Dr. Hauschkan hiustuotteita käyttävät ovat varmaankin huomanneet, että Hauschkan shampoot katosivat joku aika sitten kauppojen hyllyiltä. Valikoimaan jäivät jäljelle vain Jojoba-Malva-hoitoaine sekä Neem-hiusöljy ja Neem-hiusvesi. Siinä missä muutamalla muulla ekomerkillä on tarjota hiustenhoitoon vain shampoita, on Hauschkalla sitten ainoastaan hoitoaineita.
Shampoiden katoaminen tuntui sen verran oudolta, että laitoin asiasta kyselyn Hauschkan maahantuojalle.
Sain sieltä seuraavanlaisen selityksen:
"Dr.Hauschka -shampoita ei enää valitettavasti valmisteta lainkaan, koska markkinoilla ei ole enää saatavilla joitakin raaka-aineita sen laatuisena kuin tehdas edellyttäisi. Tämä toisaalta osoittaa sen, että tehdas ei ole valmis tinkimään korkeasta luonnonkosmetiikalle asettamastaan tasosta. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, tulevatko Dr.Hauschka -shampoot takaisin markkinoille jossakin vaiheessa uudella koostumuksella."
Aika mielenkiintoista! Ja osoittaa ainakin palturiksi erään kosmetiikan kemian opettajamme hurjan väitteen.
Tämä nyt on täysi sivupolku Hauschka-aiheesta, mutta kerron sen nopeasti. Meille nimittäin väitettiin erään opettajan toimesta, että suuret, sertifioidut luonnonkosmetiikkamerkit ovat ainesosiltaan osittain huijausta. Opettajan mukaan ei ole mitenkään mahdollista, että kasviperäisiä ainesosia riittäisi niin paljon kuin suurten luonnonkosmetiikkamerkkien tuotevolyymit vaativat, ja että osa ainesosista valmistetaan kaikessa hiljaisuudessa synteettisesti. Kuulema esimerkiksi synteettinen jojobaöljy on kemiallisesti aivan sama asia kuin luonnollinen jojobaöljy, ja sama siis muidenkin luonnon raaka-aineiden kanssa.
Meillä oppilailla tippui haavit auki, ja taisin itse viitata ja kysyä arasti, että ihanko kaikkia luonnosta saatavia ainesosia voi valmistaa myös synteettisinä, ja opettaja sanoi kyllä. Kun ilmeistämme näki, että emme todellakaan aikoneet niellä tätä paljastusta luonnonkosmetiikasta, opettaja havainnollisti väitettään kertomalla, että kun esimerkiksi yhteen kiloon ruusuöljyä tarvitaan tuhansia kiloja ruusun terälehtiä, niin ei ole mahdollista kasvattaa niin paljon ruusuja että niiden tuottama öljy riittäisi kaikkiin luonnonkosmetiikan ruusuöljytuotteisiin. Opettaja näytti säälivän naiiviuttamme, mutta vaikka hänen perustelunsa (monisanaisemmat kuin pelkkä ruusuöljyesimerkki) kuulostivatkin lopulta aika vakuuttavilta ja jopa järkeenkäyviltä, valitsin silti olla uskomatta tätä väitettä ihan sellaisenaan.
Mutta siis, palataksemme Hauschkaan, shampoiden valmistuksen lopetus oikeanlaatuisten raaka-aineiden puutteessa vetää ainakin pohjan opettajan tarinalta. Muutenhan Hauschkakin olisi iloisesti valmistuttanut puuttuvat ainesosat synteettisesti.
Noniin.
Sain kokeiltavaksi Jojoba-Marshmallow (ei siis vaahtokarkki vaan malva! ^_^) -hoitoaineen ja Neem-hiusöljyn. Kummallakin tuotteella on BDIH-sertifikaatti.
Jojoba-Malva-hoitoaine on tarkoitettu kaikille hiustyypeille. Se on ohuehkoa ja ikävä kyllä aika pahanhajuista. Levittyy hiuksiin hyvin, vaikka ei tunnu erityisen liukkaalta. Ei "katoa" hiuksiin, niinkuin esimerkiksi Santen Mango-hoitoaine ja Estelle & Thildin Neroli-Bergamotti-hoitoaine (nekin sertifioituja), ja tuntuu hiuksissani selvästi hoitavammalta kuin nuo kaksi. Huuhdellessa hiukset ovat selvät ja ehkä hieman raskaat, siis sen tuntuiset, että hoitoaineessa olisi ollut paljon öljyä. Hiukset eivät ole erityisen sileät tai liukkaat, mutta selvät kuitenkin.
Incin ensimmäiset kymmenen vaikuttavaa ainesosaa ovat betaiini (poistaa sähköisyyttä), sorbitoli (kosteuttaa), setearyylialkoholi (pehmentää), jojobaöljy (pehmentää), glyseryylilauraatti (emulgaattori ja humektantti), hydrolysoitu vehnäproteiini ja hydrolysoitu maitoproteiini (sitovat kosteutta ja poistavat sähköisyyttä), rohtosalkoruusun uute (pehmentää), tammenlehtiuute (supistaa) ja nokkosuute (tuo kiiltoa - tosin ei virallista funktiota). Incin alkupäässä on myös alkoholia, mikä on yleistä luonnonkosmetiikan hoitoaineissa.
Hauschkan hoitoaine ei (odotetusti) vedä vertoja synteettisillä ainesosilla parannelluille luonnonkosmetiikan hoitsikoille, mutta testaamistani sertifioiduista se on ehdottomasti paras.
Neem-öljyn suomenkielisiin käyttöohjeisiin on livahtanut pieni kömmähdys. Siellä neuvotaan pesemään hiukset öljykäsittelyn jälkeen saippualla. :) Muilla kielillä puhutaan shampoosta. Öljy on tarkoitettu kuurinomaiseen käyttöön elottomille ja kuiville hiuksille tai ongelmaiselle päänahalle. Öljyä neuvotaan hieromaan joko päänahkaan ja/tai latvoihin, ja sen annetaan vaikuttaa n. 20 minuuttia ennen shampoopesua.
Itse koin helpommaksi ja itselleni sopivammaksi tavaksi käyttää Neem-öljyä sekoittamalla sitä muutaman pisaran hoitoaineeseen, kuten teen muidenkin luonnonöljyjen kanssa. Ja toimii! Pehmentää hiuksia todella tehokkaasti. Öljycocktail koostuu maapähkinäöljystä, neem-uutteesta, vehnänalkioöljystä, kamomillauutteesta, lesitiinistä ja rosmariininlehtiöljystä ja tuoksuu eteerisille öljyille.
Olen varmasti jo monesti aiemminkin maininnut blogissa, että öljyn lisääminen hoitoaineeseen on maailman helpoin kikka muuttaa tavallinen hoitis tehohoidoksi. Mutta kerronpa sen nyt jälleen kerran. :) Itse olen käyttänyt öljyjä hiustenhoidossa jo runsaat kaksi vuotta.
P.S. Aion muuten jatkaa vielä edellisen postauksen kommentteihin vastaamista. :) Päätin tänä iltana sen sijaan naputella tämän postauksen, mutta huomenna palaan kommentteihinne.
0 comments on “Dr. Hauschkan hiustuotteet”
Entä minne ovat kadonneet Santen hoitoaineet? :O
http://www.sante.fi/tuotteet/Hoitoaineet.php
Noita on tullut kyllä itsekin usein luonnonkosmetiikan kanssa mietittyä, että miten jotain kasviuutteita voi riittää niin paljon ja miten paljon niitä oikein viljellään yms. Tällä hetkellä käyttämäni kasvovoide väittää sisältävänsä edelweiss-kukkaa, ihmettelin sitä ostaessani voiteen - eikös edelweiss kasva jossain Alppien rinteillä..?
Tuosta ruusuöljystä tuli mieleen, että ruusutuotteissa usein käytetään myös (ja jopa pelkästään) geraniumia eli pelargoniaa hajusteena, jolloin itse ruusuöljyä ei tarvita niin paljon.
Kiinnostaisi kyllä tietää enemmänkin tästä aiheesta...
Edelweiss/alppitähti on varmaan alkujaan peräisin vuoristoseuduilta, mutta niitä kasvaa kyllä tuossa meidän naapurin pihassakin.
https://www.viherpeukalot.fi/?s=11&tuote=55271
Hmmm, laittaa miettimään kyllä. Onneksi tämä silti vahvisti kuvaa Dr H:n tuotteista, minä kun olen niihin aivan ihastunut. Lyhyet incit ei sekoita päätä. :D
Moi!
Kiitos jälleen mielenkiintoisesta postauksesta!
Öljyn lisääminen hoitoaineeseen kuulostaa hyvältä! Mitä öljyä itse käytät? Jojobaa, kookosöljyä? Hoitaisiko oliivi/rypsiöljy myös homman?
Käytän Pienestä Tuoksukaupasta tilaamiani kookos-, jojoba- ja avokadoöljyjä.
Oliiviöljykin kyllä sopii vallan mainiosti, mutta koska se on paksumpaa kuin yllämainitut, sen annostelussa kannattaa olla tarkkana. Oman tukan laatu kertoo, miten paljon öljyä ja kuinka raskasrakenteisia öljyjä voit käyttää. Esimerkiksi paksu, karhea tukka imee itseensä enemmän öljyjä ja siihen voi näin ollen käyttää runsaammin öljyä, kun taas ohuet, lasimaiset hiukset menevät samasta öljymäärästä lähmäisiksi. Omaan tukkaani riittää n. 10 pientä tippaa öljyä, mutta tunnen ihmisiä jotka voivat käyttää pari ruokalusikallistakin öljyä per hoitokerta.
Olen kokeillut oliiviöljyä, ja minulle se oli hieman liian raskasta. Rypsiöljyä en ole kuullut monenkaan käyttävän, mutta miksei sekin sopisi? Kannattaa kokeilla. :)
Ok, suurkiitos avustasi! :)
Pitääpä tsekata Pienen Tuoksukaupan tarjonta. Ruohonjuurestakin voisi kuvitella vastaavia löytyvän, pääsisi samalla hypistelemään purnukoita. ;)
Periaatteessa luonnonkosmetiikka kyllä kiinnostaa, mutta hiustuotteet kyllä epäilyttää: tykkään kunnolla vaahtoavista ja pesävistä shampoista ja "kevyistä" hoitoaineista. Nyt on kuitenkin sellainen tilanne, että "ekoshampootkin" alkaa houkutella, ja siihen kysyisinkin apua! (Vaikka kyllä alkaa hävettää nämä ainaiset kysymykset... :S )Mielellään myös joskus samasta vaivasta kärsineet saa kertoa kommenttejaan!
Mutta siis, ennen hilseilevään päähäni sain helpotusta XZ-shampoista, jotka on silikonittomia: ajattelin silikonin aiheuttavan ongelmia, ja sen poistuessa hävisi ongelmatkin. Nyt kuitenkin (n. puoli vuotta silikonitonta elämää takana)päänahka on taas ihan kamalassa kunnossa: paljon "rupia", jotka ovat jotain kudosnestettä, joissain kohdissa länttejä, joista on nahka jotenkin lähtenyt. Lisäksi pää tuntuu jotenkin "töhnäisemmältä" kuin ennen, ja hiuksia lähtee ihan hirveästi, mikä ahdistaa tosi paljon... :(
Hiukset on harteiden yli, en värjää, en käytä muotoiluaineita, rautaakin tyylin max. kerran kuussa, pestä ei tarvi kuin max. joka toinen päivä, lisäksi pidän paljon hiuksia kiinni.
En odota mitään yksittäisiä tuotesuosituksia, mutta olisin iloinen, jos osaisit yhtään vinkata, mistä voisi saada apua! Silikonitonta käytössä, pitäisikö siirtyä johonkin super-mega-allergeenittomaan (apteekista?)? Vai kokeilla jotain super-luomua? Tiivistää vai pidentää pesuväliä?
Olen itse kärsinyt samoista ongelmista kuin sinäkin, rupia päänahassa ja jatkuva kutina. Oma tukkani kuitenkin myös rasvoittuu sen verran nopeaan että joudun pesemään joka päivä, joten olen tullut käyttäneeksi paljon rahaa ja aikaa sopivan miedon shampoon etsimiseen. Myös useat luonnonkosmetiikkamerkit on tullut käytyä läpi.
Luonnonkosmetiikkavaihtoehdoista minulle sopi parhaiten Urtekramin hajustamaton shampoo ja hoitoaine. Ne eivät ärsyttäneet ollenkaan ja hoitoaine oli niin kevyttä että pystyin hieromaan sitä myös päänahkaa rauhoittamaan. Lopetin kuitenkin tuotteiden käytön, sillä (kuten muidenkin luonnonkosmetiikkahiustuotteiden kanssa) pesutulos ei ollut mielestäni tarpeeksi hyvä ja hiukset rasvoittuivat nopeammin.
Nyt olen siirtynyt käyttämään ainakin yliopiston apteekista saatavaa Louis Widmerin Remederm-shampoota, joka toimii _kaikista_ kokeilemistani shampoista parhaiten! Tuote on todella mieto, mutta pesee silti hiukset hyvin. Shampoo ei myöskään kuivata hiuksia juuri yhtään, enkä aina sen jälkeen koe hoitoainetta tarpeelliseksi. Voin suositella.
Pesuvälin pidentämistä en suosittelisi, olen itse käynyt atopian vuoksi ihotautilääkärillä joka painotti että rikkoutunut, tulehdusherkkä iho on kuivuudestaan huolimatta hyvä pestä joka päivä. Muuten ärtynyt iho voi tulehtua entisestään; rikkoutuneessa ihossa bakteerit pääsevät helposti leviämään. Ihotautilääkäri kehotti myös pahimpina aikoina käyttämään hiustenpesussa Humektan-perusvoidetta (hierotaan päänahkaan ja hiuksiin hetki ennen suihkuunmenoa ja huuhdellaan suihkussa vedellä). Myös tämä on toiminut itselläni, mutta olen kokenut sen hieman vaivalloiseksi.
Tulipa romaani :D Vaiva on niin tuttu että asiaa oli paljon. Tässä vielä linkki siihen Widmerin shampooseen:
http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?catalog=yasalescatalog&productid=1835370(yabasecatalog)&category=ihojahiukset(yasalescatalog)/hiustenhoito(yasalescatalog)
Ehkä kannattaisi suunnata ihotautilääkärille, jos se on tilanteessasi suinkin mahdollista? Jos et yhtään nimittäin keksi syytä päänahan ongelmille, niin kannattaa varmistaa, etteivät ne johdu jostain asiasta, jonka voi hoitaa lääkinnällisin keinoin pois. Tietysti kaikilla ei ole varaa lääkäriin, mutta jos on, niin sieltä voisi saada jotain neuvoja.
Minullekin, kuten nimimerkki v:lle, tuli mieleen lääkärillä käynti. Minusta ruvet, irtoava nahka ja hiustenlähtö kuulostavat jo mahdollisesti lääkehoitoa vaativalta tilanteelta.
Muuten ongelmaiselle päänahalle tulee minulle mieleen seuraavia tuotteita:
* SANTE Lava Power
"SANTE Lava power shampoo on ihanteellinen hilseilevän ja tukkeutuvan hiuspohjan hoitaja. Aktiiviset kasviuutteet (koivunlehtiuute, kataja ja paju), mineraalipitoinen puhdistava rhassoulsavi, rauhoittava valkosavi sekä antiseptinen teepuuöljy ja hedelmähapot irrottavat hilsettä ja rauhoittavat ja tasapainottavat ärtynyttä päänahkaa. Irrottaa hiuksista ja päänahasta liikaa talia ja epäpuhtauksia. Sopii siis hyvin myös tukkeutuvan päänahan (taliköhnä) tai rasvoittuvien hiusten pesuun sekä käsittely- ja muotuoilutuotteiden jäämien puhdistukseen."
* Logona Kataja-shampoo
"Erinomainen kutisevan, hilseilevän ja tukkeutuvan päänahan hoitoshampoo. Ainutlaatuinen kasviuuteyhdistelmä tasapainottaa päänahan ihoa ja helpottaa kutinaa. Hiukset ja päänahka puhdistuu hellävaraisesti. Päänahan kutina ja ärsytys rauhoittuu, hilse irtoaa."
* Logona Neutral Henna Treatment
"Hoito sopii erityisen hyvin rasvoittuville hiuksille, ärtyneelle tai hilseilevälle päänahalle".
* L'anza Remedy-shampoo (ei luonnonkosmetiikkaa)
"Rauhoittaa päänahan ärtyneisyyttä, kuivuutta ja kutinaa. Vähentää psoriasiksen aikaansaamaa hilseilyä. Palauttaa hiusten ja hiuspohjan tasapainon." (Tällä on useampikin tuttu saanut eri lailla oireilevan päänahkansa kondikseen, sopii myös tosi hyvin lasten karstaiselle päälle.)
Heidi, mulla nuo kuvailemasi kaltaiset ihon oireet diagnosoitiin taliköhnäksi eli tali-ihottumaksi. Päänahkani oli kutiseva, hilseilevä ja lääkärille mennessä myös rupinen kaikesta epätoivoisesta raapimisesta johtuen.
Taliköhnää ei varsinaisesti voi lääkitä lopullisesti pois, mutta hyvällä säännöllisellä hoidolla sen saa kyllä hoidettua oireettomaksi. Kun nyt vaikuttaa siltä, että päänahkasi on parhaillaan melko pahassa kunnossa, menisin sinuna lääkäriin, joka todennäköisesti kirjoittaa sinulle reseptin kortisoniliuokseen, jota levitetään päänahkaan. Käsittääkseni taliköhnään voi saada nykyisin myös lääkeshampoota, mutta itse olen hoitanut päänahkaani kausittaisella kortisonihoidolla.
Mun päänahan hoito vaatii tiukkaa säännöllisyyttä. Oikeastaa joudun pesemään hiukset parin päivän välein. Pidempi pesuväli johtaa tali-ihottuman ja hilseilyn pahenemiseen. Ja siis hiusten likaisuuden takia en joudu niinkään päätäni pesemään. Hiukseni ovat puhtaat vielä siinä vaiheessa, kun tali alkaa jo ärsyttää päänahkaa.
Kun päänahka on tosi huonossa kunnossa, pesen hiukset Erisanin hoitavalla pesunesteellä eli en shampoolla ollenkaan. Lääkäri on suositellut mua käyttämään kyllä hilseshampoota, mutta mulla se vain pahentaa ihon kuntoa, joten tuo Erisan on mulle paras vaihtoehto. Päänahan ollessa paremmassa kunnossa, pesen hiuksia Santen Lava Power -shampoolla, joka kylläkin vaahtoaa vähäisesti ja saattaa helposti kuivattaa päänahkaa ja hiuksiakin liikaa, mutta kun itse käytän hoitoaineena apteekin Humektan-perusvoidetta, mulla tuo shampoon kuivaavuus ei haittaa. Humektan myös hivenen hillitsee taliköhnää. Kovasti tsemppiä Heidi, että saat päänahkasi kuntoon. Tiedän, mitä tuskaa tuollainen päänahan kutina, ärsytys ja hiustenlähtökin aiheuttaa, mutta eiköhän sinullekin jokin hoitokeino keksitä :)
Hei kiitos oikein paljon kaikille äärettömän ihanille! :))Kiva(?? tai no, miten sen nyt ottaa...) kuulla, etten ole ihan ainoa tästä vaivasta kärsivä!
Otan kyllä vakavasti tuon kehotuksen käydä lääkärissä, mutta toisaalta en haluaisi mennä "turhaan": mitäänhän en ole vielä varsinaisesti yrittänyt itse tehdä, ja onneksi pään kunto tuntuu menevän kausittain, nyt tosin olen hermoni menettäneenä tässä ärsyttävimmässä vaiheessa.
Mutta vielä kerran hirveästi kiitosta kaikista tuotesuosituksista! Varmasti lähden testailemaan eri tuotteita, mutta jos apua ei näytä tulevan, niin sitten sinne lekurille! :)
(En muuten ikinä odottanut saavani näin paljon apua, ja nyt tuntuu heti stressikin helpottaneen, kun tietää, että eri vaihtoehtoja on olemassa. <3 )
Hei! Tämä nyt ei liity asiaan ollenkaan, mutta osaisitko sanoa joitain voidemaisia poskipunia, joissa on hyvä hintalaatu-suhde? Etsin mahdollisimman luonnollista poskipunaa ja ihoni on aika kalpea. Olisin hyvin kiitollinen jos vastaisit.
En tiedä moniakaan voidemaisia poskipunia, ja vielä harvempia olen itse käyttänyt. Meidän myymälän valikoimaan kuuluu esimerkiksi vain kaksi voidemaista poskipunaa; Max Factorin ja Clarinsin. Kumpaakaan en ole kokeillut.
Clarinsin Litchi-sävy on luonnollinen ja voisi ehkä sopia sinulle.
Jos geelimäistäkin poskipunaa saa suositella, niin vinkkaan Yves Rocherin kesälookin geeliposkipunasta. Se näyttää ärtsylle tuubissa mutta on iholla läpikuultava ja helposti häivyttyvä.
http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/05/28/yves-rocherin-kesalookki/
Olipa mielenkiintoinen postaus jälleen! Mikä koulutus sinulla on? Mielenkiinto heräsi, olen itse niin väärässä koulussa kuin vain olla voi, ja juuri tuollaiset asiat kiinnostaisivat minuakin!
Asiasta kukkaruukkuun, kommentoinnissa on jälleen samaa ongelmaa kuin joskus aiemmin. Minulle näkyy nimi- ja s-postiosoitekentässä jonkun toisen tiedot.
Alunperin olen kouluttautunut ihan muulle kuin kosmetiikka-alalle, mutta viimeisin ammattitutkintoni on kosmetiikkamyyjä. Koulutukseen kuului intensiivikurssi kosmetiikan kemiaa, mikä oli ehkä mielenkiintoisinta antia koko tutkinnossa.
Luin muistakin Indie-blogeista tuosta kommenttiboksifibasta, ja siitä oli laitettu ylläpidolle viestiä. Ongelma lienee korjautunut.
Ei liity tähän postaukseen, mutta olis kiva tietää mitkä tehohoidot tai hiusnaamiot on kaikista hoitavampia. Itsellä todella haaroittuvat ja katkeilevat hiukset, ja tuntuu ettei tehohoitaminen auta vaikka olisi mitkä aineet. Ja voiko edes luottaa että hoitoaineet hoitavat hiusta riittävästi vain sen perusteella mitä purkin kyljessä lupaillaan?:D Entä tuosta öljystä mitä sanoit sekoitettavan hoitoaineeseen, onko aivan sama mitä öljyä on? Onko öljy jopa hiusnaamiota tehokkaampi kosteuttaja? Tuli pitkä viesti, mutta toivottavasti jaksat lukea. Jos tiedät jotain hyviä oikeasti superkosteuttavia hoitotuotteita mitä voisit suositella, niin olisi mukava kuulla!:) Tuli myös mieleen että onko lämpösuojien tehoissa paljon eroa?
Ei todellakaan. ^_^
Hiusnaamioissa nimenomaan käytetään yleensä öljyjä vaikuttavina ainesosina (keratiinin ja muiden proteiiniyhdisteiden lisäksi). Öljy ei itsessään kosteuta, vaan pehmentää ja tekee hiuksista taipuisammat.
Kun luet hiustenhoitotuotteiden purkkien tekstejä, huomaat, että suosittuja raaka-aineita ovat mm. jojobaöljy, avokadoöljy, sheavoi, manteliöljy ja kookosöljy. Niinpä nimenomaan niitä kannattaa sekoittaa hoitoaineisiin. Tosin muutkin öljyt käyvät, kaikkea voi kokeilla. :) Öljyillä on hieman eri ominaisuuksia.
Suosittelen kurkkaamaan tänne:
http://pieni.tuoksukauppa.net/PublishedService?file=page&pageID=3&action=view&groupID=310
ja tekemään tilauksen! Pienet 10 ml:n pullot ovat tosi edullisia ja riittävät (ainakin mun käytössä) ikuisuuden.
Jos taas öljyjen sekoittelu ei kiinnosta, niin suosittelen tutustumaan vaikkapa seuraaviin tuotteisiin:
* Joico K-Pak Intense Hydrator
* L'anza Healing Moisture -sarja
* L'anza Moisture Treatment
Mitä noista öljyistä kannattaisi tilata, mikä olisi se kaikista paras estämään hiusten haaroittumista? Mulla on ollut juuri noita L’anzan tehohoitoja ja jätettäviä, ja vaikka mitä, mutta ei kyllä uskoisi hiuksia katsoessa!:/ Ja siis jos öljy ei itsessään kosteuta, miten siitä on niin suurta hyötyä kuin ajattelee?
Hiusten (niinkuin ihonkin) hoidossa pelkästään kosteuttavat ainesosat eivät yksistään juuri hoida. Tarvitaan myös rasvoja = öljyjä. Hiustenhoidossahan yksi suurimpia tavoitteita on saada hiuksista pehmeät, ja juuri siihen auttavat öljyt. (Niinkuin myös silikonit, mutta niiden tuoma pehmeys ja sileys on tavallaan "muovisempaa" kuin öljyjen. Eivätkä silikonit imeydy vaan jäävät pintaan, toisin kuin kasviöljyt.)
Jos haluat tilata vain yhden öljyn, niin kokeile kookosta. Se tuntuu olevan useimpien suosikki. :)
Mikä olisi hyvä öljy lisättäväksi kasvojen tai ihon kosteusvoiteeseen? hirveästi tuotteita tuolla tuoksukaupassa, ja tekisi mieli tilata. Vai kannattaako lisätä öljyä kosteusvoiteeseen?
Öljy on hyvä lisä kosteusvoiteeseen kuivaihoiselle. Hyviä öljyjä kasvoille ovat esimerkiksi jojobaöljy, manteliöljy ja hasselpähkinäöljy.
Tästä tulee kyllä sellainen olo, että onko maapallon luonnonvarojen riitävyyden kannalta sittenkään oikea ratkaisu käyttää luonnonkosmetiikkaa? Olisiko sittenkin parempi käyttää hyvällä omallatunnolla synteettistä kosmetiikkaa, ja jättää ne luonnonkosmetiikkaan varatut viljelysmaat vaikkapa metsiksi tai ruoantuotantoon. Tämmöinen ajatus tuli mulle. Olisko miettimisen paikka?
Tämä on kyllä ajatuksia herättävä pointti. Tavallaan en usko, että maailmasta ihan heti loppuvat viljeltävät kasvit, mutta toisaalta opettajamme puheet kummittelevat mielessäni......
Minä ainakin jaksan uskoa, että maailmasta voi hyvinkin loppua viljelytila. Jo joitakin biopolttoaineita pidetään uhkana maailman ruoantuotannolle, ja kun maapallon väestöräjähdys vaan on tosiasia, mielestäni huoli on ihan aiheellinen. Viljeltävät KASVIT eivät varmaan lopu, mutta jokainen "turhempaan" tarkoitukseen viljeltävä kukkanen vie hyvää viljelymaata ruoalta. Tämä sama ongelmahan tekee ruoan luomu- ja tehotuotannon vertailun kinkkiseksi. Luomu on mukava vaihtoehto ympäristölle, mutta koska se tuottaa huonommin viljelyalaa kohden, on kyseenalaista, voitaisiinko maailman ruoantarve täyttää luomutuotannolla.
Mitä opettajaasi tulee, en usko luonnonkosmetiikan olevan täyttä huijausta aineiden alkuperän kannalta, mutta en usko puheita täysin perättömiksikään.
Ehdottomasti paras kokeilemani luomuhoitoaine kaikin puolin on tähän mennessä ollut Desert Essencen Coconut Conditioner. Täydellinen koostumus ja tuoksu, täydellinen lopputulos, täydellinen INCI! iHerbistä tilattuna hintakin aika sopiva.
http://www.iherb.com/Desert-Essence-Organics-Hair-Care-Coconut-Conditioner-8-fl-oz-236-ml/22922?at=0
Tässä kun noista öljyistä on puhetta ollut; oletko käyttänyt tuota kookosöljyä muuhunkin kuin hoitoaineen kanssa ja mitä mieltä olet sen vaikutuksista? Itselläni on silmiin viime aikoina pistänyt ko.öljyn hehkutukset ja olen pohtinut, että pitäisikö itsekin ko.öljyä hankkia.. :D
Toinen öljy mitä jossain iltapäivälehdessäkin hehkutettiin on risiiniöljy, artikkelin mukaan tämä olisi ripsille hyvä kasvattaja/tuuhentaja tms. Onko sinulla itselläsi risiiniöljystä kokemusta tai oletko kuullut tästä..?
(Voi toki olla, että jossain postauksessa tämä asia sinulla tulee esille, mutta nyt kahlatessani postauksiasi yksi kerrallaan läpi vanhimmasta päästä alkaen tämä tuli mieleen ja jos nyt jätän tämän kysymättä niin autuaasti koko asian taatusti unohdan - samaa pää kesät talvet :P)
Jokusen kerran olen kokeillut kasvoille ja ihan hyvin se toimi kosteuttajana (ei tullut mitään epämieluisia iho-oireita), mutta en vaihtaisi voiteita öljyyn sillä pidän voiteen koostumuksesta ja raikkaudesta enemmän.
Mitä risiiniöljyyn tulee, olen kuullut sen vaikutuksista ripsiin mutta en ole itse kokeillut.