Nyt sitten katsastellaan, millaisia silmämeikkituotteita kannattaa hankkia peruskokoelmaansa. Olen jälleen antanut esimerkkituotteina omia suosikkejani tai sävyjä, jotka työni kautta tunnen hyviksi ja toimiviksi.
3. SILMÄMEIKKI
3.1. Pohjustusaine. Silmämeikki kannattaa aina pohjustaa. Vai kuulutko niihin harvoihin onnellisiin, jotka voivat meikata luomivärit suoraan paljaalle luomelle ja meikki kestää kasautumatta ja intensiivisenä aamusta iltaan? No sitten voit skipata tämän kohdan! Mutta suurimmalle osalle meistä luomivakoon rullautunut luomiväri tai hien mukana liuenneet rajaukset ovat tuttuakin tutumpi näky, ja meidän on haettava apua erillisestä pohjustusaineesta.
Silmämeikin voi yksinkertaisimmillaan pohjustaa meikkivoiteella ja/tai puuterilla, ja joillain tämä toimiikin. Jos ei, niin osta nimenomaan silmämeikille tarkoitettu primer. Hyväksi tai peräti erinomaisiksi havaittuja ovat mm. Elizabeth Ardenin Eye Fix Primer, Too Facedin Shadow Insurance tai kulttituotteeksi noussut Urban Decayn Primer Potion. Edullisemmalta puolelta pohjustajia löytyy esimerkiksi Lumenelta, IsaDoralta ja Goshilta. Myös voidemaiset luomivärit ovat kokeilemisen arvoisia pohjustajina.
3.2. Ripsiväri. Useimmille meistä riittää yksi, mutta hc-käyttäjät hankkivat erikseen pidentävän, erottelevan, tuuheuttavan ja mahdollisesti pohjustavankin maskaratuotteen, ja yhdistelevät ja kerrostavat näitä innovatiivisesti näyttävimmän mahdollisimman ripsistön aikaansaamiseksi. Jos ripsesi pysyvät itsepintaisesti tikkusuorina Shu Uemuran taivuttimistakin huolimatta, osta vedenkestävä ripsiväri. Se kuivuu nopeammin kuin vesiliukoinen ja pitää taivutukset paremmin.
Ripsivärisuosituksia on mielestäni erityisen hankala yleistää, kun ripsiä ja tarpeita on niin moneen lähtöön, mutta omat hennot, pitkähköt ja harvahkot ripseni pitävät Lancômen Hypnôsesta (tekee ripset paksuiksi), Diorin Extasesta (vieläkin näyttävämpää tuuheutta), Max Factorin False Lash Effectistä (volyymia ja erottelevuutta) ja L'orealin Volume Million Lashesista (kampaa ripset erityisen siisteiksi ja runsaiksi).
3.3. Rajaustuote. Perusarsenaaliin olisi hyvä kuulua sekä kynä-mallinen että nestemäinen rajaus. Tummanruskea on aina hyvä ja turvallinen sävyvalinta kaikille. Jos tykkäät leikkiä värikkäillä meikeillä, osta mustat rajaustuotteet. Ne sopivat kirkkaiden värien kaveriksi.
Kokeile esimerkiksi MACin tai Make Up Storen kyniä, tai edullisemmalta puolelta IsaDoraa tai Goshia (Velvet Touchit ovat aivan erityisen liukuvia kyniä). Nestemäisistä rajauksista suosittelen aloittelijoille tussimaista, esimerkiksi IsaDoraa tai L'orealia, tai sitten geelimäistä (edullisin taitaa löytyä Suomen markkinoilta tällä hetkellä Maybellinelta). Dipattavien nestemäisten ystäville suosittelen superkestävää Estee Lauderin Double Wear Eyelineria.
3.4. Kulmien meikkaustuote. Kulmien muotoilu ja meikkaus muokkaa kasvojasi ehkäpä kaikkein eniten. Kulmakarvojen meikkaukseen löytyy pääsääntöisesti kolmenlaista tuotetta; kynää, puuterimaista ja vaha/geelimäistä. Kynä on näistä yleisin. Huomaathan, että kulmille tarkoitettu kynä poikkeaa silmienrajauskynästä koostumuksellaan, ja on paljon kovempi, kuivempi ja vähäpigmenttisempi. Allekirjoittaneen varhaisiin meikkimokiin kuuluu kulmakarvojen meikkaus tummanruskealla silmäkynällä, ja tuloksena oli vahamaiset, tummat pötkylät. Vältä tämä moka, ja hanki kulmille oma, niille tarkoitettu kynä. :)
Se, valitsetko kynän, puuterimaisen kulmavärin vai vahan, on makuasia. Ne, joilla on jo luonnostaan tummat ja tuuheat kulmat, valitsevat ehkä mieluiten vahan tai värittömän geelin, jolla sipaisevat kulmansa siistiksi. Hyvin vaaleille ja hennoille kulmakarvoille pidän puuterimaista tuotetta parhaana vaihtoehtona. Hyviä kulmameikkituotetärppejä ovat Lumenen kulmakynä nro 2 (harmaanruskea sävy joka ei taita punaiseen, sopii todella monille), Make Up Storen puuterimainen Tri Brow -paletti (sisältää sävyt erittäin vaaleasta tummaan) sekä Clarinsin Eyebrow Kit -paletti (sisältää kolme puuterimaista sävyä sekä vahan).
3.5. Luomiväri. Jos et suuremmin tykkää luomiväreillä pelailla, sinulle riittää mainiosti yksi perusvaalea ja 1-2 tummempaa varjostussävyä.
Jos taas haluat monipuolisemman pelikentän, peruskokoelmaan voisi kuulua sävyjä ryhmistä vaaleat, ruskeat, harmaat, vihreät, violetit, siniset ja kullan/persikan sävyt.
* Hohtava luonnonvaalea (esim. L’oreal Golden Beige, Max Factor Pale Pebble, Make Up Store Muffin, MAC Shroom)
* Matta luonnonvaalea (esim. Make Up Store Vanilla, MAC Blanc Type, Clinique French Vanilla)
* Valkoinen (esim. Max Factor Wicked White, We Care Icon Perfect White, Clarins White Mashmallow)
* Keskiruskea (esim. MAC Wedge, IsaDora Eye Focus Latte, We Care Icon True Capuccino)
* Tummanruskea (esim. Make Up Store Ghetto, IsaDora Eye Focus Choco, Grimas 569)
* Tummanharmaa (esim. MAC Print, Grimas 713, We Care Icon Magic Anthracite, Clinique Slate)
* Musta (esim. MAC Carbon, Grimas 101)
* Hohtava beige (esim. Lumene 22 Niittyvillojen laulu, Clinique Beige Shimmer, Clarins Beige Shimmer - kummallakin samannimiset sävyt :))
* Oliivinvihreä/tummanvihreä (esim. L'oreal Infallible Permanent Khaki, Lumene 25 Marjasuolla, MAC Humid, Clarins Silver Green)
* Tumma violetti (esim. Make Up Store Dita <punertava>, MAC Purple Haze <sinertävä>, Grimas 574 <sinertävä>)
* Vaalea liila (esim. MAC Beautiful Iris, IsaDora Eye Focus Lilac Delight, Lancôme Un Taxi Mauve)
* Tummansininen (esim. L'oreal Infallible All Night Blue <upein sininen jonka tiedän!!>, Clinique Indigo, Clarins Midnight Blue, MAC Deep Truth)
* Persikka (esim. MAC Paradisco, Make Up Store Cybershadow Bloom, We Care Icon Magic Fox. Persikan sävyisiä solonappeja on markkinoilla harmittavan vähän, niitä löytyy enemmän paleteista)
* Kulta (esim. Clarins Gold Leaf <kuparinen>, L'oreal Sand Lamé <viileä kulta>, Max Factor Dawning Gold <kulta/kupari-duo>, Make Up Store Eyedust Morning Breeze <persikkainen kulta>)
0 comments on “Make-up for Dummies - näin kokoat perusmeikkiarsenaalin 2”
edullisin geeliliner löytyy muuten wet'n'wildin valikoimista :) hinta on ainakin nellyllä siinä kahdeksan euron paikkeilla, en tiedä olisko mahdollisesti vielä halvempi merkin omilta ständeiltä ostettuna
Nyt on pakko kysyä, tiedätkö yhtään sarjaa, jolta löytyisi punainen kulmaväri. Olen luonnostani punapää, aika kuparinen sellainen, mutta kulmani ja ripseni ovat aivan värittömät. Ripsiin toimii kestoväri, mutta vaaleanruskeat sävyt eivät toimi minulla kulmissa millään, enkä ole löytäny mistään löytänyt sopivaa. Auta, Sanni.....
Make Up Storella ainakin on punapäille tarkoitettu kulmaväriduo, siinä on punertava sävy ja sitten vaaleampi sävy.
http://www.makeupstore.se/fifi/products/eyes/browcolor/duobrow
Nyxillä on aivan täydellinen kulmaväri tämän punapään tarpeisiin! http://www.nyxcosmetics.com/products/eyes/eyebrows/eyebrow-cake-powder sävy auburn/red. Vaaleampi on erittäin hyvä päiväväri, ja voimakkaaseen meikkiin on tuo tummempi omiaan. Levittyy myös kauniisti hyvällä siveltimellä. Omani tilasin Cherry Culturesta.
Mua harmittaa, kun vuosiin ei ole taas saanut mitään hassumman värisiä mascaroita :-( Ihan vaan vihreän ottaisin - ei missään. YSL:llä oli ennen, nyt ei silläkään. Eikä edes millään muulla kalliilla merkillä. Miksi kaikkien pitää seurata samaa linjaa??!
Samaa olen harmitellut itsekin - pelkkä musta tai ruskea on vaan niin tylsää! Välillä tein omat mascarani, sekoitin mineraaliväriä kirkkaaseen, nyt omistan kasan LASplashin mascaroita. http://www.cherryculture.com/cosmetics/brands/lasplash/64&page=1&seltype=266&selmain=2 Ledivalo vihreä ja tavallisen sarjan French Burgundy ovat tällä hetkellä ahkerimmin käytössä.
Oi, olipas siinä värivalikoimaa!
Minulle tuli Suomessa myytävistä ensimmäisenä mieleen Hauschkan vihreä, tiedä sitten kuinka vihreän lopputuloksen tämä oikeasti antaa:
http://www.verkkoapteekki.fi/product_info.php/products_id/2102
Estee Lauderilla oli vuosi-pari sitten Sumptuous Color -maskaroissa Emerald, mutta en tiedä saako sitä enää muualta kuin EBaysta (ainakin yhdellä myyjällä on tällä hetkellä tarjolla, $36 + $5.50 postikulut)
http://p.alejka.pl/i2/p_new/57/46/estee-lauder-pogrubiajaco-modelujacy-tusz-do-rzes-sumptuous-bold-volume-lifting-mascara-06-emerald-bez-opakowania-6_0_b.jpg
Värikkäitä ripsiväriä (hyviä) löytyy face stockholmista! Uusi avattu liike Kämp galleriassa =)
Nyt piti ihan tulla ilmoittamaan, että blogisi innostamana ja rohkaisemana ostin viimeinkin kauan himoitsemani turkoosin silmänrajauskynän. Pitkään olen jahkaillut tuon hankinnan kanssa, mutta viimeinkin päätin syrjäyttää ne ainaiset ruskeat ja harmaat. Kiitos mahtavasta blogista joka jaksaa innostaa! :)
Jee, mahtavaa! :)
Ah, kiitos taas hyvistä vinkeistä!
Hei!
Neuvoja kaipaisin kulmien piirtämiseen, minulla kun ei kulmakarvat kasva oikeastaan ollenkaan. Muutama tumma karva siellä täällä. Millä saisin tehtyä mahdollisimman luonnollisen näköiset kulmat? tähän asti olen piirtänyt kynällä, mutta jälki ei todellakaan ole milläänmuotoa aidon näköistä..
Minä en ikävä kyllä osaa itsekään piirtää kauniita kulmia... :/ Omani saattavat silloin tällöin onnistua ihan sattumalta.
Sen verran osaan sanoa, että kyllä iholle piirtää parhaiten kynällä. Luomiväri ei oikein toimi kulmakarvan luomisessa paljaalla iholla.... Oikein ohuella kynällä voi piirtää ihoon pieniä karvoja, mutta se tietysti vaatii taitoja. Toiset osaavat (tsekkaa esimerkiksi Saaran upea taidonnäyte Tiptoes-blogista: http://suosikki.fi/tiptoes/pulmakulmat ) ja toiset eivät (--> allekirjoittanut ei pysty lukemattomien harjoituskertojenkaan jälkeen Saaran aikaansaannokseen).
En ole koskaan ymmärtänyt, miten jotkut pärjäävät ilman silmämeikinpohjustajaa, ihan kateeksi käy. UDPP on kyllä näistä paras, Lumene hyvänä kakkosena :)
Kiitos taas hyvästä postauksesta!
moikka, saitkohan mun sähköpostia ? :--)
Sain, apua nyt täytyy muistaa heti käydä vastaamassa! :)
Hyvin koottu aloittelijalle taas perusvinkit :)
Kulmat oli meikäläisellekin se viimeinen kompastuskivi. Meni vaan 10 vuotta meikkauksen aloittamisesta, että oppi nyppimään ja meikkaamaan ne tyydyttävällä tavalla. Eli vasta n.vuosi sitten rohkaistuin ostamaan kulmakynän ja alkaa harjoittelemaan, ennen vain nypin ne suunnilleen kaarevaan muotoonsa (kulmakarvamateriaalia on mistä jakaa...) Olen nykyään aikamoinen kulmakarvaobsessoija, ovat melkein ensimmäinen asia, jonka huomaan muissa ihmisissä.
Toiveena noihin silmänrajauskyniin liittyen olisi muuten arvio telkkarissa mainostetusta Maybelline Master Drama kynästä, joka ilmeisesti on jonkinlainen geeliliner kynämuodossa.
Moikka !
Mun kulmakarvaongelmani ei ole niiden karvojen värissä eikä sinänsä myöskään kulmien mallissa vaan karvojen pituudessa. Kuulostaa naurettavalta, mutta kulmakarvani ovat hyvin pitkiä (samanpituisia kuin pisimmät ripseni) ja ongelma on niiden asettelussa. ei auta se lumenen ruskea kulmakarvavaha. onko eteesi tullut tälläistä tapausta ennen tai osaisitko neuvoa muotoilussa jotenkin? ne kun vaan tahtovat karkailla minne sattuu todella epäsiistinnäköisesti.
Saako esittää postaustoivomuksen? Saattaisi jopa sopia tähän sarjaan.
- Mitä työvälineitä (siis "meikinlevitysvälineitä") on hyvä olla varsinaisten meikkien lisäksi jos tekee arkimeikkiä tai jotain hienompaa?
- Meikit, välineet & hygienia
Nämä asiat ovat varmaan monelle itsestäänselvyyksiä, muttei välttämättä aloittelevalle meikkaajalle. Erityisesti toivoisin ohjeita eri materiaalia olevien välineiden puhdistamiseen, myös mitä ei pidä tehdä ettei tuhoa vaikkapa luonnonkarvasivellintä.
Hyvä vinkki, laitetaan korvan taakse! :) Ehdottomasti sopisi "Dummies"-sarjaan. :)