Moni teistä varmaan on kuullutkin, että Lumene lanseerasi viime vuonna oman sarjan apteekkeihin. Sarja kantaa nimeä Lumene LAB. Itse sain LAB-tuotteita testiin vasta tämän vuoden puolella.
LAB-perhe keskittyy Lumenen päivittäistavarakaupan tuotteita enemmän anti-age-hoitoon. Sarjan slogan onkin, "Voit vaikuttaa ihosi nuorekkuuteen". LAB haluaa profiloitua Lumenen päivittäistavaratuotteita "tieteellisempänä", kliiniseen tutkimukseen perustuvana sarjana. (Tokihan niiden muidenkin tuotteiden takana on ihan yhtä lailla asiantuntevaa tutkimusta, mutta nämä on näitä imagoasioita ^_^)
Sarjaan kuuluu kolme ihonhoitolinjaa: Age Preventing 25+ -vuotiaille, Age Correcting 40+ -vuotiaille ja Age Reversing 55+ -vuotiaille. Neljäs linja, Age Caring, on koostuu puhdistustuotteista.
Hassua kyllä, Lumene LABin omilla sivuilla ei mainita Age Reversing -linjaa lainkaan. Tutkiskelin LAB-hyllykköä apteekissa ja huomasin nuo Reversing-tuotteet, muuten en tietäisi niistä mitään. ^_^ Palautteeksi Lumenelle; sivut kannattaa pitää ajantasalla ;) Minusta on asiakkaana ärsyttävää jos haluan saada tietoa jostain tuotteesta eikä sitä löydy edes merkin omilta sivuilta.
Minulle lähetettiin testiin Age Preventing -linjan yövoide ja silmänympärysvoide, Age Caring -linjan kuoriva naamio ja Age Correcting -linjan suojakertoimellinen primer.
Kokemuksia:
Age Preventing -yövoide - miellyttävän tuoksuinen ja yövoiteeksi kevytkoostumuksinen, kosmeettisesti hyvin miellyttävän tuntuinen voide. Tykkään ihofiiliksestä kovasti. Ainesosacocktailin alkupäästä löytyy skvalaania ja sheavoita. Markkinoinnillisesti Age Preventing -linjassa halutaan nostaa esiin mustaherukan siemenöljy. Sen pitoisuudesta en osaa sanoa muuta kuin että se on incin loppupäässä.
Minua liikutti vähän, kun kysyin apteekin henkikökunnalta, miten LAB-tuotteet eroavat Lumenen muista tuotteista. Minulle vastattiin, että LABissa käytetään eri raaka-aineita ja erityisesti LABiin valittuja kasviöljyjä joita ei ole muissa Lumenen tuotteissa. Mustaherukkaahan Lumene on käyttänyt tuotteissaan kuitenkin jo vuosikaudet.... Itsellänikin on ollut Lumenelta mustaherukkaa sisältävä silmänympärysvoide.
Age Preventing -silmänympärysvoide - geelivoidemainen, sileä koostumus. Todella miellyttävän tuntuinen, ei jää kiiltäväksi ja imeytyy heti. Hajusteeton. Juuri sen tyyppinen sy-voide jota suosittelisin, jos joku parikymppinen asiakas tulisi kysymään "jotain hyvää perussilmänympärysvoidetta".
Age Correcting SK 30 -primer - neuvotaan levittämään LAB-päivävoiteen alle silloin kun tarvitaan suojakerrointa. Ohut mutta nahkesti levittyvä koostumus, johtuisiko titaanidioksidista? Erikoisen tuntuinen ollakseen pohjustustuote. Olen niin tottunut silikonin sileään ihofiilikseen primereissa että tällainen nahkea versio yllättää. :)
Correcting-linjan marjana on muuten tunturimustikka.
Age Caring 2 in 1 -naamio/kuorinta - savipohjainen naamio jossa hyvin pienet, lähes huomaamattomat rakeet. Ei jähmety täysin iholle. Ei herätä mitään kummempia tunteita, iholle jää kevyen kalvomainen tunne, samalla lailla kuin Lumenen edesmenneestä Vitamin C -naamiosta joka toimii samalla periaatteella. Edit. Hoppsan, kyseessä ei ollutkaan Vitamin C -naamio vaan puhdistustuotteiden linjaan kuuluva Radiant Touch -naamio. Sekaannuin kun keltainen puteli on samansävyinen kuin Vitamin C-linjan tuotteet. Iho jää tasaisen ja kivan näköiseksi, mutta toisaalta tämä on juuri niitä tuotteita joista minun kaltaiseni iho ei juuri hyödy.
Virven luona Lontoossa kokeilin LAB-puhdistusvaahtoa (pumppupullossa), ja siihen tykästyin kovasti. :) Hyvin miellyttävän tuntuinen vaahto.
*
Mitä mieltä olette Lumenen apteekki-aluevaltauksesta? Sopiiko Lumene apteekkiin? Onko LAB-linja herättänyt teissä kiinnostusta?
26 comments on “Lumene LAB”
Onko toi mainitsemasi vitamin c naamio nimeltään joku detox .. ? Mitä mieltä olet siitä tuotteesta?
En muista nimeä, ja olen nyt metsässä niin en pääse tarkistamaan :) itse en niin tykännyt ko. tuotteesta koska se jätti vähän kalvomaisen tunteen iholle. Mutta se kihelmöinti oli ihan kiva efekti. :)
Itse olen apteekissa töissä ja kysyin kosmetiikka vastaavaltamme mitä eroa näillä on marketti sisaruksiinsa nähden. Kertoi, että koulutuksessa oli todettu että eri marjoja käytetään....
Että en ole tuossa yhtään sen enempää perillä asiasta kuin sinäkään :D
Enkä myöskään ole tietoinen Age Reversing linjasta, markkinointi apteekeille päin ei vissiin kannata ;)
Sanni, sinä kun vaellat ja liikut ulkona, tiedätkö mikä on tunturimustikka? Niitä kasvaa myös eteläisessä Suomessa. Se on variksenmarja. :D Kuulostaako houkuttelevammalta voide, jossa on tunturimustikkaa vai voide, jossa on variksenmarjaa? Mustikka herättää positiivista fiilistä, mutta variksenmarja on heti jotenkin ankeampi.
Nauroin keväällä kaupan mehuhyllyllä, kun näin tunturimustikkamehua. Kysyin Lapista kotoisin olevalta poikaystävältä mikä on tunturimustikka ja aloimme syynäämään purkkia. Kyseessä oli variksenmarjamehu. Samaa yrittää Lumene tässä. Tunturimustikka ei ole mikään virallinen nimi variksenmarjalle eli kaarnikalle. Harmittaa, että asiakkaita johdetaan jollain tapaa harhaan eikä moni kuluttaja tosiasiassa tiedä, mitä tuotteessa on.
Hehheh, ihan totta että tunturimustikka kuulostaa myyvemmältä kuin variksenmarja :) Itse asiassa Lumene kuitenkin mainitsee sivuillaan "tunturimustikka eli variksenmarja" tai jotain vastaavaa :) Minulle tuo marja ei ole tuttu.
mä ostin (ilman testerimahdollisuutta, tyhmä minä..) sarjan sävyttävän päivävoiteen (vaaleimman), ja apteekkarin lupauksesta huolimatta se on aiiiivan liian tumma mun vaalealle iholleni..hintansa vuoksi jäi harmittamaan niin paljon, että unohtui koko loppusarja. Nyt ehkä vähän kiinnostais toi sy-voide :)
Minulle on edelleen kysymymerkkinä, että voiko kosmetiikalla edes vaikuttaa ihon nuorekkuuteen? Tietysti auringolta suojaaminen on varma keino hidastaa ihon ikääntymistä, mutta onko vitaaminivoiteista (esim. A, E) jne. mitään hyötyä? Kannattaisiko 25-vuotiaan mielestäsi jo alkaa käyttää jotain anti age -voiteita, ja jos kyllä, niin mitä suosittelisit? Sain sellaisen kuvan tästä postauksesta, että ainakaan nuo LAB-tuotteet eivät sinua vakuuttaneet...
Voi kyllä. :) Sillä edellytyksellä tietenkin, että käyttää tuloksia antavaa tuotetta jatkuvasti. Kosmetiikka voi ehdottomasti saada ihon pinnan näyttämään nuorekkaammalta (= kuulaammalta, "plumpimmalta" - en nyt keksi mikä ihme tämä on suomeksi -, sileämmältä ja terveemmän väriseltä), mutta vaikutus kestää juuri niin kauan kuin käytät ko. tuotetta. Ja vaikutukset ovat tietenkin vain pinnallisia, ihon syvempiä kerroksia kosmetiikka ei voi korjata vaikka kuinka niin lupailee.
Kosmetiikka vaikuttaa ihoon mm. sitomalla kosteutta (esim hyaluronihappo "häivyttää" juonteita pullistamalla rypyn pohjaa niin, että juonne näyttää siliävän), pitämällä ihon joustavana (minkä seurauksena rypyt jälleen häivyttyvät, esimerkkinä esim. minun aurinkorypyt Kreikassa jotka silisivät Nivea Cremen rasvaisuuden vaikutuksesta), kirkastamalla ihoa esim. c-vitamiinijohdannaisilla, hedelmähapoilla tai BHA-hapolla (kuorii -> iho näyttää kirkkaammalta kun kuolleet ihosolut heivataan tieltä pois) tai optisesti valoaheijastavilla pigmenteillä, ja pitämällä ihon pinnan sileänä (silikonit), pehmeänä (öljyt) ja vastustuskykyisenä (esim. mineraaliöljyt ja ihon hydrolipidikalvoa muistuttavat ainesosacocktailit jotka estävät kosteutta haihtumasta iholta ja pitävät ihon "suojamuurin" kasassa).
On, A-vitamiini vaikuttaa aivan oikeasti ihon rakenteeseen, mutta vain lääkevoiteiden sisältämillä pitoisuuksilla. Retinolivoiteen pitää siis olla lääkärin määräämä reseptivoide jotta se on tarpeeksi tehokasta vaikuttaakseen. Sitä en osaa sanoa, mitä päivittäistavarakaupan myymien a-vitamiinivoiteiden pitoisuudet sitten edes loppupeleissä tekevät voiteissa, ehkä niillä on jonkinlainen kosteutta sitova vaikutus..? Mutta ihon rakenteeseen ne eivät vaikuta. Ja tämä tieto on ihotautilääkäri/professori Matti Hannukselalta, eli varmastikin aika faktapohjaista tietoa.
Kaikki riippuu ihon kunnosta. Jos iho näyttää vielä hyvältä, jatkaisin ihan vain peruskosteutuslinjalla, sillä kosteutus, puhdistus ja auringolta suojaaminen ovat kaikkein tärkeintä ihonhoidossa. Kun ihon hydrolipidikalvo pidetään kunnossa ja iho suojataan UV-säteiltä, sillä on parhaat aseet ennenaikaista vanhenemista vastaan. 25-vuotiaalle, jonka iholla ei vielä näy juonteita, syväkuivuutta tai pigmenttiläiskiä, suosittelen antioksidanttipitoisia kosteusvoiteita (antioksidantit suojaavat vapailta radikaaleilta jotka ovat UV-säteilyn ohella ihon suurimpia "vihollisia"), kuuriluontoisesti seerumeja ja hyviä auringonsuojavoiteita kesäisin.
Mua vähän härnää tähän ainesosien/tuotteiden tehokkuuteen ja pitoisuuksiin liittyen se, miten monissa asiallisissakin lähteissä päädytään luokittelemaan jokin ainesosa tehottomaksi sillä perusteella, että sitä on 'lähes aina kosmetiikan tuotteissa niin pieninä pitoisuuksina'. Eihän se mikään peruste tehottomuuteen ole. Eri asia on sitten se, jos tutkimus ihan oikeasti on osoittanut, ettei ainesosa lainkaan voi vaikuttaa ihoon.
Esimerkiksi Tiede-lehden artikkelissa (www.tiede.fi/artikkeli/745/ryppysodassa_siliaa_vain_lompakko), johon on tietoja juuri Hannukselaltakin kerätty, nimetään vähän ristiriitaisesti glykolihappo toisaalta tehokkaaksi ja toisaalta tiivistelmätaulukossa heikkotehoiseksi - jälkimmäinen siksi, että valmisteet ovat pitoisuuksiltaan tehottomia. Minusta tämä on kuluttajille vähän harhaanjohtavaa, ja meteliä voisi ennemmin pitää siitä, että valmistajat markkinoivat heikkotehoisia tuotteitaan väärin, sen sijaan että potentiaalisesti tehokkaat ainesosat itsessään leimataan turhiksi.
Ainahan ei suinkaan ole niin, että lainsäädäntö kieltäisi vahvempien tuotteiden käsikauppamyynnin, vaan tilanne on yksinkertaisesti se, että valmistajat eivät ole valinneet valmistaa tuotteita suuremmalla pitoisuudella tai vakaammalla muodolla vaikuttavaa ainetta. Se on kallista ja saattaisi johtaa vähentyneeseen kosmetiikan tarpeeseen! Siitä huolimatta, hyvinkin tehokkaiden tuotteiden valmistus on ihan mahdollista: multakin löytyy kaapista PC:n kasvoille tarkoitettu AHA-tuote, jonka glykolihappopitoisuus on 10 %. Olen aika varma, ettei Tiede-lehden väite "kosmeettisten voiteiden hedelmähappopitoisuudet ovat järjestään niin pieniä, ettei niillä ole silminnähtävää vaikutusta" päde tähän pitoisuuteen! :D
Kiitoksia todella paljon vastauksestasi ja vaivannäöstä kysymyksieni eteen! Itselläni on käytössä apteekeissa myytävä A-vitamiinipitoinen Bellavita-voide, joka on kyllä ollut miellyttävä käyttää, mutta vaikutuksista en osaa sen kummemmin sanoa. Aurinkovoiteiden kanssa pitäisi kyllä kesäisin skarpata, en vain oikein tykkää käyttää niitä, kun en kasvojakaan aamuisin pese, ja minkä tahansa voiteen jäljiltä naama puskee kuumalla ilmalla hikeä koko päivän.... Onneksi mineraalimeikit suojaavat myös jonkin verran! Olet yksi lempibloggaajistani, ihanaa että jaksat aina ilahduttaa meitä lukijoita monipuolisilla postauksillasi. Olet monesti tuottanut paljon hyvää mieltä tänne ruudun toiselle puolelle <3 Kiitos!
Kiitos itsellesi hyvän mielen kommenteista! ^_^ <3 Mukavaa että saatoin olla avuksi.
Lumenen LAB-sarja on juuri se, jota itse haluaisin testata. Kyllä minusta Lumene apteekkiin ihan hyvin sopii. :)
Kokeilin joitakin LAB-tuotteita viime keväänä, en hirveästi tykästynyt. Tuoksu ärsytti, kasvo- ja silmänympärysvoide aiheuttivat silmien kirvelyä, oli pakko ihan pestä pois. Eivät varmaan ole tuotteina mistään huonoimmasta päästä, mutta kyllä mä silti olen sitä mieltä, että tällaiset kosmetiikkamerkkien eri jakelukanavia varten tekemät sarjat ovat ihan täyttä huijausta. Näissä on ihan samoja, tavallisia kosmetiikan ainesosia kuin muissakin Lumenen tuotesarjoissa, ja ne trendikkäät ainesosat, joiden kautta tuotteita mainostetaan, ovat aina naurettavan pieninä pitoisuuksina koostumuksissa. Ymmärrän, jos jotain oikeasti voimakasta ainesosaa (esim. retinolia) sisältävää tuotetta markkinoidaan sitä ainesosaa korostaen, vaikka sitä olisikin tuotteessa määrällisesti vähän, mutta nämä mustaherukat ja pihlajat (Mádara!) sun muut ovat kyllä lähinnä pelkkää mielikuvan rakentelua.
Mä olen jo hyvän aikaa sitten menettänyt uskoni apteekkikosmetiikkaan. Iso osa siitä on juuri tällaisia isojen kosmetiikkajättien (Lumene, L'Oréal) vaihtoehtoisia tuotelinjoja, jotka kuitenkin ovat ihan samaa tavaraa kuin kyseisten valmistajien marketti- ja selektiivinen kosmetiikkakin. Hajustettuja ja värjättyjäkin useimmiten! Minusta niissä ei ole mitään uniikkia tai erityisesti apteekkiin sopivaa verrattuna muuhun kosmetiikkaan - se on vain markkinointikeino. Parhaan kosmetiikan saa minusta niiltä valmistajilta, joilla on tasan yksi linja, johon on sitten panostettu täysillä ja jota ei turhaan markkinoida 'erilaisena kuin kaikki muu, jossa kuitenkin on jännästi ihan samat ainesosat'.
Tuossa naamio/kuorinnassa on muuten käytettyjä hajusteaineita lukuun ottamatta sama inci kuin Lumenen keltatuubisessa naamio/kuorintatuotteessa. Melkoinen tieteellinen uurastus siis nähtiin varmaan senkin tuottamisessa apteekkisarjaan...
Poikkeuksiakin on: esimerkiksi L'Orealin omistamissa firmoissa on oikeasti toimiva La Roche Posayn sarja, jota myydään apteekeissa. (Hurraa, nyt jopa Suomessa!)
Eivät kaikki tuotteet vakuuta, mutta erityisesti C-vitamiinituotteet ja vartalonhoito. Valovuosia edellä L'Orealin muita sarjoja :)
Noh, tää on tietysti niin yksilöllistä. Itse lasken LRP:n mukaan niihin turhiin sarjoihin, koska mulle se ei sovi ollenkaan ja ärsyttää ihan yhtä lailla kuin esimerkiksi samaisen L'Oréalin Vichy. Mutta hyvä tietysti, jos jollekulle toimii.
Juuri tuota keltatuubista tarkoitin Vitamin C -naamio/kuorinnalla. Arvelinkin koostumuksesta että ovat varmaan hyvin pitkälle samaa kamaa.
(Äsch, vastasin tähän jo eilen illalla metsässä mutta vaikka klikkasin 'vastaa' tässä Vepen kohdalla, vastaus näkyi kuitenkin tulleen toisen viestin alle...)
Näinhän se on..... ;) Kaikki kuulostaa aina paremmalta ja kivemmalta kun sitä mainostetaan positiivisen assosiaation aikaansaavalla marjalla tai hedelmällä kuin jollain utopisella hydroksyhablababla-yhdisteellä. :)
Minä olen juuri se parikymppinen, joka on jonkun hyvän perussilmänympärysvoiteen tarpeessa, joten kiitos tästä. ;-) Havahduin nimittäin siihen, että tällä hetkellä käytössäni oleva silmänympärysvoide on jo varmaan parisen vuotta vanha, ja herkkäsilmäisenä pelottaa laittaa lähelle silmiä mitä tahansa, missä saattaa muhia mikrobeja. Onko nämä suunnilleen samaa hintaluokkaa kuin Lumenen muiden sarjojen vastaavat tuotteet?
On nämä ehkä hitusen hintavampia... Tuon Preventing-linjan sy-voiteen hintaa en pannut apteekissa muistiin, mutta Yliopiston Apteekin verkkokaupassa Correcting-linjan sy-voide on 24€. Eli olettaisin Preventing-voiteen olevan edullisempi.
Puhdistustuotteet on YA:n verkkokaupassa 10,50€ - 15,40€ ja nuo hoitovoiteet alkaen 33,60€, tosin siellä ei ole tuota 25+ ikäisten Preventing-linjaa lainkaan. Ne on varmaankin jokusen euron edullisempia.
Musta tää on niin huvittavaa, mutta sain postissa jokin aika sitten tuon Lumene lab-sarjan jonkinlaisen päivävoiteen. Kirjeessä oli teksti tyyliin "Kun sulle nyt tuli toi lapsi, sulla jää varmaan tosi vähän aikaa hoitaa ittees. Täs on sulle ryppyvoidetta." Näyte oli niin mitätön, ettei siitä kyllä saanut mitään ratkaisevaa tulosta onko tuote hyvä vai ei. Ja mun mielestä se, että mulla on lapsi ei tarkoita automaattisesti sitä, että tulee ryppyjä :D
Mitä ihmettä...? :D Siis johan on markkinointia...!
Hei Sanni! Kiitos alkuun tosi ihanasta ja aurinkoisesta blogistasi: )Seuraan kymmeniä blogeja, mutta sinun päivityksiä odotan INNOLLA! Nyt vaan tuli mieleen kysyä sinulta erästä asiaa, joka usein pomppaa kirjoituksissa ja puheissa esiin: ihmiset sanovat voiteita tai emulsioita kokeiltuaan, että "hyvin imeytyvää" tai "hitaasti imeytyvää" sekä "ei tunnu lainkaan imeytyvän". Minusta tuo ilmaisu on jotenkin huono, sillä oikeastihan ne voiteet yms HAIHTUVAT (eli se vesi tai neste, joka voiteissa on haihtuu iholta sen levittämisen jälkeen). Mitä kevyempi(vesipitoisempi) voide on sitä nopeammin se vesi siitä voiteesta haihtuu(jotkut luulevat tätä imeytymiseksi) ja rasvainen voide taas jää ihon pinnalle tuntumaan rasvan takia, joka EI haihdu. Tietenkin voiteista lopulta ihoon ainesosia imeytyykin, mutta se imeytymisen tunne alussa on sitä haihtumista. Oletko samaa mieltä?
Olin viime huutajaisissasi se onnekas joka ehti huutamaan juurikin tuon sy-voiteen ja nyt kun olen sitä käytellyt pidemmän aikaa niin voin kertoa että oon kyllä tykännyt kovasti. :) ikää löytyy kohta 28 vuotta eli suosittelen kyllä muillekin +25 vuotiaille! Kiitos Sannille vielä, tuskin olisin sattunut juuri tätä voidetta hankkimaan itse apteekista :)
Onpa kiva kuulla! :) Itsekin olisin tuon voiteen oikein mielelläni käyttänyt, mutta kun sy-voiteet kuluu mulla niin hitaasti niin sen vuoro olisi koittanut joskus vuonna 2017... ^_^
Mä oon kanssa apteekkilainen. Meille kerrottiin, että nämä on suunnattu herkälle iholle ja kohdentuvat enemmän ikääntyvän ihon hoitoon verrattuna markettituotteisiin. Variksenmarjassa on muistaakseni eniten antioksidantteja suomalaisista marjoista, sen takia se vissiin tohon oli valittu. Toi reversing-sarja tuli meidän apteekkiin vasta viime viikolla, eli se on ihan tuore linja! Eiköhän sitä aleta mainostaa kun kaikki on saaneet tavarat hyllyyn. Minusta tätä sarjaa on hankala myydä asiakkaille, koska ihmisten mielestä lumene on halpismerkki, sitä ei haluta ostaa apteekista ja sitten vielä tuo hinta on citymarketin tasoa korkeampi. "En minä nyt mitään Lumenea!" Tosin kaikki mitä oon itse kokeillut on olleet tosi hyviä, esim. tykkään ihan sairaasti siitä preventing päivävoiteesta.
Mielenkiintoista kuulla teidän apteekkilaisten näkökantoja :) Jännä että asiakkaat mieltää nämä kalliiksi, Lumenen päivittäistavarakauppalinjan anti-age-tuotteet on olleet kanssa jotain 40€ - 50€:n hujakoilla jo vuosia, eli kaukana halpiksesta. Ainoastaan ne peruskosteuttavat Arctic Aquat on enää ns. halpoja (minkä nyt sitten itse kukin halvaksi mieltää...)
Mä olen kokeillut LAB-sarjasta vedenkestävän silmämeikin puhdistusainetta ja se oli kyllä parasta mitä oon ikinä kokeillut! Meikki lähti ihan eri tavalla pois kuin esim. Lumenen markettisilmämeikinpoistoaineella eikä ihokaan jäänyt öljyiseksi. Tästä postauksesta taas muistin että pitääpäs käydä hakemassa sitä lisää kun edellinen putsari loppuu. :)