15.09.2013

Viimeisin aamiaisvillitykseni: kookospuuro

Olette kuulleet niistä - raejuustoa ja kermaa tai rahkaa sekaisin, ja siinä meillä on karppaajan kylmä "riisipuuro". Tämä puuro EI ole sellainen. Itse en ole tuota raejuustoversiota kokeillut, eikä innostakaan. Kylmä puuro ei ole mun juttu. Haluan nauttia omani höyryävän kuumana maidon ja voisilmän kanssa. (Tai vaihtoehtoisesti kanelin ja "sokerin".)

Uskokaa tai älkää (tai ketä nyt sitten kiinnostaa :D), kuuma vhh-puurolautanen hyvin aidon kaltaisella puuron rakenteella on täysin mahdollista valmistaa! :) Tarvitset vain kookosjauhoa, kananmunaa ja valinnaisen maito/kermatuotteen (tavallista maitoa, soijamaitoa, kermaa, kookoskermaa, kaikki käy). Hiilihydraatteja yhdessä annoksessa on käyttämistäsi jauhoista ja nesteestä riippuen alimmillaan alle 2 grammaa!

Jälleen kerran kananmuna yllättää monipuolisuudellaan, uskomatonta mihin kaikkeen se taipuukin. ^_^

Kookospuuro_teksti

Hurahdin tähän puuroon täysin kun sattumalta kokeilin reseptiä munaviikon aikana. Tätä herkkua tuli syötyä monen monella aamiaisella ennen reissuun lähtöä. Nyt sitä on jo vähän ikäväkin..!

Raejuusto"puuro" - kiitos ei! Kookospuuro - ah, lisää kiitos! :)

Kookospuuro_lusikka

Eikö tämä mene ihan riisi- tai mannapuurosta? ;) Erityisen hyvää kanelilla ja erytritolilla maustettuna, ja tietysti soijamaidon kanssa nautittuna.

Kookospuuro_0

Resepti:  (yksi annos)

2 kananmunaa

1 rkl kookosjauhoa (kyllä, vain 1 rkl, kookosjauho imee itseensä hurjasti nestettä)

1 dl kookoskermaa (minun valintani koska vähähiilarisin ja sillä saa puuroon ihanaa kermaisuutta)

Lisäys. Myöhempien kokeilujen kautta havaittua: Puuron voi myös tehdä pelkkiin valkuaisiin, jolloin puurosta tulee täysin valkoista ja kananmunaisuus häivyttyy entisestään.

Kookospuuro_1

Vispaa kattilassa yhteen munat ja kookoskerma (tai maito tai mitä nestettä nyt käytätkään, vesi ei varmaankaan kuitenkaan käy). Sekoita joukkoon kookosjauho. Sekoittele seosta keskilämmöllä kunnes se alkaa paksuuntua. Kun munat alkavat koaguloitua, tulee mössöstä ensin ihan munakokkelin näköistä. (Tässä vaiheessa olin itse ekalla kerralla ihan että "ööh, miten tästä muka voi tulla puuroa...??)

Mutta kärsivällisyyttä! :) Kun jatkat seoksen hämmentelyä, sen koostumus muuttuu ryynimäisemmäksi kookosjauhojen vaikutuksesta. Puuro valmistuu hyvin nopeasti nesteen kuumennuttua, rakenne saavuttaa lopullisen "puuroisuuden" muutamassa minuutissa.

Kookospuuro_2

Tuloksena pitäisi olla tällainen mössö. Kyllä, muistuttaa edelleen hitusen munakokkelia, ja munien tuoksukin tulee aika voimakkaasti läpi, mutta älä vielä joudu skeptisyyden ylihuuhtomaksi! :)

Mausta ripauksella suolaa ja kumoa lautaselle.

Kookospuuro_3

Ja meillä on puuro.

idKookospuuro_4

Maistuu parhaalta ja kanelin ja sokerin kanssa (tai stevian/erytritolin kanssa, itse käytän erytritolia sen kidemäisen rakenteen takia, ihan paras sokerin korvike jos makeuden lisäksi kaipaa myös sokerin rakennetta). Voisilmäkin on kyllä hyvä! ;) Mutta kanelilla ja erytritolilla makuelämys on niin lähellä riisipuuroa kuin vhh-konstein on mahdollista saavuttaa. Ne myös peittävät munien makua, jota itse hädin tuskin maistan kanelin alta. Kookosta en ihme ja kumma maista puurossa käytännössä lainkaan..!

Ruotsalaisissa blogeissa kookospuuro tykätään maustaa myös marjoilla, pähkinöillä, kaakaonibseillä tai kardemummalla.

Kookospuuro_5

Jee! Minulla on nyt jouluksi joulupuuron korvike! :D Enpä olisi uskonut että tähänkin löytyy ratkaisu. :)

Kookospuuro_6

Kuka on jo kokeillut kookospuuroa? Kuka aikoo kokeilla? Edes uteliaisuudesta? :D

63 comments on “Viimeisin aamiaisvillitykseni: kookospuuro”

  1. Näyttää hyvältä! Itse olen syönyt kvinoasta tehtyä puuroa, sekin on ihan mukavan makuista ja proteiinia ja kuitua löytyy! Vielä kun maustaa oman maun mukaan, esimerkiksi kookosöljy, sokeroimaton kaakaojauhe, marjat ja mehukeitot on hyviksi havaittu. :)

    Vastaa

    0
    1. Kvinoapuurosta olen kuullutkin, varmasti hyvää :) Mun ruokavalioon kvinoa ei vain oikein sovi kun on niin korkeahiilihydraattista.

      Vastaa

      0
  2. Mua kiinnostaisi tietää, että mittautatko kolesteroliarvojasi tasaisin väliajoin? Tämä on toki henkkoht kysymys, eikä tarvitse vastata. Olen ymmärtänyt, että pitkän aikavälin terveysvaikutuksia ei ole vielä ehditty vhh-ruokavaliosta tutkia. Sun ruokavalio taitaa pitää sisällään runsaasti myös ns. pehmeitä rasvoja, kun olet (kala)vege.

    Omalla kohdalla kävi niin, että kolearvot alkoivat laskea vasta melkoisen tiukalla vegaaniseen taipuvaisella ruokavaliolla. Olen siis itsekin (kala)vege, jonka ruokavalio painottuu kyllä vahvasti vegeen ja sen lisäksi vielä vegaanivegeen. Lehmänmaito-, liha- ja kananmunatuotteiden vaihtaminen kasvisversioihin on laskenut kolea muutamassa kuussa 0,7mmol. Se on paljon se. En ole siis tänä aikana esim. laihtunut tai muutoin juuri muuttanut elintapojani. Itseni kohdalla siis karppaus olisi aika hasardi homma. Mielenkiintoista siis nämä kolesteroliin vaikuttavat jutut pitkällä aikavälillä, kun kysymys on karppauksesta!

    Vastaa

    0
    1. Mua kiinnostaisi tietää, että mittautatko kolesteroliarvojasi tasaisin väliajoin?

      En, ja se on viimeisen kahden vuoden aikana suurin "syntini". :( Se on sanalla sanoen erittäin perseestä, excuse my language. Mun piti käydä tarkastuttamassa kolesteroliarvot heti vuodenvaihteessa sen kesän jälkeen kun muutin ruokavalioni, mutta en vieläkään ole saanut aikaiseksi.:( Ei ole mitään puolusteluja, en vain saa aikaa varattua. Ihan sama homma kuin hammaslääkärin kanssa.

      Sun ruokavalio taitaa pitää sisällään runsaasti myös ns. pehmeitä rasvoja, kun olet (kala)vege.

      Joo, käytän aina salaatissa ja uunikasviksissa oliiviöljyä ja paistamiseeen lähes pelkästään rypsiöljyä (vain sienet tykkää enemmän voista ;)). Ja syön tosi paljon rasvaista kalaa. Mutta tulee niitä koviakin rasvoja runsaasti kreikkalaisen jogurtin, rahkan, kerman, munien ja ennenkaikkea juuston myötä. Vaikea sanoa lopulta kummankolaatuisia rasvoja nautin enemmän... Voi mennä aikalailla 50-50.

      Vastaa

      0
    2. Omista kolesteroliarvoista ei ole tietoa, mutta isälläni, joka on laihduttanut hiilarittomalla ruokavaliolla nyt viime maaliskuusta(ja on muuten tuossa ajassa pudottanut jo 27 kiloa!) veri- ja kolesteroliarvot olivat parantuneet huomattavasti. Myös verenpaine oli laskenut ja verenpainelääkkeille ei enää ole niin suurta tarvetta kuin ennen (nämähän voivat johtua jo itsessään painonpudotuksesta, mutta ainakin vhh:n manattu pahentava vaikutus verenpaineeseen ja kolesteroliin on mielestäni kumottu:)

      Pitänee mennä itsekin kokeilemaan kunhan tulee taas tauon jälkeen pidempi aika yhtenäistä vhh:ta täyteen..

      Vastaa

      0
    3. Ranskassa ja Sveitsissä käytetään paljon eläinrasvoja (esim. rasvaiset maitotuotteet). Molemmat maat ovat Euroopan sydänterveimpiä (toisin kuin Suomi!!) Kolesteroli on tärkeä luonnollinen antioksidantti, joka mm. suojelee soluja happiradikaaleilta. Aikuisen ihmisen oma maksa tuottaa 80-90 % elimistössä kiertävästä kolesterolista. Loput tulee ravinnon mukana. Jos ravinnon kolesterolimäärä vähenee lisääntyy oma tuotanto ja päinvastoin. Iän myötä kolesterolitasojen kuuluu nousta.

      Vastaa

      0
    4. Jep juuri näin niinkun SIZ sanoi.
      Ja täytyy kokeilla tätä reseptiä!

      Vastaa

      0
  3. Vaikka itse en erityisemmin edes välttele ruokavaliossani hiilareita, niin kummasti alkoi kyllä mieli kokeilla tuota puuroversiota! :) Voittaa vähintään valmistusajassa sen klassisen riisipuuron ihan kevyesti. Erytritolin korvaan tosin luultavasti ihan sokerilla, jotenkin mulla on ihmeellisen negatiivinen mielikuva kaikenlaisista "keinotekoisista" makeuttajista... Harhaluuloa kenties tosin haha, myönnetään!

    Vastaa

    0
    1. Erytritoli on muuten ihan luonnollinen makeutusaine ;) Mutta ymmärrän mitä tarkoitat, se ei kuitenkaan ole sokeria.

      Vastaa

      0
  4. Aika erikoinen! Kaapista löytyisi kyllä nuo kaikki ainekset, mutta täytyy myöntää, että epäilys makua kohtaan on suuri! Äkkiseltään kookoksen ja munan yhdistelmä kuulostaa ihan joltain muulta.

    Mutta onhan sitä kokeiltava. :)

    Vastaa

    0
    1. Äkkiseltään kookoksen ja munan yhdistelmä kuulostaa ihan joltain muulta.

      Niinpä...! Ei tosiaan kuulosta ensikuulemalta yhdistelmältä jota lähtisi kokeilemaan. Mutta toimii..! Kookosjauhot ovat leivonnassa maultaan lopulta hyvin neutraali komponentti. Kookoskermasta tulee toki enemmän sitä selvää kookoksen makua, mutta jotenkin sekin hukkuu tuossa puurossa... Jos laittaa tavan kermaa tai maitoa niin uskon että kookoksen maun mahdollisuus pelkistä jauhoista on lähes nolla.

      Vastaa

      0
    2. Nyt on puuroa koitettu ja kuten joku alla kommentoi, myös mun puurosta (tavalliseen kevytmaitoon tehtynä) tuli kuivaa ja suutuntuma oli jauhoinen. Lisäksi puuro vaati päälleen paljon kanelia ja maitoa.

      Joten minä jatkan munakokkelin syömistä ilman kookosjauhoja. :) Maha onneksi kestää pari jouluista riisipuuroannosta, joten sillä jatketaan.

      Vastaa

      0
    3. Hmm.... koska en itse ole tehnyt puuroa tavalliseen maitoon, niin alan jo miettiä voiko maito jotenkin aiheuttaa tuon kuivuuden..? Koska mun puuro on niin kaukana kuivasta kuin olla voi :D Voisiko muka olla jotenkin mahdollista, että kookosjauho imee itseensä maidon jotenkin hanakammin kuin kerman....?

      Vastaa

      0
    4. Vai oisiko maito sen verran vähemmän rasvaista? Toimisikohan kerma paremmin..

      Vastaa

      0
    5. Itselläni ei ainakaan tästä tullut kuivaa kevytmaitoon tehtynä. Tein kyllä niin, että käytin vain kananmunan valkuaisen, ja tuli hyvää!

      Vastaa

      0
  5. Haluan kokeilla pelkästään kookos sanan vuoksi vaikkei se kookokselta maistukkaan.

    Vastaa

    0
    1. Lusikoin juuri tällä hetkellä omaa versiotani, jossa vähän sauvasekoittimella pyöräytin kookoshiutaleita hienommaksi ja käytin kookosmaitoa. Voin kertoa, että tämä maistuu kookokselle! Ruskea sokeri ja limemehu toisivat varmasti hauskan vivahteen kylmään puuroon.

      Vastaa

      0
    2. Kookoshiutaleet maistuukin kookokselle, ihan eri makuisia kuin kookosjauho. ;)

      Muoks. Niin, ja tuli vielä mieleen että kookoshiutaleet käsittääkseni käyttäytyy leivonnassa/ruoanlaitossa erilailla kuin kookosjauho (vaikka ne siis hienontaisikin), niissä on paljon enemmän rasvaa ja vähemmän kuitua. Hiutaleiden ei pitäisi imeä niin paljon nestettä itseensä kuin jauhot, mutta ilmeisesti imivät kuitenkin jonkun verran jos sait ne kuitenkin puuroutumaan..? :)

      Vastaa

      0
    3. Kyllä minä ainakin sain aikaiseksi suht saman näköistä pöperöä kuin postauksessasi :)
      Ymmärsin alkuperäisen kommentoijan nimenomaan haluavan kookosen makua, joten annoin vinkkinä tämän. Tosin luulin kookosjauhon olevan samaa kamaa kuin hiutaleet, mutta hienommassa muodossa :D Nyt olen taas viisaampi.

      Vastaa

      0
    4. Kyllä minä ainakin sain aikaiseksi suht saman näköistä pöperöä kuin postauksessasi :)

      Aa, hyvä kuulla että toimii hiutaleillakin! :) Nehän on itse asiassa vielä jauhoakin vähähiilarisempia... ;) Pitäisiköhän itsekin kokeilla.. :P

      Vastaa

      0
  6. Kiitos hyvästä vinkistä! Pitääkin joku päivä käydä ostamassa kookosjauhoja ja testata tätä puuroa.

    Vastaa

    0
  7. Jotenkin naurattaa aina nää karppaus yms. Dietit kun joku hyvä ruoka on keksitty ja siitä pitää sitten alkaa tekeen kaikenlaisia korvikkeita. Ihmiset on elänyt pitkään ja terveen elämän viljaruokavaliolla. Miksi hyvää pitää alkaa muuttaa? Ei ne korvikkeet kuitenkaan ikinä oo niin hyviä, kuin alkuperäinen versio. Sinäkin olet laiha ja hyvässä kunnossa, eikai pienestä määrästä viljaa voi olla haittaa?:o Siitähän saa kuitujakin. Tarkoitukseni ei tällä tekstillä ollut pilkata tai mitään muuta sellaista, ihmettelen vaan näitä erilaisia diettejä.

    Vastaa

    0
    1. Sinäkin olet laiha ja hyvässä kunnossa, eikai pienestä määrästä viljaa voi olla haittaa?:o

      Täältä voit lukea taustoja sille miksi muutin ruokavalioni:

      https://karkkipaivablogi.com/2011/09/06/hyva-ruoka-parempi-mieli/

      Ja ei, pieni määrä viljaa ei todellakaan haittaa. ;) Jos minun tekee mieli kokojyväleipää tai vaikka puuroa, niin tokihan sitä syön - kohtuullisina määrinä. Esimerkiksi kaurapuuro on joskus aivan loistava ateria kuntosalin jälkeen. Mutta eipä niitä viljaruokia oikeastaan enää juurikaan tee mieli kun on tottunut pois viljasta. Mieluummin syön vhh-versioita niin saan pidettyä elimistöni optimaalisesti rasvapolttoisessa aineenvaihdunnassa. :)

      Eri ihmisille sopii erilaiset ruokavaliot. Minä en suinkaan kuvittele että kaikki voisivat paremmin vähähiilihydraattisella ruoalla, hell nou. :) Mutta minulle se sopii erinomaisesti ja haluan pitää kiinni siitä ilman kompromisseja. Sitäpaitsi erilaisten hullujenkin korvikereseptien kokeilu on hauskaa ja luovaa! :) Nautin siitä suunnattomasti.

      Vastaa

      0
    2. Hei!

      Itse ymmärrän todella hyvin tuon, kun ei oikeastaan enää tee mieli jotain. Itse oon kokojyväviljaa syövä kasvissyöjä, jopa vegaanipuolelle nykyään kallistuva. Ja oon ihmeissäni näistä "korvikeruokien vihaajista". Jotenkin jotkut näyttää kuvittelevan että kasvissyöjäkin elää pelkillä soijasuikaleilla ja tofunakeilla - ei, ei ja ei. Korvikkeita on minusta vaan ihan älyttömän hauska kehitellä! Ja joskus on jopa arvelluttavaa syödä, kun joku maistuu niin "aidolta." Joten kenenkään ruokavalio ei varmaankaan koostu näistä "korvikkeista", ne on vaan pieni hauska osa ruokavaliota.

      Enkä näe tätä nykyihmiskunnan keskivertoruokavaliota kyllä kauhean luonnollisena. Lihaa tuotetaan isoissa tuotantolaitoksissa (sanat sikala ja navetta tuntuu lähinnä vitsille niistä halleista puhuttaessa) Ja valkoista, prosessoitua viljaa puputetaan valtavia määriä.

      Vastaa

      0
    3. Pakko kommentoida tähä kommenttiin (alkuperäiseen) että "pieni määrä viljaa ei ole pahaksi". Toisille ihmisille on joten on aika "varomatonta" sanoa ettei siitä ole haittaa.
      Itselläni on kaksi autoimmuunisairautta ja viljojen käyttö (ja runsasn hiilari-/tärkkelys-kuorma) lietsoo tulehduksen päälle oikein kunnolla.

      Kiitos tästä puuro-vinkistä. Aivan ihanaa on ja hyvin kestää sekä selkä/nivelet että vatsa (molemmissa vikaa ja paljon :D) tätä. Ja maku on hyvä, samoin painonhallintaa helpottaa kun aamupala pitää nälkää kunnolla :)

      Vastaa

      0
    4. Pakko kommentoida tähä kommenttiin (alkuperäiseen) että “pieni määrä viljaa ei ole pahaksi”. Toisille ihmisille on joten on aika “varomatonta” sanoa ettei siitä ole haittaa.

      Joo - siis tarkoitin tuolla vain itseäni! :) Siis että pieni määrä viljaa ei ole itselleni pahaksi tai kaada ruokavaliotani. Olisi pitänyt muotoilla lause paremmin, kaikille pienikään määrä viljaa ei tietenkään ole hyväksi.

      Vastaa

      0
    5. Viljat ovat ihmiskunnan historiassa itse asiassa melko "tuore tuttavuus" ja niillä on yhteys moniin eri sairauksiin (Suomessa esim. suolistosairauksien räjähdysmäinen kasvu). Ja nimenomaan pienikin määrä voi olla haitallista. Huom. VOI olla. Kaikille vilja ei tee "hyvää", joten tämän takia ei pidä yleistää. Kiitos Sanni mahtavasta blogista! Varsinkin vhh-jutut luen suurella mielenkiinnolla. Aloitin jokin aikaa sitten viljattoman ruokavalion ja olen parantunut sen avulla monesta vaivasta.

      Vastaa

      0
    6. Viljat ovat ihmiskunnan historiassa itse asiassa melko “tuore tuttavuus”

      Näin on. Vaikka minulla ei henkilökohtaisesti mitään viljoja vastaan olekaan, niin minusta puheet siitä että viljat ovat "kaikille välttämätöntä terveysruokaa" ovat aikamoista kukkua... Sairauksista en osaa sanoa mitään, mutta kyllä ihmiset on maailman sivu pärjänneet vallan mainiosti viljattomallakin ruokavaliolla. Vilja on tosiaankin tuore lisäys ihmisen ruokavalioon enkä näe mitään syytä miksi sen syöminen olisi jotenkin erityisen terveellistä - muuten kuin kuidun kannalta (täysjyvävilja), mutta sitähän saa muistakin lähteistä.

      Vastaa

      0
  8. Sait kiinnostumaan, ja kokeilen ilman muuta! Kananmunien ystävänä kaipaan aina uusia reseptejä, ne keitetyt munat ja kokkelit tuttuudessaan välillä tympäisevät...
    Minkä merkkisiä kookosjauhoja olet tähän käyttänyt? Sopiiko suomalaisissa kaupoissa (esim. Life) myytävät? yritän rajoittaa iherb-tilaukset minimiin, etten nyt ihan kaikkea ruokaani sieltä ostaisi..

    Vastaa

    0
    1. Minkä merkkisiä kookosjauhoja olet tähän käyttänyt?

      No iHerbistähän minäkin, viimeksi tätä: https://www.coconutsecret.com/flour2.html

      Tuossa on 21g imetyvää hiilaria per 100g, mutta seuraavaksi ajattelin tilata YesDeliltä josta löytyy vielä reilusti vähähiilarisempi kookosjauho:
      http://yesdeli.fi/tuotteet/vahahiilihydraattinen-leivonta/uutta-kookospahkinajauho-luomu-leivontakarkea.html

      Kyllä mikä tahansa kookosjauho käy, siis Lifessa, Ruohonjuuressa ja missä tahansa luontaistuotekaupassa myytävät. Tavallisista ruokakaupoistahan kookosjauhoa ei taidakaan olla, itse en ainakaan ole löytänyt. (Paitsi nyt kun googlaan niin löydän mm. Meiran ja Sallisen kookosjauhot ja näitä merkkejähän myydään ihan normikaupoissa... Lieköhän ilmestyneet valikoimaan vasta sen jälkeen kun itse siirryin vhh:laiseksi, silloin 2 vuotta sitten en tod. löytänyt yhdestäkään normiruokakaupasta kookosjauhoa...)

      Kookosjauhoissa on mielenkiintoisesti huomattavan suuria hh-pitoisuuseroja. Tuossa YesDelin myymässä on 6,4 g / 100g, sitten esim CovoVin jauhoissa on 30,2 g, ja Dr. Görgissä 17,8 g.

      Vastaa

      0
    2. Cittarista saa! Itse muistan ostaneeni sieltä missä on kuiva-aineet, kuivatut hedelmät ja muut leivontakamat. Jyväskylän Keljosta siis, muista en sitten tiedä :)

      Vastaa

      0
  9. Ihanaa Sanni, teet elämästäni monin verroin helpompaa, luen innolla ruokapostauksiasi. Itsekin elän viljattomasti ja koitan vältellä sokeria ja isoja määriä maitotuotteita. Joskus on hankala keksiä, millä saisi vatsansa täyteen - kuitenkin aina vaihteluakin kaipaa. Kiitos siis jakamastasi ohjeesta, puuroa onkin ollut ikävä, huomenna puuropäivä, jess!

    Vastaa

    0
  10. Kiinnostava uusi tuttavuus, mutta en taida kokeilla, edes uteliaisuudesta. Taidan nauttia riisipuuroni aitona riisipuurona kanelin ja sokerin kera :))

    Vastaa

    0
  11. Hei Sanni, osaisistkohan luonnonkosmetiikkaan perehtyneenä neuvoa untuvikkoa. Haluaisin karsia puhdistustuotteitani mahdollisimman luonnolliseen, mutta en tiedä luonnonkosmetiikasta juuri mitään. Kaipaisin ihan konkreettisia tuote -tai ainesosavinkkejä, sillä olen ajatellut että ehkä saisin siitä iho-ongelmiini apua. Olen parikymppinen, joten mitään teini-iän aiheuttamaa tämä ei enää ole, vaan ihan geeneistäkin tulee huono ihoni. Minulla on pintakuivuutta (joka tietenkin korostuu talvella), mustapäitä nenässä, leuassa, otsassa ja nenän vieressä, finnejä oikeastaan kaikkialla kasvoilla ja lisäksi ihan liikaa arpia. En sanoisi ihoani erityisen rasvaiseksi. Olen ainakin lukenut ja itsekin huomannut, ettei markettiketjujen (Lorkku, Nivea jne.) kasvovedet tee hyvää iholle ja kosteusvoiteenakin olen nyt käyttänyt ihan Apobasea (rasvapitoisuus 30 %). Lähinnä kaipailisin siis luonnonkosmetiikan puolelta puhdistustuotetta, mahdollista kasvovettä ja kosteusvoidetta ihoni avuksi. Myös kuorinta-ainevinkkejä otetaan vastaan. Kiitos tuhannesti, jos autat! :--)

    Vastaa

    0
    1. Hei Aida!

      Kuvailusi perusteella sinulle voisi sopia Dr. Hauschkan klassikkotuote Puhdistusvoide, jolla moni on saanut avun ongelmaihoon. (Se sopii kylläkin kaikille ihotyypeille, ei pelkästään epäpuhtaalle/rasvoittuvalle.)

      Tästä postauksesta saat lisätietoa Hauschkan Puhdistusvoiteesta:

      https://karkkipaivablogi.com/2009/10/26/inci-vertailussa-puhdistusvoiteet/

      Se on tosiaan varmastikin koostumuksensa puolesta omalaatuisin puhdistustuote mihin olen törmännyt. Mutta ilmeisesti juuri tämä uniikki koostumus tekee siitä niin tehokkaan.

      Lisätietoa Hauschkan sivulla:
      http://www.drhauschka.fi/tuotteet/kasvojenhoito/ihon-puhdistus/

      Sinulle sopisi myös Hauschkan Spezial-kasvovesi. Hauschkalla on kaksi kasvovettä, normaalille/kuivalle iholle ja rasvoittuvalle/epäpuhtaalle iholle (Spezial). Spezial sisältää antibakteerisia lääkekasviuutteita jotka hillitsevät tulehdusta ja auttavat näin pitämään finnit kurissa.

      Lisätietoa:
      http://www.drhauschka.fi/tuotteet/kasvojenhoito/ihon-vahvistaminen/

      Hauschkan ihonhoitofilosofiaanhan kuuluu, että yöksi riittää tuo pelkkä kasvovesi ja sen sisältämät uutteet. Ihoa ei haluta yöllä kuorruttaa rasvamaisilla komponenteilla vaan ihon annetaan hengittää ja antaa rauhassa suorittaa oma puhdistusrutiininsa. Itsekin olen kokeillut "hauschkamaisesti" olla ilman yövoidetta ja se toimi kyllä tosi hyvin.

      Jos lähtee "hauschkalaiseksi", niin kuorinta ei kuulu lainkaan ihonhoito-ohjelmaan. Hauschkalla ihoa halutaan "rasittaa" mekaanisesti niin vähän kuin mahdollista. Puhdistusvoiteen sisältämä mantelijauhe kuitenkin kuorii ihoa hellästi.

      Kosteusvoiteeksi sinulle sopisi Hauschkalta Melissa-voide, juttua blogissa täällä:
      https://karkkipaivablogi.com/2011/04/14/dr-hauschka-melissa-voide/

      Toinen vaihtoehto voisi olla sekoittaa keskenään Kevyttä Ruusuvoidetta (tarkoitettu normaalista pintakuivalle iholle, Hauschkan kevyin kosteusvoide) ja Kasvoöljyä (tarkoitettu rasvoittuvalle, epäpuhtaalle iholle). Kasvoöljy yksinään voisi olla sinulle liian kuivattavaa (usko tai älä, öljymäinenkin tuote voi kuivattaa ;)), ja sekoittamalla sitä Kevyeen Ruusuvoiteeseen saisit mukaan myös kosteuttavuutta. Kaikki Hauschkan tuotteet sopivat sekoitettavaksi keskenään.

      Hauschkalta löytyy myös erinomainen tuote pehmentämään arpia ja rauhoittamaan ihoa, Voidenaamio. Hauschkan koulutuksessa kosmetologi antoi vinkin, että myös Voidenaamiota voi sekoittaa pikkuisen Kasvoöljyyn ja tehdä näin oma kosteusvoidecocktail epäpuhtaalle iholle.

      Lisätietoa Voidenaamiosta täällä:
      http://www.drhauschka.fi/tuotteet/kasvojenhoito/tehohoitoa-iholle/

      Toivottavasti tästä oli jotain apua! :)

      Vastaa

      0
    2. Oli todellakin apua, kiitos! Olen seurannut blogiasi monta vuotta ja tämä on ehdottomia lemppareitani, eikä vähiten siksi miten perusteellisesti jaksat aina auttaa meitä lukijoita. Mukavaa reissunjatkoa! :--)

      Vastaa

      0
  12. Ihanaa, rakastan kaikkia kookosjuttuja joten tästä tulee varmasti uusi suosikki - kiitos vinkistä! Mistä muuten nuo ainekset itse ostat?

    Vastaa

    0
    1. Mistä muuten nuo ainekset itse ostat?

      Kookosjauhon iHerbistä (mutta seuraavan satsin tilaan YesDelistä kun siellä on vieläkin vähähiilarisempaa sorttia ;) ja kookosmaitoa ja -kermaa löytyy ihan kaikista ruokakaupoista. Oma suosikkini on Prismassa myytävä, mikähän se merkki oli, joku K:lla alkava... Kara! Halpaa ja kaikkein vähähiilarisinta.

      Vastaa

      0
  13. Äskön lusikoin tollasen annoksen kitaani, käytin kylläkin tavallista rasvatonta maitoa. Oma kokemukseni oli, että aika mauton, suussa jauhoiselta tuntuva mössö, joka sitten maistuu siltä mitä sen päälle kulloinkin laittaa. Kanelin ja omenasoseen kanssa ihan ok tapa kuljettaa kehoonsa kaksi kananmunaa hieman erilailla, jos on munakkaisiin kyllästynyt. Muna ei tosiaan maistunut, muttei kookoskaan :)

    Vastaa

    0
    1. Jauhoiselta? Onpa jännä, mun puurot on täysin kosteita. Voisikohan valinnainen neste vaikuttaa niin paljon...? Jos kerma jotenkin tekee mössöstä kosteamman kuin rasvaton maito. Laitoithan vain yhden ruokalusikallisen kookosjauhoa, jos niitä on liikaa ne imee niin paljon nestettä että ruoasta tulee kuivaa (tämän huomaa helposti leivonnassa).

      Vastaa

      0
    2. Kyllä puuro oli kosteaa, mutta suutuntumaa kuvaisi ehdottomasti parhaiten sana jauhoinen. Toisaalta kun nyt katselen näitä valmistuskuvia, aloin miettimään että ehkä otin puuron liian aikaisin liedeltä, koska omani muistutti ehkä enemmän tuota sinun vielä tekeytymässä olevaa puuroasi.. Hyvin kyllä mahdollista että nestevalintakin vaikuttaa, kermalla saisi varmasti puurosta täyteläisemmän ja suussasulavamman tuntuisen.
      p.s. Rasvattomalla valio plus-maidolla tehtynä laskin annoksen kaloreiksi 243 :)

      Vastaa

      0
  14. Tein tätä alkuviikosta ja ihan menevä aamiainenhan se oli! Piti nälän myös pitkään poissa, joten teen varmasti uudestaankin. Kookoskerma oli loppu, joten käytin tavallista kermaa. Lopputulos ei musta ollut kuiva tai jauhoinen, joten tuli mieleen, että voisikohan jauhojen merkillä olla jotain väliä myös? Mulla kun on tuota samaa Coconut Secrettiä kuin sulla.

    Vastaa

    0
    1. tuli mieleen, että voisikohan jauhojen merkillä olla jotain väliä myös?

      Niin.. kuka näistä tosiaan tietää. :) Hyvin erikoiselta kuulostaa nuo kuivat puurot mun korvaan, en keksi millä itse saisin kookospuurosta sellaista :) Muuten kuin mahdollisesti laittamalla liikaa kookosjauhoa?

      Vastaa

      0
  15. Taisin juuri rakastua SINUUN kun toit näin ihanan reseptin julki. Tää pelastaa mun ketoosi-aamupalat! <3

    Vastaa

    0
  16. Kokeilin tätä reseptiä tänä aamuna. Oma puuroni oli keltaisempaa kuin sinun kuvissa, käytin tosin tavallista maitoa nesteenä. Minusta kookos maistui tässä hieman, ei liikaa. Enemmän häiritsi munan maku. Laitoin keittovaiheessa jo mukaan kardemummaa mutta munakokkelisuus maistui silti vähän liikaa omaan makuuni. Valmiiseen puuroon laitoin kanelia mutten sokeria. Makeus olisi varmaan auttanut häivyttämään munakokkelin makua.

    Ei tämä mikään toivoton resepti ole. Kokeilen kyllä toistekin :)

    Vastaa

    0
    1. Mullakin puuron väri vaihtelee kananmunien mukaan - joillain munilla mössö on hyvinkin keltaista, toisilla ihan vaaleaa. :) Toisissa munissa on siis jotenkin intensiivisemmän värinen keltuainen, toisissa haaleampi :) Luomuissa on muuten yleensä vähän haaleampi...

      Vastaa

      0
  17. Löysin tämän helmen vasta nyt ja testasin saman tien. Ei ollut kaapissa kookosjauhoja, joten käytin saman verran psyllium-kuitujauhetta, (jossa on vielä vähemmän hiilihydraattia ja enemmän kuitua). Toimi erinomaisesti ja varsin puuromaisesti! Makua en osaa verrata alkuperäiseen, mutta kanelin, voisilmän ja kookosmaitotilkkaden kanssa pelasi erinomaisesti iltapuuron paikkaa!

    Vastaa

    0
    1. Psyllium-puuroon tulee tahnamaisempi ja "venyvämpi" koostumus kuin kookosopuuroon psylliumin sitkoa muodostavan ominaisuuden vuoksi, siksi tykkään itse enemmän kookosversiosta :) Mutta psyllium-puurokin on testattu ^_^

      Vastaa

      0
  18. Tein tätä pitkästä aikaa ja sun vinkin mukaan tein pelkistä valkuaisista. Ostin sitä varten sitä Laitilan valmista valkuaishässäkkää ja tein tän mantelimaitoon. Puurosta tuli ihan hyvää, mutta jotenkin jauhomaista, (laitoinkohan liikaa?)ja aivan eri koostumus kun munilla tehdystä puurosta, eli ei tullu ollenkaan sellasta kokkelia, näyttäi mannavelliltä :) tuliko sullakin pelkistä valkuaisita löysempää? Pitäisikö itekin kokeilla psylliumiin?! Muna ei kyllä maustunu yhtään,jauho maistui...

    Vastaa

    0
  19. Hei, kokeilin tänään tehdä kookospuuroa, ihan silkasta uteliaisuudesta. Koska käytän kevytmaitoa, lisäsin joukkoon myös reilun teelusikallisen kookosöljyä rasvaksi ja puurostani ei tullut jauhoista. Kermaisempaakin se voisi tosin olla. Eli kyllä se nesteestä on kiinni, se suutuntuma.

    Mutta se miksi tähän tulin nyt kommentoimaan, on älyttömän hyvä niksi, jonka löysin netistäsen etsiessäni vaihtoehtoja hiusten shampoopesulle. Näyt täällä tänä vuonna kommentoineen ja ajattelin, et varmaan tulee perille.

    Tiesitkö, että kananmunassa sen kananmunan hajun aiheuttaa keltuaisen "kuori"? Tein tämän puuron itse niin, että rikoin kananmunat ensin kämmenelle, otin keltuaisesta kiinni ja valutin vain sen sisällön kattilaan valkuaisten sekaan. Käteen jäi siis se keltuaisen ohut pintakalvo. Ja puurossa ei maistu kananmuna yhtään läpi! Kokeilkaapa huviksenne ja jakakaa mielellään tätä ilosanomaa myös heille, ketkä haluaisivat pestä hiuksensa keltuaisilla mutta eivät hajun vuoksi voi. Kun keltuaisen valuttaa noin, ei se haise lainkaan. En tätä ite meinannut alussa ees uskoa, mut nyt on pakko. Kokeilkaa! :)

    Vastaa

    0
    1. Tiesitkö, että kananmunassa sen kananmunan hajun aiheuttaa keltuaisen ”kuori”? Tein tämän puuron itse niin, että rikoin kananmunat ensin kämmenelle, otin keltuaisesta kiinni ja valutin vain sen sisällön kattilaan valkuaisten sekaan. Käteen jäi siis se keltuaisen ohut pintakalvo. Ja puurossa ei maistu kananmuna yhtään läpi!

      Oho, enpä kyllä yhtään tiennyt! En ole edes kiinnittänyt huomiota keltuaisen kuoreen. Täytyykin joskus kokeilla tuota keltuaisen "valuttamista". Minua tuo "munaisuus" ei toisaalta ole puurossa kovin haitannutkaan, en maista sitä niin voimakkaasti kuin toiset jotka eivät syö yhtä paljon kananmunia tai ole kestävästi vhh:lla. Kun on monta vuotta vhh:lla niin makuaistimukset muuttuvat tosi paljon ja monet vhh:ksi muokatut versiot korkeahiilarisista ruoista maistuvat ihan "normaalille" :D

      Mutta joka tapauksessa, kiinnostavaa kuulla selitys kananmunan hajulle. :)

      Vastaa

      0
  20. Hei, kiitos mielenkiintoisesta ohjeesta, menee kokeiluun :) Kuulin tässä yhteydessä ensimmäisen kerran tuosta makeutusaineesta (erytritolia). Maistuuko se sokerilta ilman sivumakua? Voiko sitä käyttää induktiovaiheessakin, tiedätkö? Kiitos vielä aamiaisvinkistä!

    Vastaa

    0
    1. Hei Ella! Erytritol on sokerialkoholia, niinkuin esimerkiksi ksylitolikin. Mutta se ei maistu sokerilta, se maistuu makealta jossa on sellainen jännä viileä sivumaku. Siihen tottuu ajan kanssa mutta on se tosiaan erilainen kuin sokerissa.

      Erytritolia voi käyttää induktiovaiheessa mutta mitään makeutusta ei suositella induktion aikana käytettävän paljon, ei edes sellaisia jotka eivät juuri nosta verensokeria. Tämä siksi, että jo makean aistimus voi joillain ihmisillä saada verensokerin nousemaan, oli makeus sitten sokerista tai muusta lähteestä.

      Vastaa

      0
  21. Maustoin kookospuuron 2 rkl maapähkinävoita ja voi että tästä tuli hyvää!

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat