.

    Kauneusteollisuus on menestyksekkäästi uskotellut, että ihmisen on oltava hajuton, mauton ja karvaton - ja mahdollisimman steriili.

    Vastaa

    0
  43. "Mitä se ketään haittaa, että elimistö erittää hikeä nukkuessasi?"

    Minä esimerkiksi en halua, että yöpaita (tai toppi, jota yleensä käytän) hikeentyy. En omista niin paljon yövaatteita, että niitä riittäisi viikon joka päivälle. En siis vaihda yöasua joka päivä.

    Vastaa

    0
  44. Mä vasta kummajainen olen, kun en käytä ollenkaan suihkusaippuaa.. kaverit sitä aina ihmettelee :) käyn todella kuumassa suihkussa kerran päivässä tai joka toinen päivä. Saunassa pari krt viikossa.
    Dödöä laitan aamulla, kun olen pessyt kainalot. En haise enkä juurikaan hikoile. Iho on aika kuiva ja monesti "unohdan" rasvailla suihkun jälkeen muuta kuin kasvot ja rintakehän.. en koe, että tarvisin suihkusaippuaa, joskus käytin luonnonsaippuaa, mutta loputtuaan ei ole tullut hankittua uutta..

    Vastaa

    0
  45. Moikka. Todellakin minäkin kuulun siihen kastiin, joka ei käy päivittäin suihkussa ja hiusten pesuväliäkin yritän pidentää nyt jopa kolmeen (!!!!) päivään päänahan kuivumisen estämiseksi. Lisäksi nyt olen lopettanut dödön käytön, sillä kainaloni ärtyivät ihan ihorikoille saakka niistä vaikka kuinka yritin vaihtaa merkkiä ja etsiä alkoholittomia ja alumiinittömiä tuotteita. Että näillä mennään, ja PALJON vähemmän tarvitsee ihoa rasvailla! Olen Sanni sun kanssa täysin samaa mieltä tästä(kin)!

    Vastaa

    0
  46. Minäkään en ole koskaan ajatellut että iltasuihkun jälkeen vielä aamulla pitäisi kainalot peste ennen deota :O Itse en hikoile oisin kainaloista mielestäni ollenkaan, en edes kesällä. Surutta rollaan deot aamulla kainaloon ja kestää hyvin iltaan ja jopa seuraavaan aamuun. Hikoilen myös ensimmäisenä kasvoilta, siihen kun löytäisikin deon!

    Vastaa

    0
  47. Itse laitan deodoranttia vain aamuisin suihkun jälkeen, paitsi tietysti jos olen lähdössä ulos bileisiin/baariin. Silloin uuden suihkun jälkeen suihkunraikkaisiin kainaloihin uusi kerros. Aamusuihkuihin ainoa poikkeus on 4.30 aamuvuorot. Ennen niitä käyn suihkussa edellisenä iltana, sänkyyn ilman deodoranttia ja sit aamulla pikahuuhtaisun jälkeen dödö raikkaisiin kainaloihin. Ns. likaisiin kainaloihin en laita dödöä, koen, että silloin kainalot vasta alkavatkin tuoksahtaa, kun muutoin ei juurikaan. Enkä enää onneksi paljon kainaloista hikoilekaan. Eri asia oli teinivuosina, kun hikeä pukkasi paidan kainalot läpimäriksi. Silloin oli käytössä apteekin Triple-mikä-se-nyt-oli, jota käytin vain yötä vasten.

    Karvakeskustelusta: itse ajan kainalokarvat kerran päivässä, koska on "pakko". Pikimusta, terävä sänki puskee läpi jo päivässä ja se alkaa kutittaa. Lisäksi koen, että hiki alkaa haista sänkisissä kainaloissa herkemmin. Muut karvat siistin/ajelen näin talvisin kerran viikossa, kesäisin sääret silloin, kun sänki alkaa haitata. Karvojen ajelu ylipäätään, on mulle herkän ihon mukavuuskysymys, karvat tuntuvat vaatteiden alla inhottavilta ja iho alkaa kutista. Karvaisuuden/karvattomuuden estetiikalla ei ole mulle henkilökohtaisesti juuri mitään merkitystä. :)

    Vastaa

    0
  48. Öh, mun on nyt ihan pakko myöntää, että en aina muista laittaa dödöä. En joka päivä, varmaan välillä en edes joka viikko (vaikka kyllä siis peseydyn useammin. En ehkä joka päivä). Mä en koe haisevani. Tai ehkä olenkin niitä pahanhajuisia mummoja, joille kukaan ei kehtaa huomauttaa asiasta?!

    Tossa sun 2 vkon sänkikuvassa on suunnilleen yhtä paljon kainalokarvoja, kun mulle kasvaa ikinä. Vaikka siis en ajelisi 2 vkoon, 2 kuukauteen tai 2 vuoteen... Ehkä kainalohikoillu ja -karvat kulkee jotenkin käsi kädessä?! Muita karvoja mulle kyllä kasvaa, sääret, alapää, hiukst, ripset ja kulmakarvat. Kainaloihin vaan ei juurikaan...

    Toisaalta tarkemmin ajatellen en mä kyllä kulmakarvojakaan nypi tai sääriä ajele, kuin tyyliin kerta viikkoon. Tukkaa on, mutta sekin on oikeasti aika hentoista. Sitä vaan on paljon ja se menee überkiharaan, niin määrä hämää.

    Kaikki mun kroppani kuolleen sarveisaineen tuotanto näyttäisi keskittyneen mun sormien päihin... Kynnet nimittäin on vahvat, kasvavat nopeasti, eivätkä lohkea. Kiitos äiti geeneistä. Tämän ja sen edellisen postauksen kommentteja luettuani en kyllä enää ikinä aio valittaa mistään aiheeseen liittyvästä...

    Vastaa

    0
  49. Kiitos hyvästä aiheesta. Itselläni on vahva ja tumma karva joka kasvaa nopeasti. Seka kainalossa että kaikkialla.
    Voin olla väärässä mutta muistelen lukeneeni jostain, että karvattomuus on lähtöisin sodanjälkeisestä Ranskasta, jossa karvattomuutta alettiin pitää normina juuri minihameiten muotiin tulon jälkeen. Karvaisia naisia taas barbaarimaisena epäsiistinä. Oma äitini joka on yli 70 ei ole ikinä ajellut yhtään karvaa, uskoisin, että monen muunkin äiti ei tiedä karvanpoistosta mitään.
    Mielestäni tässä karvattomuudessa, jojuttomuuden ja itseensä pesemisen hysteriasta on menty liian pitkälle. Itse käytän dödöä lähes päivittäin ja tiettynä aikana kuukaudesta, kun tuntuu, että rauhaset toimii kovin aktiivisesti.

    Vastaa

    0
  50. Onko täällä muita ihmisiä jotka nauttii omansa (ja muiden) hien luontaisesta tuoksusta ja pitää sitä eroottisena. En nyt tarkoita sellasta monen päivän darrahikeä, mutta mun mielestä ihminen haisee parhaimmalta sillon kun suihkusta on aikaa vähintään puoli päivää. Ei kyllä välttämättä kaikki ihmiset, mutta mulle on tärkeää että pidän kumppanini hientuoksua seksikkäänä - rakastan kumppanini kainalon nuuskuttelua. Mun tietääkseni on ihan tutkittuakin että evolutiivisesti hyvin yhteen sopivat ihmiset rakastavat toisensa luontaista tuoksua ja täten hajuja ei kannattaisi täysin pestä pois ja korvata teollisilla.

    Tää on yksi syy miksi en aja kainalokarvojani enkä käytä voimakkaan hajuista antiperspiranttia. Itseasiassa käytän miesten Biotherm-stickiä koska sen mieto ja miehekäs tuoksu sointuu mielestäni hyvin mun omaan tuoksuuni. Kumppanini laitoin viime kesänä kokonaan "dödökieltoon" koska uitiin silloin päivittäin ja muuten omaa tuoksua ei olisi tullut lainkaan. Nyt kun on talvi niin hän käyttää hajusteetonta antiperspiranttia koska suihkussa ei käydä päivittäin :P

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (86)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat