26.06.2014

Meikkaatko kaupan testereillä?

Eilisen NYX-postauksen kommenteissa nousi pari kommenttia, joiden pohjalta intouduin tekemään aiheesta oman postauksensa;

"Meikkaako joku oikeasti itseään  kaupan testereillä?"

Muutama lukija kommentoi semi-järkyttyneenä, että a) miten itse kehtasin "sotkea testerit" silmäbakteereillani ja b) kokeileeko joku muka oikeasti kaupan meikkitestereitä silmiinsä, naamalle ja huuliin.

Vastaus: kyllä, totta kai.

Tester_IMG_7973

Olin hämmästynyt lukiessani kommentit, sillä minulle on aina ollut ihan selviö että ihmiset meikkaavat itseään kaupan testereillä. Onhan se tottakai ällöä, mutta näin nyt kuitenkin tapahtuu. Olen kuvitellut olevan kaikille ihan tuttu ja yleinen näky meikkitelineillä, kun joukko tyttöjä harjaa testerimaskaraa ripsiinsä ja vetää sormella luomiväriä luomeensa. Eikä tämä käytös rajoitu teineihin, kyllä meikkejä kokeilevat kaiken ikäiset. Selektiiviseltä hyllyltä voi usein bongata keski-ikäisen rouvan laittamassa huulipunaa - kyllä, suoraan testeristä.

Tester_IMG_7975

Lainaan tähän suoraan poiminnat nimimerkki RainDropin kommentista ja hänelle kirjoittamani vastauksen (ehkä jollekulle muullekin tulee uutena tietona esimerkiksi tuo liikkeiden asiakasmeikkauksia koskeva asia):

"Mua kiinnostaisi kyllä nyt kuulla, etta meikkaako joku oikeasti noilla kaupan testereilla? Siis ihan oikeasti kokeilee luomivareja silmiin, poskipunaa naamalle, huulipunaa huuliin?

Oltuani kolme ja puoli vuotta töissä kosmetiikkamyymälässä uskallan sanoa, että minulla on vankka silmin havaittu tieto asiasta. :D Ja asia on kyllä havaittu elämän aikana jo aiemminkin.

Kyllä, ihmiset meikkaavat surutta itseään testereillä. “Hienompien” merkkien valvotuissa, miehitetyissä pisteissä asiakkaita toki ohjataan käyttämään testerien kokeiluun topsipuikkoja ja onpahan paremmilla merkeillä tarjota ihan siveltimiä ja kertakäyttöisiä vaahtomuoviapplikaattoreita meikkien testaamiseen. Mutta miehittämättömät markettimeikkitelineet ja selektiivisten merkkien hyllyt ovat tietenkin ihan “Villiä länttä” ja asiakkaat tekevät testereillä mitä tykkäävät. Kyllä minä sen ymmärrän oikein hyvin. :) Suuri osa asiakkaista näkee testerit juuri siinä tarkoituksessa – että voi kokeilla, miltä sävy itsellä käytännössä näyttää.

"enpä tiennyt tuotakaan, että kosmetiikkamyymälöiden asiakasopastukset tehdaan asiakkaiden käytössä olevilla testereilla(!), tietääpähän välttää niitäkin.

Tämä on kieltämättä “mielenkiintoinen” asia, ja juuri tämän vuoksi osa todellakin välttelee näitä opastuksia tai ylipäänsä meikkauksia kosmetiikkamyymälöissä. Jos asiaa miettii perusteellisemmin, niin tajuaa, että näinhän opastusten/muiden meikkausten tietysti täytyy liikkeissä toimia. Millä muilla meikeillä opastukset voitaisiin tehdä..? Ei kosmetiikkamyymälöissä ole erillisiä “vain asiakasmeikkauksiin” varattuja meikkivarastoja, toisin kuin esimerkiksi kosmetologeilla joiden meikkiteline luonnollisestikin on olemassa vain ja ainoastaan asiakasmeikkauksia varten. Ainoat meikkaukseen käytettävät tuotteet joita myymälät saavat ovat testereitä.

Voi toki olla mahdollista, että myymälä esimerkiksi omatoimisesti laittaa sivuun valitun joukon testereitä joita käytetään vain asiakasmeikkauksiin, ja sehän olisi hyvä idea. Ehkäpä joku liike noudattaakin tällaista käytäntöä..? MUTTA. Kaikista merkeistä ei tietenkään voi laittaa kaikkien tuotteiden testereitä sivuun tätä tarkoitusta varten, ja tällöin esimerkiksi opastuksissa, joissa asiakas usein nimenomaan on kiinnostunut jonkun tietyn merkin tuotteista/väreistä, jää ainoaksi mahdollisuudeksi käyttää yleisessä asiakaskäytössä olevia testereitä.

Tämä on realiteetti.

Ei myymälöiden henkilökuntakaan saa omia, erillisiä näytekappaleita joista kokeilla uutuustuotteita (poislukien koulutuslahjat, mutta esimerkiksi uusien meikkilookkien tuotteita ei tosiaankaan jaella koulutuksissa), joten myös heidän ainoa mahdollisuutensa tutustua tuotteisiin ovat testerit. Näin ollen on ihan vakiokuvio, että uusien lookkien/tuotesarjojen testereiden saapuessa henkilökunta kokeilee meikkejä ennen kuin ne laitetaan esille telineisiin. Kosmetiikkaliikkeiden henkilökunnan työhön kuuluu valikoiman tuotteiden testaus – millä muulla tavalla he pystyisivät tämän  osan työstä toteuttamaan…?

Tester_IMG_7874

Tein testereiden käytöstä kyselyn blogin sivupalkkiin! Vastaa ja kerro, oletko sinä meikannut itseäsi kaupan testereillä.

Sana on vapaa! Kertokaa; mitä mieltä testereillä meikkauksesta?

Kiitokset nimimerkeille Sara ja RainDrop kiinnostavasta keskustelun avauksesta! :)

115 comments on “Meikkaatko kaupan testereillä?”

  1. Hauska juttu kun kammoksutaan meikki-testereitä ja sitten vaikkapa kaupassa kosketaan maksupäätteeseen jota kaikki käpälöivät monta kertaa päivässä :-D Samat bakteerit ne sielläkin on.
    Itse en kuitenkaan ole varsinaisesti meikannut testereillä, kasvoille olen voinut joskus meikkivoidetta kokeilla (kämmenselkähän on aivan eri värinen kuin kasvot). Teininä kokeiltiin huulikiiltojakin suoraan purkeista ja elossa ollaan ;-)

    Vastaa

    0
    1. Hauska juttu kun kammoksutaan meikki-testereitä ja sitten vaikkapa kaupassa kosketaan maksupäätteeseen jota kaikki käpälöivät monta kertaa päivässä :-D Samat bakteerit ne sielläkin on.

      Niinpä. Tämä on kyllä tosi mielenkiintoinen asia. :) Miksi meikkitesteri on ällömpi kuin oven kahva tai bussin pysäkkinappi? Jäämme miettimään....

      Vastaa

      0
    2. Ehkä se johtuu siitä, että niitä ei esimerkiksi nuolla? Ehjä iho on erittäin tehokas suoja kaikkea vastaan, mutta limakalvot ovat herkät. Joku on juuri ennen sua kokeillut testerihuulipunaa sormin, joihin on vähän flunssaisena aivastanut ja yskinyt. Sitten siitä samasta testeristä itse kokeilet huulille, ja vaikka sen pyyhkisitkin pois eivät bakteerit välttämättä lähde minnekään. Sitten syöt herkullisen sokerimunkin ja nuolaiset huuliasi, jossa on testerijämiä ja tadaa! - voit saada edellisen testaajan pöpön itsellesikin.

      Vastaa

      0
    3. Puhumattaakn silmästä ja sen pinnasta. Joten kyllä tässä nyt on kyse hieman eri asioista...

      Vastaa

      0
    4. No en nyt sanoisi. :) Kyllä se hissinnappiin koskenut käsi aikalailla helposti eksyy hieraisemaan silmää tai pyyhkäisemään vaikka huulirasvaa huuleen ennenkuin nappiin/ovenkahvaan/kaiteeseen koskenut henkilö on ennättänyt pestä kätensä. ;) Eli ihan samalla lailla bakteerit leviävät muistakin pinnoista kuin meikkitestereistä.

      Vastaa

      0
    5. Kuitenkin huulipunan hieman kosteassa, pehmeässä pinnassa mikrobit viihtynevät paremmin kuin esimerkiksi kahvoissa - erityisesti kun joidenkin meikkihyllyjen valo on oikeasti aika lämmittävä. Infektioita vähentänee vain vatsan alhainen pH, joka tuhoaa melkein kaiken, mutta esimerkiksi silmällä ei moista puolustuskeinoa ole. Silmätulehduksia ei ole niin usein siksi, että harva hieroo silmän limakalvoa - itse ainakin hieraisen luomea. Esimerkiksi ripsivärin laitossa on aika isot mahdollisuudet koskettaa myös limakalvoa, mikä voi johtaa infektioon.

      Vastaa

      0
    6. Kuitenkin huulipunan hieman kosteassa, pehmeässä pinnassa mikrobit viihtynevät paremmin kuin esimerkiksi kahvoissa –

      Ymmärrän toki. :) En itse koskaan laittaisi huulipunatesteristä suoraan huulilleni, niinkuin en myöskään maskarasta.

      Ei minulle mitenkään tarvitse perustella yleisessä käytössä olevien meikkitesterien kasvoilleen käytön ällöyttä, olenhan ilmaissut olevani samaa mieltä itsekin! ^_^ Jokainen kuitenkin tekee miten tahtoo ja ottaa arvioimansa riskit - tai on piittaamatta niistä.

      Vastaa

      0
  2. ehkä kerran olen "pakon edessä" kokeillut huulipunaa itse kun ei ole ollut myyjää paikalla auttamassa ja halusin kovasti saada sävyn testattua kunnolla (taisi olla tarjouksessa joten asia ei voinut odottaa :D). otin puhtailla sormilla kohdasta, josta näki ettei siihen oltu koskettu, varovasti vähän, töpöttelin siitä sitten huulille ja sävyn todettuani pyyhin pois. muuten en ikinä testaisi muualle kuin kämmenselkään! ainoa poikkeus on tähän ammattitaitoisen myyjän avulla. tällöinkin vain siististä testeristä, ja sen näkee, kun myyjä puhdistaa tuotteen jotenkin / ottaa kertakäyttöspaatelilla puhtaasta kohdasta ja käyttää putsattua sivellintä. mun mielestä ainakin selehyllyillä ne testerit näyttää sen verran siisteiltä ja myyjät asiansa osaavilta ja hygieniaan huomiota kiinnittäviltä (juuri esim. reilusti pirtusuihketta tai sitten ottaa siitä sen päällimmäisen kerroksen pois), joten olen ihan rohkeasti testannut sillä tavoin. tosin myyjänkin avustuksella uskallan kokeilla vain huuli- ja kasvotuotteita. silmiin en ikinä laittaisi mitään missä on vaara jonkun toisen bakteereista, en edes osta ikinä maskaroita jotka eivät tule kelmussa tai vastaavassa pakkauksessa, sillä olen saanut kerran pahan silmätulehduksen jonka aiheuttajaksi epäilen liian kauan (n. 4kk) ollutta ripsaria jota ei tasan tarkkaan ollut muut hypistelleet. tosin se ei ollutkaan paketissa kun sen ostin, liekö syynä nopeaan pilaantumiseen. se oli kyllä niin opettavainen kokemus että piilareiden käyttökin alkoi vähän karmia... ylipäänsä mua ärsyttää aivan kamalasti, kun ihmiset kohtelee niitä testereitä ja joskus jopa myyntikappaleita miten sattuu! ei niitä nyt olisi pakko söhrätä ja turmella, vaikka siellä vapaasti liikuteltavina ovatkin... välillä oikein ihmettelen että miten joku testeri on saatu niin kuvottavaan kuntoon - ja ennen kaikkea sitä, miksei henkilökunta heitä sellaisia kuvotuksia roskiin!

    mielenkiintoinen aihe. varmaankin kaikki aikuisemmat lukijat ymmärtävät varoa, mutta voin sanoa, että silmätulehdus ei oo mikään kiva juttu, joten kannattaa miettiä mitä sitä iholleen ja varsinkin limakalvojen lähelle söhrää! ;)

    Vastaa

    0
  3. Olen huomannut, että esimerkiksi luomivärit eivät näytä välttämättä yhtään samalta kasvoilla kuin kämmenselällä, sama vaikkapa huulipunan suhteen. Olen aika tarkka sävyjeni nyansseista, ja haluaisin kyllä ihan oikeasti testata tuotteet kasvoille ennen ostamista. En ole bakteerikammoinen, ja voisin ihan hyvin kokeilla vaikkapa luomiväritesteriä, ongelmat vain ovat a) kaupungilla ollessani olen jo meikannut, enkä halua sotkea ripsiä ja rajauksia luomivärillä - toisaalta tällöin vaikkapa ne luomivärit jäisivät pohjustamatta, ja olisivat epäsiistit hetkessä b) hävettää kokeilla testereistä, kun tietää ihmisten katsovan ja kauhistelevan, että miten tuo hullu akka voi asettaa itsensä alttiiksi tuollaiselle bakteeri-invaasiolle, ja jakelee vielä omansakin eteenpäin. Tulee sitten tehtyä vikaostoksia kämmenselkätestien kanssa.

    Vastaa

    0
  4. Aina kun olen tarvinnut opastusta ja apua sävyjä valitessa niin kyllä kosmetiikkamyyjä on minun naamaani testeristä laittanut koska sinne oikeaan paikkaanhan se täytyy kokeilla. En näe siinä mitään kammottavaa. On ne vaatekaupassakin sovitettavat vaatteet käyneet jokaisen päällä. Enkä minä näe ihmisten olevan mitään bakteeripesäkkeitä tai jotenkin likaisia. Nykypäivänä ollaan itse asiassa niin puhtaita ja jynssättyjä ku ikinä.

    Vastaa

    0
  5. Itse en voi kokeilla kaupan testereitä. Olen niin herkkä, että saisin heti yskänrokon huulipunista/kiilloista, märkäruven/silmätulehduksen luomiväreistä/ripsareista. Tämä harmittaa todella paljon, koska on tullut monta "hutiostosta" tämän tähden.. Enkä esimerkiksi voi antaa kenenkään ottaa huulirasvastani tai juoda samasta pullosta/lasista/pillistä. Kaikki eivät tätä herkkyyttäni ymmärrä. Kerran sain osakseni oudoksuvan katseen, kun otin itse huulirasvasta ja kaveri tuli ja otti myös (sellainen nappirasva), katsoin häntä hetken ja totesin "kiitos, nyt saankin heittää tämän roskiin ja ostaa uuden."

    Vastaa

    0
  6. Heippa Sanni!

    Kysyn nyt ihan tähän postaukseen liittymättömän asian, jota olen itsekseni pohtinut hetken aikaa. :D Mietin siis, mitä eroa erilaisilla silmämeikinpoistoaineilla on? Tai siis, ymmärrän kyllä erot koostumuksessa, mutta esimerkiksi koostumukseltaan samanlainen litku Nivealta vs. Diorilta. Nivean purkki maksaa 5 e ja Diorin 20 e (päästä keksityt hinnat, mutta ymmärtänet pointin). Onko siis Diorin meikinpoistoaineessa jotakin parempaa, miksi kannattaisi maksaa siitä enemmän? Se ei ärsytä silmiä yhtä paljon..?

    Ymmärrän, että meikkituotteen hinta voi korreloida esimerkiksi luomivärin pigmenttimäärän kanssa. Mutta tätä kysymystä todella pohdin, koska oli silmämeikinpoistoaine minkä hintainen tahansa, niin yhtä hyvin sillä (vedenpitävä) silmämeikki lähtee pois.

    Onpa deeppiä pohdintaa, mutta sinulla lienee jokin asiantuntemus tämän asian suhteen ;)

    Vastaa

    0
    1. Moi Emppu!

      Oma henkilökohtainen mielipiteeni (ja kokemuksenikin) on, ettei juuri silmämeikinpoistoaineilla ole suurta eroa eri hintaluokissa. En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan, että saisi silmämeikin paremmin irti kalliimman merkin tuotteella. Itselläni on itse asiassa jopa aivan päinvastaisia kokemuksia, esimerkiksi Cliniquen suosittu Take The Day Off on yksi huonoimpia silmämeikinputsareita joita olen koskaan kokeillut, minulla on siitä waterproof-versio eikä sillä todellakaan lähde vedenkestävä meikki - hyvä jos vesiliukoinenkaan :D

      Eli ei, en pysty oman kokemukseni ja asiakaspalautteiden perusteella sanomaan, että esim. Diorin silmämeikinpoistoaine on parempi kuin L'Orealin. L'Orealin vedenkestävän silmämeikin poistoaine on muuten itse asiassa Suomessa myydyimpiä kaikkien silmämeikkiputsareiden markkinoilla, minunkin asiakkaista moni muuten selektiivistä kosmetiikkaa käyttävä nappasi aina Lorkun simämeikkiputsarin, "Kun tämä nyt kuitenkin on niin hyvä". ;)

      Sen sijaan KASVOputsareissa on eroja marketti- ja selektiivisten brändien välillä.

      Vastaa

      0
    2. Tuokin on niin yksilöllinen juttu, joidenkin mielestä kyseinen Cliniquen putsari on niitä parhaita :) Itse en koskaan ole ostanut, joten en voi arvioida. Vähän sama asia, kuin kuuluisat 38 ripsarit - toimii kuin unelma, tai ei sitten millään...?

      Vastaa

      0
    3. Tuokin on niin yksilöllinen juttu, joidenkin mielestä kyseinen Cliniquen putsari on niitä parhaita :)

      Tottakai on yksilöllinen :) Tiedän monia joille Take The Day Off on parhautta ^_^ Minun ripsissäni sillä on tosiaan vastaavanlainen yhteensopivuus kuin 38:n kanssa... :D

      Vastaa

      0
    4. Olen omassa käytössä huomannut eron siinä, miten paljon tuotetta kuluu. Nivean silmämeikinpoistoaine kului hetkessä verrattuna muihin. Paras poistoaine on ollut Chanelin, ei kirvellyt arkoja silmiäni ikinä ja kesti pitkään, mutta en missään nimessä maksaisi siitä Suomen normaalihintaa, joka taitaa olla yli 30 euroa! :-0 (Omani oli lahja tax freestä)

      Vastaa

      0
  7. Työskentelen kosmetiikkamyyjänä. Meillä on jonkin verran meikkejä sivussa asiakkaiden minimeikkauksiin, mutta muuten meikit tehdään testereistä - tosin, testerit "puhdistetaan" aina ennen käyttöä, esimerkiksi huulipunasta leikataan veitsellä päällimäinen kerros pois. Ihan suoraan emme siis hyllystä tuotteita nappaa ja ala sutimaan. Mielestäni tämä on täysin turvallinen ja melko hygieeninen tapa toimia.

    Ja kyllä, meillekin tulee joka ikäluokan edustajia, jotka nappaavat huulipunan ja alkavat levittää suoraan puikosta. Jos kehtaan/viitsin, saatan välillä huomauttaa, että emme voi taata testereitten hygieenisyyttä, joten kannattaa mielummin kokeilla kädelle. Jokainen kuitenkin loppupeleissä tekee miten tykkää.

    Tiivistettynä siis: en suosittele nappaamaan ripsiväriä hyllystä ja sutimaan sitä suoraan silmiin, mutta myyjien toteuttamat pikameikit ovat useimmiten vaarattomia :)

    Vastaa

    0
  8. Ainut testeri jota ehkä tulee kokeiltua on uuden merkkinen meikkivoide jotai sipaiden kämmenselkään tai ranteeseen ja tämän jälkeen suljen purkin nätisti. Kynsilakka-testerit saatan avata ja tsekata värin. En koskaan kokeili huulipunaa tai sotkisi niitä. En osaisi koska ne ovat yleisessä käytössä enkä tiedä miten edellinen sitä on käyttänyt. En koskaan näe ketään laittamassa testereitä mutta sitäkin useammin sutattuja huulipunia, rikkonaisia meikkejä yms.. joka ei ole kivaa enkä tiedä miksi jollain on tarve sörkkiä pilalle ne. Meitä on moneen junaan.. On kiva kuitenki että testereitä on jolloin purkin saa avata, kun ei-testeriä ei saa avata kun sehän on jo ostopäätös joten pidän tätä kuitenkin hyvänä juttuna.

    Vastaa

    0
  9. Kyllä minä ainakin ihan surutta kokeilen testereitä, luomivärit vaan kämmenselkään mutta huulipunat ihan huulille. Mistä sitä muuten tietää mikä väri omaan naamaan sopii? Kerran jopa joku myyjä tms.henkilö joka järjesteli tavaroita hyllyyn, piti minulle esitelmän aiheesta bakteerit joita testereistä saan :D

    Vastaa

    0
  10. Mun mielestä on outoa, että joillekin tulee ihan täysin uutena ja yllättävänä asiana tämä. Mitäköhän varten testerit olisivat myymälöissä, jos niitä ei saisi testailla - ja koska kukaan tuskin kantaa meikkisiveltimiä, puhdistusaineita yms. käsilaukussaan, lienee päivänselvää, että sitä napataan sormilla. Se, mihin sitä tuhraa, on jokaisen oma ongelma. Ja kun puhutaa niin kovasti "silmäbakteereista", niin ilman limakalvojen koskettelua ei kyllä oikein leviä pöpöjä. Ei tietysti koskaan voi ns. liian varovainen olla, jos haluaa varman päälle pelata, mutta suurta eroa ei ole, sipaisitko luomelle, poskelle vai kämmenselälle (itseasiassa, uskaltaisin väittää kämmenselän olevan kasvoja likaisempi paikka).

    Mutta oma mielipiteeni: testailen itse tällaisena "varman päälle" ihmisenä lähinnä kämmenselälle. Toisaalta, olen aina meikkijuttuja ostellessa ollut maskit naamalla jo valmiiksi, ettenpä olisi voinutkaan testailla luomivärejä suoraan silmille. :-) Mutta se, että joku muu sitä tekee, ei mun päivääni haittaa.

    Vastaa

    0
  11. Huulipunan kokeileminen kämmenselkään ei välttämättä näytä samalta kuin huulilla, mutta jos kokeilee testeriä sormenpäähän on huulipunan väri huomattavasti realistisempi. Ja onhan sormea nyt helpompi pitää huulien edessä peilistä katsoessa kuin yrittää vääntää kättä oikeaan asentoon, jotta huulipunaswatch näkyisi kasvoja vasten.

    Vastaa

    0
  12. En ymmärrä, että tarkoitetaanko tällä siis meikkausta meikkauksen vuoksi (siis tyyliin säästetään kotimeikkejä ja laitetaan kaupassa tjsp...) vai meikkausta testimielessä? Testaan meikkejä kaupassa tarpeen mukaan muutenkin kuin kämmenselkään, tosin hygieenisesti tai esimerkiksi siten että olen menossa kotiin pesemään kasvot kauppareissun jälkeen.

    Vastaa

    0
    1. En ymmärrä, että tarkoitetaanko tällä siis meikkausta meikkauksen vuoksi (siis tyyliin säästetään kotimeikkejä ja laitetaan kaupassa tjsp…) vai meikkausta testimielessä?

      Meikkausta testimielessä.

      Vastaa

      0
  13. Itse myös komsetiikkmyyjänä pakko tulla oma mielipiteensä mainitsen;
    Meillä testerit vaihdetaan väh. Kerran vuodessa + jos testerit näyttävät käytetyiltä tai huonoilta. Harmi vaan moni merkki ei lähde turhaan lähettelen usein uusia testereitä ja usein saa selepuolelta kitumalla minua uudet testerit. Kevään aikana tullut jo valitusta useammalta merkiltä,että me vaihdamme testereitä liian usein (niin kosmetiikassa,ihonhoidossa kuin tuoksuista).
    Asiakasmeikit teemme normi testereillä,kuka milläkin haluaa. Jotkut pyrkii tekeen meikit käyttämättömillä testereillä (usein testereitä tulee suoraan kaksi kappaletta).
    Itse pyrin myyjänä tekemään kaikkeni,jotta tuote olisi mahdollisimman "puhdas" asiakkaan käyttöön,mutta en just voi pitää testereitä ja niiden väärinkäyttäjiä 24/7 silmällä.
    Itse en ole niin nuuka kokeilemaan testereitä,mutta käyn aina ohjeistanassa asiakkaita,jotka suoraan putilosta vääntävät punaa huuliinsa,että herppeksen tai muun taudin riski on olemassa ja ehdotan apuani huulipunan kokeilussa spaalletin ja huulisiveltimen kanssa.

    Vastaa

    0
  14. Minulle kävi marketissa niin, kun kokeilin meikkivoiteen sävyjä kasvoille, toista sävyä toiselle puolelle kasvoja ja toista toiselle. Aikeissani tosiaan oli käydä kurkkaamassa sävyä vielä luonnonvalossa, niinkuin "näin vältät kosmetiikan virheostokset"-säännöt sanovat. Olin myös kiinnostunut eräästä poskipunatuotteesta, joka sattui olemaan samalla hyllyllä, joten päätin nopeasti sutaista sitäkin poskipäilleni, jotta näkisin samalla reissulla sopiiko se minulle.

    Olin ehtinyt katsella tuotteita ehkä noin 5 minuuttia kun vartija käveli paikalle kun pällistelin poskipunan ja meikkivoiteiden sävyjä kaupan peilistä ja katsoi selvästi minua. Käännyin vartijaa kohti ja totesin, että saat katsoa kaikki taskut, en ole varastanut mitään. Johon vartija: "en minä sitä, täällä vaan käy ihmisiä vain meikkaamassa itsensä". Samaan syssyyn paikalle käveli vanhempi herra osallistumaan keskusteluun sävyyn "niiimpä niin olet muuten vaan niin epäilyttävän näköinen". Selvästi siis ajatteli minun olevan varkaissa. Häpesin silmät päästäni.

    Olen yli 30 vuotias nainen, en mikään teini. En asu kaupungissa, joten kun kerran käyn paikassa jossa meikkejä pääsee testaamaan, niin testaan mielellään useamman samalla reissulla. En kokeile kaikkia suoraan kasvoille, mutta esim. meikkivoiteet ovat sellaisia joiden sävyn haluaisin nähdä nimenomaan omalla kasvojen ihollani.
    Ei siksi, että minulla ei olisi varaa ostaa uutta jos ostos menee pieleen, vaan siksi, että minua ahdistaa virheostokset (suoraan roskiin lentävät tuotteet, ei ekologista!) ja niitä tulee paljon todennäköisemmin jos olen testannut tuotetta vain kämmenselälle. Mutta minut nolattiin kyllä niin totaalisesti, että en aio testereihin enää jatkossa koskea. Tilaan sitten vaikka verkkokaupasta, mutta vain sellaisia tuotteita, joiden sävy on mahdollisimman tarkasti kuvattu tuotetiedoissa.

    Ps. Ymmärrän kyllä, että kosmetiikkatuotteita näpistetään paljon ja että vartijan homma on varkaudet estää, mutta vartija olikin kutsuttu paikalle siksi, että kokeilin niitä testereitä kasvoihin. Missään ei lukenut, että testereitä saisi koittaa vain kämmenselkiin.. ja mietin myös, että miksi ihmeessä sitten meikkiosastolla on peilejä, näen kyllä käteni ilman peiliäkin....

    Vastaa

    0
    1. Olipa kurja kokemus. ☹️ Vartija on ollut todella epähienotunteinen ja seuraan liittynyt vanhempi herra suorastaan asiaton.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2025 (40)
    • 2024 (124)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat